#ÉLETEM

Tudja, hogy mennyi energiát éget el a házimunkával? Mutatjuk!

ermiz 2016. július 9., szombat 09:05

Kinek van kedve az edzőteremben kedve gürizni, ha a házimunka is egy csomó energiát éget el, ráadásul a lakás is jól fog kinézni? A Stormclad készített egy csodálatos infógrafikát, melyből kiderül, hogy miért mennyit kell robotolni, milyen izmokat mozgat meg, és az elégetett energiát mivel tudjuk pótolni - mármint ha van olyan ember, aki pótolni akarná.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fővárosi randihelyek minden korosztálynak

Becca 2016. július 8., péntek 16:58

Manapság egyre ritkábban lehet hallani arról, hogy valaki randevúra megy, az emberek kifogytak az ötletekből, sőt, odáig már el sem jutnak, hogy azon gondolkozzanak, milyen helyek is vannak a városban (vagy azon kívül), ahova egy elég menő randit lehetne szervezni. Mert ugye, minek is fektessen az ember energiát a másikba? Azonban, ha úgy gondolja, hogy ez így nem jó, és szívesen változtatna ezen, mutatunk pár tippet, ahol élmény lesz a másikra koncentrálni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A kis mell két mókusnyit, a nagy mell egy perzsamacskányit nyom

Dívány 2016. július 8., péntek 12:10

Az amerikai Genie's fehérnemű cég japán (mi más!) részlege úgy döntött, hogy a női kosárméreteket különböző állatoknak felelteti meg az alapján, hogy az adott méretű melleknek körülbelül mekkora a súlya - írja a Rocket News 24. Elég forradalmi megközelítés, de talán segít megérteni, milyen súlyt is cipelünk magunkkal, és miért fontos, hogy úgy válasszunk fehérneműt, hogy az megfelelő tartást biztosítson. 

A hajtás után megtalálja a felsorolásokat!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kinyírja a párkapcsolatot, ha folyton egymáson lógunk

Sákovics Diana 2016. július 8., péntek 08:59

Ha két ember igazán szereti egymást, akkor minden szabadidejüket együtt töltik, mindent együtt csinálnak, mindenben osztoznak, mindenről közösen döntenek: eggyé válnak, összeforrnak, összeolvadnak. Ilyen egy igazán jó kapcsolat, igaz? Francokat! Az összeolvasás csak egy romantikus mítosz, ami ráadásul hosszú távon gyakran sem az embernek, sem a kapcsolatnak nem tesz jót. 

shutterstock 232553956
Fotó: Shutterstock
Távolról sincs vége, olvasson még »

Így kerülje el a fesztiválbetegségeket!

Brownie 2016. július 7., csütörtök 19:23

Hallott már a Glastonbury-bokáról? Mi sem. Az idei Glastonbury Festivalra látogatók azonban megtapasztalhatták, milyen öt napon keresztül térdig érő sárban, kényelmetlen gumicsizmában tombolni. Nem csoda, hogy sokan közülük bokaficammal (innen az elnevezés), izomhúzódással vagy más kellemetlen sérüléssel tértek haza a rendezvényről. Nálunk szerencsére kisebb az esélye ilyen extrém körülményeknek, azért egy csomó minden megkeserítheti az önfeledt mulatozást, ha nem figyelünk az egészségünkre.

A szabadtéri fesztiválok egészségügyi biztosításának mentési feladatait az Országos Mentőszolgálat látja el, és a rendezvények területén a résztvevők egészségére vigyázó önkéntesekből, a „helperekből” álló elsősegélynyújtó rendszer is működik.

Tájékozódjon!

Érkezés előtt vagy után azonnal derítse ki, hogy a helyszínen merre vannak az elsősegélynyújtó központok. Ha bármilyen egészségügyi problémája van, netán várandós, mindenképpen jelezze a fesztiválon tartózkodó segítőknek. Ne felejtse el magával vinni szokásos gyógyszereit, és ügyeljen azok megfelelő tárolására is!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az edzés nemcsak a testét, a lelki állóképességét is erősíti

Sákovics Diana 2016. július 7., csütörtök 17:33

Tudjuk, hogy a rendszeres edzés jót tesz az egészségünknek, hogy a magas vérnyomástól a szívbetegségeken át a csontritkulásig számos problémát valószínűbben úszunk meg vele, ahogy tudjuk azt is, hogy jobban pörög tőle az agyunk, frissebb az elménk, rugalmasabb a gondolkodásunk, és jobb a hangulatunk. Ezek már önmagukban is elég jó érvek a rendszeres edzés mellett, de most Science of us egy klassz posztban felhívja a figyelmet az edzés még egy jelentős pszichés előnyére: arra, hogy az edzés segít bennünket a nehéz helyzetekkel való megküzdésben.

shutterstock 314302445
Távolról sincs vége, olvasson még »

Németországban a nem azt jelenti, hogy nem

Edicsek 2016. július 7., csütörtök 15:30

A német alsóházon átment a nemi erőszakról szóló törvénymódosítási javaslat csütörtökön, és az új definíció szerint a nem azt jelenti, hogy nem. A kritikusok szerint ennek már éppen ideje volt, sőt, már évekkel ezelőtt módosítani kellett volna a szabályozáson.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A függőségeinket nem lehet csak úgy abbahagyni

Marjai Kamilla 2016. július 6., szerda 18:35

Vajon mi a függőség ellentéte? A szermentesség? Kémiai szerek nélkül is hajlamosak lehetünk a viselkedési függőségekre. Vagy az absztinencia? A függőség tárgyától való tartózkodás még aligha jelenti a függőség felszámolását. Gyógyulás? Ez a szó viszont  nem teljesen helytálló, ha a függőségre élethosszig tartó, gyógyíthatatlan, de tüneteit tekintve karban tartható betegségként tekintünk. Így aztán sokan azok közül, akik a szermentességet értékként választják, absztinenciát tartanak fenn, és folyamatosan gyógyulónak, de nem gyógyultnak tekintik magukat, a felépülés kifejezést tartják a rejtvény jó megoldásának.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A higiénia, a látvány és a szex miatt fazoníroznak a nők

Dívány 2016. július 6., szerda 15:10

Ha nyár, akkor szőrtelenítés! A JAMA Dermatology oldalán nemrég jelent meg egy tanulmány, melynek szerzői annak jártak utána, hogy a nők milyen arányban és miért fazoníroznak, és persze mellékeltek pár jó tanácsot azoknak, akik nem ragaszkodnak az eredeti állapothoz. Jó, a felmérésben csak amerikai nők vettek rész, de azért van benne pár érdekes adat. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Júliusban tárt karokkal várja a Balaton, Párizs és Toscana is!

travelo 2016. július 6., szerda 10:29

Nincs még úti terve júliusra? Olvasson tovább, és már lesz is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A bántalmazó és érzelemmentes szülő gyereke is hajlamosabb lehet az erőszakra

Sákovics Diana 2016. július 5., kedd 21:09

A gyermekkori agresszió számos szülőnek, gyereknek, meg persze a környezetüknek okoz nehézséget, nem véletlen hát, hogy a témával olyan lelkesen foglalkoznak a pszichológusok. A kutatásaikból tudjuk például, hogy az agresszió jelentős részben genetikailag kódolt, ahogy azt is, hogy az álmos, kialvatlan gyerek gyakran agresszívabb társainál. Most egy friss vizsgálat nyomán a Psy Blog azt is összeszedte, hogy milyen szülői minta az, ami befolyásolhatja az erőszakos viselkedés, azon belül is a szülők ellen fordított agresszió kialakulását. Íme az a négy dolog, ami rajtunk, szülőkön múlik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mit csinálnak a nyugdíjasok a kondiparkban?

nemoszi 2016. július 5., kedd 13:52

A kondiparkokat szeretjük, többször megmutattuk már olvasóinknak, hogy érdemes használni őket, de arról eddig nem írtunk, hogy hogyan használja a masszív fémeszközöket az idősebb korosztály.

A Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége szerencsére szervezett egy kisebb bemutatót, hogy láthassa a világ, ők hogyan edzenek, Borsos Péter fitneszoktató pedig elmondta, hogyan érdemes nekiállni a mozgásnak, hogy az edzés valóban egészségmegőrző legyen és megússzuk sérülés nélkül a felnőtt játszóteres őrültködést. A hajtás után gyakorlatokkal jövünk!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy elhízott férfi lányának nagyobb eséllyel lesz mellrákja

Brownie 2016. július 5., kedd 08:49

Erre a következtetésre jutottak nemrég a georgetowni Lombardi Rákkutató Központ szakértői, akik az apák elhízásának az utódokra tett lehetséges hatásait állatkísérletek során vizsgálták.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6+1 házilag is elkészíthető kozmetikum nyárra

Becca 2016. július 4., hétfő 18:59

Itt a strandszezon, és mindenki lázasan vásárolja a naptejeket, napolajokat, meg a napozás utáni termékeket. Jó hírünk van, ezeket mind otthon meg tudja csinálni kevés pénzből és a kemikáliákat is kikerülheti, amelyekkel szívesen tömik tele a kozmetikumokat.  Az alapanyagokat gyógyszertárban, bioboltban, interneten vagy külön erre szakosodott boltokban veheti meg, és akkor jár a legjobban, ha az ismerőseit is rábeszéli ezekre a termékekre, így mindennek többfelé oszlik az ára. Mutatjuk a recepteket, amiket az elmúlt években gyűjtöttünk össze!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A dekoltázs sokat segít abban, hogy behívják állásinterjúra

Dívány 2016. július 4., hétfő 08:07

Hiába küzdenek világszerte egyre többen a nemi sztereotípiák ellen, például, hogy a nőknek ne kelljen feltétlenül tűsarkúban dolgozniuk, azért messze még a cél, ezt bizonyítja a Sorbonne egyik munkatársának kutatása is - dr. Sevag Kertechian ugyanis kiderítette, hogy minél nagyobb nyakkivágású ruhát vagy felsőt visel egy nő az önéletrajzához csatolt fotón, annál nagyobb az esély arra, hogy behívják állásinterjúra. Persze egy csomó helyen már nem kérnek fényképes CV-t, de Magyarországon sajnos még ez a szokás

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elfelejti, mit is keresett? Tudjuk, miért.

Sákovics Diana 2016. július 4., hétfő 08:06

A nagyszoba közepén állok, cipőben, indulásra készen, és teljesen tanácstalanul. A bejárati ajtó nyitva, a felöltöztetett gyerek türelmetlenül toporog. Késésben vagyunk, de még vissza kellett rohannom a … a fogalmam sincs miért. A könyvespolcot bámulom, tudom, hogy onnan kell, tudom, hogy ott van, de nem tudom, mi az. Mindegy, sietünk, visszaügetek a bejárati ajtóhoz, felkapom a táskát, de tudom, hogy valami hiányzik. Ránézek a fiamra, és hirtelen meglesz: egy mesekönyvet ígértem az óvónéniknek, azt kell magamhoz vennem. 

Vajon szét lennék csúszva? Fáradt vagyok? Feledékeny? Meglehet. De van ezeknél sokkal izgalmasabb tudományos magyarázat is a fenti történetre. A “doorway effect”, vagy határ hatás ugyanis általános jelenség, ezt éli át mindenki, aki a nyitott hűtő előtt zavartan pásztázza a polcokat, üres fejjel bámul a fiókba, vagy a hálójában ácsorog, de gőze sincs miért. Ilyenkor mindig jön egy perceknek ható bizarr pillanat, amikor akár hangosan, akár csak magunknak, de feltesszük a kérdést: vajon mi az ördögöt akartunk? 

shutterstock 273641711

A memóriánk ilyen átmeneti működészavara bosszantó, viszont sokat elárul arról, hogyan is működik az elménk. Meg persze arról is, hogyan nem működik. Az emlékezetünk, amire az életünk során annyira támaszkodnunk kell, ami megszabja a mindennapi tevékenységünk keretét, ami befolyásolja milyennek látjuk magunkat, a világot, befolyásolja hogyan viselkedjünk másokkal, hogyan oldjunk meg a problémákat, hogyan döntsünk, nem működik tökéletesen. Az emlékezetünk nem robot, de nem is mindent pontosan rögzítő kamera, hanem egy bonyolult, dinamikusan változó rendszer, és ebben a rendszerben bizony akadnak hibák. Ott vannak például azok a pillanatok, amikor nem emlékszünk az ember nevére, aki épp az imént mutatkozott be, vagy amikor hirtelen nem jut eszünkbe a szó, amit ki akarnánk mondani, és ilyen jellegzetes és érdekes hibája a rendszernek az is, amikor egy ajtót kinyitva elfelejtjük, mit is akartunk ott. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így teszik tönkre az egészségünket a süppedős kanapék

Dívány 2016. július 3., vasárnap 20:08

Nagyon sokszor írtunk már arról, mennyi káros hatása van az ülőmunkának, meg persze arról is, hogy otthon is túl sok időt töltünk valamilyen monitort vagy képernyőt bámulva. Eközben járványszerűen terjednek az olyan panaszok, amik arra vezethetőek vissza, hogy egyre több a sorozatfüggő, a helyzetet pedig súlyosbítja, hogy legszívesebben ultrakényelmes és puha kanapékon hódolnak (jó, hódolunk) ezeknek a szenvedélyüknek.

shutterstock 108535796
Távolról sincs vége, olvasson még »

Domináns és előkelő akar lenni? Sminkeljen!

Sákovics Diana 2016. július 3., vasárnap 12:36

A társas kapcsolatainkban rengeteget számítanak az első benyomások. A másikról alkotott korai ítéleteinket pedig számos tudatos és nem tudatos, verbális és nem verbális információ alakítja, többek között a másik külső megjelenése is. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen helyzetben hogyan öltözünk fel, és úgy tűnik, nem mindegy az sem, hogyan sminkeljük magunkat. Egy friss kutatás szerint ugyanis a smink mind a nők, mind a férfiak rólunk alkotott képét befolyásolja, igaz, nem ugyanúgy. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A sörfőzde olyan, mint Charlie csokigyára, csak felnőtteknek

Edicsek 2016. július 3., vasárnap 10:12

2008-as adatok szerint Csehországban a világon a legmagasabb az egy főre eső éves sörfogyasztás, ami számszerűsítve 149,9 litert jelent évente. A második helyen az írek állnak 124,8 literrel, a harmadikok pedig a németek 110,6 literrel. Magyarország a maga 72,3 literével csak a 24. a listán, vagyis a csehek nagyjából kétszer annyi sört isznak mint mi, ezért elmentünk megnézni a Kozel gyárába, hogy mit is tud az igazi cseh sör. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 dolog, amit soha ne mondjon egy borderline személynek

S-W. Zsó 2016. július 2., szombat 19:39

Bár egyesek csak hisztinek és túlzott érzékenységnek nevezik, a borderline személyiségzavar sokkal súlyosabb mentális betegség, mint ahogy azt az ismerősök vagy barátok gondolnák. Korábban írtunk arról, hogy a legközelebbi hozzátartozók életét is mennyire megkeseríthetik a vég nélküli "se veled, se nélküled" játszmák, vagy a hol közömbösséget, hol felhőtlen(nek tűnő) jó kedvet felváltó hirtelen kiborulások. Jó hír, hogy a probléma orvosolható, de ehhez elengedhetetlen a környezet támogató és segítőkész hozzáállása is. Szakértőt kérdeztünk arról, hogy melyek azok a megnyilvánulások, amik nemhogy nem segítenek a borderline személyeken, de még árthatnak is, hiszen szembeszegülést, nemtörődömséget, érzéketlenséget vagy lekicsinylést sugallnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az első osztályú helyek miatt lesznek a balhék a repülőgépeken

dívány.hu 2016. július 2., szombat 17:02

Érdekes kutatás eredményei jelentek meg a Huffington Poston arról, hogy miként alakulnak ki a jellegzetes viták a repülőgépeken.

Azzal már valószínűleg sokan találkoztak, hogy az emberek hajlamosak a repülőkön egymással balhézni, de ezeket nem az okozza a több amerikai egyetem közösen publikált kutatása szerint, hogy az utazóközönség mondjuk fél a repüléstől, vagy túl közel ülnek egymáshoz az utasok, esetleg hosszú órákra vannak bezárva egy konzervdobozba, hanem az, ha van a gépeken első osztály.

A magyarázat az, hogy a turistaosztályon ülő emberek, amikor átsétálnak az első osztályon, akkor gyakorlatilag felhívják a figyelmüket arra, hogy mik azok a dolgok, amikkel ők nem rendelkeznek: normális ülés, megfelelő lábtér, tévé, hasonlók. Ettől frusztrálttá válnak, és ezekből lesznek a balhék.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így válasszon a gyereknek biciklit!

Dívány 2016. július 2., szombat 11:04

Itt a nyár, a gyerekeknek rengeteg szabadideje van, amit akár kétkeréken is tölthet, sőt, az egész család csatlakozhat hozzá, és az aktív pihenés jegyében el is mehetnek egy jó kis bringatúrára . Persze ehhez kell egy megfelelő bicikli is, és nem is olyan könnyű kiválasztani a megfelelőt, ebben próbálunk segíteni. 

shutterstock 289757885
Távolról sincs vége, olvasson még »

Én önként választottam a szexmunkát

Farkas Edina Lina 2016. július 1., péntek 19:50

Közös kerekasztal-beszélgetést tartott a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete és a Magyar Nők Szövetsége. A találkozón ezúttal nemcsak a szexmunkásokat támogató aktivisták beszéltek, hanem magukat szexmunkásnak valló nők és férfiak is felszólaltak. A panel fókuszában a szexmunka dekriminalizációja állt, amely az Amnesty International pár hónappal ezelőtt hatályba lépő, új irányelve is szorgalmaz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így küzdenek interneten az utcai zaklatás ellen

Dívány 2016. július 1., péntek 18:41

Angolul catcallingnak hívják, amikor az utcán nem túl durván, de ismeretlen férfiak ismeretlen nőket zaklatnak, vagyis utánuk füttyögnek, odaszólnak nekik, hogy mennyire és mit csinálnának velük, extrém esetben hozzájuk érnek, megfogják a feneküket és hasonlók.

A Twitteren néhány napja a #NoWomanEver (EgyNőSemSoha) hashtag alatt gyűjtik nők az ilyen élményeiket, de egészen szórakoztató formába öntve, a kínos viselkedést szépen kifigurázva.

Például ilyeneket:

"Egyedül sétáltam haza éjjel, amikor egy mellettem elhaladó autós kikiáltott a kocsijából egy hellót, megfordult a kocsijával, és követni kezdett. Minden nő le lenne nyűgözve."

De vannak, akik sokkal durvább élményekről számolnak be:

"Imádom, amikor a munkahelyemen megdicséred a ruhámat és a kinézetemet, de egy szót sem szólsz arról, hogy jól végzem a munkám".

"Végtelenül boldog voltam, amikor az intenzíven megzavarta az éppen haldokló unokatestvérem körül forgó gondolataimat".

A belső békénkhez meg kell tanulni megélni a negatív érzéseinket

Sákovics Diana 2016. július 1., péntek 09:50

“A férfi – srácoknak”. Ezzel a címmel jelent meg nemrég dr. Csernus Imre új könyve, amely lelki útmutató kamaszoknak és fiatal férfiaknak érzelmekről, boldogságról és a felnőtt létről. A pszichiáterrel többek között ezekről a kérdésekről beszélgettem. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés