#ÉLETEM

Strandszezon: Így kerülheti el a hüvelyfertőzéseket!

ST 2016. július 30., szombat 15:13

Ha nyár, akkor strand! És sajnos sok nőnek, ha strand, akkor hüvelyfertőzés. Ha szeretné nyugodtan élvezni a hűs vizet, akkor ezekre mindenképpen figyeljen oda!

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Azzal vádol, hogy már nem szeretem. Mit tegyek?"

Kurán Zsuzsa 2016. július 30., szombat 12:52

Amikor egy kapcsolatban meglazul a bizalom, amikor megjelenik a féltékenység , akkor sérül az intimitás, és a felek gyakran - ha csak időszakosan is, - de távolabb sodródnak egymástól. Pláne, ha a szülők is beleszólnak a kapcsolat alakulásába, és a szex terén is problémák akadnak. Ebbe a helyzetbe került most olvasónk, aki azt kérte tőlünk, hogy levele ne szó szerint jelenjen meg, így a pszichológus válasza előtt, csak röviden foglaljuk össze helyzetét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jó kezdeményezés a csak nőknek szóló fesztiválkemping?

Menő/Ciki

Edicsek 2016. július 29., péntek 17:30

Egy szlovén fesztiválon láttunk olyat, amivel eddig itthon még nem találkoztunk, pedig teljesen logikus, túl sok pluszköltségbe sem kerül, viszont a komfortérzeten javít: ez pedig a Single Ladies kemping. Egy olyan őrzött kemping, ahol az egyedül érkező lányok sátorozhatnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »
541 szavazat 640 szavazat

5+1 tetőterasz, ha város felett bulizna

Dívány 2016. július 29., péntek 15:50

Ha nyár, akkor kiülős helyek. A fővárosban szerencsére egymást érik a teraszos vendéglátóipari egységek és szórakozóhelyek, és ha úgy tartja kedve, az utca forgalma helyett a nyári eget is bámulhatja a barátaival, hiszen rooftop bárokból sincs hiány, nemrég még tetőterasz verseny is volt

Távolról sincs vége, olvasson még »

Amikor az élmények jelentik a gyógyulást

Divany.hu 2016. július 29., péntek 13:26

A Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak Gyermek-és Ifjúságpszichiátriai Osztályán élményterápiás módszerekkel segítenek a mentális problémákkal küzdő gyerekeken, akik közül sokan itt kapnak először hathatós segítséget. Az osztályvezető főorvossal, dr. Máttyus Annával és kollégáival az élményterápiás módszerek hatékonyságáról, és a jelenleg is folyó élményterápiás táborokról beszélgettünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem megy a munka? Tudjuk, miért.

Sákovics Diana 2016. július 29., péntek 09:19

Nyár közepe. 30 Celsius-fok. Mi gátolhatna minket még ennél is inkább a hatékony munkavégzésben? A péntek, nyilván. De hiába, ma így jártunk, ezzel kell megküzdenünk. Azért, hogy mégse szenvedjünk végeláthatatlanul az elvégzetlen feladathalmaink között, jöjjön néhány egyszerű trükk, ami segít a munkaügyi produktivitásunk növelésében. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 fura és különleges futóverseny a világ minden tájáról

Dívány 2016. július 28., csütörtök 19:25

Egymást érik a különböző maraton és futóversenyek itthon is, de most annak néztünk utána, hogy milyen megmérettetések közül választhat az, aki már unja a hazai pályát és valami igazán nagy kalandra vágyik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért kell eleget aludnia a gyereknek

Sákovics Diana 2016. július 28., csütörtök 10:15

A kialvatlan gyerek hisztis. A kialvatlan gyerek türelmetlen. A kialvatlan gyerek gyorsabban lesz dühös, többet szorong. Ezek olyan bölcsességek, amit a játszótéren valószínűleg bármelyik átlag anyuka megosztana velünk egy random pillanatban. De vajon ezek csak a nyúzott szülői benyomások vagy tudományosan bizonyított tények? Egy friss kutatás szerint az utóbbi. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy nagyon jó indok, hogy miért ne legyen a mérlegelés megszállottja

Dívány 2016. július 28., csütörtök 09:30

A fogyást legjobban úgy lehet követni, ha folyton a mérlegre állunk, és nézzük, hogyan mutat egyre kevesebbet az eszköz, ugye? Hát, ha tényleg szép és formás testre vágyik, akkor a kilók számánál sokkal fontosabb, hogy milyen a testünkben a zsír és az izom aránya. Ezért csalóka a BMI számolgatása is - bizony lehet, hogy a sportolóknál ez az index magas, miközben nagyon valószínű, hogy egészségesebb és fittebb mint az, aki azonos súlyú vele, de nála kicsit mások az arányok, és nem, a vékonyság sem jelenti feltétlenül azt, hogy ne lehetnénk hájasak, és ha nem mozdul a mérleg nyelve, az lehet, hogy annak köszönhető, hogy izmosodik.

Nem hisz nekünk? Akkor nézze meg a My Sweat Life bloggerének fotóját.  Kelsey Wels az első képen 65,77 kg, a másodikon, 55,33 kg, a harmadikon pedig 63,5 kg, és a hármas fotóhoz mellékelt szövegben arra kér mindenkit, hogy szálljon le a mérlegről, és ne higgyék azt, hogy a súly a fejlődés fokmérője, és ne hagyják, hogy a kilók bárhogyan is befolyásolják az önbizalmukat. 

Persze ő sem mindig gondolta így, a terhessége előtt 59 kg volt, és utána 55 kg lett a célsúly. Ezt pár hónap alatt el is érte, most mégis 8 kilóval többet nyom. Az ok? "Végre megtanultam, hogy a fejlődés valódi fokmérője az erő, az állóképesség, az egészség és hogy mennyire érzem magam boldognak. Soha nem voltam még ennyire izmos, soha nem volt ilyen alacsony a testzsír-százalékom, soha nem voltam ilyen egészséges és soha nem éreztem magam ilyen jól a bőrömben. Ha nem intettem volna búcsút a mérlegnek olyan régen, akkor már rég feladtam volna" - írja Wells, aki azt javasolja, hogy mások tegyenek így.

Szexi kolosztómiás zacskó? Igen, már ilyen is létezik!

Dívány 2016. július 27., szerda 19:24

Emlékeznek még Bethany Townsendre, aki úgy döntött, a Crohn-betegség nem állíthatja meg abban, hogy megvalósítsa álmait, és csak azért is modell lesz belőle? Vagy Zoey Wrightra, akinél három évvel ezelőtt diagnosztizálták a colitis ulcerosa nevű bélbetegséget, és kolosztómiás zacskó ide vagy oda, benevezett egy testépítő versenyre? És azokra, akik követték a példájukat? Egy fiatal brit nőnek köszönhetően már fehérnemű-kollekció is készült azoknak, akik ilyen komoly bélproblémákkal küzdenek. Sőt, egy fiatal brit művész végre megalkotta az igazi design kolosztómiás zacskót. 

Mi a kolosztómia?

A kolosztómia gyakori hasműtét, melynek során a vastagbelet kivezetik a hasfalon nyitott résen keresztül, mely mesterséges végbélnyílásként működik. A beavatkozásra akkor van szükség, ha pótolni kell a rákos vagy súlyosan sérült vastagbél alsó szakaszát, a végbelet és a végbélnyílást. A műtéti megoldás lehet ideiglenes is, ilyenkor a használaton kívüli bélszakasz gyógyulását segíti. A kolosztómia tehát lehetővé teszi az ürülék távozását, mielőtt eljutna az eltávolított vagy éppen gyógyuló bélszakaszig. A széklet a kivezetés elé rögzített műanyagtasakba ürül, amit általában elegendő naponta egyszer cserélni. A műtét után fokozatosan vissza lehet térni a beavatkozás előtt megszokott táplálkozáshoz és életmódhoz.

Forrás: Házi Patika

Stephanie Monty, a Brunel Egyetem végzőse a Fiatal Designerek éves londoni kiállításán mutatta be a prototípust, amit azért álmodott meg, hogy viselői intim helyzetekben se érezzék magukat kényelmetlenül. Ugyan a zacskót nem állandó hordásra találták ki, de mosható és többször felhasználható, illetve több minta közül lehet választani, valamint a szilikon színét is úgy lehet megválasztani, hogy az idomuljon tulajdonosa bőrének színéhez.  A designer számára persze nemcsak az esztétikum volt a fontos, próbált bőrbarát anyagokat használni, és a zacskó kialakításánál arra is figyelt, hogy minél kisebb legyen a fertőzés és a gyulladás veszélye. 

Monty most partnereket és befektetőket keres, hogy megkezdődhessen a sorozatgyártás. (Ide kattintva még több képet talál a projektről!)

Tényleg volt értelme az jeges vizes kihívásnak

(sze) 2016. július 27., szerda 18:14

2014-ben alapvetően karitatív céllal,  az ALS-ben (amiotrófiás laterálszklerózisban) szenvedő betegek megsegítésére indították el a jeges vizes kihívást (Ice Bucket Challenge), amihez olyan sztárok is csatlakoztak mint Mark Zuckerberg, Anna Wintour, Tom Cruise, Charlie Sheen, vagy Robert Downey Jr. Viszont egy idő után teljesen öncélú és értelmetlen magamutogatásnak tűnt, mivel az emberek elfelejtették, hogy a dolog célja eredetileg az adakozás lett volna. Azért így is több mint 100 millió dollár (kb. 28,5 millirád forint) gyűlt össze egy harminc napos periódus alatt. Ez az összeg pedig teljes mértékben fedezte több kutatási projekt költségeit - írja a Guardian

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tuti tippek Balatonon nyaralóknak

travelo 2016. július 27., szerda 15:36

Vitorlást bérelne, bringatúrára indulna, és benézne pár helyi termelőhöz is? Ennek semmi akadálya! Mutatjuk a legjobb helyeket, a legszebb útvonalakat és a legolcsóbb megoldásokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Azért iszom, mert stresszes vagyok!

Marjai Kamilla 2016. július 27., szerda 09:52

„Persze, hogy iszom, sok a stressz!”-gyakran találkozunk ezzel a kijelentéssel, és lássuk be, egyszerre könnyű és nehéz fogást találni ezen az egy mondaton. Hiszen nap mint nap visszatérően stresszhatások érnek bennünket, ami igénybe veszi a stresszel szemben kialakított ellenálló képességünket és akarva-akaratlanul válaszokat formálunk a bennünket érő stresszhatásokra. De nem mindannyiunk esetében jelenti ez a kóros mértékű és gyakoriságú alkoholfogyasztás vagy egyéb szerhasználat rendszeressé válását. Egyéb, adaptívabb válaszok is azonosíthatóak a stresszre adott reakcióként, még akkor is, ha hasonló mértékű és jellegű stresszhelyzetben találjuk magunkat, mint az, aki a függőségen keresztül tompítja a kellemetlen következményeket. Akkor hogy is van ez?

shutterstock 182000711
Távolról sincs vége, olvasson még »

Az önzetlen emberek többet szexelnek

Sákovics Diana 2016. július 26., kedd 18:28

Az altruizmus - vagyis a fajtársunkat néha a saját kárunkra is segítő önzetlen viselkedés - jelensége régóta izgatja az evolúciós pszichológusokat. Az nyilvánvaló, hogy az altruizmus, mint tulajdonság nem maradt volna fenn ennyi időn át, ha nem lenne előnyös a fajunk túlélése szempontjából. Ezt támasztják alá az elmúlt évek pszichológiai kutatásai is, melyekből kiderül, hogy az altruizmus mind a nők, mind a férfiak számára vonzó tulajdonság. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Komoly mellékhatásokkal járhat, ha túl egészséges akar lenni

Brownie 2016. július 26., kedd 14:32

Akkora hype lett az egészséges életmód, hogy az sokaknak nemcsak egyszerűen fontos, de már-már megszállottan olyan kategóriákba sorolják az élelmiszereket, hogy gyógyír, jó, rossz, lassú halál vagy tabu; és emellett még a testmozgást is túlzásba viszik. Sőt vannak, akik a vitaminokból is az ajánlott mennyiségnél jóval nagyobb adagokat fogyasztanak. Érdemes tehát mérlegelni és szakértő segítségét kérni, mielőtt valaki belevágna egy újabb őrületbe, mert komoly mellékhatásai is lehetnek egy kedvezőnek tűnő módszernek. Korábban írtunk arról, hogy hiába hagy fel valaki a cukros ételek fogyasztásával, ha a fogakat az állandó zöldség- és gyümölcsfogyasztással is ugyanúgy tönkreteheti. Összegyűjtöttünk néhány hasonlóan kockázatos szokást. Íme:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Döbbenet, de az egyező ivási szokásoktól is jobb lesz a házasság!

Szűcs Gyula 2016. július 26., kedd 12:55

A University of Michigan tudósai kimutatták: azok a párok, akik együtt isznak, boldogabbak, mint azok a párok, akik nem isznak együtt - írja a Women's Health magazin. Ennek az összefüggésnek a kimutatásához 2700 házaspárt faggattak ki az alkoholfogyasztási szokásaikról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi köze van a születési sorrendnek ahhoz az emberhez, aki ma vagyok?

S-W. Zsó 2016. július 25., hétfő 20:06

Én is, én is! Körülbelül kamaszkoromig ez volt az egyik becenevem a családban. Nem véletlenül. Tizenhárom hónappal idősebb bátyámra mindig felnéztem; és mivel gyerekként nekem ő volt a közvetlen példa arra, mit és hogyan lehet vagy kell (vagy éppen nem szabadna) csinálni, büszkén bólogattam, amikor nekem szegezték kedvenc költői kérdésemet: „Ha a testvéred a kútba ugrik, akkor te is?” „Mi az, hogy?!” Persze néha bunyóztunk is, és előfordult, hogy lázadtam; hogy csak azért sem azt gondoltam vagy cselekedtem, amit a bátyám. Jóval később, felnőttként gondolkodtam el azon, hogy ő mennyire céltudatos, racionális, magabiztos és sikerorientált személyiség, én pedig mennyire nem ilyen vagyok (persze van, aki szerint igen, a magam módján). Kíváncsi voltam, hogy milyen mértékben befolyásolja a születési sorrend a személyiségfejlődést, és bár igaz, hogy emellett rengeteg más tényezőt figyelembe kell venni, a szakértők szerint a gyereknek a családban betöltött pozíciója is számít.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Reggel, délután vagy este a leghatékonyabb az edzés?

Brownie 2016. július 25., hétfő 18:31

A legtöbb hobbisportoló akkor edz, amikor a munka,tanulás és a család mellett időt tud rá szakítani. De vajon befolyásolja-e a teljesítményt az, hogy melyik napszakban kerítünk sort a mozgásra? Egyesek szerint például az intenzív és kiadós edzésre a délután 4 és este 7 óra közötti időszak a legalkalmasabb, de mivel nem vagyunk egyformák, egy csomó tényezőtől függhet, hogy kinek mi válik be. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne ölje meg pókjait!

nemoszi 2016. július 25., hétfő 13:47

A pókoknak elég rossz a PR-juk, egy csomóan félnek tőlük, még többen irtják is őket a lakásban (igen, a porszívóval beszippantás is annak minősül!). Pedig nem kéne megölni szegény házi pókjainkat – erre hívja fel figyelmünket a Huffington Post.

Az ok egyszerű, és tavaly már teszteltem is, szóval csak egyetérteni tudok: a pókok a lakásba besétáló vagy berepülő apróbb rovarok természetes ellenségei. Így nem kell mérgező rovarirtókkal teleszórnunk a hálószobát vagy a nappalit, mégse csípnek agyon a szúnyogok, és a molyok sem eszik fel a ruhatárunkat – az a két-három pókháló meg nem zavar senkit a sarokban.

shutterstock 446133139

Ráadásul a pókok egymást is irtják, úgyhogy nehezen szaporodnak túl. Ha mégis hirtelen kikel több száz kis pók, akkor persze muszáj közbelépni, és kinyírni a populáció egy részét, de alapvetően nem kell hisztérikusan sikongatva azonnal gyilkolni, ha szembejön egy pók. Egy-két házi pók jól jön, tanuljunk meg velük együtt élni és hagyjuk őket, hogy tegyék a dolgukat! És nem, nem fognak csak úgy passzióból megcsípni se, nem kell aggódni.

5 növény, amitől a fogai egészségesebbek lesznek

ST 2016. július 24., vasárnap 16:19

Az egészséges fogakhoz kalciumra (is) szükségünk van. Ehhez a legtöbb esetben állati eredetű táplálékot kell fogyasztani, de a lifehack.org összeszedett pár olyan zöldséget, amelyek szintén segítenek abban, hogy a fogai egészségesek maradjanak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Két egyszerű módszer krónikus időhiánnyal küzdőknek

Sákovics Diana 2016. július 24., vasárnap 11:32

Néha olyan, mintha nem lenne elég 24 óra egy napra, néha képtelenségnek tűnik ennyi idő alatt elintézni minden dolgunkat. Az életünk különböző területei - a munkánk, a családunk, a szabadidős elképzeléseink - gyakran konfliktusban állnak: képtelenek vagyunk minden célunkat egyszerre elérni. Olyan ez, mintha egyre csak fogyna körülöttünk az idő, miközben a feladataink, céljaink száma csak nőne. Ilyenkor nyilván nem vagyunk jól a bőrünkben: gyakran élünk meg bűntudatot, kapkodunk, szorongunk, pánikolunk. 

Hogy mit lehet tenni ebben a helyzetben? Egy jó coach most nyilván klassz módszereket mutatna az időmenedzsmentünk optimalizálására, a pszichológiai viszont arra fókuszál, hogyan is állhatnánk mi máshogy a problémánkhoz. Egy friss kutatás szerint van is erre két egyszerű trükk. 

shutterstock 383209213
Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem azért vág a szavamba, mert bunkó. Így van huzalozva az agya

S-W. Zsó 2016. július 23., szombat 19:45

Nemrég valaki megkérdezte tőlem, nem gondolom-e, hogy mióta férjemnél ADHD-t diagnosztizáltak, azóta nemcsak sokkal kézzelfoghatóbb számára ez az állapot, de ezt jól ki is használja arra, hogy bármikor legyen mi mögé bújnia; hogy kifogásokkal és elfogadható magyarázatokkal védje magát, ha kudarcot vall vagy kritizálják szétszórtságáért; vagy hogy néha még rá is játszik-e a tünetekre. Bevallom, a kapcsolatunk elején nekem is többször megfordultak ezek a kérdések a fejemben, de akkor még jóval kevesebbet tudtam a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarról, így kevésbé voltam megértő a partneremmel szemben. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

35 évesen klimax? Lehetséges!

ST 2016. július 23., szombat 15:21

Természetes, hogy a nagy nyári kánikulában izzadunk, a fokozott verejtékezésnek azonban más okai is lehetnek, például ez a menopauza egyik jele, ami nemcsak az ötvenes korosztályt érinti, vannak, akik már a harmincas éveikben szembesülnek a változókor tüneteivel. De lehetséges, hogy ennyire korán kezdje egy nő a menopauzát?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem csak a vörös hajúaknál nagyobb a bőrrák kockázata

Brownie 2016. július 23., szombat 12:44

Azt eddig is tudtuk, hogy a vörös hajú embereknél a világos bőrszín és a szeplők miatt magasabb a bőrrák kialakulásának kockázata, de hogy ennek pontosan mi áll a hátterében, az eddig a tudomány számára is elég homályos volt. Most azonban kiderült, hogy az ezért a hajszínért felelős génektől nemcsak öregebbnek tűnhet a bőrünk, hanem nagyobb az esély a rákos megbetegedésekre is, és ehhez nem is kell vörösnek lenni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 bizonyított módszer, amivel fejleszti a memóriáját

Sákovics Diana 2016. július 22., péntek 18:35

Az, ha képesek vagyunk hosszú távon is fitten tartani a memóriánkat nemcsak a társas kapcsolatainknak, az önbizalmunknak, a céljaink megvalósításának, és az élet adta lehetőségek optimálisabb kihasználásának tesz jót, de segít abban is, hogy teljes életet élhessünk öreg korunkban. Meg egyébként is: mennyire menő már, ha pengének érezzük az agyunkat? 

Korábbi kutatásokból azt már tudjuk, hogy a plusz kilók rosszat tesznek a memóriánknak, ahogy a rendszeres alkoholfogyasztás is, de vajon melyek azok a hétköznapi tevékenységek, amikkel könnyedén fejleszthetjük az emlékezetünket? A PsyBlog nyomán ezeket szedtük össze. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés