#ÉLETEM

Runway Run 4.0: fusson és jótékonykodjon a Dívány színeiben!

Dívány 2016. július 21., csütörtök 13:37

A Budapest Airport idén is megrendezi egyedülálló rendezvényét, a Runway Run 4.0 repülőtéri jótékonysági futóversenyt.  A budapesti repülőtér a verseny nevezési díjaiból idén is a sérült és fogyatékkal élő gyermekek és családjuk sportolási lehetőségeit segítő SUHANJ! Alapítványt, valamint a brit Anthony Nolan Alapítványt támogatja, amely elsősorban a leukémiás betegek számára csontvelődonorok felkutatásával foglalkozik. A cél a tavalyi 25 ezer eurós gyűjtés túlszárnyalása.

000004140 09 runwayrun csapat.jpg.jpg photoorig
Fotó: Budapest Airport

De miért írunk most erről? Az egész Európában egyedülálló rendezvényen a légiközlekedés és a kereskedelem világából mintegy ezren állhatnak rajthoz. Az eseményen mi is ott leszünk saját csapattal, ehhez viszont szükségünk van lelkes olvasókra, akik szívesen futnának a Dívány színeiben. Szóval, ha szeret másokon segíteni és imád futni, főleg különleges helyeken, akkor olvassa el, mi is kell a regisztrációhoz: 

Fontos tudnivalók

A versenyről:

  • Időpont: 2016. szeptember 3., 11 óra
  • Helyszín: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, 1-es futópálya
  • Távok: 5 km egyéni, 10 km egyéni és páros (2X5 km)

A jelentkezésről: 

  • Cím:  runwayrun@bud.hu, a tárgyba pedig mindenképpen írja bele, hogy Dívány.
  • Határidő: 2016. augusztus 15.
  • Nevezési díj: 30 euró/9000 Ft

Fontos szempont a pszichológusválasztáshoz

Kurán Zsuzsa 2016. július 20., szerda 20:11

Amikor eljutunk az elhatározásig, hogy felkeresünk egy pszichológust hamar szembesülhetünk azzal, hogy nem is olyan egyszerű eldönteni kihez is forduljunk. Amit ilyenkor első körben tehetünk, hogy informálódunk jövőbeni pszichológusunk szakmai képzettségéről, szakmai hátteréről, munkatapasztalatairól. Erre azért van szükség, mert a különböző pszichológusok más és más területekhez értenek, eltérő módszerekkel dolgoznak, és a sikeres közös munkához jó, ha az aktuális élethelyzetünkhöz, problémánkhoz, személyiségünkhöz leginkább passzoló szakembert választjuk. Éppen ezért mostani írásomban, igyekszem körbejárni a pszichológus képzés állomásait. Ezen írásban kizárólag a szakmai képzésekről írok, de fontos tudnunk, hogy a jó pszichológus ismérve emellett számtalan készséget és képességet ölel fel.

shutterstock 418046335
Távolról sincs vége, olvasson még »

Négy nyaralótipp távol a turistatömegektől

travelo 2016. július 20., szerda 17:20

Unja már a klasszikus turistacélpontokat, és különben is utálja a tömeget? Olyan helyen nyaralna, ahová még nem tette be a lábát a tömegturizmus? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Meghalt Lux Elvira szexuálpszichológus

Szűcs Gyula 2016. július 20., szerda 14:43

87 éves korában elhunyt Lux Elvira klinikai szakpszichológus, az ország egyik legelső és legismertebb szexuálpszichológusa, a Magyar Szexológiai Társaság elnöke. A '70-es években az elsők között mondta ki nyilvánosan, hogy az önkielégítés nem bűn.

A Blikk információi szerint Lux Elvira józsefvárosi lakásában hunyt el. 1929-ben született Ózdon, de Járdánházán nevelkedett és járt kilenc osztályos iskolába. A középiskolát Egerben az Angolkisasszonyoknál végezte el, majd egy teherautón Budapestre szökött, hogy az orvosi egyetemre járhasson. A SOTE jogelődjét, a BOTE-t 1947-1951 között végezte el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A magyarok nehezen uralkodnak az érzelmeiken

dívány.hu 2016. július 19., kedd 19:24

A Selfmapping HR szoftverrel 1500 magyar munkavállaló különféle kompetenciáit vizsgálták, különös tekintettel az érzelmek irányítására, valamint arra képességre, hogy mennyire tudjuk betartani a határidóket - derül ki a felmérést végző cég közleményéből. A felmérést kis- és középvállalatok, valamint multinacionális cégek alkalmazottai töltötték ki, de kis arányban található köztük egyéni kitöltő is.

Az eredmények nem túl meglepőek, most már tudományos bizonyíték is van rá, hogy elég gyengék vagyunk az érzelmeink irányításában és a határidők betartásában is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 lecke, amit egyetlen sziklamászás alatt tanultam

S-W. Zsó 2016. július 19., kedd 08:02

Akárhányszor sziklamászókba botlok egy-egy kirándulás alkalmával, mindig kíváncsian figyelem, pontosan mit művelnek, amikor olyan bonyolult, Pókembert is megszégyenítő mozdulatsorokat hajtanak végre a falakon. Képes vagyok órákig bámulni, mennyire fegyelmezetten és elszántan, félelmet nem ismerve haladnak a cél felé, és közben minden porcikájuk úgy megfeszül, hogy a puszta látványtól is izomlázat érzek a tagjaimban. Nemrég adódott egy váratlan lehetőség, hogy egy csapat hobbimászó társaságában én is kipróbáljam, milyen érzés meghódítani egy sziklafalat. Olyan volt, mint egy háromdimenziós fejtörő, aminek lehet több jó megoldása is, de a lényeg, hogy a testnek és az elmének végig együtt kell működnie. Élveztem minden egyes percét - még a kudarcokat is -, mert egy csomó új dolgot tanultam erről a sportról, meg persze magamról és a képességeimről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha ön cukorbeteg, erről feltétlenül tudnia kell!

Divany.hu 2016. július 18., hétfő 15:07

Nem lesz egyszerű a cukorbetegek helyzete július 20-tól, ugyanis nem lesz használható a „diabetikus”, „cukorbetegek is fogyaszthatják” és a narancssárga kör jelölés az élelmiszereken.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez a népi bölcsesség működik a csajozásban

Sákovics Diana 2016. július 17., vasárnap 18:06

Közismert népi bölcsesség, hogy nem mindig szerencsés a túlzott őszinteség vonzalom idején. Konkrétabban arról van szó, hogy állítólag jobban járunk, ha nem fejezzük ki nyíltan mennyire jön be nekünk a másik, így ugyanis vonzóbbak, érdekesebbek lehetünk számára. Aki kész van az ilyen tudatos párkapcsolati játszmáktól, az ettől a tanácstól is nyilván a fogát csikorgatja, hiszen, ha nem kellünk valakinek tisztán és őszintén, úgy ahogy vagyunk, akkor mi értelme van egyáltalán belekezdeni az egészbe? A kérdés elméleti részére nyilván mindenki megtalálja a maga válaszát, a játszmázás hatékonyságának gyakorlati kérdését viszont nyugodtan rábízhatjuk a pszichológusokra. A néhány évvel korábban végzett kutatás eredményeit nemrég posztolta a Psy Blog

shutterstock 361993916
Távolról sincs vége, olvasson még »

Így öregszenek a férfiak és a nők

Edicsek 2016. július 17., vasárnap 13:41

Az emberek a húszas éveik közepétől észrevesznek általában magukon az öregedés apró jeleit. Már nem egy fél napig, hanem akár több napig is tart a regenerálódás egy bulisabb este után, egyre könnyebben szaladnak fel a kilók, vagy hogy már nem tud zárásig maradni a kedvenc kocsmájában, ráadásul ez nem is nagyon érdekli. Az Elite Daily összeszedte, hogyan öregszünk, és mik a különbségek a két nem között. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Költséges, problémás és erősen szabályozott a kutya sétáltatása és utaztatása

Bertalan Krisztina 2016. július 17., vasárnap 09:29

Soha nem volt még kutyám, de most úgy érzem, hogy eljött az idő és szeretnék egyet. A cikksorozat első részében utánajártam, hogy mire is kell majd odafigyelnem a lakásban, milyen szabályoknak kell megfelelnem a társasház lakóközösségével, a jogi szabályokkal és az orvosi előírásokkal kapcsolatban. De nemcsak otthon a négy fal között, hanem a városban is jönnék-mennék a kutyával, ami valójában nem is olyan egyszerű, ahogy elképzeltem. Ennek költségeire ritkán gondolnak a jövendőbeli kutyatartók, pedig érdemes utánaszámolni. Kiderült, hogy az első séta a legdrágább, de a tömegközlekedés sem olcsó mulatság.

Távolról sincs vége, olvasson még »

„Volt, hogy napokig kerestünk egy borítékot, ami csak az ő fejében létezett”

S-W. Zsó 2016. július 16., szombat 19:31

Egy ADD/ADHD-val küzdő személy házastársaként magányosnak, elhanyagoltnak, értéktelennek, sőt sokszor láthatatlannak érezheti magát az ember. Közben pedig majd' megszakad a hatalmas felelősség terhe alatt, hiszen a partner feledékenysége, figyelmetlensége és szétszórtsága miatt túl sok feladatot vállal magára. Így születik meg a „nagy gyerek” és a róla gondoskodó „szülő” szerep – ahelyett, hogy a felek klasszikus férjként és feleségként funkcionálnának a kapcsolatban. Hiába vannak nekem is hasonló "dilijeim" eleinte én is felcsattantam egy-egy frusztráló helyzetben, mert nem értettem, hogy a férjem mit miért csinál - vagy éppen nem csinál, amikor nagyon is kellene. Azóta megtanultam elfogadni és az előnyeire támaszkodni. Mert bizony, vannak azok is. És mivel a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar egy életre szól, érdemes inkább kihívásként vagy küldetésként felfogni, mintsem ellenségként tekinteni rá.

shutterstock 404463610
Fotó: Shutterstock
Távolról sincs vége, olvasson még »

5 tipp, hogyan lehet fittebb a Pokémon GO-val

Dívány 2016. július 16., szombat 18:18

A Pokémon GO pár nap alatt megkerülhetetlen lett, és biztosan ön is találkozott már olyan ismerőssel, aki nem tud leállni a vadászattal, ráadásul mától már trükköznie sem kell, hogy letöltse az alkalmazást. A Nintendo játékának az a lényege, hogy telefonnal a kézben elsétálunk oda, ahol a térkép pokémonokat vagy egyéb fontos dolgokat jelez, és a tojások például adott távolság megtétele után kelnek csak ki. Nem, kocsiba ülni nem ér, erre figyeltek a fejlesztők is, de úgy tűnik, ez senkit nem zavar, mindenki lelkesen rója a kilométereket, sokan jóval többet mint amennyit általában szoktak. Ez nagyon dicséretes, de mindig van hova fejlődni, és a Woman's Health egy szakértő segítségével pár hasznos tanácsot adott azoknak, akik szívesen fokoznák a teljesítményüket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

4 dolog, amit elfelejtünk a testbeszéd értelmezésekor

Sákovics Diana 2016. július 15., péntek 19:45

Nem újdonság, hogy az emberi kommunikációban a nem verbális jelzések mennyire fontos szerepet töltenek be, hogy ezek közvetítik leginkább a kapcsolati dinamikák érzelmi háttérét. Vagyis a nem verbális jelzések hordozzák a másikkal, a helyzettel kapcsolatos érzéseinket, ahogy a szándékainkat, vágyainkat is. Nem véletlen, hogy annyi hazugsághoz köthető nem verbális jelzést gyűjtöttek a kutatók, ahogy az sem, hogy az emberi flörtrepertoárban annyira fontos, hogy mit üzen éppen a testünk. Hiába tanuljuk meg azonban a konkrét jelzések jelentését kívülről, hiába lessük, felfedezzük-e a jeleket a másikon, ettől még nem leszünk jobbak az emberi viselkedés értelmezésében. Hogy miért? Mert a nem verbális jelek olvasásának alapvető szabályaival egyszerűen nem vagyunk tisztában. A Barking Up The Wrong Tree friss posztja most ezeket a szabályokat segít az agyunkba vésni.

shutterstock 287273642
Fotó: Shutterstock
Távolról sincs vége, olvasson még »

18+ Számolja ki, mennyi kalóriát éget el szex közben!

Dívány 2016. július 15., péntek 18:35

Eddig is tudtuk, hogy a szex jót tesz az egészségnek, de akik megszállotjai a kalóriáknak, most kideríthetik, mennyire jó edzésforma is ez. A Daily Mailen ugyanis belefutottunk a Dr. Felix egészségügyi oldal számlálójába, amivel mindenki (viszonylag) egyénre szabottan utána tud járni annak, hogy mennyi kalóriát is égetett el szeretkezés közben. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így élheti túl a másnapot a munkahelyén!

Dívány 2016. július 15., péntek 11:41

Italozós helyekből nyáron soha nincs hiány, és nehéz ellenállni annak (főleg amíg tartott a foci-Eb), hogy a munka után az ember ne üljön be ledönteni valahol pár pohár fröccsöt, sört, vodkaszódát vagy éppen, amit szeret. Csak az a fránya másnap ne lenne, ami különösen akkor kínzó, ha hétköznapra esett a kocsmázás, és másnap újra munkába állni. Persze ez sem lehetetlen küldetés, csak nehezített pálya, szerencsére vannak olyan módszerek, amikkel álcázni tudja állapotát és/vagy túlélni a napot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 dolog, amit rosszul tudott a mindfulnessről

Brownie 2016. július 14., csütörtök 19:28

Rengetegszer hallhatott már a mindfulnessről, arról az állapotról, amikor figyelmünket kizárólag a jelenre összpontosítjuk, nyitottá és elfogadóvá válunk a világgal szemben, történjen velünk bármilyen negatív élmény. „Ezzel a hozzáállással enyhíthetjük, illetve átértékelhetjük a szenvedést, így sokkal teljesebbek lehetnek mindennapjaink. Az elmúlt évtizedekben a tudatos jelenléten alapuló kezelések a kognitív viselkedésterápia úgynevezett harmadik hulláma lettek, hiszen bebizonyosodott, hogy valóban hatékonyak a stresszkezelésben, a szorongásoldásban vagy a depresszió tüneteinek enyhítésében, de még sok más problémán segíthet, ha megtanulunk a jelenben élni” - írja Seth J. Gillihan, a Pennsylvania Egyetem Pszichiátriai Osztályának pszichológia professzora a Psychology Today oldalon.

shutterstock 353497706
Fotó: Shutterstock
Távolról sincs vége, olvasson még »

Olcsó és brutál jó lesz a Paskál élményfürdő részlege

Becca , ermiz 2016. július 14., csütörtök 16:23

Végre nemcsak a szabad ég alatt lehet ejtőzni a Paskálban, mivel péntektől megnyitják a strand belső élményfürdőit is, ahol kedvére lazulhat gyerek és felnőtt is egyaránt. Nyilván egy ilyen eseményt nem hagyhattunk ki, szóval elmentünk megnézni, hogy mire számíthat a kétezer forintos jegyért. Rengeteg fotót készítettünk, érdemes végigfutni rajtuk, már csak azért is, mert amikor nézi, vagy a munkahelyén ül, de a strandon szívesebben lenne, vagy éppen szakad az eső és kimozdulni sincs kedve. Azonban ha csak ez utóbbi az akadály, jobb ha erőt vesz magán, ugyanis a kinti medencék vize abszolút kellemes és nagy valószínűség szerint tele sem lesz, illetve elég menő a benti fürdőkből nézni a hatalmas üvegablakokon keresztül, ahogyan esik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

15 tuti ötlet a praktikus pakoláshoz

ermiz 2016. július 14., csütörtök 08:05

Pakolás, hisztéria, kicsi a bőrönd, túl sok a cucc, nem engedik fel a repülőre - mindannyian ismerjük ezt az érzést, meg azt is, amikor kétségbeesetten próbáljuk besuvasztani a hatodik fürdőruhát is a kofferbe. A Buzzfeed összegyűjtött néhány ötletet, amivel mindenkinek kellemesebb lehet az élete.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha kimarad egy edzés, a falat kaparom!

Marjai Kamilla 2016. július 13., szerda 21:40

Játszunk! Lépjen fel a közösségi oldalakra és számolja össze, hogy tíz perc alatt hány olyan hirdetéssel, poszttal találkozik, amely valamilyen módon az egészségtudatos életre hívja fel a figyelmet! Nos, összeszámolta? Jó eséllyel talált diétás recepteket, bikinikompatibilis tornagyakorlatokat és talán a planking-láz sem csengett le annyira, hogy ne találkozzunk egy-egy atombiztos, sokat ígérő hasizomgyakorlattal. Az egészséges, igényesen karban tartott test kultusza virágzik a paradox módon túlsúlyos és minden részletében egészségtelen életmódot folytató nyugati kultúrában. Az egészség értékként nevesül és tudatos követőkre talál, a test művelése pedig elengedhetetlen része az egészségtudatosságnak. Egy ilyen kétségbevonhatatlan érték mentén hogy lehet olyan áldásos tevékenységben hibát találni, mint a sport és a testedzés?

shutterstock 291041570
Távolról sincs vége, olvasson még »

Három úti tipp családi nyaraláshoz belföldön a Balcsin túl

travelo 2016. július 13., szerda 17:20

Még mindig nem találták ki, merre menjenek a gyerekekkel idén? Legyen akármilyen családbarát, már unják a Balatont? Nézze meg felsorolásunkat! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha szájon nyalja a kutyája, nagyon megjárhatja

ermiz 2016. július 13., szerda 10:20

A Business Insider egy videóban mutatta meg, milyen az, ha lassított felvételen nyalja pofán a kutyája, ami még bennünk, kutyabarátokban is okozott némi megütközést, annak ellenére, hogy nyilván egy csomószor nyalt már arcon minket is a kutyánk. Mindez csak szítaná a kedélyeket, ám kiderült, hogy miért is nem igazán jó, ha a kutya nyelve és a mi szánk találkozik egymással. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A hangja alapján könnyebb lebuktatni a hazudozót

Sákovics Diana 2016. július 12., kedd 16:03

Mind gyakorlott hazudozók vagyunk, ami nem csoda, hiszen naponta átlagosan kétszáz apró hazugságot ejtünk ki a szánkon. Persze ezek többsége teljesen ártatlan, a társas érintkezést finoman megolajozó hazugság (köszi a kérdést szomszéd néni, remekül vagyok), más részük a saját kényelmünket, érdekeinket szolgálják, vagy épp abban segítenek, hogy elkerüljük a konfliktusokat. Hiába csináljuk azonban mind, a környezetünktől szívesen elvárnánk a teljes őszinteséget, nem véletlenül szentelünk annyi kutatást annak, hogyan is leplezhetnénk le azt, aki éppen kamuzik. Az nem újdonság, hogy a testbeszédünk sok mindent elárul a mondandónk igazságtartalmáról, de tudjuk azt is, hogy a nem verbális jelzésekre támaszkodni a hazugságfelismerésben nem valami megbízható. Egy új kutatás szerint annyira nem, hogy sokkal jobban járunk, ha csak a másik hangjára figyelünk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért jár folyton a vécére a menstruáció alatt

Dívány 2016. július 12., kedd 12:59

Azt a kérdést már megválaszoltuk, hogy a nők miért éhesek folyamatosan a menstruáció alatt, ám van egy másik jelenség is, ami bizonyára sokakat érint, de senki nem igazán beszél róla. Azokon a napokon megváltozik a bélműködés, és ha ön is tapasztalt már ilyet, akkor a prosztaglandinokat és a progeszteront okolja - írja a Refinery29.

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 tipp, hogy légkondi nélkül se szenvedjen a kánikulában

Brownie 2016. július 12., kedd 09:39

Van egy jó hírünk azoknak, akik legfeljebb a munkahelyen tudnak hűsölni (vagy fázni), mivel otthon nincs klímaberendezésük, vagy éppen szeretnének egy kicsit az energiafogyasztáson spórolni: létezik jó pár egyszerű és hatékony trükk, amivel lehűtheti magát vagy a lakást. A Lifehacker segítségével össze is gyűjtöttünk ezek közül néhányat. Íme:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden, amit tudni akart az elhízásról

Dívány 2016. július 11., hétfő 19:56

A TEDEd, pontosabban Mia Nacamulli videójában nincs konkrét recept ahhoz, hogyan fogyhat le, de talán jobban megérti, hogyan lett az elhízás globális járvány, ami minden korosztályt, nemet és társadalmi csoportot érint.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés