#ÉLETEM

Nézze meg Milánót 1 nap alatt!

nemoszi 2016. február 5., péntek 16:05

Azt már megmutattuk, hogy tölthet el élménydús 4 órát Párizsban, vagy hova érdemes repülőjegyet vásárolnia, ha olcsón utazná be Európát, most arra adunk tippeket, mihez kezdjen ha van egy szabad napja, esetleg egy egész hétvégéje és megnézné Milánót. 

Miért pont Milánót? Szerintem remek város, de tényleg nincs benne annyi látnivaló, hogy 4-5 napot eltöltsünk ott, ráadásul a Wizzairnél januárra egy oda-vissza jegy 5990 forintba került. Ha körülnéz a repülőtársaságnál, jelenleg 15-17 ezer forintért talál retúrjegyeket, ami abból a szempontból valamennyivel jobb, mint a 6 ezres, akciós jegy, mert így nem a repülőtérre kijutás lesz a legvaskosabb tétel az utazásban: az ugyanis taxival stabilan 8300 forintra jött ki irányonként (azaz a fejenként 6 ezres repülőjegyünk mellé még bejött összesen 16 600 forintnyi taxiköltség).

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan, mitől lesz jó a csapatmunka

Sákovics Diana 2016. február 4., csütörtök 17:33

Egy csapat intelligens ember ügyesebben és hatékonyabban fog megoldani egy közös feladatot, mint egy csapat kevésbé intelligens ember. Igaz? Egyáltalán nem igaz. Egy friss kutatás szerint ugyanis a jó csapatmunka nem a résztvevők intelligenciájától, hanem a társas készségeiktől függ. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme, az új HPV-elleni oltóanyag

S-W. Zsó 2016. február 4., csütörtök 13:35

Magyarországon évente 1000-1200 új méhnyakrákos esetet diagnosztizálnak, és ugyan a védőoltással és 2-3 évenkénti szűréssel teljes mértékben megelőzhető lenne a halálozás, az érintettek fele életét veszti a daganatos megbetegedés miatt. A tévhittel ellentétben ráadásul a férfiak sincsenek biztonságban, náluk a HPV-fertőzés fej- és nyaki daganatot, valamint nemiszervi szemölcsöt okozhat, de azt is kevesen tudják, hogy a vírus nem kizárólag nemi aktus útján, hanem apró hámsérüléseken keresztül is képes fertőzni. Januártól már itthon is kapható az az új, kilenc komponensű oltóanyag, amely a vizsgálatok szerint 20 százalékkal nagyobb védelmet nyújt a méhnyakrák ellen, mint négykomponensű elődje. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat az oltás fontosságáról és az új vakcináról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szobafitnesz Bánkuti Gabival: Piac, fenék, comb

Dívány 2016. február 4., csütörtök 08:49

Bár az élelmiszerüzletekben és/vagy a piacon bolyongva könnyebb elcsábulni, valahol mégis meg kell venni azokat az összetevőket, amikből egészséges ételeket tud főzni. Szakértőnknek, Bánkuti Gabinak is van egy pár tippje, hogy céltudatosabban tudja elkerülni a csapdákat. Bónusz comb- és farizomgyakorlat! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így ismerheti fel, hogy bántalmazó kapcsolatban él

Kurán Zsuzsa 2016. február 3., szerda 18:18

Előző írásomban azt jártam körbe, milyen fajtái vannak a szóbeli bántalmazásnak, példákkal mutattam be, mik a verbális erőszak legjellemzőbb megnyilvánulásai. Fontos azonban tudnunk azt is, hogyan is ismerhető fel egy bántalmazó ember, mik azok a viselkedés formák, amik már túlmutatnak a “jajj ő nehéz természetű”  kategórián. Írásomban a férfi elkövetőkről írok. Bár minden ember, így a bántalmazó emberek története is más és más, mégis léteznek általános figyelmeztető jelek, amiket, ha tudatosítunk, segíthet   időben kilépni   a kapcsolatból, illetve segítheti a sérülések feldolgozását. Érdemes szem előtt tartani, hogy nem szükséges minden jelnek teljesülnie ahhoz, hogy a kapcsolat bántalmazónak minősüljön.  Minél több a jel, amit észreveszünk, annál valószínűbb, hogy párunk bántalmazó.

shutterstock 273336869

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezeket a helyeket ne hagyja ki 2016 februárjában

travelo 2016. február 3., szerda 09:03

Fergeteges farsangi karneválozásra vágyik, vagy inkább az az elsődleges szempont, hogy minél olcsóbban minél szuperebb élmények érjék? Segítünk, bármelyik legyen is a helyzet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 dolog, amit a déjà vu-ről tudni érdemes

Sákovics Diana 2016. február 2., kedd 20:00

Ez már megtörtént egyszer, átéltem. Ez a helyzet, ez a hely, ezek az emberek: mind megvoltak, pontosan ugyanígy. 

Nagyjából így lehet leírni a déja vu, vagy tudományosabb megnevezéssel a paramnézia jelenségét, ami az elménk működésének egyik legmisztikusabb megnyilvánulása, nem véletlenül foglalkoztatja évezredek óta a gondolkodókat. A téma most éppen a Brit Lab csapatát ihlette meg, akik egy négyperces videóban foglalták össze, amit a déja vu-ről feltétlenül tudni kell. A videó alapján – egy kis kiegészítéssel – összeszedtük a leglényegesebb pontokat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szobafitnesz Bánkuti Gabival: így étkezzen, ha formába akar jönni

Dívány 2016. február 2., kedd 10:39

A testmozgás önmagában nem elég, megfelelő étkezés nélkül nehéz (vagy inkább lehetetlen) formába jönni, életmódot váltani. A hajtás után megnézheti, hogyan oldottuk meg, hogy a programunk résztvevőinek legalább hétköznap ne legyen erre gondja, és milyen tanácsokat kaptak Bánkuti Gabitól ahhoz, hogy hétvégén is tudják tartani magukat a tervhez. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 dolog, ami lassítja az anyagcseréjét

Brownie 2016. február 1., hétfő 18:28

Egy csomó olyan ételről és trükkről írtunk már, amikkel könnyebben fogyhat, de a biztos siker vagy egyszerűen a jó közérzet és egészség érdekében arra is érdemes odafigyelnie, hogy az anyagcseréje rendben legyen. Nem tesz jót például, ha sokat ücsörög vagy ha hanyagolja az erőnléti edzéseket, de sok más olyan tényező lassíthatja még a metabolizmusát, amikről talán nem is tud. Ha kíváncsi rá, mi az, amit rosszul csinál és hogy hogyan változtathat ezen, görgessen tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kevesebbet keres, mint a férfiak? Ne csodálkozzon, ha depressziós!

Sákovics Diana 2016. február 1., hétfő 18:26

 A depresszió nem gyengeség, nem szomorúság, egyike a leggyakoribb pszichiátriai betegségeknek (a magyarok 15 százaléka lesz depressziós élete során). A depresszió – és a szorongással járó zavarok – inkább érintik a nőket, mint a férfiakat, az Egyesült Államokban például kétszer annyi nőt diagnosztizálnak depresszióval, mint férfit. Hogy miért? Részben az eltérő társadalmi, gazdasági státuszból adódó következmények miatt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vezessen, ha kedves az élete!

ermiz 2016. február 1., hétfő 12:01

Mindig aggódik, ha vezet az anyukája vagy az apukája? Esetleg a nagyi? Aggódjon továbbra is, de tudja meg, hogy nekik ez csak jó! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért szenvedünk a kapcsolatainkban

Juhász Dániel 2016. január 31., vasárnap 21:08

Ahogyan Otto Kernberg pszichoterapeuta rendkívüli érdeklődést kiváltó előadása kapcsán korábban már írtunk róla, a boldog kapcsolati élethez “érett-szeretet kapcsolatok” létrehozására van szükségünk. Kapcsolatainkba mindannyian jelentős, hozott anyaggal érkezünk , amelyben benne vannak korábbi kapcsolati élményeink, csalódásaink, örömeink és reakciómódjaink, illetve családi hagyományaink is. A híres pszichoanalitikus elképzelése is ebből indul ki és leginkább a szülő-gyerek kapcsolati élet tanulmányozásából felhalmozott tapasztalatok mentén ragadható meg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 gyógyír a viszkető, hámló fejbőrre

Edicsek 2016. január 31., vasárnap 16:44

Télen a folyamatos kézkrémezés és ajakírezés mellett gyakran elfelejtkezünk arról, hogy bizony a fejbőr is sokkal nagyobb figyelmet igényel, ugyanis az is ugyanolyan könnyen kiszárad és amellett, hogy viszket, még más kellemetlen tünetek is jelentkezhetnek. Igen, a korpára gondoltunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt egy egyszerű trükk, amivel ráveheti a másikat a változásra

Sákovics Diana 2016. január 31., vasárnap 13:43

Mindegy, hogy életmódváltásról vagy éppen a takarékossági projektükről van éppen szó, a céljaink eléréséhez gyakran az kell, hogy megváltoztassuk szokásainkat. Ehhez azonban energiára van szükségünk, az energiaráfordításhoz pedig arra, hogy kellőképpen motiváltak legyünk a céljaink elérésében. Nem véletlen, hogy a pszichológusok régóta kutatják a motiváció fenntartásában szerepet játszó tényezőket, és most egy friss kutatás egy újabb egyszerű, de hasznos tippel járul hozzá ismereteinkhez. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha házas, még a gyomorszűkítő műtét is kevesebbet segít

ermiz 2016. január 30., szombat 11:43

Gyakran halljuk, hogy az esküvő után az emberek eleresztik magukat. Aztán jöhet az edzőterem, a diéta vagy éppen a plasztikai sebész. Bizony, a súlycsökkentő műtét után érdeklődők 65 százaléka házas. De ennél sokkal rosszabb hír, hogy egy új tanulmány szerzői szerint a beavatkozás utáni fogyás esélye náluk nem túl jó - írja a Daily Mail. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért képtelen kimászni az ágyból hétvégén

Brownie 2016. január 30., szombat 08:43

Ha ide kattintott, akkor biztosan ön is egyetért azzal, hogy az egyik legjobb dolog a szombatban és a vasárnapban az, hogy addig alhatunk, ameddig csak jól esik. Igaz, hogy nem mindenki szereti húzni a lóbőrt, a tudósok szerint ráadásul nem is egészséges. Ha kíváncsi rá, miért van ez így, és mi is áll a hétvégi lustálkodás hátterében, hajtson tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egyen csokit, ha köhög, jobb lesz!

S-W. Zsó 2016. január 29., péntek 15:21

Tiszta sor, hogy a citrom és a méz enyhíti a köhögést, de azt tudta, hogy a csokoládénak is hasonló tulajdonsága van? Legalábbis egy új vizsgálat szerint. Szakértőt kérdeztünk arról, hogy mi mindent érdemes tudni a kellemetlen tünetről, és hogy tényleg beválnak-e a javasolt praktikák.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A fogkrémje és a párnája miatt is lehet ragyás

mzd 2016. január 29., péntek 10:09

A pattanások az élet egyik nagy csapásai közé tartoznak, éppen ezért a legtöbben tudni szeretnénk, hogy mi állhat a hátterükben. Merthogy a hormonális okokon kívűl még rengeteg lehetséges bűnös van, ezekről Marie Claire nemrég közölt is egy gyűjtést. Ha kíváncsi, miként hat a pattanásokra a fogkrém vagy a párnahuzat, olvasson tovább.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A memóriánk kapacitása tízszer nagyobb, mint hittük

Sákovics Diana 2016. január 29., péntek 09:21

Kiderül, hogy a memóriánk annyi információ tárolására képes, mint az egész internet. A Salk Intézet munkatársai nemrég publikált kutatásukban rájöttek, hogy az emberi memóriakapacitás petabájtban (=1000 terabájt =1015 bájt)mérhető, azaz  tízszer nagyobb, mint korábban hittük. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt a kütyü, amivel könnyebben szabályozhatja indulatait

Sákovics Diana 2016. január 28., csütörtök 21:29

Az önismeret hasznos dolog, a kihívásokhoz való jobb alkalmazkodás, a boldogabb, teljesebb élethez vezető út egyik kulcsa. Ahhoz pedig, hogy alaposabban megismerjük saját igényeinket, vágyainkat, hibáinkat, hogy jobban megértsük reakcióinkat, szokásaink szerepét, hogy jobban átlássuk saját hatásunkat az emberi kapcsolatokban és a másokkal való viszonyunkat, első körben tudatosságra van szükség, arra, hogy tisztában lássuk, mikor milyen érzelmek keletkeznek bennünk. Az érzelmi tudatossághoz fokozott belő figyelemre van szükség, és úgy tűnik, hogy a szociális kapcsolatokon, szakmai és önsegítő csoportokon túl ehhez a folyamathoz már más külső segítséget is felhasználhatunk. Például kütyüket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A leggyakoribb hibák, amiket az állásinterjún elkövetünk

Divany.hu 2016. január 28., csütörtök 16:52

Egy új kutatásból kiderült, hogy a munkáltatók fele már öt perc után meg tudja állapítani, van-e szükség a jelentkezőre vagy sem - adta hírül a Fast Company. Felsoroljuk, hogy mire kell figyelnie, hogy bekerüljön a top jelöltek közé. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szobafitnesz Bánkuti Gabival: a szép dekoltázs titka

Dívány 2016. január 28., csütörtök 11:05

Miután megnézte, hogy milyen eredményeik lettek életmódváltó programunk résztvevőinek az izom- és zsírszázalék mérésen, átmozgathatja mellizmait és a tricepszét. Nem lesz könnyű, de a szépségért meg kell szenvedni, ugye. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért betegszik meg a stressz eltűnése után

mzd 2016. január 28., csütörtök 08:23

Valószínűleg önnel is előfordult már, hogy egy stresszes időszak (vizsgák a főiskolán vagy céges határidők teljesítése) után betegedett meg, igen, pont akkor, amikor végre pihenhetett volna. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A legjobb utazások idén: olasz hétvége, spanyol buli, görög nyaralás

travelo 2016. január 27., szerda 09:17

Tavaszi hosszú hétvégére Olaszország a legjobb választás, júniusban Franciaország lesz a sláger, Görögországban a városnéző és a láblógatós nyaralást ötvözhetjük a legjobban, Spanyolországba pedig utószezonban menjenek. Hogy pontosan hova? Már mondjuk is!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyengébb az önkontrollunk, ha éppen elfoglaltak vagyunk

Sákovics Diana 2016. január 26., kedd 14:50

Ahhoz, hogy képesek legyünk megvalósítani célkitűzéseinket, egy dologra biztosan szükségünk van: önkontrollra. Ahhoz pedig, hogy képesek legyünk kontrollt gyakorolni viselkedésünk felett nem árt tudni, hogy mikor vagyunk sebezhetőbbek a szokásosnál. Egy friss kutatás most ehhez a képhez ad hozzá egy fontos információdarabot, kiderült ugyanis, hogy kevésbé tudunk ellenállni a kísértésnek, ha éppen nagyon benne vagyunk egy tevékenységben. Köszi, Research Digest! 

shutterstock 301319912
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 184

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés