#ÉLETEM

A Beatles a kedvence? Akkor önnek aranyból van a szíve!

S-W. Zsó 2016. április 26., kedd 21:25

Ön a rend és a szigorú szabályok híve vagy inkább a gondolatoké és az érzelmeké? Válasza alapján a Cambridge-i Egyetem kutatópszichológusai meg tudják állapítani, milyen zenét hallgat szívesen. Ha kíváncsi rá, mi köze van a zenei ízlésnek az empátiához, görgessen tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szobafitnesz: Úgy fájt a seggem, hogy a lépcsőn alig tudtam felmenni

Dívány 2016. április 26., kedd 09:28

A négyhetes életmódváltás már zajlik egy pár napja, a négy kiválasztott jelentkezőnk keményen belevetette magát a konditermi életbe, aminek egyelőre izomláz, izzadás és négy meggyötört fej az eredménye.

Hogy mi a Szobafitnesz Életmódváltó Program?

Egy olyan 28 napos, intenzív, edzésekkel és szigorú diétával szabályozott időszak, amikor Bánkuti Gabi személyi edző segítségével próbál meg néhány általunk kiválasztott személy lefogyni, formásodni, áttérni az aktív életmódra.

Nézze meg, hogy fárasztja le Bánkuti Gabi az embereket! A jelentkezők természetesen keményen küzdenek, hogy négy hét alatt minél több kilót tudjanak ledobni magukról, és minél jobban beépüljön az életükbe a mozgás, de az első pár nap azért inkább a fájdalomról szólt.

Természetesen most is kap egy otthon is elvégezhető, ötperces miniedzést a poszt második felében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 érdekesség, amit mostanában tudtunk meg a D-vitaminról

Brownie 2016. április 25., hétfő 15:06

Végre itt a jó idő, így egyre többet kaphatunk az úgynevezett napfényvitaminból. Az elmúlt években vizsgálatok százait végezték el a tudósok, hogy kiderüljön, a csontok és a fogak épségének megőrzésén túl milyen más hatással van szervezetünkre a D-vitamin – vagy annak hiánya. Összegyűjtöttük a legfontosabb kutatások eredményeit.

shutterstock 300889631
Távolról sincs vége, olvasson még »

Már az érintésmentes kézszárító is para

mzd 2016. április 25., hétfő 11:34

Régebben még csak viccelődtünk vele, de lassan ténnyé válik, hogy már levegőt venni sem érdemes: most ugyanis az egyik népszerű kézszárítóról derült ki, hogy hatvanszor több baktériumot fúj a kezünkre, mint a többi társa. A Huffington Post által hivatkozott kutatás részleteit megtalálja a hajtás után.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez történik, amikor a pszichodráma találkozik a képzőművészettel

Sáfár-Williams Zsófia 2016. április 24., vasárnap 20:21

Gyerekkoromban akárhányszor megláttam egy illusztrációt egy mesekönyvben vagy egy festményt a falon, arról ábrándoztam, hogy milyen izgalmas kaland lenne a kép szereplőjévé válni, "belevarázsolni" magam és ott élni a kép terében, alakítgatni, ha nem tetszik egy részlete, vagy bővíteni, színesíteni azt. Nemrég részt vettem egy érdekes pszichológiai tárlatvezetésen a Ludwig Múzeumban, ahol ehhez a már-már feledésbe merült gyerekkori álomhoz hasonló élménnyel gazdagodtam: egy teljesen új és szokatlan nézőpontból, a műalkotásokba „belemászva” fogadhattam be és szabadon vizsgálgathattam a kiállított műveket. Mivel nem egyszerű szavakba önteni mindazt, ami a két és fél órás csoportos foglalkozás alatt lezajlott bennem, mindenkinek ajánlom, hogy maga tapasztalja meg az úgynevezett dramatikus képélményt, másrészt megkértem a módszer kidolgozóit is, hogy meséljenek a gyökerekről és a gyakorlat lényegéről.

Benczúr Emese: Ha száz évig élek is, 1997. Ruhacímke, hímzés.
Benczúr Emese: Ha száz évig élek is, 1997. Ruhacímke, hímzés.
Fotó: Rosta József / Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum
Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt egy új, kombinált szűrővizsgálat a méhnyakrák megelőzésére

S-W. Zsó 2016. április 24., vasárnap 20:20

Magyarországon évente körülbelül 1200-1400 új méhnyakrákos esetet diagnosztizálnak és ezeknek mintegy egyharmada halálos kimenetelű. Világszerte a méhnyakrák a 45 év alatti nők körében a második leggyakoribb rákfajta: minden évben több mint 500 ezer nő betegszik meg és közel 240 ezer nő hal meg a betegség következtében. Elsősorban a 45-50 éves korosztályt érinti a probléma, de ma már a huszonévesek körében sem ritka. Jó hír azonban, hogy januártól Magyarországon is kapható a legújabb, kilenckomponensű HPV-elleni vakcina - amiről nemrég részletesen írtunk -, ráadásul egy már nálunk is elérhető kombinált szűréssel szinte teljes biztonsággal megelőzhetők a vírus okozta súlyos megbetegedések.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kiköpve is hatásos a sportital

mzd 2016. április 24., vasárnap 10:15

A sportitalok többnyire cukrot, sót és szénhidrátokat tartalmaznak, és azért fogyasztják őket, hogy egy gyors löketet adjanak a szervezetnek hosszabban tartó fizikai aktivitás közben. Igen ám, de az összetételük miatt rengeteg kalóriát is tartalmaznak, és emiatt is lehet jó hír, hogy elég csak kiöblíteni vele a szánkat, majd kiköpni és a hatás ugyanaz lesz, írja a Daily Mail. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akár ideggyógyászati betegséget is okozhatnak a gócok

Edicsek 2016. április 23., szombat 19:07

A gócok a szervezetben állandó gyulladást tarthatnak fenn, ez pedig bőrelváltozásokat, szemproblémákat, belgyógyászati vagy akár ideggyógyászati betegségeket is okozhat. Sokan nem is gondolják, hogy fog, mandula, epehólyag vagy éppen prosztata gyulladása gócként szerepelhet és állhat számos betegség hátterében - írja közleményében a Semmelweis Egyetem

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az állandó csetelés, posztolás olyan, mintha online sírnánk

Kurán Zsuzsa 2016. április 23., szombat 18:56

Bár alapvetően az Internetet, a Facebookot is hasznosnak találom, több kliensemnél látom, mennyire megijednek, szoronganak még csak a gondolatától is annak, hogy ténylegesen egyedül kell maradniuk valamennyi időre. A tényleges egyedüllét alatt pedig az offline módot, a magunkkal való idő töltést értem.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nekik köszönhetjük a bikinitestet

mzd 2016. április 23., szombat 11:06

A női szexualitás szimbóluma, tömeggyártott fürdőruha és egy újabb lehetőség, hogy a pasik fixírozzák a nőket – igen, a bikiniről van szó, ami bár a divattörténelem egyik fontos szereplője, a neve egybeforrt a külsővel kapcsolatos szorongásokért egyik leginkább felelős kifejezéssel, a bikinitesttel. Mivel már évek, évtizedek óta minden tavasszal elönti a női magazinok címlapját, a Refinery29 utánajárt, kinek is köszönhetjük a jelenség kialakulását.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fogyókúrázik? Csaljon néha!

Sákovics Diana 2016. április 23., szombat 10:19

Tudjuk, hogy könnyebb elérni céljainkat, ha azok belülről fakadnak, ha vannak terveink, ha a megvalósítást kis változtatásokkal kezdjük, és akkor is, ha beszélünk róluk. De vajon hogy érdemes belefogni mondjuk egy életmód változtatásba? Teljes elköteleződésre van szükségünk, vagy kell hozzá egy kis lazaság? Egy új kutatásban többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ. 

shutterstock 73002610
Távolról sincs vége, olvasson még »

Time 100: 10 befolyásos nő, akit ideje megismerni

Dívány 2016. április 22., péntek 13:53

A Time magazin idén is összeállította a 100 legbefolyásosabb ember listáját, és természetesen rengeteg híres nő is helyet kapott rajta Adele-től kezdve Hillary Clintonon át Angela Merkelig. Most viszont 10 olyan nő következik, akiknek a nevével talán még nem találkozott, de történetük talán inspiráló lehet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rabok legyünk, vagy pászkát együnk?

Steiner Kristóf 2016. április 22., péntek 09:39

Hág számeáh, azaz boldog ünnepet - most pénteken köszönt be a Pészah, amelyet sokan "zsidó húsvétnak" neveznek, nem véletlenül. Amellett, hogy gyakran az év egyazon szakaszára esik a két ünnep (bár idén pont elég messze kerültek egymástól), a mélyebb jelentésük is hasonló: mindkettő a megszabadulásról szól. Pészahkor azt ünnepeljük, hogy az izraeliták maguk mögött hagyták a rabszolgaságot: a Vörös tenger kettévált, ők pedig elhagyták Egyiptomot, a Kánaánt keresve. 

Így betegítenek meg minket az otthonaink

mzd 2016. április 22., péntek 07:48

Összeállt a VELUX Cégcsoport és a németországi Humboldt Egyetem, hogy megvizsgálják, vajon milyen összefüggés van a fénytelen, nem megfelelő belső klímájú otthonok és a fáradékonyság, illetve a legyengült immunrendszer között. Az eredmény elég szomorú, ugyanis konkrét párhuzam húzható a kettő között, derül ki a cégcsoport sajtóközleményéből. A nemzetközi, 14 ezer főt elérő kutatás magyar válaszait figyelembe véve mutatunk pár tippet is, hogyan küzdhet a káros hatások ellen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szobafitnesz: Utálom a fekvőtámaszt

Dívány 2016. április 21., csütörtök 14:56

A Szobafitnesz Életmódváltó Programra kiválasztott négy jelentkezőnket első körben egy erőnléti felmérésre küldtük, hogy tudjuk, honnan indulunk, pár emberben pedig a rövid torna után már az is kirajzolódott, hova kellene eljutniuk.

Hogy mi a Szobafitnesz Életmódváltó Program?

Egy olyan 28 napos, intenzív, edzésekkel és szigorú diétával szabályozott időszak, amikor Bánkuti Gabi személyi edző segítségével próbál meg néhány általunk kiválasztott személy lefogyni, formásodni, áttérni az aktív életmódra.

Nézzük meg előbb a videót a kíméletlen, általános iskolai erőnléti felméréseket idéző gyakorlatokról. Volt fekvőtámasz, guggolás, hasazás, meg néhány más nyalánkság. A videó alatt táblázatban is megnézheti, ki, milyen eredményt ért el. 

A cikk végén pedig természetesen most is talál egy ötperces, otthon is elvégezhető edzésvideót. Csak egy kis kézisúlyzóra lesz hozzá szüksége, amit viszont bármilyen, megöltött palackkal is helyettesíthet akár.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szabályok, hogy túlélje a városi biciklizést

etelka 2016. április 21., csütörtök 09:48

Tele a város bicajosokkal, és ez így van jól, hiába fúj rájuk Tarlós. Ám nem árt átismételni azokat a szabályokat, amik abban segíthetnek, hogy mindenki épen és egészségesen érkezzen meg a célállomásra. A Generali a Biztonságért Alapítvány össze is gyűjtötte ezeket, ha pedig átolvasta, vagy úgy érzi mindent tud, kattintson, és tesztelje le tudását! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Végigkövettük Orsi és Kinga első, közös örömfutását

Lina 2016. április 20., szerda 21:15

Harmincezer ember rajtolt el 31. Telekom Vivicitta Városvédő Futás két napos rendezvényén, és a startnál ott izgultak a MáSzínház fogyatékkal élő színészei és önkéntes segítői is. Fotósunk kamerájával a résztvevő párosok egyikét nemcsak a versenyen, hanem a felkészülő edzéseken is végigkísérte. Nézze meg ön is, milyen volt az első közös Vivicitta Demeter Orsi és az önkéntes Ricsovics Kinga számára.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan, miért vesz ruhát, ha rosszkedvű

Marjai Kamilla 2016. április 20., szerda 14:43

Megtalál, leemel, felpróbál, pénztárhoz visz, kifizet. Többnyire így néz ki egy vásárlás a bevásárlóközpontokban és a különböző márkák üzleteiben, bár egyre gyakoribb a következő sorrend is: megtalál, rákattint, kosárba tesz, kifizet, kézhez kap. Legyen szó internetes vagy hagyományos vásárlásról, az élet egy olyan mindennapos velejárója ez, mely más egyéb viselkedési aktusokhoz hasonlóan függőség kialakítására képes. De hogy lehetséges ez? Mi számít függőségnek? A rövid válasz úgy hangzik, hogy a függőség ott kezdődik, ahol a tevékenység motivációja átlépi a vásárláshoz kötött hagyományos funkciókat. Ezek a motivációk azonban többnyire rejtve maradnak és nehezen fejthetőek meg. Ami azonban szembetűnő, az a megvásárolt áruk felhalmozása, a saját pénztárcához mérten kiugróan magas kiadások, a gyarapodó adósságok.

453488522
Fotó: Matt Cardy
Távolról sincs vége, olvasson még »

Apa, mi ez a madár? Ó, ez egy balkáni fakopáncs!

mzd 2016. április 20., szerda 11:55

Új alkalmazással jelentkezett a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület, amelynek segítségével nemcsak könnyedén azonosíthat madarakat, de a lexikon menüjének segítségével különösebb ok nélkül is tanulhat róluk. Az App Store-ban és GooglePlayen is egyaránt elérhető alkalmazásban jelenleg a 157 leggyakoribb madárfaj kapott helyet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Repülő nélkül is nyaralhat zseniális helyeken

travelo 2016. április 20., szerda 09:28

Idén külföldön nyaralna, de nem akar repülővel menni, a buszos társasutazástól viszont a hideg rázza? Kézenfekvő, hogy autóval vágjon neki a világnak! Ahhoz sincs kedve?Mutatjuk a lehetőségeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem mindegy, milyen növényi tejet választ

ST 2016. április 19., kedd 11:12

A növényi tejek térhódítása főként két vezethető vissza: egyrészt az emberek egy jelentős része kisebb vagy nagyobb mértékben laktózérzékeny, illetve egy másik részük allergiás a tejben található fehérjére. A hajtás után megmutatjuk, milyen fajtái vannak és milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, mielőtt letenné a voksát valamelyik mellett. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szobafitnesz: Keményen megdolgoztam ezért a testért

Divany.hu 2016. április 19., kedd 09:43

Több tucatnyi jelentkezőből néhány embert elhívtunk egy személyes castingra, hogy belőlük válogassuk ki, hogy kik vesznek majd részt a következő Szobafitnesz Életmódváltó Programban Bánkuti Gabival.

Hogy mi a Szobafitnesz Életmódváltó Program? Egy olyan 28 napos, intenzív, edzésekkel és szigorú diétával szabályozott időszak, amikor Bánkuti Gabi személyi edző segítségével próbál meg néhány általunk kiválasztott személy lefogyni, formásodni, áttérni az aktív életmódra.

Nézzék meg ezt a videót, ebből minden kiderül! Az is, hogy kik lesznek a programban, és az is, hogy miért jelentkeztek, mit fontos tudni róluk.

Természetesen, ha nem tudja most megnézni a videót, akkor is elárulunk pár apróságot a jelentkezőkről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A mindennapi örömöktől fosztjuk meg magunkat, ha folyton a jövőt tervezzük

Sákovics Diana , mzd 2016. április 18., hétfő 18:13

“Régen tényleg minden jobb volt?” -tettük fel önnek a kérdést néhány nappal ezelőtt, aztán még egy csomó másikat is kérdőívünkben, amiben arra voltunk kíváncsiak, hogyan is áll ön az idővel. Szeret az emlékeibe mélyülve utazni az elméjében? Sokat rágódik a múlton? Mennyi időt tölt a jövő tervezgetésével? Vagy mindez nem érdekli, él a ma élvezetének, esetleg csak hagyja, hogy történjen, amit a sors akar? 

Az, hogy hogyan válaszolunk ezekre a kérdésekre befolyásolja a döntéseinket, gondolkodásunkat, viselkedésünket, azt ahogy élünk, barátkozunk, amilyen kockázatokat vállalunk, de még azt is, hogy mire költünk és milyen gyakran járunk orvoshoz. “Az idő az a víz, amely tudatunk áramlását mozgatja.” - írja Philip Zimbardo, a híres stanfordi pszichológus. - “Annak ellenére azonban, hogy központi szerepet játszik az életünkben, ritkán gondolunk bele, hogyan szab határokat és ad irányt és jelentőséget létünknek." Tehát bár ritkán tudatosítjuk magunkban, az, hogy hogyan állunk az időhöz egy kognitív keretet, rendszert ad a gondolkodásunknak, jelentést az eseményeknek. Így egyáltalán nem mindegy, milyen időperspektívában gondolkozunk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 ok, amiért folyton csak enne

Brownie 2016. április 18., hétfő 14:15

Néhány órával a reggeli, az ebéd vagy a vacsora után is elsöprő késztetést érez arra, hogy kifossza a hűtőszekrényt? Nem számít, mennyire jók a szándékaink, ha ránk tör a kíméletlen éhség, szinte lehetetlen ellenállni a kísértésnek. Többször írtunk már arról, hogy mi minden állhat az állandó sóvárgás hátterében, most pedig a Daily Mail oldalán bukkantunk rá még több olyan gyakori tényezőre, amik szintén ész nélküli faláshoz vezethetnek.

shutterstock 104028707
Távolról sincs vége, olvasson még »

Külföldön élek, de magyar pszichológushoz mennék

Sebők Franciska 2016. április 17., vasárnap 11:28

Egyre többen döntenek úgy, hogy életüket egy másik országban folytatják. Nem egyszerű azonban egy idegen országban való helytállás. A korábbi énképet felépítő keretek külföldön mit sem érnek, párként csak egymásra számíthatnak a felek. Számos körülmény, belső megélés nehezítheti a beilleszkedést, a problémák sem mindig maradnak itthon. Van-e értelme ilyenkor „online pszichológushoz járni”?

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 189

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés