#ÉLETEM

A szív ég el utoljára - tények és tévhitek a hamvasztásról

ermiz 2016. május 19., csütörtök 16:26

Laza workshopos délelőttünk lesz - így kezdődött a látogatásunk a nemrég megnyílt budafoki hamvasztóban. Az Adytum kft. egyébként öreg rókának számít a szakmában, ez a hetedik krematóriumuk. Budapesten egyébként sokáig nem volt ilyen intézmény, a fővárosnak és szűkebb környékének egy ideig az egyetlen hamvasztója a Csömöri Sírkert és Hamvasztóüzem volt, ugyanis 2007. januárjában bezárt a Kozma utcai Új Köztemetőben a nyolckemencés krematóriuma. 

A hajtás után elolvashatja beszámolónkat, amiben bár tévhitet is eloszlatunk a hamvasztással kapcsolatban! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem muszáj éhgyomorral vérvételre menni

mzd 2016. május 19., csütörtök 08:54

Több kutató is vizsgálta az elmúlt években, hogy vajon milyen mértékben képes a koleszterin és a triglicerid szintjét befolyásolni az, ha valaki nem éhgyomorra, hanem jóllakottan érkezik a vérvételre. Kiderült, hogy nincs különbség, tehát ezúttal nem kell ájultan érkeznie a délelőtti vizitre, írja a PharmaOnline. Az említett vizsgálatok eddig hagyományosan éhgyomorra történtek, ami azt jelenti, hogy az utolsó étkezés és a tűszúrás között legalább nyolc órának kell eltelnie. Ez, ha nem reggel kerülünk sorra, elég megterhelő lehet még egy egészséges ember számára is, nemhogy annak, aki diabéteszes.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Okostampon - hát kell ez nekünk?

Dívány 2016. május 18., szerda 19:41

Mostanában több olyan esetről is lehetett hallani, hogy valaki - ki tudja milyen okból - elfelejtett időben tampont cserélni, és ennek komoly egészségügyi következményei lettek. Persze azért elhanyagolható az ilyen eseteknek a száma, és a Mayo Klinika felmérése szerint amióta a gyártók bizonyos szuper nedvszívóképességgel rendelkező tamponokat kivontak a forgalomból, azóta tényleg minimálisra csökkent az intim higiéniai termékek használatával összeköthető toxikus sokk szindróma előfordulása. És józan paraszti ész ide vagy oda, vannak, akik szerint biztosan jó lenne, ha azokon a napokon valaki levenne plusz egy terhet a vállunkról, és jelezné, ha idő van. Igen, jól sejti, erre a problémakörre is kifejlesztettek már egy okosterméket. Részletek a hajtás után! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A lelki sebeit csak ön képes meggyógyítani

Sákovics Diana 2016. május 18., szerda 18:17

Az idő minden sebet begyógyít. Legalábbis így tartja a mondás. De vajon igaz ez a lelki sebeinkre is? Vajon tényleg minden könnyebb lesz idővel? Vajon tényleg elmúlik a fájdalom csupán attól, hogy időben távolodunk a problémánk forrásától? A kérdésekre a válasz összetettebb, mint elsőre hinnénk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Formabontó nyaralás Mesztegnyőtől Liechtensteinig

travelo 2016. május 18., szerda 13:08

A könyökén jönnek ki a klasszikus nyaralóhelyek? Idén válasszon valami egyedibbet! Segítünk benne. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rendszeresen idegbeteggé tesz, bárcsak nélküle is tudnánk szülni! Mi az?

Brownie 2016. május 17., kedd 18:24

Persze, hogy a havi baj, pontosabban a menstruációs ciklus, amit persze minden nő másként él meg, de biztosan önben is felmerült már a kérdés, hogy minek ez a nagy felhajtás a testünkben, és miért nem lehet gyereket szülni kellemetlen tünetek nélkül. A Quora.com oldalán bukkantunk rá arra az érdekes magyarázatra, ami a menstruációs ciklus evolúcióját mutatja be. Hátha elfogadható és megnyugtató választ kap...

shutterstock 378862270
Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem túlzás, amit a futással művelsz?

Farkas Edina Lina 2016. május 17., kedd 14:55

Korompay-Túróczi Rékának finoman szólva jó teste van, ami még önmagában nem lenne meglepő egy harmincas nő esetében. Szerintem azon sem kéne feltétlen fennakadni, hogy három gyereket szült, bár ez már kétségtelenül nehezített pálya, ha az ember kockás hasat meg feszes combokat akar. A Gisele Bündchen-testen kívül persze így is talán sokkal érdekesebb az, hogyan lehet a napi edzéseket, a gyereknevelést és a munkát a napi rutinba bepasszírozni. Korompay-Túróczi Réka mint hosszútávfutó, dolgozó nő és háromgyerekes anya mesél az idővel való sakkozásról, meg arról is, hogy itthon még újnak számít, ha valaki nem a tradicionális anyaszerepet kívánja betölteni. Azért lesz szó a futásról is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezzel a kilátással könnyebb megőrizni az ép elméjét

Sákovics Diana 2016. május 16., hétfő 11:38

Rendesen enni, zenélni, társaságba járni, kerülni, hogytúl sok mindennel foglalkozzon egyszerre: csupa olyan dolog, amivel biztosíthatja, hogy sokáig penge maradjon az agya. Egy új kutatás szerint azonban nemcsak az számít, amit megteszünk magunkért, de az is, hogy hol élünk. Pontosabban az, hogy mit látunk az ablakunkból. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja, hogy működnek a fájdalomcsillapítók?

Brownie 2016. május 15., vasárnap 17:54

Függetlenül attól, hogy vényköteles, recept nélkül kapható vagy illegális gyógyszerről van szó, általában megbízunk annak hatékonyságában. De tudja, hogy pontosan mi is történik a szervezetében, amikor bevesz egy fájdalomcsillapítót vagy nyugtatót? Eláruljuk.

üres
Fotó: Shutterstock
Távolról sincs vége, olvasson még »

Hiko-ryu taijutsu: elnéztem egy dojóba, és ott ragadtam

Sáfár-Williams Zsófia 2016. május 14., szombat 19:28

Jól nevelt, ugyanakkor könnyen felcsattanó gyereknek számítottam az általános iskolában, aki, ha kellett, az igazság nevében a fiúkkal is harciasan szembeszállt. Talán már akkor is vonzott a harcművészetek világa, hiszen folyton meg akartam érteni a „bunyós" filmekben látott technikákat, de csak nemrég jött el az ideje, hogy tényleg belevágjak. Mióta a Seiken Dojóban önvédelmet tanulok, mintha sokkal tudatosabban kezelném a dolgokat az élet több területén – valószínűleg nem véletlenül.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A depresszióra nem a pihenés a gyógyír

Steiner Kristóf 2016. május 14., szombat 14:45

Bár a "carpe diem" életfilozófiát rendszerint hedonizmussal és szabadossággal párosítják, valójában a depresszió ellenszere is lehet. Egy - Magyarországon frissen megjelent - nemzetközi bestseller a "jelenben élést" azaz a tudatos jelenlétet népszerűsíti, melyről a mindfulness hazai nagykövete, dr. Szondy Máté már 2012-ben könyvet írt. A rendszerint MBCT-ként (Mindfulness-based cognitive therapy) emlegetett módszert eredetileg a visszatérő depresszió kezelésére dolgozták ki a szakemberek, és egyes tudományos bizonyítékok szerint éppolyan hatásos, mint az antidepresszánsok szedése. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez történik a testével, ha úgy dönt nem szexel rendszeresen

ermiz 2016. május 14., szombat 10:11

Az Elite Daily készített egy videót, amiből kiderül, miért is borzalmasan rossz, ha nem él szexuális életet az ember. Nyugodjon meg, kizárólag a testi változásokról lesz szó, bár azok is aggasztóak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja, hogyan hat a testkép és a testképzavar a kapcsolatainkra?

S-W. Zsó 2016. május 13., péntek 18:43

Egy olyan testben élni, amit nem akarunk elfogadni, folyton kritizálunk és takargatunk, óriási és mindennapos kihívást jelent. Sokszor nemcsak a testképzavarral küzdő személy, hanem a család, a barátok, de leginkább a partner számára, aki tehetetlenségében őszinte bókokkal igyekszik enyhíteni az önostorozás mértékét: ha látnád magad az én szememmel, nem aggódnál a kinézeted miatt vagy tudod te, hány nő lenne eszméletlenül boldog a te testedben? De vajon ezzel tényleg segít vagy inkább csak ront a helyzeten? Mi egyáltalán a testképzavar? Hogyan alakul ki? Meg lehet szabadulni tőle egy életre? Szalai Tamás Dömötör pszichológust kérdeztük arról, hogy miként befolyásolja a testünkhöz való viszonyunk szociális életünket és kapcsolatainkat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Aláírást gyűjtenek a munkahelyi magassarkúzás ellen

mzd 2016. május 13., péntek 09:18

Százezren írták alá az Egyesült Királyságban azt a petíciót, ami arra kéri a kormányt, ne adjon szabad kezet az országban lévő munkáltatóknak abban, hogy előírják a női beosztottjaiknak a magassarkú viselését. Mivel elérték a hat számjegyű csatlakozót, ez azt jelenti, hogy a kérést felterjesztik a parlament elé is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szobafitnesz: 23 kiló fogyás négy hét alatt

Dívány 2016. május 12., csütörtök 09:27

Befejeződött a Szobafitnesz Életmódváltó Program második szériája, a négy életmódváltó megtudta, hogy hány kilótól sikerült megszabadulnia, mennyi izmot szedett fel, és mennyi zsírt égetett el.

Hogy mi a Szobafitnesz Életmódváltó Program?

Egy olyan 28 napos, intenzív, edzésekkel és szigorú diétával szabályozott időszak, amikor Bánkuti Gabi személyi edző segítségével próbál meg néhány általunk kiválasztott személy lefogyni, formásodni, áttérni az aktív életmódra.

A címből már kitalálhatta, hogy a fogyások elég jól sikerültek, de nézze meg, hogyan reagáltak az életmódváltók, amikor megtudták, hogy pontosan mennyi az annyi! Lent pedig táblázatba szedve mutatjuk a lényeget.

Következzenek akkor a könnyen áttekinthető eredmények!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Segítség, szexfüggő vagyok!

Marjai Kamilla 2016. május 11., szerda 21:30

Ha a tévhitekre hagyatkozunk, azt is gondolhatnánk, hogy a szexfüggőség irigységre okot adó állapot. Egyfajta kiváltságnak tűnhet, mely az önfeledt hancúrozások soha véget nem érő extázisával kecsegtet. Ha ez így lenne, talán sokan azért sietnénk a szakemberhez, hogy beszerezzünk egy ilyen betegséget. Ugyanakkor mivel függőségként azonosítjuk ezt a jelenséget, feltételezhető az is, hogy több nehézséget hordoz magában, mint amennyit a szexualitás átélése ígérni tud. Leleplezzük a szexfüggőséget!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért szabaduljon meg a lejárt sminktermékektől

Dívány 2016. május 11., szerda 17:08

A LiB Group szépségipari cég kiderítette, hogy a nők ötöde akár öt évnél tovább is megtartja a dekorkozmetikai termékeket, pedig jobb lenne időben megszabadulni ezektől, és nem a helyhiány a legmeggyőzőbb érvünk. A felmérést azután végezték el, miután a London Metropolitan Egyetem kutatói utánajártak, hogy milyen kórokozók tenyésznek ezeken.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A tökéletes hosszú hétvége: fürdőzés és városjárás egyben

travelo 2016. május 11., szerda 16:45

Nincs még programja a hosszú hétvégére, de szívesen elutazna? Várost is nézne, de jó lenne egy kicsit pihenni is? Utazzon el egy olyan fürdővárosba, ahol érdekes látnivalók várják, így nem kell egyik tevékenységről sem lemondania!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ismeri ezeket a fogászati újításokat?

Brownie 2016. május 11., szerda 11:14

Interneten már elérhető az az újonnan kifejlesztett fogkrém, amelynek egy összetevője alvás közben visszaépíti a fogzománcba az elvesztett ásványi anyagokat - meggátolva ezzel a fogszuvasodás és a fogérzékenység kialakulását. De akadnak más próbálkozások is, kérdés, hogy mennyire megbízhatóak. Szakértőtől kértünk tanácsot, milyen termékeket érdemes választani a leggyakoribb fogproblémákra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 láthatató jele annak, hogy depressziós a gyerek

Divany.hu 2016. május 10., kedd 16:31

A depresszió lassan egy teljesen hétköznapi jelző lett arra, ha az ember aktuálisan nem érzi jól magát. Boldog-boldogtalan mondja el napjában akár többször is, hogy ő mennyire depressziós a munka/időjárás/párkapcsolat miatt. Közben pedig nagyon fontos lenne, hogy észrevegyük az igazi depresszió jeleit magunkban vagy családtagjainknál, és ne elbagatelizáljuk azt, ha már esetleg tényleg kialakult.

Különösen veszélyeztetettek a fiatalok, hiszen a hangulatingadozás, a nagymértékű súlyváltozás vagy a napi szokások teljes megváltozása csak egy apró jelzés, amire szülőként oda kell figyelnünk. Ráadásul a tiniknél sem mindig értelmezhetőek könnyen a szorongásos és depressziós jelek, hiszen pubertáskorban a hangulatváltozások például teljesen hétköznapi dolognak számítanak. Mégis lehetnek olyan jelei ezeknek a hangulatváltozásnak, amik sokkal extrémebbek a korábbiaknál, ezeket pedig már nem árt időben felfedezni.

shutterstock 284289272
Távolról sincs vége, olvasson még »

Szobafitnesz: Ha kicsivel többet izzadok, úszóedzés is lehetett volna

Dívány 2016. május 10., kedd 09:29

Lassan befejeződik a Szobafitnesz Életmódváltó Program, a finis előtt álló életmódváltók ellátogattak az ország talán legnagyobb, egészséges életmód tematikájú rendezvényére, a Fitbalance-ra.

Hogy mi a Szobafitnesz Életmódváltó Program?

Egy olyan 28 napos, intenzív, edzésekkel és szigorú diétával szabályozott időszak, amikor Bánkuti Gabi személyi edző segítségével próbál meg néhány általunk kiválasztott személy lefogyni, formásodni, áttérni az aktív életmódra.

Rendesen megizzasztották őket, kipróbáltak mindenféle edzéseket, köztük egy jópofa akadálypályát, ahol játszva izmosodik az ember, de voltak funkcionális edzésen is, de nézzük is meg inkább, milyen volt ez a nap!

Lent pedig természetesen most is talál egy otthon végezhető edzésvideót.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csak a barátai fele az igazi barátja

Edicsek 2016. május 10., kedd 07:56

Számolja össze a barátait, majd a számot ossza el kettővel, így megkapja, hány barátja van igazából. Legalábbis ezt állítják a Tel Aviv Egyetem munkatársai, akik arra voltak kíváncsiak, hogy a barátságok mennyire kölcsönösek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 dolog, amit gyerekeink kérnének tőlünk

Sákovics Diana 2016. május 9., hétfő 21:37

“A gyerekeink nevelnek bennünket elég jó szülőkké” – kezdte a szülő-gyerek kapcsolat útvesztőiről tartott előadását Dr. Kádár Annamária pszichológus a Pszinapszison. Hogy mit jelent az, hogy elég jó szülő? Ahogy Donald Winnicott brit gyerekorvos, pszichiáter, pszichoanalitikus először leírta: ahhoz, hogy a gyermek lelkileg egészségesen fejlődjön, nem szükséges hibátlan szülőnek lenni, elég, ha valaki elég jó. De vajon hogyan lehetünk elég jó szülők? És vajon mit mondana erről a bennünk élő gyermek? A Mesepszichológia könyvek szerzője tíz fontos üzenetet fogalmazott meg. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A szex hat az edzésre, vagy fordítva?

ermiz 2016. május 9., hétfő 15:32

A szex igen kellemes szórakozás, és az már csak hab a tortán, hogy egészségügyi előnyei is vannak. Az 1960-as években végzett kutatók bizonyították, hogy a szex a szívverésre, a vérnyomásra és a légzésre is hatással van, és testedzés közben is hasonlókat tapasztalhatunk.  A vizsgálatokat azóta sokszor megismételték, apró műszerekkel ellenőrizve az eredményt - írja az  - írja az IFLsience.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért fáj a feje, ha menstruál

mzd 2016. május 9., hétfő 10:30

Ha a menstruációja első napján elkezd fájni a feje, az bizony több mint egy fejfájás: menstruációs migrénről van szó. Hogy mi okozza? Röviden: a Huffington Post szerint a hormonok. Ugyanis az ösztrogénnek, ami az agynak pont azokat a részeit aktiválja, amelyek a fájdalom észleléséért felelnek, a menzeszt megelőző napokban csökken a szintje.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés