#ÉLETEM

Szobafitnesz: Utálom a fekvőtámaszt

Dívány 2016. április 21., csütörtök 14:56

A Szobafitnesz Életmódváltó Programra kiválasztott négy jelentkezőnket első körben egy erőnléti felmérésre küldtük, hogy tudjuk, honnan indulunk, pár emberben pedig a rövid torna után már az is kirajzolódott, hova kellene eljutniuk.

Hogy mi a Szobafitnesz Életmódváltó Program?

Egy olyan 28 napos, intenzív, edzésekkel és szigorú diétával szabályozott időszak, amikor Bánkuti Gabi személyi edző segítségével próbál meg néhány általunk kiválasztott személy lefogyni, formásodni, áttérni az aktív életmódra.

Nézzük meg előbb a videót a kíméletlen, általános iskolai erőnléti felméréseket idéző gyakorlatokról. Volt fekvőtámasz, guggolás, hasazás, meg néhány más nyalánkság. A videó alatt táblázatban is megnézheti, ki, milyen eredményt ért el. 

A cikk végén pedig természetesen most is talál egy ötperces, otthon is elvégezhető edzésvideót. Csak egy kis kézisúlyzóra lesz hozzá szüksége, amit viszont bármilyen, megöltött palackkal is helyettesíthet akár.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szabályok, hogy túlélje a városi biciklizést

etelka 2016. április 21., csütörtök 09:48

Tele a város bicajosokkal, és ez így van jól, hiába fúj rájuk Tarlós. Ám nem árt átismételni azokat a szabályokat, amik abban segíthetnek, hogy mindenki épen és egészségesen érkezzen meg a célállomásra. A Generali a Biztonságért Alapítvány össze is gyűjtötte ezeket, ha pedig átolvasta, vagy úgy érzi mindent tud, kattintson, és tesztelje le tudását! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Végigkövettük Orsi és Kinga első, közös örömfutását

Lina 2016. április 20., szerda 21:15

Harmincezer ember rajtolt el 31. Telekom Vivicitta Városvédő Futás két napos rendezvényén, és a startnál ott izgultak a MáSzínház fogyatékkal élő színészei és önkéntes segítői is. Fotósunk kamerájával a résztvevő párosok egyikét nemcsak a versenyen, hanem a felkészülő edzéseken is végigkísérte. Nézze meg ön is, milyen volt az első közös Vivicitta Demeter Orsi és az önkéntes Ricsovics Kinga számára.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan, miért vesz ruhát, ha rosszkedvű

Marjai Kamilla 2016. április 20., szerda 14:43

Megtalál, leemel, felpróbál, pénztárhoz visz, kifizet. Többnyire így néz ki egy vásárlás a bevásárlóközpontokban és a különböző márkák üzleteiben, bár egyre gyakoribb a következő sorrend is: megtalál, rákattint, kosárba tesz, kifizet, kézhez kap. Legyen szó internetes vagy hagyományos vásárlásról, az élet egy olyan mindennapos velejárója ez, mely más egyéb viselkedési aktusokhoz hasonlóan függőség kialakítására képes. De hogy lehetséges ez? Mi számít függőségnek? A rövid válasz úgy hangzik, hogy a függőség ott kezdődik, ahol a tevékenység motivációja átlépi a vásárláshoz kötött hagyományos funkciókat. Ezek a motivációk azonban többnyire rejtve maradnak és nehezen fejthetőek meg. Ami azonban szembetűnő, az a megvásárolt áruk felhalmozása, a saját pénztárcához mérten kiugróan magas kiadások, a gyarapodó adósságok.

453488522
Fotó: Matt Cardy
Távolról sincs vége, olvasson még »

Apa, mi ez a madár? Ó, ez egy balkáni fakopáncs!

mzd 2016. április 20., szerda 11:55

Új alkalmazással jelentkezett a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület, amelynek segítségével nemcsak könnyedén azonosíthat madarakat, de a lexikon menüjének segítségével különösebb ok nélkül is tanulhat róluk. Az App Store-ban és GooglePlayen is egyaránt elérhető alkalmazásban jelenleg a 157 leggyakoribb madárfaj kapott helyet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Repülő nélkül is nyaralhat zseniális helyeken

travelo 2016. április 20., szerda 09:28

Idén külföldön nyaralna, de nem akar repülővel menni, a buszos társasutazástól viszont a hideg rázza? Kézenfekvő, hogy autóval vágjon neki a világnak! Ahhoz sincs kedve?Mutatjuk a lehetőségeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem mindegy, milyen növényi tejet választ

ST 2016. április 19., kedd 11:12

A növényi tejek térhódítása főként két vezethető vissza: egyrészt az emberek egy jelentős része kisebb vagy nagyobb mértékben laktózérzékeny, illetve egy másik részük allergiás a tejben található fehérjére. A hajtás után megmutatjuk, milyen fajtái vannak és milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, mielőtt letenné a voksát valamelyik mellett. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szobafitnesz: Keményen megdolgoztam ezért a testért

Divany.hu 2016. április 19., kedd 09:43

Több tucatnyi jelentkezőből néhány embert elhívtunk egy személyes castingra, hogy belőlük válogassuk ki, hogy kik vesznek majd részt a következő Szobafitnesz Életmódváltó Programban Bánkuti Gabival.

Hogy mi a Szobafitnesz Életmódváltó Program? Egy olyan 28 napos, intenzív, edzésekkel és szigorú diétával szabályozott időszak, amikor Bánkuti Gabi személyi edző segítségével próbál meg néhány általunk kiválasztott személy lefogyni, formásodni, áttérni az aktív életmódra.

Nézzék meg ezt a videót, ebből minden kiderül! Az is, hogy kik lesznek a programban, és az is, hogy miért jelentkeztek, mit fontos tudni róluk.

Természetesen, ha nem tudja most megnézni a videót, akkor is elárulunk pár apróságot a jelentkezőkről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A mindennapi örömöktől fosztjuk meg magunkat, ha folyton a jövőt tervezzük

Sákovics Diana , mzd 2016. április 18., hétfő 18:13

“Régen tényleg minden jobb volt?” -tettük fel önnek a kérdést néhány nappal ezelőtt, aztán még egy csomó másikat is kérdőívünkben, amiben arra voltunk kíváncsiak, hogyan is áll ön az idővel. Szeret az emlékeibe mélyülve utazni az elméjében? Sokat rágódik a múlton? Mennyi időt tölt a jövő tervezgetésével? Vagy mindez nem érdekli, él a ma élvezetének, esetleg csak hagyja, hogy történjen, amit a sors akar? 

Az, hogy hogyan válaszolunk ezekre a kérdésekre befolyásolja a döntéseinket, gondolkodásunkat, viselkedésünket, azt ahogy élünk, barátkozunk, amilyen kockázatokat vállalunk, de még azt is, hogy mire költünk és milyen gyakran járunk orvoshoz. “Az idő az a víz, amely tudatunk áramlását mozgatja.” - írja Philip Zimbardo, a híres stanfordi pszichológus. - “Annak ellenére azonban, hogy központi szerepet játszik az életünkben, ritkán gondolunk bele, hogyan szab határokat és ad irányt és jelentőséget létünknek." Tehát bár ritkán tudatosítjuk magunkban, az, hogy hogyan állunk az időhöz egy kognitív keretet, rendszert ad a gondolkodásunknak, jelentést az eseményeknek. Így egyáltalán nem mindegy, milyen időperspektívában gondolkozunk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 ok, amiért folyton csak enne

Brownie 2016. április 18., hétfő 14:15

Néhány órával a reggeli, az ebéd vagy a vacsora után is elsöprő késztetést érez arra, hogy kifossza a hűtőszekrényt? Nem számít, mennyire jók a szándékaink, ha ránk tör a kíméletlen éhség, szinte lehetetlen ellenállni a kísértésnek. Többször írtunk már arról, hogy mi minden állhat az állandó sóvárgás hátterében, most pedig a Daily Mail oldalán bukkantunk rá még több olyan gyakori tényezőre, amik szintén ész nélküli faláshoz vezethetnek.

shutterstock 104028707
Távolról sincs vége, olvasson még »

Külföldön élek, de magyar pszichológushoz mennék

Sebők Franciska 2016. április 17., vasárnap 11:28

Egyre többen döntenek úgy, hogy életüket egy másik országban folytatják. Nem egyszerű azonban egy idegen országban való helytállás. A korábbi énképet felépítő keretek külföldön mit sem érnek, párként csak egymásra számíthatnak a felek. Számos körülmény, belső megélés nehezítheti a beilleszkedést, a problémák sem mindig maradnak itthon. Van-e értelme ilyenkor „online pszichológushoz járni”?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legalább egy évig kell tartania a diétáját, hogy hatásos legyen

Edicsek 2016. április 17., vasárnap 10:16

A türelem rózsát terem mondás a diétára is igaz, a Daily Mail szerint legalábbis egy évnyi kitartás kell ahhoz, hogy fogyás tényleg tartós legyen, vagyis a pár napos diétákkal átmeneti sikert elérhet ugyan, de hosszú távon nem marad meg a hatásuk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mérő László: ma már konvertálható tudásra van szükség

Sákovics Diana 2016. április 16., szombat 15:57

“A régmúltban olyan volt a világ, hogy többé-kevésbé ki lehetett számítani matematikailag. Most olyanná válik a világ, hogy matematikailag bebizonyítható: nem számítható ki egy csomó jelensége. Márpedig, ami nem számítható ki, arra nem tudunk felkészülni és felkészíteni közvetlenül. Ezért fontos az, hogy közvetve készüljünk fel, hogy olyan tudást nyújtsunk, ami jó eséllyel olyan problémák megoldására is alkalmas lesz a jövőben, amiről ma még azt se tudjuk, hogy ezek valójában problémák.”

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Minél jobban meg akarjuk óvni magunkat a csalódástól, annál inkább megszívjuk

Sákovics Diana 2016. április 15., péntek 13:44

Hogyan befolyásolják a korábbi tapasztalatok az új párkapcsolataink alakulását? Mi a következménye annak, ha minden áron meg akarjuk óvni magunkat a csalódástól? Egyáltalán: mennyire nehéz dolog a múltunkat a hátunkon cipelve belevágni egy új kapcsolatba? Többek között ezekkel a kérdésekkel foglalkozik Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus Újrakezdés című előadásában, amit 2016. április 15-én, pénteken 17. órától tart az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban, a Pszinapszison.   A nemrég megjelent Bátran élni című könyv szerzőjét most előadása témájáról kérdeztük. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Közel 30 évet kellett várni az új táplálkozási ajánlásra

mzd 2016. április 15., péntek 10:45

Okostányér – ezt a nevet kapta az új táplálkozási ajánlás, amit 30 évvel az előző után, a legfrissebb tudományos eredményeket felhasználva készített el a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége. Az útmutatóból kiderül, miből és mennyi kell a kiegyensúlyozott mindennapi táplálkozáshoz. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rosszabbul fut, aki nem iszik

Edicsek 2016. április 15., péntek 08:51

Már javában tart a futószezon és a versenyekre való felkészülés, ráadásul ahogyan egyre jobb az idő, azok a hobbifutók is elkezdik vagy újrakezdik a sportot, akik eddig a hideg miatt hanyagolták. A megfelelő sporteszközök, vagy éppen a bemelegítés és nyújtás mellett ugyanolyan fontos az is, hogy a szervezetét megfelelően hidratálja. Korompay-Túróczi Réka hosszútávfutó, triatlonista, a Szentkirályi futónagykövete gyűjtötte össze a futás közbeni hidratálás hétparancsolatát. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már napi 20 perc autogén tréningtől jobban lesz

Sákovics Diana 2016. április 14., csütörtök 21:13

Ülünk a szobában, hátunk egyenes, kezek a combon, a szemünk csukva. Izomról izomra haladva lazítjuk el a testünket, végtagjaink nehezednek, melegednek, figyelünk a légzésünkre, a szívverésünkre… De van-e ennek bármi értelme? Több, mint elsőre tűnik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyi baktériummal találkozhat az edzőteremben

ermiz 2016. április 13., szerda 20:53

A FitRated egy laboratóriummal összefogva utánajárt annak, mégis mennyi kórokozóval lehet találkozni egy átlagos edzés alatt. Elöljáróban annyit, hogy a futógép és a súlyok megfogása mind egy csomó nem várt ismeretséget rejt magában. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Boldog szelfit készíteni könnyű. Offline boldogulni sokkal nehezebb.

Sákovics Diana 2016. április 13., szerda 09:47

Isteni szelfik – a tükörbe inkább nem nézek... Online boldogságparádé és offline valóság kapcsolata az idővel. Ezzel a címmel tart előadást Tari Annamária pszichoanalitikus április 16-án, szombaton, 18 órától az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban megrendezésre kerülő Pszinapszison. A nemrég megjelent Generációk online című könyv szerzőjét most az online és offline lét kettősségéről kérdeztük. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 ok, amiért okosabb lesz, ha külföldön él

mzd 2016. április 12., kedd 12:39

Gazdasági és szociális szempontok, illetve kalandvágy miatt egyre többen vágnak neki a külföldi létnek – elég csak a Németországba emigráló kolléganőnkre gondolni. Az anyaország magunk mögött hagyása azonban nemcsak áldozatokkal jár, a számos pozitív hozadéknak egy jókora része az, hogy az ember – ha ügyes – okosabbá is válik a külföldön eltöltött idő alatt. A WorkTheWorld most egy infografikán foglalta össze azokat az előnyöket, amiket mi is bemutatunk a hajtás után.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A negatív érzéseinkkel együtt is lehet boldog életet élni

Sákovics Diana 2016. április 12., kedd 10:09

“Fogjon a kezébe egy szem mazsolát, és nézze meg alaposan. Nézze meg a felszínét, a redőit, hullámait, a színét. Most csukja be a szemét, és tapogassa végig, érezze a barázdáit. Ezután szagolja meg, morzsolgassa és hallgassa, aztán tapogassa a nyelvével is, finoman harapjon rá, érezze az ízét. Végül nyelje le, és figyelje meg, hogy milyen utóízt hagy maga után.”

Sikerült? Ha igen, akkor most tapasztalhatta meg, milyen a mindfulness, vagy tudatos jelenlét gyakorlása. Ezzel a fogalommal az elmúlt években egyre többször találkozhatunk, felbukkan nemcsak a boldogságkeresés, a pozitív pszichológia és a meditációval kapcsolatos hírekben, de hallhattunk róla a rákos betegek gyógyításával, a házimunka legyűrésével, de még a társkereséssel kapcsolatban is. 

De mi az ördögöt takar pontosan a tudatos jelenlét? Miért jó nekünk? Hogyan segíthet abban, hogy teljesebb életet éljünk? És mégis, hogyan érdemes elsajátítani? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgettem dr. Szondy Máté klinikai szakpszichológussal, családterapeutával, kutatóval, a Megélni a pillanatot - Mindfulness, a tudatos jelenlét pszichológiája című könyv szerzőjével.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Óvatosan, a talphámlasztó zselével!

bb 2016. április 11., hétfő 20:11

Egyre többen esküsznek a Baby Foot nevű talp hámlasztó termékre, amit az Amazonról 18,44 dollárért, körülbelül 5000 forintért mi is berendelhetünk, ha akarunk. A bőrkeményedést felszámoló zseléről azonban megoszlanak a vélemények - írja a Women's Health.

(A hajtás után olyan képeket láthat, amelyeket a gyengébb gyomrúak nem biztos, hogy ajánlunk!)

Távolról sincs vége, olvasson még »

Régen tényleg minden jobb volt?

Sákovics Diana 2016. április 11., hétfő 18:28

Segítünk, hogy ne csessze el a hétköznapjait!

Sákovics Diana 2016. április 11., hétfő 11:24

Szeretne boldogabb hétköznapokat? Olyanokat, amikben nem arra vár, hogy végre elfogyjon a dolog, és lerogyjon a kanapéra, amiben nem a hétvége tartja önben a lelket, ahol nem egy átkozott taposómalom az élet? Számos olyan egyszerű trükk, olyan kézre eső life hack létezik az életben, amit bárki, bármikor alkalmazhat egy klasszabb napért. Ehhez pedig nincs szükség másra csak arra, hogy felismerjük, mitől lesz jobb az életünk, majd gyakoroljuk és tudatosan alkalmazzuk a megtanultakat.

shutterstock 219143941

Ebben személyesen segít most Sákovics Diana, a Dívány pszichológusa, ha velünk tart 2016. április 15-én, pénteken fél 7-kor az Angyalföldi József Attila Művelődési Központba, ahol idén 20. alkalommal kerül megrendezésre a Pszianpszis, vagyis a Budapesti Pszichológiai Napok. Mi ott leszünk, és fél7 és fél10 között megmutatjuk önnek például azt, mit tesz az agyával a multitasking, vagy hogyan programozhatja magát egyszerűen a pozitív gondolkodásra. A jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadjuk, és már csak nyolc hely van, szóval írjon nekünk gyorsan a divanycoach@mail.index.hu címre. A tárgyban tüntesse fel life hack kifejezést, valamint küldje el nevét és elérhetőségét, és azt is, miért szeretne részt venni a műhelyen. A műhelyen való részvétel ingyenes, várjuk szeretettel. 

Perverzebbek vagyunk, mint hittük

Sákovics Diana 2016. április 10., vasárnap 12:35

Azt, hogy a szexben mi számít normálisnak vagy kórosnak, sokszor nagyon nehéz megmondani. Az ezzel kapcsolatos elképzeléseinket meghatározza az a történelmi kor, az a kulturális közeg, amiben élünk, a szűkebb környezetünk értékei, hozzáállása, ahogy meghatározzák személyes tapasztalataink is. Ami az egyik helyen, időben a többség számára a szexualitás természetes része, az máshol üldözött deviancia. Például bő száz évvel ezelőtt a csiklón át élvező nőt infantilisnak tartották, hatvan évvel korábban pedig a mentális betegségek diagnosztizálására használt kézikönyv, a DSM a szexuális devianciák között említette a homoszexualitást. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés