#ÉLETEM

Szobafitnesz: Így lesz remek teste teljesen ingyen, a szabadban

Dívány 2016. május 3., kedd 09:39

A jó időnek köszönhetően a Szobafitnesz Életmódváltó Program résztvevőit egy szabadtéri kondiparkban tudta megizzasztani Bánkuti Gabi személyi edző. Az életmódváltók kipróbálták a konditermekből ismert gépeket, amiken viszont nem megszokott gyakorlatokat végeztek.

Hogy mi a Szobafitnesz Életmódváltó Program?

Egy olyan 28 napos, intenzív, edzésekkel és szigorú diétával szabályozott időszak, amikor Bánkuti Gabi személyi edző segítségével próbál meg néhány általunk kiválasztott személy lefogyni, formásodni, áttérni az aktív életmódra.

Nézzük is meg a videót, aztán lejjebb kicsit bővebben ezekről a parkokról!

Ahogy a videóból is kiderült, ezekben a parkokban nagyon változatos gyakorlatokat lehet elvégezni. Annak köszönhetően, hogy a gépeken kipróbálható gyakorlatoknak leginkább a képzelet szab határt, egészen komoly edzéseket lehet így előadni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden, amit a kárörömről tudni akart

S-W. Zsó 2016. május 2., hétfő 18:04

Biztosan önnel is előfordult már, hogy önelégülten mosolygott, amikor egy kevésbé kedvelt, törtető kollégáját leteremtették valamilyen ballépése miatt. De talán az a helyzet is ismerős, amikor két rivális focicsapat szurkolótábora együtt néz meccset, miközben a drukkerek kárörvendő megjegyzésekkel dobálóznak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hordana sportmelltartó kiegészítő mell-leszorítót?

Menő/Ciki

Edicsek 2016. május 2., hétfő 14:21

Sportmelltartót találni nehéz, ráadásul a statisztikák szerint a nők 80 százaléka nem is találja el a megfelelő méretet, aminek az eredménye sportolás közben jelentkező fájdalom is lehet. Ennek kiküszöbölésére próbálkozik a Buband nevű cég egy pánttal, amivel szó szerint lekötözheti és kordában tarthatja a melleit mozgás közben. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
646 szavazat 625 szavazat

Kullancskisokos: tévhitek és teendők, hogy elkerülje a bajt

S-W. Zsó 2016. május 1., vasárnap 14:39

Mivel az enyhe, csapadékos tél kedvezett az élősködőknek, már februárban sejteni lehetett, hogy a megszokottnál nagyobb kullancsveszély fenyeget minket, és tényleg, mintha hemzsegne a természet a súlyos betegségeket is terjesztő vérszívóktól. A legjobb védekezés talán az lenne, ha a négy fal között tartózkodnánk, de mégis ki az, aki erre vágyik tavasszal és nyáron? Szakértőt kérdeztünk arról, hogy mit tegyünk és mit ne tegyünk a megelőzés érdekében vagy egy kullancscsípés után.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért kell pisilnie, ha folyó víz hangját hallja

mzd 2016. május 1., vasárnap 10:43

A SciShow egyik új videójának címére azért kaptunk fel a fejünket, mert mindig is kíváncsiak voltunk arra, hogy mi a válasz a benne megfogalmazott kérdésre. Biztosan ön számára sem ismeretlen a jelenség, hogy a csobogó víz hangjára azonnal ingerenciája támad. De miért van ez így? A hajtás után kiderül! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Romtemplomok a fővárosban, és környékén

ST 2016. április 30., szombat 15:04

Itt a jó idő, és ideje felhúzni a túracipőt. De hogy ne mindig az állatkert, a vadaspark vagy az arborétumok legyenek a célállomások, nézzenek meg néhány történelmi szakrális romot. Ezek az épületek nemcsak szépek, hanem romantikusak is, így akkor is értékelni fogja őket, ha gyerekekkel, de akkor is, ha a párjával, kettesben keresi fel őket!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szőrös férfimellekkel is bemutatható az önvizsgálat

mzd 2016. április 30., szombat 08:49

Nemrég mutattunk egy mellrákellenes kampányt, ami a Check it before it's removed (Ellenőrizd, mielőtt eltávolítják) mondat kettősségére utal. Ott a középpontban a közösségi oldalak szelektív törlési mechanizmusai (ha női mellbimbó látszik ki, akkor letörlik a képet, ha férfié, akkor maradhat) álltak, nemrég viszont rábukkantunk egy újabb kampányra, amiben szőrös férfi mellekkel prezentálják az önvizsgálatot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Felnőtt kifestőt színezgetni nem terápia

Sákovics Diana 2016. április 29., péntek 20:57

Képzeljen el egy csendes csütörtök estét. Egy olyat, ahol az egész napos pörgés után a gyerekek már alszanak, ön pedig ahelyett, hogy fáradtan a kanapéra rogyva a tévét nyomkodná vagy éppen a Facebookon lógna, inkább az ebédlőasztalhoz ül, előveszi a színes ceruzákat, felcsapja a kifestőkönyvét, és csendesen nekiáll színezni a soron következő mandalát. 

Bizarr kép? Bénának tűnik? Kínosnak? Hülyeségnek? Talán. Mint ahogy gyakran tűnik annak egy rakás dolog, ami ismeretlen, amit nem szoktunk csinálni, ami kívül esik a komfortzónánkon. Ezeken az érzéseken azonban túl lehet lépni, és ebben az esetben sokan túl is lépnek: egyre többen választják ugyanis rendszeres szabadidős programnak a színezést. 

De vajon mi a jó a színezésben? Mit tesz ez az elfoglaltság az elménkkel, a hangulatunkkal? A felnőtteknek szóló kifestők pszichológiája következik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így menstruálnak a nők az űrben

Becca 2016. április 29., péntek 14:55

Ahogyan már Takács Jónő Nóra is megmondta: „A menstruáció, igen régi jó barátunk. Ha van, az a baj, ha nincs, akkor meg az.” És, hogy maradjunk a szuper közhelyeknél, megmutatjuk mit nyomozott ki a téma szakértője, Varsha Jain arról, hogy hogyan jutnak dűlőre a menstruációval a nők az űrben. A téma egyébként nagyon érdekesnek tűnik, de az IFLScience cikke sajnos semmi újat nem mond, amit a normális életben élő nők ne alkalmaznának havi vérzésük idején. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Férfiak, óvatosan az étrend-kiegészítővel

Edicsek 2016. április 29., péntek 11:08

A vényköteles gyógyszerek terápiás dózisánál is nagyobb mértékben tartalmaz szildenafil gyógyszerhatóanyagot a Dragon Power - Növényi kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula férfiak részére (3 kapszula) elnevezésű készítmény - áll az ÁNTSZ közleményében, mely szerint jelentős egészségügyi kockázattal jár, ha valaki ilyet szed.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért alszik rosszabbul idegen ágyban

mzd 2016. április 28., csütörtök 20:38

Ha hotelben vagy ismerősöknél alszik, úgy kell fel, mintha végig itta volna az éjszakát, pedig békésen pihent? Ezzel nincs egyedül, és van még egy jó hírünk, ha egész életében a dolog miértjére kereste a választ: a CBS News ugyanis egy friss kutatás eredményeihez hozzácsapva elárulta, mi a magyarázat.  

A Brown Egyetem munkatársai nem túl nagy mintán, egészen pontosan 11, nem otthon alvó emberen végeztek kutatást, és arra jutottak, hogy az első éjszaka során az egyik agyfélteke sokkal éberebb marad. A Current Biology kiadványban is megjelent eredményekből kiderül: a jelenség hasonlít arra, ahogy az állatok (bálnák, delfinek és néhány madár) alszanak, amiknek csak az egyik agyféltekéjük pihen, a másik őrködik.A jelenségnek egyébként nevet is adtak: első éjszaka hatás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Úgy érzi magányos, akit szeret? Igaza van.

Sákovics Diana 2016. április 28., csütörtök 17:31

A magány nemcsak fájdalmas és szomorú dolog, de hosszú távon az egészségünkre is káros. Ráadásul az elmúlt években egyre többen, egyre hosszabb ideig érezzük magunkat magányosnak, vagyis egyre több ember érzi úgy, hogy a szociális kapcsolatai minősége és/vagy mennyisége eltér attól, amire valójában vágyna. Ez pedig annyi káros következménnyel jár az egészségünkre, az életmódunkra, a kognitív működésünkre, az érzelmeinkre és az életkilátásaikra nézve, hogy a kutatások szerint a magányosságra konkrétan betegségként kellene tekintenünk. A betegségekkel szemben pedig a legjobb fegyverünk a megelőzés, amihez nem árt, ha egyáltalán képesek vagyunk felismerni a környezetünkben a magányosság tüneteit. De vajon képesek vagyunk erre? Egy friss kutatás szerint igen. Köszi,Research Digest !

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szobafitnesz: Fúj, ilyet itattatok velem?

Dívány 2016. április 28., csütörtök 15:34

A Szobafitnesz második eresztéséhez kiválasztott négy ember, ha nem is ételismereti vetélkedőn, de egy reformalapanyag-kóstoláson vett részt, aminek az eredményét a lenti videóban láthatja.

Hogy mi a Szobafitnesz Életmódváltó Program?

Egy olyan 28 napos, intenzív, edzésekkel és szigorú diétával szabályozott időszak, amikor Bánkuti Gabi személyi edző segítségével próbál meg néhány általunk kiválasztott személy lefogyni, formásodni, áttérni az aktív életmódra.

Az életmódváltóinknak fel kellett ismerniük különféle magtejeket, rá kellett jönniük, hogy milyen reformalapanyagot kóstolnak, az amaránttól kezdve a chia magon át a tápiókáig, valamint kalóriaértékek szerint kellett sorbarendezniük ételeket.

Nem mindenki volt elájulva a nagyon egészséges, de sokszor teljesen ízetlen magoktól. Nézze meg a videót, minden kiderül belőle!

A poszt második felében természetesen most is talál majd egy ötperces, otthon is elvégezhető edzésvideót.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Érdemes-e szakítania vagy sem? Ez most 5 perc alatt kiderül!

Dívány 2016. április 27., szerda 11:26

A Huffington Post fedezte fel a filozófus és televíziós műsorvezető Alain de Botton videóját, ahol az Élet iskolája néven oszt meg mindenféle okosságot - most éppen a szakításról, illetve válásról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Használja ki az előszezont, menjen az őrület előtt nyaralni!

travelo 2016. április 27., szerda 08:48

Sokan megszokásból akkor is csak nyáron kelnek útra, ha amúgy bármikor megtehetnék. Persze ez most nem a családosoknak szól, hiszen nem fogja csak azért kivenni a gyereket a suliból, hogy ne főszezonban nyaraljanak. De ha önt nem kötik az iskolaszünet dátumai, miért nem megy nyaralni májusban vagy június elején?

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Beatles a kedvence? Akkor önnek aranyból van a szíve!

S-W. Zsó 2016. április 26., kedd 21:25

Ön a rend és a szigorú szabályok híve vagy inkább a gondolatoké és az érzelmeké? Válasza alapján a Cambridge-i Egyetem kutatópszichológusai meg tudják állapítani, milyen zenét hallgat szívesen. Ha kíváncsi rá, mi köze van a zenei ízlésnek az empátiához, görgessen tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szobafitnesz: Úgy fájt a seggem, hogy a lépcsőn alig tudtam felmenni

Dívány 2016. április 26., kedd 09:28

A négyhetes életmódváltás már zajlik egy pár napja, a négy kiválasztott jelentkezőnk keményen belevetette magát a konditermi életbe, aminek egyelőre izomláz, izzadás és négy meggyötört fej az eredménye.

Hogy mi a Szobafitnesz Életmódváltó Program?

Egy olyan 28 napos, intenzív, edzésekkel és szigorú diétával szabályozott időszak, amikor Bánkuti Gabi személyi edző segítségével próbál meg néhány általunk kiválasztott személy lefogyni, formásodni, áttérni az aktív életmódra.

Nézze meg, hogy fárasztja le Bánkuti Gabi az embereket! A jelentkezők természetesen keményen küzdenek, hogy négy hét alatt minél több kilót tudjanak ledobni magukról, és minél jobban beépüljön az életükbe a mozgás, de az első pár nap azért inkább a fájdalomról szólt.

Természetesen most is kap egy otthon is elvégezhető, ötperces miniedzést a poszt második felében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 érdekesség, amit mostanában tudtunk meg a D-vitaminról

Brownie 2016. április 25., hétfő 15:06

Végre itt a jó idő, így egyre többet kaphatunk az úgynevezett napfényvitaminból. Az elmúlt években vizsgálatok százait végezték el a tudósok, hogy kiderüljön, a csontok és a fogak épségének megőrzésén túl milyen más hatással van szervezetünkre a D-vitamin – vagy annak hiánya. Összegyűjtöttük a legfontosabb kutatások eredményeit.

shutterstock 300889631
Távolról sincs vége, olvasson még »

Már az érintésmentes kézszárító is para

mzd 2016. április 25., hétfő 11:34

Régebben még csak viccelődtünk vele, de lassan ténnyé válik, hogy már levegőt venni sem érdemes: most ugyanis az egyik népszerű kézszárítóról derült ki, hogy hatvanszor több baktériumot fúj a kezünkre, mint a többi társa. A Huffington Post által hivatkozott kutatás részleteit megtalálja a hajtás után.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez történik, amikor a pszichodráma találkozik a képzőművészettel

Sáfár-Williams Zsófia 2016. április 24., vasárnap 20:21

Gyerekkoromban akárhányszor megláttam egy illusztrációt egy mesekönyvben vagy egy festményt a falon, arról ábrándoztam, hogy milyen izgalmas kaland lenne a kép szereplőjévé válni, "belevarázsolni" magam és ott élni a kép terében, alakítgatni, ha nem tetszik egy részlete, vagy bővíteni, színesíteni azt. Nemrég részt vettem egy érdekes pszichológiai tárlatvezetésen a Ludwig Múzeumban, ahol ehhez a már-már feledésbe merült gyerekkori álomhoz hasonló élménnyel gazdagodtam: egy teljesen új és szokatlan nézőpontból, a műalkotásokba „belemászva” fogadhattam be és szabadon vizsgálgathattam a kiállított műveket. Mivel nem egyszerű szavakba önteni mindazt, ami a két és fél órás csoportos foglalkozás alatt lezajlott bennem, mindenkinek ajánlom, hogy maga tapasztalja meg az úgynevezett dramatikus képélményt, másrészt megkértem a módszer kidolgozóit is, hogy meséljenek a gyökerekről és a gyakorlat lényegéről.

Benczúr Emese: Ha száz évig élek is, 1997. Ruhacímke, hímzés.
Benczúr Emese: Ha száz évig élek is, 1997. Ruhacímke, hímzés.
Fotó: Rosta József / Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum
Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt egy új, kombinált szűrővizsgálat a méhnyakrák megelőzésére

S-W. Zsó 2016. április 24., vasárnap 20:20

Magyarországon évente körülbelül 1200-1400 új méhnyakrákos esetet diagnosztizálnak és ezeknek mintegy egyharmada halálos kimenetelű. Világszerte a méhnyakrák a 45 év alatti nők körében a második leggyakoribb rákfajta: minden évben több mint 500 ezer nő betegszik meg és közel 240 ezer nő hal meg a betegség következtében. Elsősorban a 45-50 éves korosztályt érinti a probléma, de ma már a huszonévesek körében sem ritka. Jó hír azonban, hogy januártól Magyarországon is kapható a legújabb, kilenckomponensű HPV-elleni vakcina - amiről nemrég részletesen írtunk -, ráadásul egy már nálunk is elérhető kombinált szűréssel szinte teljes biztonsággal megelőzhetők a vírus okozta súlyos megbetegedések.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kiköpve is hatásos a sportital

mzd 2016. április 24., vasárnap 10:15

A sportitalok többnyire cukrot, sót és szénhidrátokat tartalmaznak, és azért fogyasztják őket, hogy egy gyors löketet adjanak a szervezetnek hosszabban tartó fizikai aktivitás közben. Igen ám, de az összetételük miatt rengeteg kalóriát is tartalmaznak, és emiatt is lehet jó hír, hogy elég csak kiöblíteni vele a szánkat, majd kiköpni és a hatás ugyanaz lesz, írja a Daily Mail. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akár ideggyógyászati betegséget is okozhatnak a gócok

Edicsek 2016. április 23., szombat 19:07

A gócok a szervezetben állandó gyulladást tarthatnak fenn, ez pedig bőrelváltozásokat, szemproblémákat, belgyógyászati vagy akár ideggyógyászati betegségeket is okozhat. Sokan nem is gondolják, hogy fog, mandula, epehólyag vagy éppen prosztata gyulladása gócként szerepelhet és állhat számos betegség hátterében - írja közleményében a Semmelweis Egyetem

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az állandó csetelés, posztolás olyan, mintha online sírnánk

Kurán Zsuzsa 2016. április 23., szombat 18:56

Bár alapvetően az Internetet, a Facebookot is hasznosnak találom, több kliensemnél látom, mennyire megijednek, szoronganak még csak a gondolatától is annak, hogy ténylegesen egyedül kell maradniuk valamennyi időre. A tényleges egyedüllét alatt pedig az offline módot, a magunkkal való idő töltést értem.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nekik köszönhetjük a bikinitestet

mzd 2016. április 23., szombat 11:06

A női szexualitás szimbóluma, tömeggyártott fürdőruha és egy újabb lehetőség, hogy a pasik fixírozzák a nőket – igen, a bikiniről van szó, ami bár a divattörténelem egyik fontos szereplője, a neve egybeforrt a külsővel kapcsolatos szorongásokért egyik leginkább felelős kifejezéssel, a bikinitesttel. Mivel már évek, évtizedek óta minden tavasszal elönti a női magazinok címlapját, a Refinery29 utánajárt, kinek is köszönhetjük a jelenség kialakulását.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 185

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés