#ÉLETEM

A 98 éves yogini szerint a jóga a békéről szól, nem az izzadásról

Aladár 2017. június 28., szerda 06:59

A 98 éves yogini 90 éve jógázik, és úgy gondolja, a jógának a békéről és a kikapcsolódásról kéne szólnia, nem pedig az intenzív, izzasztó edzéstervekről.

V Nanammal, a 98 éves korára igazi jóga szupersztárrá vált, testrészeivel százezres nézettségű videókban legózó/oriagmizó yogini nem rajong a jóga gyakorlatokat jövedelmező iparággá alacsonyító és a nap során bármikor, nem pedig kizárólag hajnali 3 és 5 között tartott, leggings szépségversenyekként is felfogható edzésekért. Nanammel 90 éve jógázik, 1972 óta tanít a család Coimbatoreban található jógaközpontjában, és a Quartz szerint eddig csak kívülről látott kórházat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A 10+1 legjobb étel, amiket az orvosok nem ennének a helyünkben

Terebélyes Tibor 2017. június 28., szerda 06:58

Zsír, só, finomított szénhidrátok, mérgezett vizek, rákkeltő anyagok. Egészséges étrendet bizony nehéz összeállítani, de korántsem lehetetlen. Íme az orvosok szerint legmérgezőbb ételek.

Az egészséges életmód egyik alappillére a kiegyensúlyozott táplálkozás. Ehhez pedig nagyon fontos tudni, milyen élelmiszereket érdemes előnyben részesíteni, és mi az, amit jobb, ha inkább messzire elkerülünk. Napjainkra megszámlálhatatlanul sok speciális diéta, étkezési trend, táplálkozási divat létezik, sokszor egymásnak is ellentmondó alapelvekkel, útmutatásokkal. Ami mégis segíthet minket eligazodni a dietetika birodalmában, az az egyes élelmiszerek alaposabb ismerete. Minél többet tudunk arról, hogy milyen étel milyen összetevőket tartalmaz, minél inkább tisztában vagyunk vele, miért fogyasszunk vagy kerüljünk egy-egy élelmiszertípust, annál tudatosabban tervezhetjük meg saját étkezésünket.

Tekintettel arra, hogy jelen és jövőbeli egészségünk szempontjából mennyire fontos mindez, a Business Insider két orvost is megszólaltatott a témában. Szakértőik, akik mindketten kimondottan a táplálkozással összefüggő, hosszú távú egészségügyi kockázatokra specializálódott szakemberek, arról beszéltek, milyen ételeket igyekeznek a leginkább elkerülni a mindennapokban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most te is kiállhatsz az utcai beszólogatások ellen!

Szvetlana 2017. június 28., szerda 06:55

Mindennapos jelenség, hogy a nőknek szexuális tartalmú, alpári vagy egyenesen obszcén beszólásokat kell elviselniük a férfiaktól. Hogy ez mennyire nincs rendjén, és hogy a kéretlen beszólások milyen szinten tudnak traumatizálni, arra most egy akció hívja fel a figyelmet. És most te is elmondhatod a tapasztalataidat. Mert valószínűleg vannak.

Rendszeresen foglalkozunk mi is a témával, írtunk már személyes tapasztalatokról és a zaklató beszólások pszichológiai hátteréről is. Most a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook közösség egy akciót indított, melynek keretében a zaklató mondatokat színészek közreműködésével felveszik, a hanganyagból pedig videoklipet készítenek, amelyben bárki szerepelhet, aki az ebből az alkalomból szerveződő felvonuláson részt vesz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hat tipp a gyors elalváshoz

Terebélyes Tibor 2017. június 27., kedd 19:40

A gyors elalvásért egész nap tenni tudsz. A testi-lelki jólléten túl néhány egyszerű trükk is segíthet az ágyban forgolódóknak.

Az egyértelműen álomgyilkos anyagokon túl, amilyen például a koffein, az alvászavaroknak különféle lelki okai, illetve az életmódot érintő akadályai is lehetnek. A gyors elalvásért ezért nem is csak este, de egész nap lehet tenni. Amin este kattogsz, az ugyanis jobbára nappal történik. Álomtündér-csalogatás pszichológiai módszerekkel, egyszerű lájfhekkekkel, biológiai tényekkel.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Unalmas vagyok, ha sokat unatkozom?

Brownie 2017. június 27., kedd 16:02

Az unalom ugyanolyan hétköznapi jelenség, mint a stressz vagy a szorongás, mégis sokkal kevesebb figyelmet szentelt neki a tudomány. Eddig. Manapság egyre több érdekes és tanulságos kutatási eredmény születik a témában. Az unalom az ellenségünk vagy profitálhatunk belőle? Kik hajlamosabbak arra, hogy unatkozzanak és miért? Egyáltalán kinek mi számít unatkozásnak?

Képzeld el, hogy életed legizgalmasabb kalandjára, egy Mars-expedícióra készülsz. A hónapokig tartó tréning és az első néhány nap az űrben felbecsülhetetlen. Aztán egy idő után kezded unni a banánt, mert hiába vagy felszerelve mindenféle hasznos cuccal, azért ott a nagy semmiben a megszokottnál egy kicsit korlátozottabbak a lehetőségeid. Mihez kezdenél üres óráidban? Könyvet írnál? Szétedzenéd magad? Barkácsolnál magadnak egy gitárt és Hendrixként térnél haza? Vagy nem csinálnál semmi különöset, csak álmodoznál?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Te inkább glükózzal vagy fruktózzal mérgeznéd magad?

Aladár 2017. június 27., kedd 06:51

Az Ausztráliában és Európában forgalmazott üdítőkben inkább a glükóz, Amerikában inkább a fruktóz dominál.

Egy ausztrál tanulmány szerint az Ausztráliában és Európában forgalmazott üdítők teljesen más arányban tartalmaznak szőlő- és gyümölcscukrot, mint az Egyesült Államokban forgalmazott változataik. Mindez ugyanannak a márkának ugyanarra a termékére is vonatkozik: az ausztrál/európai változatban több a glükóz (szőlőcukor), míg az amerikai változatokban inkább a fruktóz (gyümölcscukor) dominál. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Valójában nem volt szex, szóval félre sem léptem

Csonka Balázs 2017. június 26., hétfő 18:27

A szélessávú internet elterjedése óta egyre gyakoribb jelenség a hűtlenség új formájának számító cyberszex. Bár racionálisan higiénikusabb és kevésbé is tűnik fenyegetőnek a valós külső kapcsolatnál, érzelmileg éppoly romboló a kapcsolatra nézve.

Egy megcsalás nem megcsalás, kettő kioltja egymást, háromból pedig kettő kioltja egymást, a maradék egy megcsalás pedig ugye nem megcsalás. Az ilyen és ehhez hasonló ideológiák nem csak a valós hűtlenség esetén használatos kibúvók, de abban az esetben is, ha az a bizonyos harmadik csak online van jelen. Hiszen valójában soha nem is találkoztunk. Valójában nem is érdekel a másik. Valójában nem szex, ami köztünk történt. Úgy tűnik azonban, hogy hiába a logikus érvelés, a virtuális félrelépés, az online szerepjáték és a szexchat éppolyan lesújtó érzelmi következményekkel jár, mint a tényleges külső kapcsolat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Visszatérő rémálmok gyötörnek? És tudod-e, miért?

Brownie 2017. június 26., hétfő 17:42

A tudomány szerint sokkal empatikusabbak és kreatívabbak is azok, akiket sűrűn gyötörnek rémálmok. Eláruljuk, miért.

Mindig is foglalkoztatta az emberiséget, hogy mit jelentenek az álmok, az álomkutatók pedig a mai napig buzgón keresik a választ arra, hogy egyáltalán van-e valami hasznuk. Talán a kreatív gondolatok és ötletek alapjaként szolgálnak, talán az információk konszolidálása a céljuk, de akár a problémák megoldása vagy a nap során felgyülemlett érzelmek okozta túlterheltség enyhítése is lehet az álmodás funkciója. De mi van akkor, ha valaki rosszat álmodik? Nem hébe-hóba - hiszen egy-egy lidérces álom időnként bárkinek becsúszhat -, hanem olyan rendszerességgel, ami állandó stresszt és feszültséget okoz a mindennapokban. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Régóta tervezgeted? Felejtsd el!

Aladár 2017. június 26., hétfő 07:01

Vagy írd le, add tovább. A meg nem valósított ötleteink szó szerint nehezítik az életünket.

A lomtalanítás nem csak a fölöslegesnél fölöslegesebb tárgyak esetében hozhat megkönnyebbülést, a fejben tárolt, félkész, kreatív terveinknek sem árthat, ha időről időre leltározzuk és kicsit megtizedeljük őket. Annál is inkább, mert a mentális terhet jelentő érzelmek és gondolatok sok esetben valós, fizikai értelemben vett nehezékként is jelen vannak az életükben. Ha például neheztelünk valakire, vagy titkolunk valamit, nem tudunk olyan magasra ugrani, mint a megbocsátóbb társaink, és még a távolságokat is máshogy becsüljük fel ilyenkor. Nick Douglas, a Lifehacker szerzője egyfajta saját magunkkal szemben felhalmozott tartozásként írja le az ilyen soha meg nem valósuló ötletek feltorlódását.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 dolog, amit nem tudtál a sírásról

Brownie 2017. június 25., vasárnap 17:52

Egy jó sírás után felszabadultabbnak érezhetjük magunkat. Mintha tényleg segítene kiengedni a gőzt. De van más funkciója is annak, hogy néha eltörik a mécses? Mért sírnak másként a férfiak, mint a nők? És milyen reakciót válthat ki a környezetünkből, ha picsogni látnak minket?

A sírás természetes viselkedés. Sírással kelti fel a szülők figyelmét egy csecsemő; ijedtében pityereg, fájdalmában bömböl a kisgyerek; de egy megható filmjelenet is könnyeket tud csalni a nagyon empatikus néző szemébe. Zokogunk, ha feszültek, túlterheltek vagy szomorúak vagyunk, és sír a győzelmi mámorban úszó olimpiai bajnok is - örömében. És persze vannak, akik kamu krokodilkönnyekkel próbálnak hatni másokra...

Távolról sincs vége, olvasson még »

Zsírban sült krumpli = halál?

Aladár 2017. június 25., vasárnap 11:49

Egy tanulmány szerzői szerint közelebb hozza a halált a hasáb, de lehet, hogy más eredményeket kapnak, ha nem elhízott vagy térdsérüléseik miatt valószínűleg kevesebbet mozgó embereket elemeznek.

A Poupular Science egy finoman szólva is zavaros, a rendszeres sültkrumpli fogyasztást a megnövekedett, sőt megduplázódott halálozási kockázattal összefüggésbe hozó tanulmányt vett tüzetesebben szemügyre, meglehetősen lesújtó eredménnyel. Úgy tűnik, valaki hazudik a hasábburgonyáról! De vajon ki állhat az áltudományos, krumpliellenes propaganda mögött?

shutterstock 398288056
Távolról sincs vége, olvasson még »

Mennyit tudsz a szexről? Kvíz!

Terebélyes Tibor 2017. június 24., szombat 17:08

Derítsd ki, mennyire vagy képben az alapvető szexuális ismeretekkel!

A szex olyan tabu, ami azért mindenki érdekel. Mégis nehéz róla beszélni, nehéz az ember saját tapasztalait bármihez is viszonyítani. Bár az ifjúság szexuális nevelése ma sincs még topformában, az internetnek hála, a legalapvetőbb ismeretek azért eljutnak az érdeklődőkhöz. És persze ezzel együtt különféle téves információk, mítoszok is. Ezek valóságtartalmát az ember azonban csak saját tapasztalatán tudja lemérni, illetve szerencsés esetben megkérdezheti néhány közelebbi barátját, ami még mindig egy meglehetősen szűk kör. Sokat segít persze, ha valaki megkapta serdülőként az alapokat, a pedagógusok, a szülők elmondták neki, hogy mi hogyan működik, tudott kitől kérdezni. Persze ha a pedagógus és a szülő saját maga képben volt. Mai kvízünkből te is megtudhatod, mennyire vagy tájékozott szexügyben. Hat ponttól kettes.

shutterstock 246218482
Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi lenne, ha csak minden másnap Facebookoznál?

Aladár 2017. június 24., szombat 15:49

A közösségi médiás szokásaink esetében is hasznos lehet az időszakos koplalás alapelve.

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, az időszakos koplalásra építő fogyókúrák alapelvét falhasználva talán a Facebook és Instagram függőségedet is ésszerűbb keretek közé szoríthatod. Az ötlet az Atlantic szerzőjétől származik, és gyakorlatilag pontosan ugyanúgy fest, mint a népszerű diétás módszer: egyik nap azt fogyasztod el, amit csak akarsz, másnap viszont koplalsz/megvonsz/tisztítasz. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A orgazmus gyógyít. De hogyan?

Csonka Balázs 2017. június 23., péntek 19:48

Az oxytocin csökkenti a stresszt, oldja a szorongást, javítja a hangulatot, segíti a kötődést. Jó hír, hogy magunknak termeljük, ezt segíti az érintés, a szex, de akár a háziállat simogatása is. Rossz hír, hogy ez a módszer kulturálisan egyelőre eléggé nemhez kötött.

Mérgező kapcsolataink sok esetben nem csak lelkünket, de testünket is megbetegítik. Egy hatalmával visszaélő főnök, egy bántalmazó partner, egy kirekesztő közösség nem ritkán olyan káros stresszt jelentenek, mely később konkrét fizikai fájdalomban, testi tünetekben jelentkezik. Lehet ez a fejfájástól a savtúltengésen át a magas vérnyomásig bármilyen konkrét panasz, de összekapcsolódhat más, kulcsfontosságú szükségletünkkel is. Ha például gyomorgörcsünk van, és nincs étvágyunk, ha a stressztől befeszült izmaink könnyen meghúzódnak vagy begörcsölnek, ha éjjelente nem tudunk aludni, a káros hatás még összetettebben érvényesül. Emberi kapcsolataink azonban szerencsére nem csak megbetegíteni, megnyomorítani, de gyógyítani is képesek. A szó konkrét, biológiai értelmében. Az oxytocint, mely leginkább az érzelmi kötődésben játszott szerepéről ismert, számos további pozitív hatással is bír. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Emléktábla a meg nem születettek emlékére - Kinek jó ez?

Szalay Ágnes 2017. június 23., péntek 14:05

Bibliai idézetes márványtáblát avattak a "meg nem születettek emlékére" a szegedi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán. De vajon milyen hatása lehet ennek az érintettekre? Pszichológus szakértőnk írása.

Második gyerekünk születése előtt három nappal jó barátainknál, éppen abban a kórházban, ahova mi is jártunk, megszakították a terhességet. Évek óta várták a babát, mindent megtettek érte, szeretik egymást, boldogok voltak. Azután kiderült, hogy orvosi okokból nem tarthatják meg. Saját gyerekem születésére készülve nagyon megrázott a dolog. Sokat sírtam értük, bűntudatom volt, hogy nekünk miért igen, nekik miért nem. Nem tudom, hogyan hatott volna rám, ha a terhesgondozásra járva, majd a szülőszobába érkezve látok egy táblát a meg nem születettek emlékére...

Bibliai idézetes márványtáblát avattak a "meg nem születettek emlékére" szerdán a szegedi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán. – terjed tegnap óta a Szegedma.hu cikke az eseményről. Erős érzelmeket kavar mind a táblát helyeslők, mind az azt ellenzők lelkében. Megosztó.

Ez egy politikai, erkölcsi, szociológai, értékrend és hitbeli kérdés, amivel kapcsolatban mindenkiben elindul valami. Mivel nem írok politikai cikkeket, nem vagyok szociológus és nagyon régen megtanultam, hogy értékekkel nem vitatkozom, azt próbálom most némileg naivan, pszichológiai szempontból körbejárni, hogy mi a haszna egy ilyen táblának, és milyen hatása lehet azokra, akik látják a kórházban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A kókuszolaj a legegészségtelenebb választás

Aladár 2017. június 23., péntek 07:58

A kókuszolaj öl, butít, világháborúkat indít el, etnikai tisztogatást végez... azaz egészségtelen. Az Amerikai Szív Társaság szerint gyakorlatilag bármilyen más zsiradékkal jobban járunk, ha főzésről van szó.

Vagyis tele van a koleszterinszintet és ennek megfelelően a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát is megemelő telített zsírsavakban. „A testedre rákenheted, bele viszont ne tedd” – mondja egy nemrégiben napvilágot látott tanulmány szerzője. A Huffingtonpost szerint mindez azért jelent a szokásosnál nagyobb veszélyt, mert a kókuszolajról az amerikaiak 72%-a azt gondolja, hogy kifejezetten egészséges alapanyag. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogy ismerheted fel a pajzsmirigybetegséget?

Brownie 2017. június 22., csütörtök 14:15

Mi az oka, hogy a pajzsmirigybetegségek elsősorban a nőket érintik? Melyek a pajzsmirigy működésének leggyakoribb rendellenességei? Mennyire kezelhetők jól? Prof. Dr. Balázs Csaba endokrinológus, pajzsmirigy-specialista válaszolt a kérdéseinkre.

Szinte nincs olyan szerv, melynek funkcióját ne befolyásolná a pajzsmirigyhormon. Termelődése nélkülözhetetlen az anyagcsere és a növekedés szabályozásához, de a neurális folyamatokban és a szexuális működésben is fontos szerepe van. Baj abból lesz, ha túl sok vagy éppen túl kevés hormon termelődik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Idős nő – fiatal pasi: működőképesek az ilyen kapcsolatok?

Aladár 2017. június 22., csütörtök 07:35

Egy pszichológus minifelmérése alapján úgy tűnik, az ilyen kapcsolatokban élő nők a legelégedettebbek párkapcsolatukkal.

Ez a felállás még 2017-ben is rosszindulatú élcelődések célpontjává teszi az ilyen kapcsolatban élő, nyilván tudatosan fiatal férfiakra „vadászó pumákat”, pláne ha egy nagyobb európai ország elnökéről és feleségéről van szó. A frissen megválasztott francia elnök, Emmanuel és Brigitte Macron között 24 év a korkülönbség, ami jóval több médiafigyelmet és ostoba viccet eredményez a rosszakarók és a vicces hangulatban lévő kommentelők részéről, mint az amerikai elnök, Donald Trump és felesége, Melania Trump között lévő, pontosan ugyanekkora korkülönbség. Donald Trumpot például nem nagyon nevezik „viccesen” pedofilnak, mint Brigitte Macront, vagy legalábbis nem azért, mert Melania jóval fiatalabb nála. A pszichológus Dr. Justin Lehmiller cikkéből kiderül, mennyire elégedettek az idősebb nők az effajta kapcsolatokkal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Laboratóriumi körülmények között már lehetséges a biztonságos barnulás

Aladár 2017. június 21., szerda 07:42

Könnyen lehet, hogy megszületett a túlzásba vitt napozás okozta bőrrákot is kiküszöbölni képes barnulási módszer.

A barnára sült, strandkész bőrfelületek nélkül sokaknak elképzelhetetlenek a napos évszakok, a napsütés azonban nem csak barnítja, roncsolja is a bőrt, és növeli a bőrrák kockázatát is. Úgy tűnik azonban, egyre közelebb kerülünk a napfény és UV-sugárzás-mentes, káros mellékhatások nélküli lebarnulás lehetőségéhez. Legalábbis erre enged következtetni a Popular Science legújabb barnulási áttörésekről szóló beszámolója.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jóban van az exével. Túl jóban.

Csonka Balázs 2017. június 20., kedd 18:41

Párkapcsolatokban a korábbi partnerekkel való viszony számos konfliktus forrása lehet, nehezítheti az intimitás kialakulását és az elköteleződést. Egy kutatásban a "maradjunk barátok" lehetséges hátterét vizsgálták. A valódi barátsághoz a régi kapcsolat kétoldalú lezárására van szükség, amíg ez nem történik meg, nem feltétlenül őszinte a jó viszony.

Párkapcsolatokban gyakori nehézség az exekkel való viszony. Az új kapcsolatban féltékenységet, kétségeket, bizalmatlanságot ébreszthet a korábbi partnerrel ápolt viszony fennmaradása, még akkor is, ha csak barátságról van szó. Az ilyen negatív érzések azután nagyban megnehezítik az egymáshoz való közeledést, az intimitás elmélyülését, konfliktusokhoz vezethetnek az új kapcsolatban. Hogy kiderüljön, mennyi alapja van az exekkel kapcsolatos félelmeknek, amerikai kutatók azt vizsgálták, mi állhat a volt partnerrel ápolt barátságok hátterében. A vizsgálatsorozatban több száz kitöltő válaszait elemezve 153 különféle okot tártak fel, melyeket később hét nagy kategóriába soroltak. Úgy tűnik, nagyon nem mindegy, kit mi motivál abban, hogy jóban maradjon az exével.

shutterstock 270368003
Távolról sincs vége, olvasson még »

Mit kell enni az egészséges emésztőrendszerért?

Aladár 2017. június 20., kedd 07:45

A TED-Ed bélbaktérium bemutatója gyorsan tisztázza, mivel érdemes etetni a belekben időző rengeteg különféle mikrobát.

Az emberi testben élő, több billiárd (milliószor milliárd, azaz 1015), és az emberi sejtek számát bőven meghaladó különféle mikrobák alkotta ökölógiai rendszer, azaz a mikrobiom részét képező bélbaktériumok rengeteg hasznos funkciót látnak el a testünkben, sőt még a hangulatunkat is befolyásolják. Ezeknek a baktériumoknak köszönhető, hogy a szervezet képes lebontani olyan táplálékféléket, amiket amúgy nem lennénk képesek megemészteni, de az immunrendszer működésének szabályozása, és a kártékony baktériumok elleni védelem is az egyes becslések szerint mindössze 200 grammot nyomó mikrobiom feladata. A TED-Ed ritka aranyos, bár valamiért mindig szomorú, vagy pánikoló arccal ábrázolt animált baktériumvilága megmutatja, miképp segíthetjük az érzékeny rendszer működését. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden pasi álma, hogy két nővel szexeljen

Terebélyes Tibor 2017. június 19., hétfő 19:16

Bár a fantáziák szintjén gyakori a hármas szex, megvalósítani már más, nem is mindenki szeretné. Sok dolognak kell stimmelnie.

Közkeletű hiedelem, hogy minden férfit nagyon izgat a szex hármasban. Leginkább persze két nővel. Egy kanadai kutatás, melyben másfélezer embert kérdeztek meg leggyakoribb szexuális fantáziáikról, igazolni is látszik mindezt. A részt vevő férfiak 84 százaléka említette meg az édeshármast, sőt, a férfiak háromnegyede úgy érezte, kettőnél több nővel is elbírna. A képzelet szintjén persze. A nőknek ehhez képest nagyságrendileg a harmada ábrándozott arról, hogy egy másik nővel, két nővel vagy két férfival szexeljen. A fantázia persze egy dolog, a valóság pedig egy másik, avagy nem minden izgató az életben is, ami a képzeletünkben az. Ebből a szempontból nem mindegy például, ki a harmadik fél (és persze ki a második), és nem mindegy az sem, hogy egy párkapcsolatba vesznek be egy harmadik felet, vagy az illető csatlakozik egy párhoz. Az érzelmekről nem is beszélve.

shutterstock 315302114
Távolról sincs vége, olvasson még »

A vega étrend jobban fogyaszt, mint a kalóriamegvonás

Aladár 2017. június 19., hétfő 11:45

De más előnyökkel is jár a vegetáriánus étkezés: gyakorlatilag bárhonnan képes eltüntetni a zsírt, és segíthet a 2-es típusú cukorbetegeken is.

Mindez egy új, 74 2-es típusú cukorbeteg részvételével lefolytatott, és a Journal of the American College of Nutritionben megjelent kutatásból derült ki. Az eredmények alapján úgy tűnik, a vega étrend nem csak a fogyás szempontjából lehet hasznos, de pozitív hatásal van a glükóz lebontására, és az inzulinérzékenységre is -írja a The Cut. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

11 tévhit az edzésről és a fogyásról

Terebélyes Tibor 2017. június 19., hétfő 07:51

A jó formához nem kellenek különleges képességek, nagy teljesítmények. Tudatosság és rendszeresség viszont annál inkább. És persze nem csak az edzés, de a kiegyensúlyozott, egészséges életmód minden eleme nagyon fontos.

Izomépítés, fogyás, alakformálás, stresszoldás, jobb közérzet, edzettség. Bármi is a célod a testmozgással, ha rendszeresen edzel, biztosan rengeteg útmutatással, információval, tippel találkozol a témában. Különösen a strandszezon elején, amikor szinte mindenkinél terítéken van a téma. Sok ilyen tanács azonban többet árt, mint használ. A tudomány és a Business Insider cikke alapján összegyűjtöttük a leggyakoribb tévhiteket az edzéssel kapcsolatban. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Aki igazán ártott neked, soha nem fog bocsánatot kérni

Szalay Ágnes 2017. június 18., vasárnap 19:46

Áldozatok és jó érzésű emberek sokszor évekig, évtizedekig várják, hogy belássa tettét, bocsánatot kérjen az, aki valami megengedhetetlent tett. Felesleges erre várni, nem fog bekövetkezni. Az ember önfelmentési képessége határtalan.

Vannak azok a helyzetek, amikor figyelmetlenségből, lustaságból, vagy egyszerűen azért, mert túlságosan el van foglalva az ember saját magával ahhoz, hogy másokat észrevegyen, megbántunk valakit. Rálépsz a másik lábára a villamoson. Fáradt és figyelmetlen vagy, ezért hibát vétesz a kimutatásban. Elfelejted édesanyád születésnapját. Ezekben a helyzetekben a legtöbb ember számára nem jelent nehézséget bocsánatot kérni. Néha nehezebben, néha könnyebben meg is teszik azt. Többnyire őszintén, van hogy reflexből.

És vannak azok az esetek, amikor egy ember olyan bűnt követ el egy vagy több másikkal szemben, ami örök életre szóló sebet, törést okoz. Amiből évek munkája vagy akár lehetetlenség kigyógyulni. Sok esetben ezeket a tetteket nem véletlenségből, hanem tudatosan, néha hosszú időn keresztül ismétlődően teszik meg az elkövetők. A sérült másik fél, a bántalmazott igyekszik tovább élni, próbál kigyógyulni, rengeteg lelki energiát fordít arra, hogy feldolgozza a vele történteket és továbblépjen. A legtöbben úgy érzik, hogy segítene számukra a gyógyulásban, ha az ember, aki bántotta őket, elismerné, hogy mit tett és bocsánatot kérne. Ez azonban a legtöbb esetben nem történik meg.

Ha érdekel a pszichológia

... és szeretnél többet tudni arról, milyen rejtett folyamatok alakítják a szerelmi életed, akkor neked szól következő előadásunk. Sákovics Diana pszichológus június 19-én a Hatszín Teátrumban beszél arról, hogyan ne rontsuk el a párkapcsolatunkat. Várunk szeretettel, jegyeket itt vásárolhatsz

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés