#ÉLETEM

Jakupcsek Gabriella megtanulta, hogy fel kell készülni a változásokra

Dívány 2016. május 24., kedd 12:23

Idén is megrendezték a Jobline Női Karriernapot,  ahol most 9 előadás, 7 meetup, több mint 300 tanácsadási fórum és 50 kiállító várta az érdeklődőket. Akárcsak tavaly, most is elnéztünk pár előadásra és beszélgetésre, például megnéztük, hogy az esemény háziasszonya, Krizsó Szilvia és Jakupcsek Gabriella mire jut stresszkezelés témakörében.

Persze a standok környékén is kóricáltunk egy kicsit. Természetesen idén is volt szépségsarok, sőt, körömlakkot, csokit, drogériás pakkot, hátvakarót is lehetett kapni repiajándékként, és nem ártott, ha kéznél volt pár szépen, gondosan elkészített önéletrajz is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az a baj velünk, hogy tépőzárként tapadunk a negatív gondolatokhoz

S-W. Zsó 2016. május 23., hétfő 20:27

„Az akarás nélküli öröm mennyország, míg az öröm nélküli akarás pokol” – ez az egyik nagy igazság, amit dr. Rick Hanson neurológus és pszichoterapeuta nemrégiben magyar fordításban is megjelent munkájából, a Sírjak vagy nevessek? – Az emberi agy boldogságra hangolható című kötetből tanultam. Egyrészt őszinte érdeklődéssel és elszánt tudásvággyal veszem a kezembe azokat az önsegítő könyveket, amelyektől azt várom, hogy majd hipp-hopp megváltoztatják az életem, miközben jól tudom, hogy boldogságérzetünk elsősorban nem a körülményeinken múlik, hanem azon, hogy miként éljük meg azokat (nem elég tehát olvasni és bólogatni, hogy jé, ez az ürge tényleg mond valamit!, hanem a gyakorlatba kell ültetni az okosságokat). Ugyanakkor kételkedni is szoktam bizonyos gyakorlatok hatékonyságában, hiszen minden ember más, így nem feltétlenül működik nálam az, ami a szomszéd bácsinál simán beválik. De az biztos, hogy Hanson módszere is más, mint a legtöbb pozitív gondolkodáson alapuló önsegítő tréning.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megérkezett a kalóriacsökkentő tányér!

ermiz 2016. május 23., hétfő 17:26

Nem hittük, hogy lehet még bőrt lehúzni a fogyókúráról, ám úgy tűnik, igen. És meglepő módon ezt a thaiok követték el, ahol az ázsiai országok között a második helyen állnak elhízottak arányában, köszönhetően a zsíros ételeknek. Az AbsorbPlate névre hallgató ötlet kifejlesztésében a BBDO Bangkok reklámügynökség és a thai kormány egészségügyi bizottsága is részt vett - írja a Mashable.

A tányér ránézésre egy szép dizájnú munka, ám ha jobban megnézi az ember, a mintája apró lyukakból áll (szám szerint 500-ból), ahová a felesleges olaj el tud folyni. Egy tányér egyébként 7 ml olajat "szív magába", amely 30 kalóriával csökkenti a bevitt mennyiséget. Ez ugyan nem tűnik soknak, de az ötletet így lehet értékelni.

És hogy tényleg hatásos-e és van-e esély arra, hogy ez nemcsak egy vicces kampányfogás. A reklámügynökség a Mashable-nek elárulta, a tányér jelenleg tesztelés alatt áll, több ezret osztottak ki helyi éttermeknek. 

Egy nő nem szexelhet annyit, mint egy férfi

Sákovics Diana 2016. május 22., vasárnap 17:38

A szexuális életünket gyakran hajlamosak vagyunk számokban mérni. Az, hogy hányszor szexelünk, hogy milyen hosszan tart az együttlét, hogy hány orgazmusunk van mind a szexuális életünk minőségének fokmérőjeként jelenik meg a fejünkben. Tehát gyakran inkább a belső statisztikáinkra helyezzük a hangsúlyt, és figyelmen kívül hagyjuk azt, ami a szexben tényleg számít: az élmény minőségét, az azzal járó érzelmeket, azt, hogy milyen megélni az adott pillanatot a másikkal. 

shutterstock 315880250

Ehhez hasonlóan, a potenciális partnereink megítélését is gyakran befolyásolják a számok, a másik múltja, az hogy korábban hány szexpartnere volt az illetőnek. Ebben az esetben a számok hatással vannak arra, mennyire tudunk és merünk megbízni a másikban, hogy milyen embernek tartjuk, hogy mennyire tartjuk alkalmas partnernek magunk számára. De vajon a másik múltjának ténylegesen mennyire van hatása a jelenre és az új párkapcsolatra? Összeszedtük, mit mond erről a tudomány.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

5+5 tipp, hogy kényelmesen tudjon aludni repülés közben is

bb 2016. május 22., vasárnap 10:03

Az olyan kezdeti megpróbáltatások után, mint a csomagellenőrzés és a különféle biztonsági kapukon való átjutás, azt gondolná az ember, hogy majd a gépen bőven lesz idő kipihenni a fáradalmakat. Azonban a legtöbb utazó nagyon is tisztában van azzal, hogy több ezer méter magasságban szinte lehetetlen nyugodt körülmények között aludni pár órát. A Work the World nemrég közzétett pár egyszerű trükköt, amiktől talán pihentetőbb lesz az utazás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Függő vagyok. Hova fordulhatok?

Marjai Kamilla 2016. május 21., szombat 20:30

A függőségek palettája végtelenül sokszínű, a kémiai szerek mellett viselkedéshez kötött függőségek számos formáját ismerjük. Elméletileg kimeríthetetlen azoknak a jelenségeknek sora, ami a függőség mintázatait életre tudja hívni. A legtöbb viselkedés és jó néhány kémiai szer – ez alól persze számos kivétel van – nem magától értetődően tesz függővé, hiszen képesek lehetünk úgy dolgozni, vásárolni, sportolni, internetezni, hogy ez ne lépje át a függőség határát, de az alkoholfogyasztás sem feltétlenül egyenlő az alkoholizmussal, ha a rekreációs fogyasztásra jellemző italozási gyakorisággal és mennyiséggel jellemezhető. Elméletileg megfordíthatjuk az állítást: ahogyan egy szer vagy viselkedés függővé tesz, úgy választja meg a függőség a választott szert vagy viselkedést. Az addikció érzelmi gyökerekkel rendelkező betegség, mely valamibe megkapaszkodik.

De hogyan tovább? És ami még fontosabb: hova tovább? Kihez, kikhez fordulhat egy szenvedélybeteg?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elég egyetlen kemény fogyókúra, hogy egy életre hazavágja az anyagcseréjét

Brownie 2016. május 21., szombat 14:09

"Az első drasztikus fogyásom előtt 60 kg voltam. Miután 21 napon át szó szerint csak folyadékon éltem, 48 kg-ra fogytam. A mérleg nyelve nem mozdult tovább, én pedig nagyon legyengültem, ezért elkezdtem újra szilárd ételeket enni, de csak keveset, hiszen a gyomrom is annyira összeszűkült, hogy eleinte néhány falat is elég volt a teltségérzethez. Aztán pár hónap alatt 65 kg-ra híztam, majd tíz éven át jojózott a súlyom. 23 évesen, 165 cm magasan és 59 kilómmal a jelenlegi napi ételadagom rendszeres futás mellett körülbelül a fele annak, amit egyébként meg tudnék enni, és amit más korombeli nők sportolás mellett fogyasztanak. Visszajutottam a 60 kg körüli súlyhoz, viszont tizenévesen, a nagy fogyókúra előtt ezt úgy tudtam tartani, hogy bármit és bármennyit ehettem, most viszont amilyen keveset eszem és amennyit emellett mozgok, azzal mások fogyni is simán tudnának, én pedig örülök, hogy tartom a súlyomat. Jó, hogy legalább ezt elértem, de ez most már mindig így marad?” - panaszkodott egy ismerősöm, akinek én ugyan nem tudtam hasznos tanácsokkal szolgálni, dietetikus szakértőnk magyarázata és egy új vizsgálat eredményei azonban nagy segítséget nyújthatnak azok számára, akik hasonló cipőben járnak, vagy épp kemény fogyókúrába fognának a nyári szezon előtt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyugodtan bízhat a megérzéseiben!

Sákovics Diana 2016. május 20., péntek 20:48

Megvan az az érzés, ahogy egy problémával küszködve hosszasan toporog, agyal, de sehogy sem találja a megfelelő megoldást? És az a pillanat, amikor a semmiből egyszer csak megérkezik a válasz? Olyankor hirtelen minden összeáll, a kirakós darabjai a helyükre kerülnek, és a megoldás olyan tisztán és nyilvánvalóan rajzolódik ki, mintha mindig is ott lett volna a fejünkben. Ezt a jelenséget nevezzük aha! vagy heuréka! pillanatoknak, és ezekben tűnik ki leginkább milyen kreatív is tud lenni az emberi elme. De vajon tényleg megbízhatóak ezek a hirtelen megoldások? A Scientific American szerint igen. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bocsánatot kérni nem is olyan nehéz

mzd 2016. május 19., csütörtök 18:40

Kutatók egy csoportja arra volt kíváncsi, vajon hogy néz ki a legjobb bocsánatkérés. Tapasztalataikat a Negotiation and Conflict Management Research kiadványban jelentették meg, amiből kiderült, hogy a tökéletes bocsánatkérés hat lépésből áll, ezek közül a legfontosabb a (vélt) hibázás legalább részbeni elismerése és vállalása, írja az IFLScience.

shutterstock 273641723
Távolról sincs vége, olvasson még »

A szív ég el utoljára - tények és tévhitek a hamvasztásról

ermiz 2016. május 19., csütörtök 16:26

Laza workshopos délelőttünk lesz - így kezdődött a látogatásunk a nemrég megnyílt budafoki hamvasztóban. Az Adytum kft. egyébként öreg rókának számít a szakmában, ez a hetedik krematóriumuk. Budapesten egyébként sokáig nem volt ilyen intézmény, a fővárosnak és szűkebb környékének egy ideig az egyetlen hamvasztója a Csömöri Sírkert és Hamvasztóüzem volt, ugyanis 2007. januárjában bezárt a Kozma utcai Új Köztemetőben a nyolckemencés krematóriuma. 

A hajtás után elolvashatja beszámolónkat, amiben bár tévhitet is eloszlatunk a hamvasztással kapcsolatban! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem muszáj éhgyomorral vérvételre menni

mzd 2016. május 19., csütörtök 08:54

Több kutató is vizsgálta az elmúlt években, hogy vajon milyen mértékben képes a koleszterin és a triglicerid szintjét befolyásolni az, ha valaki nem éhgyomorra, hanem jóllakottan érkezik a vérvételre. Kiderült, hogy nincs különbség, tehát ezúttal nem kell ájultan érkeznie a délelőtti vizitre, írja a PharmaOnline. Az említett vizsgálatok eddig hagyományosan éhgyomorra történtek, ami azt jelenti, hogy az utolsó étkezés és a tűszúrás között legalább nyolc órának kell eltelnie. Ez, ha nem reggel kerülünk sorra, elég megterhelő lehet még egy egészséges ember számára is, nemhogy annak, aki diabéteszes.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Okostampon - hát kell ez nekünk?

Dívány 2016. május 18., szerda 19:41

Mostanában több olyan esetről is lehetett hallani, hogy valaki - ki tudja milyen okból - elfelejtett időben tampont cserélni, és ennek komoly egészségügyi következményei lettek. Persze azért elhanyagolható az ilyen eseteknek a száma, és a Mayo Klinika felmérése szerint amióta a gyártók bizonyos szuper nedvszívóképességgel rendelkező tamponokat kivontak a forgalomból, azóta tényleg minimálisra csökkent az intim higiéniai termékek használatával összeköthető toxikus sokk szindróma előfordulása. És józan paraszti ész ide vagy oda, vannak, akik szerint biztosan jó lenne, ha azokon a napokon valaki levenne plusz egy terhet a vállunkról, és jelezné, ha idő van. Igen, jól sejti, erre a problémakörre is kifejlesztettek már egy okosterméket. Részletek a hajtás után! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A lelki sebeit csak ön képes meggyógyítani

Sákovics Diana 2016. május 18., szerda 18:17

Az idő minden sebet begyógyít. Legalábbis így tartja a mondás. De vajon igaz ez a lelki sebeinkre is? Vajon tényleg minden könnyebb lesz idővel? Vajon tényleg elmúlik a fájdalom csupán attól, hogy időben távolodunk a problémánk forrásától? A kérdésekre a válasz összetettebb, mint elsőre hinnénk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Formabontó nyaralás Mesztegnyőtől Liechtensteinig

travelo 2016. május 18., szerda 13:08

A könyökén jönnek ki a klasszikus nyaralóhelyek? Idén válasszon valami egyedibbet! Segítünk benne. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rendszeresen idegbeteggé tesz, bárcsak nélküle is tudnánk szülni! Mi az?

Brownie 2016. május 17., kedd 18:24

Persze, hogy a havi baj, pontosabban a menstruációs ciklus, amit persze minden nő másként él meg, de biztosan önben is felmerült már a kérdés, hogy minek ez a nagy felhajtás a testünkben, és miért nem lehet gyereket szülni kellemetlen tünetek nélkül. A Quora.com oldalán bukkantunk rá arra az érdekes magyarázatra, ami a menstruációs ciklus evolúcióját mutatja be. Hátha elfogadható és megnyugtató választ kap...

shutterstock 378862270
Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem túlzás, amit a futással művelsz?

Farkas Edina Lina 2016. május 17., kedd 14:55

Korompay-Túróczi Rékának finoman szólva jó teste van, ami még önmagában nem lenne meglepő egy harmincas nő esetében. Szerintem azon sem kéne feltétlen fennakadni, hogy három gyereket szült, bár ez már kétségtelenül nehezített pálya, ha az ember kockás hasat meg feszes combokat akar. A Gisele Bündchen-testen kívül persze így is talán sokkal érdekesebb az, hogyan lehet a napi edzéseket, a gyereknevelést és a munkát a napi rutinba bepasszírozni. Korompay-Túróczi Réka mint hosszútávfutó, dolgozó nő és háromgyerekes anya mesél az idővel való sakkozásról, meg arról is, hogy itthon még újnak számít, ha valaki nem a tradicionális anyaszerepet kívánja betölteni. Azért lesz szó a futásról is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezzel a kilátással könnyebb megőrizni az ép elméjét

Sákovics Diana 2016. május 16., hétfő 11:38

Rendesen enni, zenélni, társaságba járni, kerülni, hogytúl sok mindennel foglalkozzon egyszerre: csupa olyan dolog, amivel biztosíthatja, hogy sokáig penge maradjon az agya. Egy új kutatás szerint azonban nemcsak az számít, amit megteszünk magunkért, de az is, hogy hol élünk. Pontosabban az, hogy mit látunk az ablakunkból. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja, hogy működnek a fájdalomcsillapítók?

Brownie 2016. május 15., vasárnap 17:54

Függetlenül attól, hogy vényköteles, recept nélkül kapható vagy illegális gyógyszerről van szó, általában megbízunk annak hatékonyságában. De tudja, hogy pontosan mi is történik a szervezetében, amikor bevesz egy fájdalomcsillapítót vagy nyugtatót? Eláruljuk.

üres
Fotó: Shutterstock
Távolról sincs vége, olvasson még »

Hiko-ryu taijutsu: elnéztem egy dojóba, és ott ragadtam

Sáfár-Williams Zsófia 2016. május 14., szombat 19:28

Jól nevelt, ugyanakkor könnyen felcsattanó gyereknek számítottam az általános iskolában, aki, ha kellett, az igazság nevében a fiúkkal is harciasan szembeszállt. Talán már akkor is vonzott a harcművészetek világa, hiszen folyton meg akartam érteni a „bunyós" filmekben látott technikákat, de csak nemrég jött el az ideje, hogy tényleg belevágjak. Mióta a Seiken Dojóban önvédelmet tanulok, mintha sokkal tudatosabban kezelném a dolgokat az élet több területén – valószínűleg nem véletlenül.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A depresszióra nem a pihenés a gyógyír

Steiner Kristóf 2016. május 14., szombat 14:45

Bár a "carpe diem" életfilozófiát rendszerint hedonizmussal és szabadossággal párosítják, valójában a depresszió ellenszere is lehet. Egy - Magyarországon frissen megjelent - nemzetközi bestseller a "jelenben élést" azaz a tudatos jelenlétet népszerűsíti, melyről a mindfulness hazai nagykövete, dr. Szondy Máté már 2012-ben könyvet írt. A rendszerint MBCT-ként (Mindfulness-based cognitive therapy) emlegetett módszert eredetileg a visszatérő depresszió kezelésére dolgozták ki a szakemberek, és egyes tudományos bizonyítékok szerint éppolyan hatásos, mint az antidepresszánsok szedése. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez történik a testével, ha úgy dönt nem szexel rendszeresen

ermiz 2016. május 14., szombat 10:11

Az Elite Daily készített egy videót, amiből kiderül, miért is borzalmasan rossz, ha nem él szexuális életet az ember. Nyugodjon meg, kizárólag a testi változásokról lesz szó, bár azok is aggasztóak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja, hogyan hat a testkép és a testképzavar a kapcsolatainkra?

S-W. Zsó 2016. május 13., péntek 18:43

Egy olyan testben élni, amit nem akarunk elfogadni, folyton kritizálunk és takargatunk, óriási és mindennapos kihívást jelent. Sokszor nemcsak a testképzavarral küzdő személy, hanem a család, a barátok, de leginkább a partner számára, aki tehetetlenségében őszinte bókokkal igyekszik enyhíteni az önostorozás mértékét: ha látnád magad az én szememmel, nem aggódnál a kinézeted miatt vagy tudod te, hány nő lenne eszméletlenül boldog a te testedben? De vajon ezzel tényleg segít vagy inkább csak ront a helyzeten? Mi egyáltalán a testképzavar? Hogyan alakul ki? Meg lehet szabadulni tőle egy életre? Szalai Tamás Dömötör pszichológust kérdeztük arról, hogy miként befolyásolja a testünkhöz való viszonyunk szociális életünket és kapcsolatainkat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Aláírást gyűjtenek a munkahelyi magassarkúzás ellen

mzd 2016. május 13., péntek 09:18

Százezren írták alá az Egyesült Királyságban azt a petíciót, ami arra kéri a kormányt, ne adjon szabad kezet az országban lévő munkáltatóknak abban, hogy előírják a női beosztottjaiknak a magassarkú viselését. Mivel elérték a hat számjegyű csatlakozót, ez azt jelenti, hogy a kérést felterjesztik a parlament elé is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szobafitnesz: 23 kiló fogyás négy hét alatt

Dívány 2016. május 12., csütörtök 09:27

Befejeződött a Szobafitnesz Életmódváltó Program második szériája, a négy életmódváltó megtudta, hogy hány kilótól sikerült megszabadulnia, mennyi izmot szedett fel, és mennyi zsírt égetett el.

Hogy mi a Szobafitnesz Életmódváltó Program?

Egy olyan 28 napos, intenzív, edzésekkel és szigorú diétával szabályozott időszak, amikor Bánkuti Gabi személyi edző segítségével próbál meg néhány általunk kiválasztott személy lefogyni, formásodni, áttérni az aktív életmódra.

A címből már kitalálhatta, hogy a fogyások elég jól sikerültek, de nézze meg, hogyan reagáltak az életmódváltók, amikor megtudták, hogy pontosan mennyi az annyi! Lent pedig táblázatba szedve mutatjuk a lényeget.

Következzenek akkor a könnyen áttekinthető eredmények!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Segítség, szexfüggő vagyok!

Marjai Kamilla 2016. május 11., szerda 21:30

Ha a tévhitekre hagyatkozunk, azt is gondolhatnánk, hogy a szexfüggőség irigységre okot adó állapot. Egyfajta kiváltságnak tűnhet, mely az önfeledt hancúrozások soha véget nem érő extázisával kecsegtet. Ha ez így lenne, talán sokan azért sietnénk a szakemberhez, hogy beszerezzünk egy ilyen betegséget. Ugyanakkor mivel függőségként azonosítjuk ezt a jelenséget, feltételezhető az is, hogy több nehézséget hordoz magában, mint amennyit a szexualitás átélése ígérni tud. Leleplezzük a szexfüggőséget!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 185

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés