#ÉLETEM

Szobafitnesz: Keményen megdolgoztam ezért a testért

Divany.hu 2016. április 19., kedd 09:43

Több tucatnyi jelentkezőből néhány embert elhívtunk egy személyes castingra, hogy belőlük válogassuk ki, hogy kik vesznek majd részt a következő Szobafitnesz Életmódváltó Programban Bánkuti Gabival.

Hogy mi a Szobafitnesz Életmódváltó Program? Egy olyan 28 napos, intenzív, edzésekkel és szigorú diétával szabályozott időszak, amikor Bánkuti Gabi személyi edző segítségével próbál meg néhány általunk kiválasztott személy lefogyni, formásodni, áttérni az aktív életmódra.

Nézzék meg ezt a videót, ebből minden kiderül! Az is, hogy kik lesznek a programban, és az is, hogy miért jelentkeztek, mit fontos tudni róluk.

Természetesen, ha nem tudja most megnézni a videót, akkor is elárulunk pár apróságot a jelentkezőkről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A mindennapi örömöktől fosztjuk meg magunkat, ha folyton a jövőt tervezzük

Sákovics Diana , mzd 2016. április 18., hétfő 18:13

“Régen tényleg minden jobb volt?” -tettük fel önnek a kérdést néhány nappal ezelőtt, aztán még egy csomó másikat is kérdőívünkben, amiben arra voltunk kíváncsiak, hogyan is áll ön az idővel. Szeret az emlékeibe mélyülve utazni az elméjében? Sokat rágódik a múlton? Mennyi időt tölt a jövő tervezgetésével? Vagy mindez nem érdekli, él a ma élvezetének, esetleg csak hagyja, hogy történjen, amit a sors akar? 

Az, hogy hogyan válaszolunk ezekre a kérdésekre befolyásolja a döntéseinket, gondolkodásunkat, viselkedésünket, azt ahogy élünk, barátkozunk, amilyen kockázatokat vállalunk, de még azt is, hogy mire költünk és milyen gyakran járunk orvoshoz. “Az idő az a víz, amely tudatunk áramlását mozgatja.” - írja Philip Zimbardo, a híres stanfordi pszichológus. - “Annak ellenére azonban, hogy központi szerepet játszik az életünkben, ritkán gondolunk bele, hogyan szab határokat és ad irányt és jelentőséget létünknek." Tehát bár ritkán tudatosítjuk magunkban, az, hogy hogyan állunk az időhöz egy kognitív keretet, rendszert ad a gondolkodásunknak, jelentést az eseményeknek. Így egyáltalán nem mindegy, milyen időperspektívában gondolkozunk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 ok, amiért folyton csak enne

Brownie 2016. április 18., hétfő 14:15

Néhány órával a reggeli, az ebéd vagy a vacsora után is elsöprő késztetést érez arra, hogy kifossza a hűtőszekrényt? Nem számít, mennyire jók a szándékaink, ha ránk tör a kíméletlen éhség, szinte lehetetlen ellenállni a kísértésnek. Többször írtunk már arról, hogy mi minden állhat az állandó sóvárgás hátterében, most pedig a Daily Mail oldalán bukkantunk rá még több olyan gyakori tényezőre, amik szintén ész nélküli faláshoz vezethetnek.

shutterstock 104028707
Távolról sincs vége, olvasson még »

Külföldön élek, de magyar pszichológushoz mennék

Sebők Franciska 2016. április 17., vasárnap 11:28

Egyre többen döntenek úgy, hogy életüket egy másik országban folytatják. Nem egyszerű azonban egy idegen országban való helytállás. A korábbi énképet felépítő keretek külföldön mit sem érnek, párként csak egymásra számíthatnak a felek. Számos körülmény, belső megélés nehezítheti a beilleszkedést, a problémák sem mindig maradnak itthon. Van-e értelme ilyenkor „online pszichológushoz járni”?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legalább egy évig kell tartania a diétáját, hogy hatásos legyen

Edicsek 2016. április 17., vasárnap 10:16

A türelem rózsát terem mondás a diétára is igaz, a Daily Mail szerint legalábbis egy évnyi kitartás kell ahhoz, hogy fogyás tényleg tartós legyen, vagyis a pár napos diétákkal átmeneti sikert elérhet ugyan, de hosszú távon nem marad meg a hatásuk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mérő László: ma már konvertálható tudásra van szükség

Sákovics Diana 2016. április 16., szombat 15:57

“A régmúltban olyan volt a világ, hogy többé-kevésbé ki lehetett számítani matematikailag. Most olyanná válik a világ, hogy matematikailag bebizonyítható: nem számítható ki egy csomó jelensége. Márpedig, ami nem számítható ki, arra nem tudunk felkészülni és felkészíteni közvetlenül. Ezért fontos az, hogy közvetve készüljünk fel, hogy olyan tudást nyújtsunk, ami jó eséllyel olyan problémák megoldására is alkalmas lesz a jövőben, amiről ma még azt se tudjuk, hogy ezek valójában problémák.”

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Minél jobban meg akarjuk óvni magunkat a csalódástól, annál inkább megszívjuk

Sákovics Diana 2016. április 15., péntek 13:44

Hogyan befolyásolják a korábbi tapasztalatok az új párkapcsolataink alakulását? Mi a következménye annak, ha minden áron meg akarjuk óvni magunkat a csalódástól? Egyáltalán: mennyire nehéz dolog a múltunkat a hátunkon cipelve belevágni egy új kapcsolatba? Többek között ezekkel a kérdésekkel foglalkozik Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus Újrakezdés című előadásában, amit 2016. április 15-én, pénteken 17. órától tart az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban, a Pszinapszison.   A nemrég megjelent Bátran élni című könyv szerzőjét most előadása témájáról kérdeztük. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Közel 30 évet kellett várni az új táplálkozási ajánlásra

mzd 2016. április 15., péntek 10:45

Okostányér – ezt a nevet kapta az új táplálkozási ajánlás, amit 30 évvel az előző után, a legfrissebb tudományos eredményeket felhasználva készített el a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége. Az útmutatóból kiderül, miből és mennyi kell a kiegyensúlyozott mindennapi táplálkozáshoz. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rosszabbul fut, aki nem iszik

Edicsek 2016. április 15., péntek 08:51

Már javában tart a futószezon és a versenyekre való felkészülés, ráadásul ahogyan egyre jobb az idő, azok a hobbifutók is elkezdik vagy újrakezdik a sportot, akik eddig a hideg miatt hanyagolták. A megfelelő sporteszközök, vagy éppen a bemelegítés és nyújtás mellett ugyanolyan fontos az is, hogy a szervezetét megfelelően hidratálja. Korompay-Túróczi Réka hosszútávfutó, triatlonista, a Szentkirályi futónagykövete gyűjtötte össze a futás közbeni hidratálás hétparancsolatát. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már napi 20 perc autogén tréningtől jobban lesz

Sákovics Diana 2016. április 14., csütörtök 21:13

Ülünk a szobában, hátunk egyenes, kezek a combon, a szemünk csukva. Izomról izomra haladva lazítjuk el a testünket, végtagjaink nehezednek, melegednek, figyelünk a légzésünkre, a szívverésünkre… De van-e ennek bármi értelme? Több, mint elsőre tűnik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyi baktériummal találkozhat az edzőteremben

ermiz 2016. április 13., szerda 20:53

A FitRated egy laboratóriummal összefogva utánajárt annak, mégis mennyi kórokozóval lehet találkozni egy átlagos edzés alatt. Elöljáróban annyit, hogy a futógép és a súlyok megfogása mind egy csomó nem várt ismeretséget rejt magában. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Boldog szelfit készíteni könnyű. Offline boldogulni sokkal nehezebb.

Sákovics Diana 2016. április 13., szerda 09:47

Isteni szelfik – a tükörbe inkább nem nézek... Online boldogságparádé és offline valóság kapcsolata az idővel. Ezzel a címmel tart előadást Tari Annamária pszichoanalitikus április 16-án, szombaton, 18 órától az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban megrendezésre kerülő Pszinapszison. A nemrég megjelent Generációk online című könyv szerzőjét most az online és offline lét kettősségéről kérdeztük. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 ok, amiért okosabb lesz, ha külföldön él

mzd 2016. április 12., kedd 12:39

Gazdasági és szociális szempontok, illetve kalandvágy miatt egyre többen vágnak neki a külföldi létnek – elég csak a Németországba emigráló kolléganőnkre gondolni. Az anyaország magunk mögött hagyása azonban nemcsak áldozatokkal jár, a számos pozitív hozadéknak egy jókora része az, hogy az ember – ha ügyes – okosabbá is válik a külföldön eltöltött idő alatt. A WorkTheWorld most egy infografikán foglalta össze azokat az előnyöket, amiket mi is bemutatunk a hajtás után.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A negatív érzéseinkkel együtt is lehet boldog életet élni

Sákovics Diana 2016. április 12., kedd 10:09

“Fogjon a kezébe egy szem mazsolát, és nézze meg alaposan. Nézze meg a felszínét, a redőit, hullámait, a színét. Most csukja be a szemét, és tapogassa végig, érezze a barázdáit. Ezután szagolja meg, morzsolgassa és hallgassa, aztán tapogassa a nyelvével is, finoman harapjon rá, érezze az ízét. Végül nyelje le, és figyelje meg, hogy milyen utóízt hagy maga után.”

Sikerült? Ha igen, akkor most tapasztalhatta meg, milyen a mindfulness, vagy tudatos jelenlét gyakorlása. Ezzel a fogalommal az elmúlt években egyre többször találkozhatunk, felbukkan nemcsak a boldogságkeresés, a pozitív pszichológia és a meditációval kapcsolatos hírekben, de hallhattunk róla a rákos betegek gyógyításával, a házimunka legyűrésével, de még a társkereséssel kapcsolatban is. 

De mi az ördögöt takar pontosan a tudatos jelenlét? Miért jó nekünk? Hogyan segíthet abban, hogy teljesebb életet éljünk? És mégis, hogyan érdemes elsajátítani? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgettem dr. Szondy Máté klinikai szakpszichológussal, családterapeutával, kutatóval, a Megélni a pillanatot - Mindfulness, a tudatos jelenlét pszichológiája című könyv szerzőjével.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Óvatosan, a talphámlasztó zselével!

bb 2016. április 11., hétfő 20:11

Egyre többen esküsznek a Baby Foot nevű talp hámlasztó termékre, amit az Amazonról 18,44 dollárért, körülbelül 5000 forintért mi is berendelhetünk, ha akarunk. A bőrkeményedést felszámoló zseléről azonban megoszlanak a vélemények - írja a Women's Health.

(A hajtás után olyan képeket láthat, amelyeket a gyengébb gyomrúak nem biztos, hogy ajánlunk!)

Távolról sincs vége, olvasson még »

Régen tényleg minden jobb volt?

Sákovics Diana 2016. április 11., hétfő 18:28

Segítünk, hogy ne csessze el a hétköznapjait!

Sákovics Diana 2016. április 11., hétfő 11:24

Szeretne boldogabb hétköznapokat? Olyanokat, amikben nem arra vár, hogy végre elfogyjon a dolog, és lerogyjon a kanapéra, amiben nem a hétvége tartja önben a lelket, ahol nem egy átkozott taposómalom az élet? Számos olyan egyszerű trükk, olyan kézre eső life hack létezik az életben, amit bárki, bármikor alkalmazhat egy klasszabb napért. Ehhez pedig nincs szükség másra csak arra, hogy felismerjük, mitől lesz jobb az életünk, majd gyakoroljuk és tudatosan alkalmazzuk a megtanultakat.

shutterstock 219143941

Ebben személyesen segít most Sákovics Diana, a Dívány pszichológusa, ha velünk tart 2016. április 15-én, pénteken fél 7-kor az Angyalföldi József Attila Művelődési Központba, ahol idén 20. alkalommal kerül megrendezésre a Pszianpszis, vagyis a Budapesti Pszichológiai Napok. Mi ott leszünk, és fél7 és fél10 között megmutatjuk önnek például azt, mit tesz az agyával a multitasking, vagy hogyan programozhatja magát egyszerűen a pozitív gondolkodásra. A jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadjuk, és már csak nyolc hely van, szóval írjon nekünk gyorsan a divanycoach@mail.index.hu címre. A tárgyban tüntesse fel life hack kifejezést, valamint küldje el nevét és elérhetőségét, és azt is, miért szeretne részt venni a műhelyen. A műhelyen való részvétel ingyenes, várjuk szeretettel. 

Perverzebbek vagyunk, mint hittük

Sákovics Diana 2016. április 10., vasárnap 12:35

Azt, hogy a szexben mi számít normálisnak vagy kórosnak, sokszor nagyon nehéz megmondani. Az ezzel kapcsolatos elképzeléseinket meghatározza az a történelmi kor, az a kulturális közeg, amiben élünk, a szűkebb környezetünk értékei, hozzáállása, ahogy meghatározzák személyes tapasztalataink is. Ami az egyik helyen, időben a többség számára a szexualitás természetes része, az máshol üldözött deviancia. Például bő száz évvel ezelőtt a csiklón át élvező nőt infantilisnak tartották, hatvan évvel korábban pedig a mentális betegségek diagnosztizálására használt kézikönyv, a DSM a szexuális devianciák között említette a homoszexualitást. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Négyszeresére nőtt a cukorbetegek száma az elmúlt 30 évben

Brownie 2016. április 10., vasárnap 09:24

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legutóbbi jelentése szerint az elmúlt három évtized alatt mintegy négyszeresére nőtt a cukorbetegséggel küzdők száma, ami többek között a mozgásszegény életmódnak és annak köszönhető, hogy – különösen az alacsony és közepes jövedelmű országokban – ma már sokkal könnyebben és olcsóbban beszerezhetők a magas cukor- és zsírtartalmú élelmiszerek mint korábban.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Érdemes kerülni az egytálételeket

mzd 2016. április 9., szombat 21:09

Az egytálételek mellett több érv is szól: jól mutatnak Instagramon és könnyebb utánuk mosogatni is. Gondolta volna viszont, hogy egészségtelenebb az, ha "ömlesztve" eszi a kaját, mint ha elosztva fogyasztaná ugyanazt? A kapcsolódó kutatásra a Women's Health hívta fel a figyelmet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Még egy nyomós érv, hogy babot egyen

Brownie 2016. április 9., szombat 16:06

Év elején írtunk arról, hogy melyek lesznek idén a legmenőbb étel- és mozgástrendek, és a hüvelyes zöldségek mintha egyre nagyobb szerepet kapnának sokak étrendjében. Ebben talán az is közrejátszik, hogy az ENSZ a hüvelyes növények nemzetközi évének nyilvánította ki 2016-ot, és az is biztosan népszerűvé teszi majd ezeket, hogy a szakértők szerint napi egy adag bab, borsó, lencse, csicseriborsó vagy más hüvelyesek fogyasztása már elég a mérsékelt fogyáshoz - írja a Science Daily

shutterstock 389116651
Távolról sincs vége, olvasson még »

A szégyent senki sem bírja hosszú távon elviselni

Juhász Dániel 2016. április 9., szombat 14:32

"Legszívesebben eltűnnék a föld színéről. Kimenekülnék a világból. Megszűnnék létezni". Ezek talán mind olyan gondolatok, amelyek sokunk fejében megfordultak már. A közös bennük az, hogy mindegyik mögött a szégyen érzése lakozik, amely az emberi lét legfájdalmasabb élményei közé tartozik. A szégyen pusztító hatást gyakorol lelkünkre, fenyegeti társas kapcsolatainkat és magunkról alkotott képünket is jelentős mértékben beárnyékolja. A szégyent képtelenség elviselni, ezért ösztönösen igyekszünk elkerülni élményét, de persze az a legjobb, ha képesek vagyunk megelőzni azt. A pszichológia segítségével jobban megérthetjük ezt a kínzó jelenségét és következményeit, ezáltal könnyebben megküzdhetünk vele.

shutterstock 295688654
Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy avokádós szendvics és egy löket botox - az ebédidőplasztika az új trend

Steiner Kristóf 2016. április 8., péntek 19:46

Ma már szike sem kell ahhoz, hogy valaki belekóstoljon az örök ifjúságba. Elég ebédidőben elugrani egy klinikára vagy rendelőbe, és azonkívül, hogy valahogy kisimultabbnak fest az ember, semmiféle jelét nem mutatja majd annak, hogy épp most adta el a lelkét az ördögnek a fiatalság örök hajhászásának kedvéért. Néhány apró tűszúrás árulkodik csupán a tényről, hogy az illetőt nem egy méregtelenítő dzsúsz vagy egy erdei séta frissítette fel, hanem egy “lunchtime surgery”, azaz becenevén “ebédidős beavatkozás”, és ideális esetben ezek az apró nyomok már fél óra elteltével finoman lealapozhatóak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért jár a második esély a Viszkisnek, és miért nem egy nemi erőszakoló úszóedzőnek?

Farkas Edina Lina 2016. április 8., péntek 13:33

A napokban kavart óriási botrányt, hogy 1962-ben a bíróság öt év szabadságvesztésre ítélte csoportosan elkövetett nemi erőszak bűntettéért a hazai úszósport egyik sikeralakját, Kiss László úszóedzőt, a Magyar Úszóválogatott szövetségi kapitányát. Kiss másodfokon végül három évet kapott, de csak húsz hónapot töltött le büntetéséből. A férfi karrierje a történtek után töretlenül folytatódott, évtizedek óta fiatal sportolók generációival foglalkozott pedagógusként, úszókapitányként - annak ellenére is, hogy megállapított tény: szexuális bűnelkövetésben különösen magas a visszaesés veszélye.

A pár napja kirobbant botrányban nem is az a legmegdöbbentőbb, hogy Kiss a múltjában ilyen titkot rejtegetett (hiszen a szó klasszikus értelmében nem volt mit "rejtegetni", annak idején az újságok is beszámoltak az esetről), vagy hogy ez szakmai körökben köztudott volt róla, és ebben senki sem talált kivetnivalót, hanem az, hogy épp ezek fényében hogyan dolgozhatott évtizedeken át egy szexuális bűnelkövető továbbra is hatalmi pozícióban gyerekekkel és fiatal felnőttekkel.

Cikkünk azoknak szól, akik azon értetlenkednek, mi értelme volt ezt az ügyet 50 évvel később "felhánytorgatni", ha egyszer Kiss már "leülte a büntetését, járt neki az újabb esély!". Ezzel párhuzamosan az is nagyon tanulságos, ahogyan a közvéleményben beindult az azonnali bagatellizálás, áldozathibáztatás az egykori áldozattal szemben. A témával kapcsolatban Dr. Gyurkó Szilviát (Eszter Alapítvány) és Tóth Györgyit, a NANE Egyesület munkatársát kérdeztük.

shutterstock 300645185
Fotó: Shutterstock
Távolról sincs vége, olvasson még »

És ön küldött már jelnyelvvé alakított videóüzenetet?

mzd 2016. április 8., péntek 13:28

Míg pár éve a digitális üzenetküldés kizárólag az SMS-t jelentette, a szolgáltatások köre azóta exponenciálisan bővült: a Skype-nak, Facebook Messengernek és Snapchatnek köszönhetően az sem ritka, hogy valaki a telefonálás helyett videó formában üzenjen a másiknak. Nemrég egy magyar startup alkalmazása is belépett a piacra, ráadásul egy óriási piaci rést is betömött, ugyanis jelnyelvvé alakítja a begépelt üzeneteket.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 184

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés