#ÉLETEM

Igenis van alapja a férfináthának!

mzd 2016. január 15., péntek 14:10

A férfinátha kifejezést azokra a helyzetekre használják, amikor a férfiak a szükségesnél többet panaszkodnak az egészségi állapotuk miatt. Eddig csak nevettünk az egészen, most viszont jobb, ha komolyan vesszük a panaszáradatot, az IFLScience szerint ugyanis nemtől függ, hogyan mennyire vagyunk ellenállóak az influenzával szemben, és ebben az ügyben a nők állnak nyerésre. Az oldal egy, az American Journal of Phisiology - Lung cellular and Molecular Phisiology című folyóiratban megjelent kutatásra szerint mindenről az ösztrogén, egészen pontosan annak hiánya tehet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha az edzéshez igazítja az étkezést, több kalóriát éget

Edicsek 2016. január 15., péntek 11:41

Így év elején, a karácsonyi kajakóma után nagyon kevés olyan szerencsés ember van, akire nem szaladt fel néhány pluszkiló. Sokan ilyenkor keményebb edzéseket választanak és koplalnak, holott talán elég lenne ha a férfiak az edzés után, a nők pedig az edzés előtt ennének. Egy új tanulmány szerint ugyanis nemcsak attól függ egy edzés sikere, hogy hányszor ismétli a feladatokat és miket eszik, hanem az is számít, hogy mikor eszik. A  kutatók azt állítják, hogy amennyiben megfelelő időben étkezik, 22%-kal több zsírt tud elégetni úgy, hogy nem csinál több gyakorlatot, vagy nem eszik kevesebbet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez történik, ha megesszük a hajunkat

ermiz 2016. január 14., csütörtök 20:47

Hála a SciShownak megtudhatjuk, mi lesz a következménye annak, ha kis vagy akár nagy mennyiségben is haj jut a szervezetünkbe. Igen, utóbbira is van példa. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Támad a megfázás, de nem kell, hogy mindenki kidőljön az irodában!

Dívány 2016. január 14., csütörtök 08:15

Itthon egyelőre még nincs influenzajárvány, de ami késik, nem múlik, és ha ettől a vírustól egyelőre nem is kell rettegni, náthás, meghűlt  emberekkel bárhol találkozhat, mondjuk a munkahelyén is, és ugye ön is tudja, hogy mennyire gyorsan terjedhetnek a betegségek az irodában. A Mashable szerencsére összeszedett pár tippet, ami segíthet abban, hogy ön ne dőljön ki, vagy ha már megtörtént a baj, legalább a többieknek ne adja át a téli nyavalyát. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lelki problémákhoz vezethetnek a fitneszvideók?

ermiz 2016. január 13., szerda 21:35

Milyen érzés, amikor nézi a tornavideón ugráló, mosolygó edzőt, miközben magáról folyik a víz és levegőt se kap? Ezt és az ebből következő frusztrációt elemzi a kutatás, amelynek eredményeit a Sociology of Sport Journal című folyóiratban ismertették. Részletek a hajtás után! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A szóbeli bántalmazásban a legrosszabb, hogy észre sem vesszük

Kurán Zsuzsa 2016. január 13., szerda 19:19

Minden kapcsolatban előfordul, hogy néha bántjuk egymást, ez elkerülhetetlen. Azonban a bántás és a bántalmazás között hatalmas különbség van. Ha elfelejtem megvenni a tejet, amit a másik kért tőlem és ez neki rosszul esik, azonban ezt megbeszéljük és törekszem rá, hogy máskor észben tartsam, ez a bántás kategóriájába tartozik. A két kulcsszó, hogy be/elismerem és motivált vagyok a fejlődésre/változásra, fontos nekem a másik jóléte, illetve az, hogy örömet okozzak neki. A bántalmazás célja a hatalom gyakorlás, a másik feletti kontroll uralása. A bántalmazó párkapcsolatban merev hierarchia működik. Az ilyen kapcsolatban hiába jelzem, hogy bántó a másik viselkedése vagy szavai, nem lesz változás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Úti tippek 2016-ra: akár strandolna, akár szurkolna, mindenre van ötletünk

travelo 2016. január 13., szerda 13:14

Hozzánk hasonlóan ön is már most a szabadnapjaival sakkozik, és az idei év legmenőbb célpontjait böngészi? Segítünk!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Leheletelemző, okosteniszütő, otthoni EKG segít a jövőben

Edicsek 2016. január 12., kedd 10:17

A Consumer Electronic Show, vagyis a CES minden évben rengeteg újdonságot tartogat azok számára is, akik a jövő autói és eszközei helyett arra kíváncsiak, hogyan tudnak az egészségükkel tudatosabban foglalkozni. A közeljövőben a leheletét is elemezni tudja majd, okoscipőben futhat, sőt, kedvence is kaphat aktivitásmérőt karácsonyra. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg a tévétől lesz antiszociális a gyerek?

Sákovics Diana 2016. január 12., kedd 09:54

Vajon mennyit szabad tévéznie a gyereknek? Szabadon kell engedni, korlátozni vagy teljesen le kell tiltani? Mi történik azokkal a gyerekekkel, akik túl sokat ülnek a képernyő előtt? A legtöbb szülőt foglalkoztatják ezek a kérdések, a gyerekneveléssel foglalkozó oldalak, a különböző pszichológusok mást és mást mondanak a témában, bár abban szinte mindenhol egyetértés van, hogy a túl sok tévézés rossz. Minden olyan óra ugyanis, amit a gyerek a tévé előtt tölt fizikailag és mentálisan is passzív, és olyan értékes és fejlesztő tevékenységektől veszi el az időt, mint a mozgás, a szocializáció, a szabad játék, az olvasás vagy a tanulás. A Scientific American agykutató szerzője R. Douglas Fields most egy remek cikkben foglalta össze, mit mondanak a témában az elmúlt évek kutatásai. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem jó, ha túl sok vitamint eszünk

ermiz 2016. január 12., kedd 09:06

Nem mi állítjuk ezt, hanem dr. Hankó Balázs, a Semmelweis Egyetem Klinikai Központjának főgyógyszerésze. Az egyetem honlapján publikált jelentés többek között arra hívja fel a figyelmet, hogy a túlzott C-vitamin a vesebetegeknek, a túl sok A-vitamin elsősorban a kismamáknak lehet veszélyes.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért lehet baj a súlyunkkal a 20-as, 30-as és 40-es éveinkben

Brownie 2016. január 11., hétfő 15:18

A fogyókúrás célok elérésének útjában nem mindig csak üres kifogások állnak, de sokszor valamilyen állandó és komoly akadály miatt nem koronázza siker az elszánt próbálkozásokat. Az életmódváltás pedig általában akkor fullad kudarcba, ha nem vagyunk teljesen tisztában az azt hátráltató okokkal, amik ráadásul kortól függően eltérőek is lehetnek. Szakértőt kérdeztünk arról, hogy hogyan hozhatjuk ki a legjobbat a különböző élethelyzetekből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Boldogabb, akinek több hobbija van

Sákovics Diana 2016. január 11., hétfő 11:43

Ha olyan dolgokat csinálunk, amiket szeretünk, ha vannak tevékenységek, amikben szenvedélyesen veszünk részt, az segíthet abban, hogy teljesnek érezzük az életünket, hogy boldogabban, elégedettek éljünk. Persze csak akkor, ha ezek az elfoglaltságok harmonikus szenvedélyek, ha nem leszünk függők. A függőség – legyen az munkától, szerelemtől, játéktól, edzéstől , internettől, ételtől, szerektől vagy bármitől – korlátoz a szabadságunkban, kontrollálja az életünket és így gátolja, hogy az életünk egyéb területein, az emberi kapcsolatainkban és önmagunkban is békében legyünk. De vajon hány harmonikus szenvedélyünk lehet egyszerre? Ad-e pluszt az életünkhöz, ha több dolgot szeretünk odaadással és szenvedéllyel csinálni? Egy friss kutatásban erre keresték a választ. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tíz téli tévhit, amikkel mostantól nem mentegetőzhet

Edicsek 2016. január 10., vasárnap 17:56

Most, hogy már tényleg tél van, vagyis igazán hideg és a hó is megérkezett, itt az ideje, hogy a Health magazin segítségével megcáfoljuk azokat a mítoszokat, amik minden télen előjönnek, de valójában teljesen hamisak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért olyan kemény fűre inni

Sákovics Diana 2016. január 10., vasárnap 11:57

Az, hogy mi történik ha valaki alkoholt, marihuánát vagy egyéb drogokat fogyaszt szerenként, egyénenként és helyzetenként is változik. A különböző drogok aktuális hatása tehát nehezen kiszámítható, különösen akkor, ha valaki több különböző szert használ egyszerre. Az egyik leggyakoribb drogkombináció az alkohol és a fű keverése, de vajon mi történik ettől a szervezetünkben? 

shutterstock 219594292
Távolról sincs vége, olvasson még »

Habzsolja az élvezeteket? Hosszú távon megszívja.

Marjai Kamilla 2016. január 9., szombat 21:26

Az év végi ünnepek után, a farsang küszöbén sok csábításon vagyunk túl és újabbak elé nézünk. Igaz lehet ez sok mindenre: a habzsolásra, a divatmárkák szezonvégi leárazásaira, és mindig akad egy ok a kimaradásra is. Mindez rendben is van, a visszájára akkor fordulnak a dolgok, amikor felszaladt néhány nemkívánatos kiló, kimerült a hitelkeret, vagy a de ja vu érzésével ébredünk egy újabb másnapos reggelen, ami sokkal inkább kora délután szokott lenni. Külső örömforrásaink sokfélék lehetnek: ételek, italok, mozgás, vásárlás, hivatásgyakorlás, szexualitás, satöbbi. Örömszerző funkciójuk a mértéktartás mellett teljesedik ki igazán, kontrollvesztés esetén legjobb esetben is a csömör érzésével találkozunk. Az örömökről való lemondás nélkül mivel tudjuk megtámogatni saját egészségvédelmünket, melyben fizikai és mentális jóllétünk egyaránt szerepet kap? Létezik egy varázsszó: mértékletesség.

shutterstock 314080580
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne nassoljon éjszaka, ha kedves a memóriája!

Divany.hu 2016. január 9., szombat 13:25

A tudósok már régóta tisztában vannak azzal, hogy az éjszakai nassolásnak milyen negatív hatásai lehetnek a szervezetre a súlygyarapodástól egészen a 2-es típusú diabétesz kialakulásának megnövekedett esélyéig, ám most újabb eredmények is napvilágot láttak. A Huffington Post írja, hogy a Kalifornia Egyetem kutatói nem kisebb dologra találtak bizonyítékot, mint arra, hogy a késő éjszakai nassolás felzabálja az agyunkat. A kutatás kimutatta, hogy aki rákap az éjjeli kajálásra, az könnyedén elveszíti a képességét az új dolgok megtanulására és azok elraktározására. 

“Hiszük abban, hogy az éjjeli nassolás károsan hat az agyunk tanulásért és memóriáért felelős részeire, kiváltképp a hippokampuszra. Véleményünk szerint a táplálkozás rossz időzítése lehet az elsődleges oka a megromlott memóriának, amiről beszélünk” - mondta Dawn Loh, a kutatás vezetője a lapnak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja miről fog szólni 2016?

Sákovics Diana 2016. január 8., péntek 18:17

Mármint önnek, személyesen. Töltse ki kérdőívünket, hogy megtudjuk, milyen célkitűzésekkel indul neki az évnek!

10+1 érv az egészséges táplálkozás mellett, aminek semmi köze a fogyáshoz

Brownie 2016. január 8., péntek 14:22

Nyilván ön is jól tudja már, hogy a drasztikus fogyókúráknak nem sok értelme van, és a siker érdekében inkább hosszú távon kellene terveznünk. Lehet, hogy az életmódváltás némi kompromisszummal jár, de megéri új szokásokat és ízeket bevezetni mindennapjainkba. A Women's Health magazin összegyűjtött néhány meggyőző érvet az egészséges táplálkozás mellett, amelyeknek semmi köze a fogyókúrához. Hátha ezek is motiválják az újévi fogadalmak betartását.

Ha szívesen elhülyülne idő előtt, ne hagyja ki a napjából ezeket!

Sákovics Diana 2016. január 7., csütörtök 21:15

Itt az Egoban kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy minél körültekintőbben alkalmazkodjunk az ön igényeihez, így a mocskos téli idő beköszöntével, a nagy karácsonyi zabálások után, amikor a hangulatát már úgyis agyonnyomja a folyamatos köd és az elhamarkodott újévi fogadalmak, többet foglalkozunk azzal, hogyan is lehetne az élete még ennél is rosszabb. E cél érdekében írtunk az elmúlt időszakban arról, hogyan teheti nyomorultabbá az életét, és hogyan nyírhatja ki szinte észrevétlenül párkapcsolatát. Ha ezeken már mind túl van, már csak egy fontos feladata maradt: a totális elhülyülés. Erre adunk most tudományosan megalapozott tippeket. Köszi az inspirációt, Psy Blog!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Attól, hogy egészséges ételeken él, még simán hízhat

Brownie 2016. január 7., csütörtök 16:01

Magától értetődő, hogy ha fogyni szeretnénk, a feldolgozott élelmiszereket és gyorsételeket jobb minőségű fogásokra, a hűtő tartalmát pedig minél frissebb összetevőkre cseréljük le. Egy új tanulmány szerint azonban, amikor egészségesnek vélt ételeket eszünk, hajlamosak vagyunk az ajánlott adagnál jóval többet fogyasztani azokból, így a végén még hízhatunk is, amikor épp súlyvesztésre számítunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

15 szempont, amire érdemes figyelni a coachválasztásnál

Kállay Natália 2016. január 6., szerda 19:29

Azt már tudjuk, hogy mikor nincs szükségünk coachra, ahogy azt is, hogy mit várhatunk egy coachingon. Ha ezek alapján úgy döntünk, megérett az idő arra, hogy felkeressünk egy coachot már csak egy akadályt kell legyőznünk: ki kell választanunk a megfelelőt. De hogyan? Kállay Natália business és executive szabadúszó coach most ebben segít. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: Ezektől az ételektől lesz bikinimodell-teste!

Divany.hu 2016. január 6., szerda 08:31

Ismét bepánikoltunk a hízás miatt, ráadásul egyre több speciális menüt kínáló cég tűnik fel a palettán, ezért is döntöttünk úgy, hogy letesztelünk négyet, amelyek valami miatt különlegesnek vagy izgalmasnak tűntek, vagy olyan ígéreteket tettek, hogy csak lestünk. Bár korábban már számos tapasztalatot szereztünk a fogyós menükkel, kóstoltunk allergiásoknak való ételeket is, most viszont a speciális ételsorokat kínáló kiszállítókat vizsgáltuk. Nem mértük laborban a beltartalmi értékeket, de kíváncsian figyeltük, udvarias-e a futár, megfelelő-e az étel, mennyi sót rakott a szakács a vacsorába, és mennyire könnyű feltépni egy csomagolást. 

A LifeTilt, a Bocsiviki, a Fittkaja és a Fitbalance lettek a kiválasztottak, melyeket 4-7 napon át teszteltünk. Nem az volt a cél, hogy fogyjunk, de ha valakinél ilyen mellékhatással járt a teszt, örültünk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 új tény a boldogságról, amikről tudnia kell

S-W. Zsó 2016. január 5., kedd 16:27

Vannak, akik azért nem hisznek az igazi boldogságban, mert nem tudják, mit és hogyan kellene tenniük ahhoz, hogy átéljék azt, míg mások olyan illúziókat kergetnek, hogy csak materiális értékektől lehetnek elégedettebbek az életükkel. Pedig a szakértők sem győzik hangoztatni, hogy a lelki jóllét eléréséhez elég néhány apró lépés. A PsyBlog most össze is gyűjtött néhány új tényt a boldogságról, hogy a szkeptikusok is jobban érezzék magukat a bőrükben. Íme:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Napi nyolcszor kötnek bele a nők saját magukba

mzd 2016. január 5., kedd 09:25

Kicsit spanyolviasz jellegű annak a WomanKind projekt keretében készített kutatásnak az eredményei, amit nemrég a Daily Mail publikált. Kiderült, egy átlagos nő naponta nyolcszor talál hibát magán, és igen, ebből első helyen a (vélt vagy valós) túlsúly áll. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

“Mindig a gyökereket léptetik elő!”

Sákovics Diana 2016. január 4., hétfő 15:58

Nyilván nem. Nem mindig a gyökereket léptetik elő, ha mégis így gondolja, akkor itt egy ideje egy alapos önvizsgálatnak, mert a hiba bizony inkább önben lehet. Az viszont igaz, hogy a minden empátiát nélkülöző, törtető, gerinc és lelkiismeret nélkül élő embereknek elég jók a karrierkilátásai az üzleti világban. Szóval, ha megfordult már valaha a fejében, hogy a főnöke egy narcisztikus alak vagy egy machiavellista diktátor, simán lehet, hogy igaza van.

A pszichológiai kutatások szerint legalábbis a sötét hármasnak nevezett tulajdonságok - vagyis az érzéketlen és impulzív pszichopátia, az önimádat jellemezte narcizmus és az erkölcsi relativizmussal, gyanakvással, az emberek kihasználásával leírható machiavellizmus - közül legalább kettő hozzásegíti az embert a ranglétrán való előrejutáshoz. Mondjuk, ha belegondolunk ez nem is olyan meglepő. Mindhárom tulajdonsággal együtt jár az empátia és a bűntudat hiánya, a saját érdek mások elé helyezése, és lássuk be: ezek az üzleti világban remekül jönnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 ... 184

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés