#ÉLETEM

Szem előtt van, mégis láthatatlan probléma – Ismerje fel a zaklatás jeleit!

S-W. Zsó 2016. június 25., szombat 19:52

„Csak chaten írogat, egyébként hozzám se nyúl.” „A volt páromról van szó, soha nem bántana.” „Csak azért füttyentget és trágárkodik, mert bókolni akar” - egyik magyarázat sem számít enyhítő körülménynek. Tipikus megnyilvánulások ezek olyan áldozatoktól, akik bagatellizálják a problémát, pedig minden, amiben az egyik fél olyan helyzetbe kényszerül, amely nem egyezik saját akaratával, zaklatásnak számít.

Távolról sincs vége, olvasson még »

9 meglepő dolog, ami elszínezheti a fogainkat!

ST 2016. június 25., szombat 16:54

Tudjuk, hogy a jó megjelenés egyik alapkelléke a rendezett és fehér fogsor. Azzal is tisztában vagyunk, hogy sajnos bizonyos ételek és italok elszínezhetik a fogainkat. Ilyenek a kávé, a vörösbor, a szójaszósz vagy egyes bogyós gyümölcsök. Itt azonban nincs vége a felsorolásnak, ahogyan az a Women's Health cikkéből is kiderült. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha pozitív vagy bevonzod a pozitív dolgokat? Francokat.

Sákovics Diana 2016. június 24., péntek 19:43

Hogyan lehetünk boldogok? Egyáltalán mi a boldogság? Vajon boldogok vagyunk-e akkor is, ha néha dühöngünk, szomorúak vagyunk vagy elesettek? És létezhet-e boldogság a negatív érzések nélkül? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgettünk Dr. Szondy Máté klinikai szakpszichológussal, családterapeutával a Tilos rádió szombati Teszt és lélek című műsorában

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha lecsap a vihar a fesztiválra, ne a nagyszínpadba kapaszkodjon!

Edicsek 2016. június 24., péntek 17:03

Nyolcvan ember sérült meg a németországi Rock Am Ring fesztiválon, amikor hatalmas viharban áramcsapás érte a szórakozókat, ráadásul ez nem is először fordult ott elő. Vihar és fesztivál nálunk is van, sőt olyan eset is, mikor ez a kettő együtt jár, ezért annak néztünk utána, kell-e aggódni, ha villámlani kezd a koncert közepén. Vagy bárhol, amikor szabadtéren vagyunk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Google Pegmanje is ünnepli a pride-ot

Edicsek 2016. június 24., péntek 15:44

A Google Maps kis sárga embere, Pegman is készül a Pride-ra, méghozzá szivárványszínű köpenyt vett magára, hogy meleg szuperhősnek tűnjön. A Googe teljes mellszélességgel kiáll a Pride mellett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

4 bőrprobléma, ami a nemi szervet (is) érintheti

Brownie 2016. június 24., péntek 08:09

A bőrirritáció nem feltétlenül a borotvahasználat eredménye, ráadásul ha a kellemetlen érzést és viszketést foltok vagy kiütések is kísérik, esélyes, hogy valamilyen bőrproblémával állunk szemben. Nem kell rögtön megijedni, ha valami szokatlant tapasztal tisztálkodás közben, de lehetőleg forduljon minél előbb szakemberhez, ha az alábbi bőrelváltozások valamelyikét észleli odalent.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nyári megfázás nem vicc

Dívány 2016. június 23., csütörtök 12:57

Csillapíthatatlan fejfájás szerdán, pokoli torokkaparás csütörtökön, és péntekre már biztos voltam benne, hogy ennek a hétvégének lőttek. Novemberben rezignáltan vettem volna tudomásul, hogy ágyban, párnák közt, ipari mennyiségű C-vitamin és zsebkendő társaságában, sapkával a fejemen sállal a nyakamon vészelem át az első napokat, de hát most nyár van, kinek van ehhez kedve, kinek van erre ideje és egyébként is. Mire emberek közé merészkedtem, kiderült, hogy sok ismerős járt úgy mint én, mert a megfázás/nátha nem őszi és téli betegség, jobb, ha felkészül rá.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért hiszünk a horoszkópunknak

Sákovics Diana 2016. június 23., csütörtök 08:00

Bika vagyok. Állítólag impulzív, csökönyös, birtokló és imádom a pénzt. Legalábbis a horoszkópom ezt állítja. Arról bezzeg semmit sem mond, hogy mennyire odavagyok a tudományért, és milyen szkeptikus tudok lenni az ezotériával szemben, és mennyire komikusnak tűnik számomra, hogy a születésem bolygóállásaival összefüggne, milyen vagyok. A saját érzelmi viszonyulásomtól függetlenül azonban az asztrológia elképesztően izgalmas dolog. Már időszámításunk előtt nyolcszáz évvel is hittek benne a mezopotámiaiak, ahogy azóta is sokan mások. Ma mondjuk az asztrológiából a legtöbben azt a leegyszerűsített szeletet látjuk, ami leginkább a horoszkópkészítésben teljesedik ki. De vajon miért olyan jól eladható termék ez? Miért hisz valaki a horoszkópjának? Mit ad neki? És vajon milyen válaszai vannak ezekre a kérdésekre a pszichológiának? Többek között ezekről a kérdésekről is beszélgettünk Péter Annával a Pannon pszicho podcast tizedik adásában. Itt meghallgathatja. Autózás és házimunkához is remek, a gép előtt szöszöléshez pedig olvasson tovább.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csak rám néz, és megmondja hogyan lesz jobb az életem

Kurán Zsuzsa 2016. június 22., szerda 20:54

Varázsló vagy? Esetleg orvos? Tényleg belém látsz? Már elemzel engem? Uh, akkor óvatosan fogalmazok.

Ilyen és ehhez hasonló első reakciókkal gyakran találkozom, amikor kiderül, hogy pszichológus vagyok. Persze ma már egyre többen döntenek úgy, hogy ha valamilyen élethelyzeten nem tudnak túljutni, akkor pszichológushoz mennek, azonban sokak fejében így is élnek még tévhitek a szakmáról. A legtipikusabbakat gyűjtöttem össze.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Expressz nyaralás vízparton, két keréken

travelo 2016. június 22., szerda 19:16

Nagyon kevés szabadsága van, de nem akar lemondani a nyaralásról? Jó lenne valami sportosat csinálni, de közben a vízpart közelsége se esne rosszul? Ezen a három helyen mindkettő meglesz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

,,Menj innen, nem kell nekünk egy kíváncsiskodó!

Farkas Edina Lina 2016. június 21., kedd 18:12

Napi kétszáz kilométert zötykölődik földutakon, a telefonja szinte bármikor csöröghet, a munkaköri feladatait pedig az élet alakítja. Muncz Lilla, akinek a nevével már találkozhatott a dél-alföldi tanyavilágot bemutató riportunkban, arról mesél, hogy milyenek egy tanyagondnok mindennapjai. Portréja egyben felütése új sorozatunknak is, amelyben olyan nőket és férfiakat mutatunk be, akiknek munkájáról az átlag reakció még mindig az, hogy dehát ez olyan lányos/fiús szakma!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az Európai Unió mind a 28 tagországa elfogadta a melegek jogegyenlőségét

dívány.hu 2016. június 21., kedd 18:08

Mind a 28 tagállam által elfogadott konklúziókra jutott az Európai Unió Tanácsa még múlt pénteken, június 17-én az európai melegjogokat, egészen pontosan az LMBTI-személyek egyenlőségét illetően. Az erről szóló közleményt erre találja meg.

Nagyon röviden az a lényeg, hogy a Tanács kimondja: semmilyen diszkrimináció nem engedhető meg az LMBTI emberekkel szemben e státuszuk alapján, és egyúttal felkérte az Európai Bizottságot, hogy évente - már 2016-ban is - készítsenek egy felmérést arról, hogyan alakulnak az egyenlőségi kérdések az Unión belül. A határozat alapján felkérték a tagállamokat, hogy segítsék azon szervezetek munkáját, amelyek az LMBTI-személyek egyenlőségét tűzték ki célul és fokozzák az ilyen szervezetek intézményi támogatását.

A konklúzióknak természetesen kötelező érvényük nincs, viszont egy komoly jelzés arra, hogy az Európai Unió egésze nagyon komolyan gondolja az emberek közötti egyenlőséget, hiszen a Tanács konklúzióit ezúttal mind a 28 tagállam elfogadta, köztük a korábbi próbálkozást márciusban a Nemzeti Alaptörvényben foglalt családi értékekre hivatkozva megvétózó Magyarország is.

(Pinknews)

Ha nem akar térképet az arcára, vigyázzon a napfénnyel!

Dívány 2016. június 21., kedd 16:54

A kifejezetten szerencséseknek nem kell foglalkozniuk a tekergőző kis erek jelentette esztétikai kihívással, a többség azonban előbb-utóbb biztosan találkozik ezzel a problémával. Jó esetben csak a lábakon, rossz esetben akár az arcon is megjelenik a pókháló-szerű érhálózat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

4 tipp, hogy a vonzalomból kapcsolat legyen

Sákovics Diana 2016. június 20., hétfő 21:08

Mostanában úgy tűnik, kevésbé élvezzük az ismerkedés időszakát, annyira, hogy Tari Annamária pszichoanalitikus szerint a többség legszívesebben ki is hagyná a kapcsolatból az egészet. Ez persze abból a szempontból érthető, hogy ebben a szakaszban rengeteg a bizonytalanság. Eleve nehéz néha eldönteni, hogy van-e egyáltalán vonzalom, hogy a másik vajon szintén a potenciális partnert látja-e bennünk, vagy csak szeret velünk lógni, esetleg jól érzi magát a közelünkben, de nem áll készen egy kapcsolatra. Persze ezeken túl is számos érzelmi viszonyulás lehetséges, hiszen mindannyian máshogy, más igényekkel, elképzelésekkel, vágyakkal és más múlttal is érkezünk egy ismeretségbe.

Létezik viszont néhány tudományosan alátámasztott technika, ami általában erősíti az emberek közötti vonzalmat, így esetünkben hozzásegíthet ahhoz is, hogy a vonzalomból párkapcsolat legyen. Madeleine A. Fugère pszichológia professzor most négy ilyen hasznos tanácsot szedett össze a Psychology Today oldalán. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez történik, amikor elfekszi a karját

Brownie 2016. június 20., hétfő 16:29

Ébredt már arra az éjszaka közepén, hogy úgy érezte, elvesztette a fél karját? Petyhüdt, érzéketlen, zsibbad és magától nem mozog, ezért csak a másik kezével tudja arrébb rakosgatni. Ijesztő élmény, ezért nem csoda, hogy ilyenkor pánikolni kezdünk, mert azt gondoljuk, valami szörnyű dolog történt, de szerencsére ez csak egy átmeneti állapot. Szakértőt kérdeztünk arról, hogy pontosan mi történik az elfeküdt karral.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elakadtam a karrieremben. Aztán jött 9 hét coaching

maze 2016. június 19., vasárnap 20:13

Mindenkinek vannak problémái, és idővel az is nyilvánvalóvá válik, hogy sokszor egyedül nem vagyunk képesek megoldani azokat. Modern világunknak köszönhetően ma ilyenkor már többféle megoldást választhatunk: mehetünk pszichiáterhez, pszichológushoz, jóshoz, vajákos asszonyokhoz, asztrológushoz, megnézhetünk egy családállítást vagy éppen belekóstolhatunk a csoportterápiák világába, és választhatjuk a coachingot is. Persze szedhetünk legális és illegális gyógyszereket is, fojthatjuk alkoholba és drogokba bánatunkat, hátha az megold valamit (de nem, soha nem).

A lehetséges megoldásoknak körülbelül egyedül a pénztárcánk vastagsága és a szabadidőnk mennyisége szab határt, ezt figyelembe véve viszont egyáltalán nem mindegy, hogy melyik megoldást választjuk, ahogyan az sem, hogy mi is valójában a probléma. Az első probléma pedig sokszor az, hogy valójában nem is tudjuk, mi az igazi probléma – vagy arról, amiről azt hisszük, hamar kiderül, hogy mégsem. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fotózza csak lelkesen a kosztját, jó lesz!

Sákovics Diana 2016. június 19., vasárnap 08:38

Rengeteget fotózunk. Napi szinten készítünk képet a gyerekről, a kutyáról, a macskáról, a  kajánkról, az outfitünkről, magunkról vagy bármiről, ami éppen érdekes. Végigfotózzuk a kirándulásokat, nyaralásokat, szülinapokat, az éttermi élményeket és a bulizást. Gyakran annyi időt töltünk az élményeink megörökítésével, hogy kérdés, vajon jut-e elég időnk élvezni is azt. Egy friss kutatásban amerikai pszichológusok éppen erre keresték a választ. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Top 5 drog: na ezeket kerülje el messziről!

Marjai Kamilla 2016. június 18., szombat 19:23

A drogokról és drogosokról láttunk és hallottunk már sok érdekeset a filmekből és más médiatermékekből. Ezek az információk pedig többnyire sajnálattal vegyes borzongást, félelemmel vegyes kíváncsiságot váltanak ki belőlünk, de idegenségük mégis megnyugtató. A drogok világa ugyanis az egyik legnagyobb misztérium, miközben legtöbbünktől borzasztóan messze van, igaz? Nem igaz.

A drogok világa nincs olyan messze mint hinnénk, és a misztériuma is leleplezhető tudományos és tapasztalati tényeken keresztül. A függőséget okozó szerek között akad, ami szubkulturális kellék, vagy éppen presztízsszimbólum, de van olyan is, ami karnyújtásnyira elérhető bárki számára. Hol a veszélye ezeknek, mik a legrizikósabb szerek? Létezik-e addiktív és ehhez képest addiktívabb, legaddiktívabb szer?

shutterstock 161639981
Távolról sincs vége, olvasson még »

8 dolog, amit mostanában tudtunk meg a kávéról és a koffeinről

Brownie 2016. június 18., szombat 08:37

Tudta, hogy a WHO még 1991-ben nyilvánította potenciálisan rákkeltőnek a kávét? Egész pontosan a hólyagrák kialakulásának esélyével vádolták meg, a Nemzetközi Rákkutató Intézet tanulmánya alapján azonban nemrég kiderült, hogy aggodalomra semmi okunk – legalábbis részben. Összegyűjtöttük a legfontosabb tényeket, amiket az elmúlt években tudtunk meg a kávé és a koffein hatásáról. Íme:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Címlaplány lett a transznemű futó

Edicsek 2016. június 17., péntek 15:36

Amelia Gapin lett az első transznemű nő, aki a Women's Runner magazin címlapján szerepel. Gapin szenvedélyes hosszútávfutó és a MyTransHealth blog alapítója, és az újságnak arról mesélt, hogy mennyi mindent jelentett neki a sport az átalakulása alatt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készül az oltás a tamponszindróma ellen

Dívány 2016. június 17., péntek 09:00

Nemrég írtunk arról, hogy már létezik okostampon is, ami állítólag nagyon hasznos találmány, hiszen, ha valaki - ki tudja milyen okból - elfelejtett időben tampont cserélni, annak komoly egészségügyi következményei lehetnek. A Science Daily most egy olyan új felfedezésről számolt be, ami tényleg segíthet abban, hogy a toxikus sokk (avagy a tampon)szindróma még kevesebb emberre jelentsen veszélyt, bécsi kutatók ugyanis kifejlesztettek egy oltást, amivel megelőzhető lesz ennek az életveszélyes fertőzésnek a kialakulása. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A hasra szerelhető ételcsapolóval fogyasztanák le az elhízott embereket

etelka 2016. június 16., csütörtök 13:21

Tabletta? Nem! Kapszula? Nem! Csodaszer? Talán! Az FDA  (Amerikai Gyógyszer- és Élelmiszerellenőrző Hatóság) jóváhagyott egy új eszközt, amely a kórosan elhízottak számára jelenthet kitörést a kövérségből - számol be a nagyszerű hírről a Daily Mail. A meglehetősen bizarr eszköz valójában egy cső és egy szelep, melyet a hasfalon keresztül a gyomorba vezetnek be.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem a kávé miatt fogunk rákban meghalni!

ermiz 2016. június 16., csütörtök 09:43

Van egy jó hírünk meg egy rossz: a kávétól nem kap rákot, a forró italok viszont potenciálisan rákkeltőek. Ezt közölte a Nemzetközi Rákkutató Intézet (International Agency for Research on Cancer-IARC) tanulmányára alapozva az Egészségügyi Világszervezet (WHO). 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lehet másra mutogatni, de boldogabbak nem leszünk tőle

Sebők Franciska 2016. június 15., szerda 19:45

"Szar a rendszer." "A férfiak képtelenek elköteleződni.""A csajokat csak az érdekli, hogy milyen autód van." "Jól végeztem a munkám, csak a főnököm pikkel rám." "Sikeresebb lennék, ha nem lenne minden beosztottam ennyire sötét."

Akár a magánéletben, akár a munkahelyen gyakran láthatunk olyan embereket, akiknek mindig igazuk van, akikkel mindig szörnyű dolgok történnek, akik így egyre magányosabbak és boldogtalanabbak lesznek. Sokan ugyanis, ha egy élethelyzetben nem érzik jól magukat, elkezdenek agresszívan felelősöket keresni, másokat hibáztatnak saját életük alakulásáért. Gyakran általánosítanak, így igazolva téves elképzeléseiket, felmentve magukat az alól, hogy megvizsgálják saját felelősségüket az adott helyzet kialakulásában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szeret jókat enni? Idén erre nyaraljon!

travelo 2016. június 15., szerda 10:43

Nyaralás közben a reggelit, az ebédet, a vacsorát és a köztes időket kitöltő nasikat élvezi a legjobban? Mutatunk 3+1 célpontot, ahol nem fog csalódni.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés