#ÉLETEM

Egy igazi férfi rózsaszín tűsarkúban is képes padlózni!

ermiz 2016. május 30., hétfő 10:11

A svéd Emil Handersson bátor férfi. Bátor, mert egy, a nőket sújtó sztereotípiával próbál szembe szállni, és bátor, mert képes volt egy tűsarkút egész nap hordani. A mesterember ugyanis azt vette a fejébe, hogy egy napon át egy rózsaszín tűsarkúban fog egy napon át dolgozni. Handersson a nap végére teljesen kikészült, és megesküdött rá, hogy sosem fog többé tűsarkút viselni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hegyalja nem csak ősszel izgalmas

ermiz 2016. május 29., vasárnap 18:58

Nem tagadom, akár tél van akár nyár, az egyik kedvenc kirándulóhelyem Tokaj, vagyis inkább annak a környéke. A leghangulatosabb borfesztivált Erdőbényén rendezik meg, számos jobbnál jobb borászatot lehet itt találni, jókat lehet enni, na és végre egy hely, ahová útba esik az Anyukám mondta. Tarcal azonban mindig az a hely volt, ahol átutaztam csak, eszembe se jutott ott megállni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan, hogy mitől lesz jó a szex hosszú távon

Sákovics Diana 2016. május 29., vasárnap 12:15

Azt már tudjuk, hogy az összeolvadás, a rászorultság és a rutin valódi vágygyilkosok egy hosszú távú kapcsolatban. De vajon mitől és hogyan maradhat izgalmas a szex évek vagy akár évtizedek után is? Ez a kérdés kritikus a párkapcsolati elégedettségünk szempontjából, így nem véletlen, hogy nemcsak a hosszú távú kapcsolatokban élőket, de a pszichológusokat is izgatja. Most egy friss kutatásból kiderült: a hosszú távú elégedettséghez az előjáték és kommunikáció a legfontosabb.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az UV-védelem is a génjeinkben van

mzd 2016. május 29., vasárnap 09:27

Érdekes hírre bukkantunk a ScienceDaily-n, azt írják, hogy a Dél-Kaliforniai Egyetem munkatársai azonosítottak egy fényvédő gént, ami tumorszupresszorként működik, azaz segíthet a szervezetnek abban, hogy ne alakuljon ki bőrrák.  Az "UV-sugárzással szembeni ellenállással összekapcsolt" génnel kapcsolatos felfedezés azért is jött jókor, mert az utolsó három évtizedben megduplázódott a melanomával küzdő páciensek száma, és az ilyen típusú megbetegedések 90% százalékáért az UV-sugárzás okozta DNS-károsodás tehető felelőssé.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magunk elől menekülünk, amikor nem tudunk lazítani

Sebők Franciska 2016. május 28., szombat 20:43

Végre megérkezett a nyár, lassan itt van a vakációk, szabadságok ideje. Ez látszólag örömhír mindenkinek, mégis egyre több embernek okoz gondot a valódi kikapcsolódás. Sokan a hirtelen jött szabadidőtől szorongani kezdenek, nem tudnak mit kezdeni magukkal, idegessé, feszültté válnak. „Nem csinálok semmi hasznosat.” Mi állhat e-mögött? Mit tehetünk ellene?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek nélkül ne induljon neki a túrának

ST 2016. május 28., szombat 09:46

Túrázni jó, szinte mindenki szívesen is csinálja, egészen addig, amíg nem szerez néhány rossz tapasztalatot. Hogy ez ne történhessen meg, íme, néhány kötelező kellék egy jó kiránduláshoz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Korábban kezdjük elveszíteni a barátainkat, mint hittük

Sákovics Diana 2016. május 27., péntek 20:25

A szoros szociális kapcsolatok fenntartása, az, hogy ápoljuk a viszonyt családunkkal és barátainkkal, elemi szükségletünk. Ráadásul a jó kapcsolatok azok, amiktől hosszú távon igazán boldogok és egészségesek leszünk. Ennek ellenére úgy tűnik, természetes, hogy korral a baráti kapcsolataink száma csökken, és ez a folyamat valahol a családalapítás környéken kezdődik el. De pontosan mikor? Hála finn és brit kutatóknak most már tudjuk. Köszi a tippet, Quartz. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha sminkel, nagyobb fizetést kap

mzd 2016. május 27., péntek 13:59

Ha a múltkori cikkünk után elbízta magát, és azt hitte, biztos az előléptetés, ha elkezd edzeni, akkor bizony van egy rossz hírünk: egy friss szociológiai tanulmány alapján ugyanis sokkal többet keresnek azok a nők, akik a természetes smink vagy csupasz arc helyett inkább az erősebb vonalat kedvelik. Ezentúl tekintsen befektetésként a drága alapozóra!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A boldog emberek tesznek rá, hogy jobbak-e másoknál

Sákovics Diana 2016. május 26., csütörtök 18:31

Azt már tudjuk, hogy a jó kapcsolatoktól leszünk boldogok és egészségesebbek, ahogy azt is, hogy jobb lesz a bőrünkben, ha képesek vagyunk tudatosan használni az erősségeinket, ha meg tudjuk nevezni a negatív érzéseinket, ha meghozzuk a döntéseinket és tudjuk, miért lehetünk hálásak az életben. A kutatásoktól függetlenül nyilvánvaló az is, hogy boldogabbnak lenni jó. De vajon milyen egyéb hatással van még a boldogság az életünkre? Mi történik velünk akkor, ha boldogabbak vagyunk? Például kevésbé izgat minket, hogy jobbak legyünk másoknál. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 érv, hogy miért igyon több vizet, ha fogyni akar

Brownie 2016. május 26., csütörtök 11:35

A víz fontosságát még mindig sokan alábecsülik, hiába hangoztatják a szakértők, hogy vízivással még a súlyvesztés hatékonysága is fokozható. Természetesen a kalóriabevitel és –égetés egyensúlya az egyik legfontosabb tényező egy fogyókúra során, de aki jót akar magának, annak az állandó hidratáltságról is gondoskodnia kell. A Women's Health magazin összegyűjtött néhány érvet, hogy miért nem szabadna megfeledkeznünk a megfelelő folyadékbevitelről – különösen akkor, ha fogyni szeretnénk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A halogatással a negatív érzéseinket hessegetjük el

Kurán Zsuzsa 2016. május 25., szerda 21:32

“ Á, még nem állok neki a tanulásnak, ebéd után jobban fog az agyam.”

“ Belőlem a stressz kihozza a maximumot, ráérek még azzal az anyaggal.”

“ A héten még sok a dolog, de jövő héttől már tényleg elkezdek edzeni.”

Ismerős? Kevesen vannak, akik még nem léptek túl valaha határidőt, ne adtak volna le késve bármit. Sokan éltük már át a következő évtől megfogadom és aztán halogatom állapotát is, vagyis azt, amikor a látszólagos szándékunk ellenére a teendők elkezdését és/vagy befejezését rendszeresen eltoljuk, elhalasztjuk. A halogatás hétköznapi jelenség, de nagyon zavaró tud lenni, akár az érintett személy, akár a környezete számára. A kérdés, hogy ez a folyamat mennyire van kontroll alatt, mennyire gyakori az adott ember életében és milyen okok állhatnak mögötte.  

shutterstock 295381949
Távolról sincs vége, olvasson még »

Inni járunk össze a barátainkkal

aa 2016. május 25., szerda 16:55

Míg a Tel Aviv-i Egyetem felmérésének eredménye szerint rosszul ítéljük meg a barátainkat, addig a NESCAFÉ és az Index nem reprezentatív online kutatásából kiderült, hogy a magyaroknak mennyire fontos a barátság, átlagosan hány barátjuk van, hisznek-e a férfi és a nők közötti barátságban illetve mennyire tartják a kapcsolatot másokkal a közösségi oldalakon. Izgalmas részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A népszerű fájdalomcsillapító lelkileg is érzéketlenné tesz

Sákovics Diana 2016. május 25., szerda 09:30

“A paracetamol éppen úgy csökkenti az empátiát, ahogy csillapítja a fájdalmat.” -foglalta össze legújabb kutatásának eredményeit dr Dominik Mischkowski amerikai pszichológus. Hogy mit jelent ez az eredmény pontosan? Azt, hogy a fájdalomcsillapításra széles körben elterjedt paracetamol nemcsak a testi, de a lelki működésünkre is hatással van. Ha tehát épp fájdalomcsillapítóval vagyunk kénytelenek élni a napjainkat, ne csodálkozzunk, ha a társas kapcsolatainkban is érzéketlenebbek vagyunk a megszokottnál. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sportos nyaralás külföldön – túrabakancsban, kenuban, két keréken

travelo 2016. május 25., szerda 09:12

Sokak számára az álomnyaralás kimerül a tengerparton heverészésben és ipari mennyiségű fagylalt elpusztításában. Nem érti őket, minek tespednek, amikor aktívan is olyan jól ki lehet kapcsolni? Ezt a cikket önnek írtuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jakupcsek Gabriella megtanulta, hogy fel kell készülni a változásokra

Dívány 2016. május 24., kedd 12:23

Idén is megrendezték a Jobline Női Karriernapot,  ahol most 9 előadás, 7 meetup, több mint 300 tanácsadási fórum és 50 kiállító várta az érdeklődőket. Akárcsak tavaly, most is elnéztünk pár előadásra és beszélgetésre, például megnéztük, hogy az esemény háziasszonya, Krizsó Szilvia és Jakupcsek Gabriella mire jut stresszkezelés témakörében.

Persze a standok környékén is kóricáltunk egy kicsit. Természetesen idén is volt szépségsarok, sőt, körömlakkot, csokit, drogériás pakkot, hátvakarót is lehetett kapni repiajándékként, és nem ártott, ha kéznél volt pár szépen, gondosan elkészített önéletrajz is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az a baj velünk, hogy tépőzárként tapadunk a negatív gondolatokhoz

S-W. Zsó 2016. május 23., hétfő 20:27

„Az akarás nélküli öröm mennyország, míg az öröm nélküli akarás pokol” – ez az egyik nagy igazság, amit dr. Rick Hanson neurológus és pszichoterapeuta nemrégiben magyar fordításban is megjelent munkájából, a Sírjak vagy nevessek? – Az emberi agy boldogságra hangolható című kötetből tanultam. Egyrészt őszinte érdeklődéssel és elszánt tudásvággyal veszem a kezembe azokat az önsegítő könyveket, amelyektől azt várom, hogy majd hipp-hopp megváltoztatják az életem, miközben jól tudom, hogy boldogságérzetünk elsősorban nem a körülményeinken múlik, hanem azon, hogy miként éljük meg azokat (nem elég tehát olvasni és bólogatni, hogy jé, ez az ürge tényleg mond valamit!, hanem a gyakorlatba kell ültetni az okosságokat). Ugyanakkor kételkedni is szoktam bizonyos gyakorlatok hatékonyságában, hiszen minden ember más, így nem feltétlenül működik nálam az, ami a szomszéd bácsinál simán beválik. De az biztos, hogy Hanson módszere is más, mint a legtöbb pozitív gondolkodáson alapuló önsegítő tréning.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megérkezett a kalóriacsökkentő tányér!

ermiz 2016. május 23., hétfő 17:26

Nem hittük, hogy lehet még bőrt lehúzni a fogyókúráról, ám úgy tűnik, igen. És meglepő módon ezt a thaiok követték el, ahol az ázsiai országok között a második helyen állnak elhízottak arányában, köszönhetően a zsíros ételeknek. Az AbsorbPlate névre hallgató ötlet kifejlesztésében a BBDO Bangkok reklámügynökség és a thai kormány egészségügyi bizottsága is részt vett - írja a Mashable.

A tányér ránézésre egy szép dizájnú munka, ám ha jobban megnézi az ember, a mintája apró lyukakból áll (szám szerint 500-ból), ahová a felesleges olaj el tud folyni. Egy tányér egyébként 7 ml olajat "szív magába", amely 30 kalóriával csökkenti a bevitt mennyiséget. Ez ugyan nem tűnik soknak, de az ötletet így lehet értékelni.

És hogy tényleg hatásos-e és van-e esély arra, hogy ez nemcsak egy vicces kampányfogás. A reklámügynökség a Mashable-nek elárulta, a tányér jelenleg tesztelés alatt áll, több ezret osztottak ki helyi éttermeknek. 

Egy nő nem szexelhet annyit, mint egy férfi

Sákovics Diana 2016. május 22., vasárnap 17:38

A szexuális életünket gyakran hajlamosak vagyunk számokban mérni. Az, hogy hányszor szexelünk, hogy milyen hosszan tart az együttlét, hogy hány orgazmusunk van mind a szexuális életünk minőségének fokmérőjeként jelenik meg a fejünkben. Tehát gyakran inkább a belső statisztikáinkra helyezzük a hangsúlyt, és figyelmen kívül hagyjuk azt, ami a szexben tényleg számít: az élmény minőségét, az azzal járó érzelmeket, azt, hogy milyen megélni az adott pillanatot a másikkal. 

shutterstock 315880250

Ehhez hasonlóan, a potenciális partnereink megítélését is gyakran befolyásolják a számok, a másik múltja, az hogy korábban hány szexpartnere volt az illetőnek. Ebben az esetben a számok hatással vannak arra, mennyire tudunk és merünk megbízni a másikban, hogy milyen embernek tartjuk, hogy mennyire tartjuk alkalmas partnernek magunk számára. De vajon a másik múltjának ténylegesen mennyire van hatása a jelenre és az új párkapcsolatra? Összeszedtük, mit mond erről a tudomány.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

5+5 tipp, hogy kényelmesen tudjon aludni repülés közben is

bb 2016. május 22., vasárnap 10:03

Az olyan kezdeti megpróbáltatások után, mint a csomagellenőrzés és a különféle biztonsági kapukon való átjutás, azt gondolná az ember, hogy majd a gépen bőven lesz idő kipihenni a fáradalmakat. Azonban a legtöbb utazó nagyon is tisztában van azzal, hogy több ezer méter magasságban szinte lehetetlen nyugodt körülmények között aludni pár órát. A Work the World nemrég közzétett pár egyszerű trükköt, amiktől talán pihentetőbb lesz az utazás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Függő vagyok. Hova fordulhatok?

Marjai Kamilla 2016. május 21., szombat 20:30

A függőségek palettája végtelenül sokszínű, a kémiai szerek mellett viselkedéshez kötött függőségek számos formáját ismerjük. Elméletileg kimeríthetetlen azoknak a jelenségeknek sora, ami a függőség mintázatait életre tudja hívni. A legtöbb viselkedés és jó néhány kémiai szer – ez alól persze számos kivétel van – nem magától értetődően tesz függővé, hiszen képesek lehetünk úgy dolgozni, vásárolni, sportolni, internetezni, hogy ez ne lépje át a függőség határát, de az alkoholfogyasztás sem feltétlenül egyenlő az alkoholizmussal, ha a rekreációs fogyasztásra jellemző italozási gyakorisággal és mennyiséggel jellemezhető. Elméletileg megfordíthatjuk az állítást: ahogyan egy szer vagy viselkedés függővé tesz, úgy választja meg a függőség a választott szert vagy viselkedést. Az addikció érzelmi gyökerekkel rendelkező betegség, mely valamibe megkapaszkodik.

De hogyan tovább? És ami még fontosabb: hova tovább? Kihez, kikhez fordulhat egy szenvedélybeteg?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elég egyetlen kemény fogyókúra, hogy egy életre hazavágja az anyagcseréjét

Brownie 2016. május 21., szombat 14:09

"Az első drasztikus fogyásom előtt 60 kg voltam. Miután 21 napon át szó szerint csak folyadékon éltem, 48 kg-ra fogytam. A mérleg nyelve nem mozdult tovább, én pedig nagyon legyengültem, ezért elkezdtem újra szilárd ételeket enni, de csak keveset, hiszen a gyomrom is annyira összeszűkült, hogy eleinte néhány falat is elég volt a teltségérzethez. Aztán pár hónap alatt 65 kg-ra híztam, majd tíz éven át jojózott a súlyom. 23 évesen, 165 cm magasan és 59 kilómmal a jelenlegi napi ételadagom rendszeres futás mellett körülbelül a fele annak, amit egyébként meg tudnék enni, és amit más korombeli nők sportolás mellett fogyasztanak. Visszajutottam a 60 kg körüli súlyhoz, viszont tizenévesen, a nagy fogyókúra előtt ezt úgy tudtam tartani, hogy bármit és bármennyit ehettem, most viszont amilyen keveset eszem és amennyit emellett mozgok, azzal mások fogyni is simán tudnának, én pedig örülök, hogy tartom a súlyomat. Jó, hogy legalább ezt elértem, de ez most már mindig így marad?” - panaszkodott egy ismerősöm, akinek én ugyan nem tudtam hasznos tanácsokkal szolgálni, dietetikus szakértőnk magyarázata és egy új vizsgálat eredményei azonban nagy segítséget nyújthatnak azok számára, akik hasonló cipőben járnak, vagy épp kemény fogyókúrába fognának a nyári szezon előtt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyugodtan bízhat a megérzéseiben!

Sákovics Diana 2016. május 20., péntek 20:48

Megvan az az érzés, ahogy egy problémával küszködve hosszasan toporog, agyal, de sehogy sem találja a megfelelő megoldást? És az a pillanat, amikor a semmiből egyszer csak megérkezik a válasz? Olyankor hirtelen minden összeáll, a kirakós darabjai a helyükre kerülnek, és a megoldás olyan tisztán és nyilvánvalóan rajzolódik ki, mintha mindig is ott lett volna a fejünkben. Ezt a jelenséget nevezzük aha! vagy heuréka! pillanatoknak, és ezekben tűnik ki leginkább milyen kreatív is tud lenni az emberi elme. De vajon tényleg megbízhatóak ezek a hirtelen megoldások? A Scientific American szerint igen. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bocsánatot kérni nem is olyan nehéz

mzd 2016. május 19., csütörtök 18:40

Kutatók egy csoportja arra volt kíváncsi, vajon hogy néz ki a legjobb bocsánatkérés. Tapasztalataikat a Negotiation and Conflict Management Research kiadványban jelentették meg, amiből kiderült, hogy a tökéletes bocsánatkérés hat lépésből áll, ezek közül a legfontosabb a (vélt) hibázás legalább részbeni elismerése és vállalása, írja az IFLScience.

shutterstock 273641723
Távolról sincs vége, olvasson még »

A szív ég el utoljára - tények és tévhitek a hamvasztásról

ermiz 2016. május 19., csütörtök 16:26

Laza workshopos délelőttünk lesz - így kezdődött a látogatásunk a nemrég megnyílt budafoki hamvasztóban. Az Adytum kft. egyébként öreg rókának számít a szakmában, ez a hetedik krematóriumuk. Budapesten egyébként sokáig nem volt ilyen intézmény, a fővárosnak és szűkebb környékének egy ideig az egyetlen hamvasztója a Csömöri Sírkert és Hamvasztóüzem volt, ugyanis 2007. januárjában bezárt a Kozma utcai Új Köztemetőben a nyolckemencés krematóriuma. 

A hajtás után elolvashatja beszámolónkat, amiben bár tévhitet is eloszlatunk a hamvasztással kapcsolatban! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem muszáj éhgyomorral vérvételre menni

mzd 2016. május 19., csütörtök 08:54

Több kutató is vizsgálta az elmúlt években, hogy vajon milyen mértékben képes a koleszterin és a triglicerid szintjét befolyásolni az, ha valaki nem éhgyomorra, hanem jóllakottan érkezik a vérvételre. Kiderült, hogy nincs különbség, tehát ezúttal nem kell ájultan érkeznie a délelőtti vizitre, írja a PharmaOnline. Az említett vizsgálatok eddig hagyományosan éhgyomorra történtek, ami azt jelenti, hogy az utolsó étkezés és a tűszúrás között legalább nyolc órának kell eltelnie. Ez, ha nem reggel kerülünk sorra, elég megterhelő lehet még egy egészséges ember számára is, nemhogy annak, aki diabéteszes.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 184

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés