#ÉLETEM

Nyaralási kisokos munkamániásoknak

Edicsek 2016. augusztus 8., hétfő 09:45

A nyaralás és a kikapcsolódás sokaknak gondot okoz, hiszen fejben még ilyenkor sem tudnak teljesen elszakadni a munkától, egyfolytában azon stresszelnek, hogy vajon minden rendben van.e nélkülük a munkahelyükön. Pedig kellő tervezéssel és odafigyeléssel még a munkamániások is ki tudnak kapcsolni, csak be kell tartani néhány szabályt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gombás fertőzések: ügyeljen a higiéniára és az immunrendszerére!

ST 2016. augusztus 7., vasárnap 16:47

A nyári időszak nemcsak a felhőtlen boldogságról, a napsütésről, a nyaralásról és a bulikról szól. Ilyenkor sajnos erősen elszaporodnak a gombás fertőzések is, amik a test szinte bármelyik területén jelentkezhetnek.  Megelőzésükhöz nemcsak elővigyázatosnak kell lenni, hanem arra is figyelni kell, hogy az életmódunk megfelelő legyen, hiszen az immunrendszer gyengesége a fő oka annak, hogy a gombák kontrollálatlanul képesek szaporodni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Takarítási menetrend: ezek a napi, heti, havi és éves teendők

Dívány 2016. augusztus 7., vasárnap 13:35

Számtalaníszor írtunk már arról, hogy mik a legmocskosabb helyek otthon vagy az irodában, illetve arról, hogy mit hányszor illene takarítani, tisztítani. Persze nehéz mindezt fejben tartani, és mindenkinek megvan a bevett rutinja. Ha mégsem vagy éppen változtatni szeretne rajta, akkor ajánljuk a Good Housekeeping menetrendjét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért nem könnyű észrevenni, ha flörtölnek velünk

Sákovics Diana 2016. augusztus 7., vasárnap 11:15

Hónapok óta ismertük egymást. Minden találkozásunknál lelkesen beszélgettünk, csodás érzés volt a közelében lenni, vonzódtam hozzá, de gőzöm sem volt arról, hogy ő hasonlóképpen érez-e. Még akkor sem tudtam, hogy áll hozzám, amikor a közös munkánkat szabotálva órákig fetrengtünk a fűben egy parkban. Valójában, csak akkor lettem biztos abban, hogy ez az egész több puszta barátkozásnál, amikor egy éjjel ittasan, frusztrált fejjel rákérdezett, hogy mégis mi az ördög zajlik közöttünk. Kiderült, hogy az elmúlt hónapokban ő is éppen olyan bizonytalan volt, mint én. Pedig nem szokott az lenni. Ahogy én sem. 

Az eset óta sokat töprengtem azon, hogy hol csúszhatott félre ennyire a kommunikációnk, és minél inkább agyaltam, annál egyértelműbbé vált, hogy sem az adott közeg, ahol találkoztunk, sem az én - és mint kiderült, az ő - aktuális élethelyzete nem engedte meg, hogy nyíltan flörtöljünk egymással. Maradt a visszafogott, csendes, udvarias vonzalomkifejezés. Ezt a flörtölési formát azonban az emberek többsége nem, vagy csak nagyon nehezen érti meg. Úgy tűnik, mi sem voltunk kivételek. 

shutterstock 374497105
Távolról sincs vége, olvasson még »

A friss levegő jót tesz az önbecsülésünknek

(sze) 2016. augusztus 6., szombat 18:10

Azt eddig is tudtuk, hogy természetben lenni egészséges. Most azonban egy tanulmánnyal azt is alátámasztották, hogy az önbizalmunkra is pozitív hatással bír a szabad levegőn töltött idő.

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Kell, hogy legyen valakim. Egyedül értéktelen vagyok."

Sebők Franciska 2016. augusztus 6., szombat 15:10

A túlzott megfelelési kényszer nem csak a megfelelni vágyó saját életére van kihatással, hanem közvetve párjának is komoly problémát okozhat. A szorongó ember valódi önmagát nehezen viszi bele kapcsolataiba, hiszen úgy érzi, az semmiképpen nem lehet elég a másiknak. A fejében élő tökéletes képet próbálja nap-nap után fenntartani. Ez egy fal lesz kettejük között, hiszen a szorongó valódi énjéhez így nem jut el a szeretet. Egy kedves olvasónk leveléből bepillantást nyerhetünk abba, milyen párkapcsolati problémák fakadhatnak abból, ha párunk megfelelési kényszerrel küzd.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

4+1 különleges helyszín, ha már unja a jógastúdiókat

S-W. Zsó 2016. augusztus 6., szombat 07:59

Ha unja a jógázást a négy fal között, esetleg már rá is szokott a szabadtéri jógára, akkor ennek a hírnek örülni fog: Budapesten egyre több rooftop bárban lehet már befelé fordulni és meditálni. Az elmúlt hetekben több helyen is kipróbáltuk, milyen a város felett gyakorolni. Hol délelőtt, hol naplementében nyomtuk az ászanákat, de olyan télbiztos tetőteraszt is találtunk, ahol egész évben várják a magasban jógázni vágyókat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az öt faktor, ami megmutatja, milyen ember ön

Sákovics Diana 2016. augusztus 5., péntek 19:46

Vajon milyen ember ön? Kedves? Bátor? Kíváncsi? Türelmes? Lusta? Fukar? Önző? És vajon ezek a tulajdonságai állandó jellemzők? Vajon meghatározható ezek mentén a személyisége? Egyáltalán mi az a személyiség? És hogyan alakul ki? Lehet-e fejleszteni vagy megváltoztatni? 

Ezek a dolgok régóta izgatják a pszichológusokat, és a tudomány történetének különböző korszakaiban más és más széles körben elfogadott válaszok is születtek a kérdésekre, ahogy az eltérő szemléletben gondolkodó szakemberek a mai napig máshogy kezelik ezt a témát. A személyiségpszichológia fő csapásirányában persze vannak stabil pontok, ezekről beszélt a Tilos Rádió szombati Teszt és lélek című műsorában dr. Mirnics Zsuzsa, a Károli Gáspár Református Egyetem Személyiség- és Klinikai Pszichológiai Tanszékének egyetemi docense, klinikai szakpszichológus és hipnoterapeuta.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekért érdemes útra kelni augusztusban

travelo 2016. augusztus 5., péntek 17:18

Ingyenes családi fesztivál Pécsen, felejthetetlen operaelőadások és idilli kirándulások Salzburgban, őrült paradicsomhajigálás Spanyolországban. Ne bánkódjon, ha nincs még augusztusra programja, mire a cikk végére ér, több is lesz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egyen dinnyemagot, jó lesz!

Dívány 2016. augusztus 5., péntek 09:42

A fenntarthatóság egyik alapköve, hogy megpróbálunk mindent felhasználni, (szinte) semmi nem kerülhet a kukába. Gyerekként a görögdinnye magvából például ékszereket gyártottunk, de kiderült, hogy akár meg is ehettük volna, ugyanis többek szerint egészséges nassolnivaló. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így tárolja gyógyszereit a hőségben!

Dívány 2016. augusztus 4., csütörtök 15:43

Van egy rossz hírünk, a kánikulában nemcsak arra kell odafigyelni, hogyan éli túl az utat a munkahelye és az otthona között, vagy mondjuk az éjszakát, vagy hol és hogyan tárolja az ételeit, hanem arra is, hova teszi a gyógyszereit, hiszen "a magas hőmérséklet általában gyorsítja a gyógyszerek hatóanyagainak lebomlását, emiatt pedig csökkenhet egy-egy készítmény hatása is. Sőt, egyes szereknél akár mérgező bomlástermékek is képződhetnek" - figyelmeztet a Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A párkapcsolata bánja, ha bunkókkal dolgozik

Sákovics Diana 2016. augusztus 4., csütörtök 14:39

Hiába tűnik néha két külön világnak a munkánk és a magánéletünk, valójában az életünk különböző területeit képtelenség egymásról lehasítani. Az, amilyen hatások érnek bennünket a nap egyik vagy másik részében befolyásolni fogják hogyan viselkedünk, hogyan érezzük magunkat az éppen aktuális környezetünkben, ahogy befolyásolni fogják azt is, hogy alakul a kapcsolatunk a hozzánk közel álló emberekkel. Ez a megállapítás persze nem nagy bréking, de most egy új kutatás rá is világít arra, mennyire megszívjuk párkapcsolati szempontból, ha bunkókkal vagyunk körülvéve napközben. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyit mozogjon, ha nem akar meghalni az ülőmunkától!

(bj) 2016. augusztus 4., csütörtök 12:25

Ha 8 órát ül a munkahelyén, bizonyára érzi, hogy ezzel nem kedvez egészségének. És igaza is van; már számos kutatás bebizonyította, hogy az ülőmunka bizony egészségtelen. Azért van egy jó hírünk: egy nemzetközi tudóscsoport ugyanis bebizonyította, hogy már napi egy órás fizikai igénybevétellel kiküszöbölhetők az ülőmunka okozta egészségügyi kockázatok.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A jóga eszköz, hogy újra megbarátkozzunk a testünkkel

Marjai Kamilla 2016. augusztus 3., szerda 17:23

Ha jógázik, attól még függő marad. Ez az egyetlen rossz hírünk a jógával kapcsolatban, ezen kívül szinte csak pozitívumokat tudunk említeni, ami az ősi, hindu gyökerekkel rendelkező módszer mellett szól. Ám attól, hogy a függőség nem szüntethető meg általa, ez nem jelenti azt, hogy nem állítható a felépülés szolgálatába a jóga, ami egyszerre mozgás, életforma és spirituális kapcsolatkeresés. És ez nem csupán valóságidegen elmélet: a hazai gyakorlatban is látunk arra példát, hogy egy kórházi addiktológiai osztály vagy egy nappali szenvedélybeteg-ellátó intézmény beépíti a jógát komplex terápiás programjába. Ez azért sem annyira meglepő, mert mióta elfogadást nyert, hogy az addikció nem csupán a medicina hatásköreit érinti, és bio-pszicho-szociális jelenségként tekintünk a függőségre, az alternatív, kiegészítő módszerek is egyre nagyobb szerephez jutnak a kezelésben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jobb szexet várunk a nyaralástól, de általában csalódnunk kell

(sze) 2016. augusztus 3., szerda 12:34

A Durex kétezer felnőtt részvételével készített egy felmérést, amiből kiderült, hogy az emberek 52%-a reménykedik abban, hogy nyaralás alatt a hétköznapinál jobb lesz a szex, ugyanakkor 60%-uk bevallotta, hogy a gyakorlat nem ezt igazolta. Ez a szám nem túl meglepő, mivel az emberek 40%-a kevésbé hajlamos kezdeményezni, ha partnere a telefonját nyomkodja az ágyban, és 41%-uk bevallotta, hogy a nyaralós estéket ugyan egymás mellett ülve töltik, de külön képernyőket nézve.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A CrossFit veszélyei a levált retinától a bevizelésig

Dívány 2016. augusztus 3., szerda 11:30

Crossfitezik az egész világ. Jó, nem az egész világ, de amióta Greg Glassman és Lauren Jenai 2000-ben kitalálta ezt a mozgásformát, rengeteg rajongója lett. A CrossFit olimpiai súlyemelésből, poilometrikus -, erőemelő - és gimnasztikai gyakorlatokból áll, és az egész testet átmozgatja. A népszerűséggel pedig együtt jár, hogy ellenzői, kritikusai is adódnak - a Train With Brain blog írója és szerkesztője egyik cikkében hevesen bírálta ezt a fajta edzésmódszert. Állítása szerint a CrossFit nem más, mint ügyes marketing, és amellett, hogy semmivel sem funkcionálisabb, mint bármelyik súlyzós edzés, kimondottan sérülésveszélyes. Nemrég a Vox össze is gyűjtötte, hogy milyen veszélyek leselkedhetnek arra, aki crossfitezni kezd.

shutterstock 256985293
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek az étrend-kiegésztők, amik tényleg segíthetik a fogyást

Dívány 2016. augusztus 2., kedd 18:43

Ahhoz, hogy a fogyás után elért testtömeg hosszú ideig fennmaradjon, a legtöbb esetben az életmód megváltoztatására van szükség, ami sok kitartást, odafigyelést és akaraterőt igényel. Ennél sokkal könnyebb utat kínálnak a különféle – gyors fogyást ígérő – étrend-kiegészítők. 

Évente közel 2000 új étrend-kiegészítőt dobnak piacra, melyek között egyre több a gyógynövénytartalmú szer. Ez a fogyasztó szemszögéből ítélve megnyugvást jelenthet, mivel sokakban a természetes eredetű gyógynövény az ártalmatlansággal fonódik össze, ezáltal kisebb a gyanú, hogy az egészségre veszélyt jelent. Sajnos ez egy erős gyökeret vert tévhit, mert a hatóanyag ártalmatlanságát illetően fontos kérdés többek között, hogy milyen növényből, a növénynek melyik részéből és milyen módszerrel nyerik ki a hatóanyagot. Előfordult már olyan eset, amikor egy alapvetően növényi eredetű fogyasztószerről kiderült, hogy véletlenül mérgező növény került bele, aminek több tucat belga nő veséje látta kárát, akiknél veseelégtelenséget okozott - írja legújabb hírlevelében a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ).

shutterstock 301460216

A hasonló esetek elkerülése miatt érdemes mérlegelni, hogy mennyire szükséges az adott szer alkalmazása, milyen információk állnak rendelkezésre az ártalmatlanságát illetően, milyen a termék összetétele és a minősége. Célszerű, ha ebben a kérdésben szakember (pl. dietetikus) segítségét kérjük - tanácsolja az MDOSZ, ami össze is gyűjtötte, hogy melyek a testtömeg csökkentésében hatásosnak vélt hatóanyagok és melyeknél nem bizonyított ez a hatás. Részletek a hajtás után!

Tudta-e, hogy

  • hazánkban három felnőttből kettő túlsúlyos vagy elhízott?
  • a friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztása 2009-hez képest közel ötödével csökkent, holott napi ételünk felét kellene a zöldségeknek és gyümölcsöknek kitenni, és ez a mennyiség növelését kívánná meg?
  • komoly problémát okoz az étrend-kiegészítők, köztük a fogyasztószerek hamisítása? A csalóka fogyasztószerekben például hashajtók, vízhajtók, és stimulánsok lehetnek „valódi” hatóanyagként.
  • az Országos Gyógyszerészeti- és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapján elérhető egy negatív lista, amely az étrend-kiegészítőkben alkalmazni nem javasolt növényeket tartalmazza?

Forrás: MDOSZ

Távolról sincs vége, olvasson még »

A válaszkészség a kulcs a szexuális vágy fenntartásához

Sákovics Diana 2016. augusztus 2., kedd 15:09

Ha jó a szex, elégedettebbek vagyunk a kapcsolattal is. Legalábbis a kutatások azt mutatják, hogy a rendszeres, gyakori (heti 2-3 alkalom) együttlét esetén jobban érezzük magunkat a párkapcsolatunkban, és valószínűbben is leszünk hűségesek és lelkesek. Hogy mi kell ehhez? Vágy, nyilván. De hogyan maradhat meg, hogyan tarthatjuk fenn a vágyat egy hosszú távú kapcsolatban? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magunknak köszönhetjük a rövidlátás rohamos terjedését?

Brownie 2016. augusztus 2., kedd 14:53

A múlt század óta globálisan és drasztikus mértékben terjed a rövidlátás. Felmérések szerint Délkelet-Ázsiában a hatéves gyerekek körében negyven, a fiatal felnőtteknél pedig már 80-90 százalék a rövidlátók aránya, és bár nyugaton nem ennyire drámai mértékben, de szintén növekszik a számuk. „Európában a 25-29 évesek közel felét érinti a probléma és elgondolkodtató, hogy a miópia előfordulása az 1960-as években születetteknél az 1920-as években született emberekéhez képest megduplázódott” – írja Chris Hammond, a King's College London szemész professzora a The Conversation oldalon. Szakértőket kérdeztünk arról, hogy mi állhat a járványszerű terjedés hátterében, és hogyan lehetne megelőzni vagy késleltetni a miópia kialakulását.

Távolról sincs vége, olvasson még »

„Én ehhez kevés vagyok!” – Így küzdheti le az imposztor-szindrómát

Brownie 2016. augusztus 1., hétfő 18:35

Ez valami rossz vicc? Biztosan tévedés történt vagy nem volt más jelentkező - magyarázkodik, amikor felveszik egy jó munkahelyre. Aztán megállás nélkül hasonló gondolatok járnak a fejében: Mindenki rajtam nevet. Holnap tuti, kirúgnak. Ez nekem nem fog menni. Kevés vagyok ide. Bármennyire is jól teljesít, egy imposztor-szindrómában szenvedő személy soha nem elégedett az eredményeivel, állandóan lenézi vagy a szerencsének tulajdonítja képességeit. Hihetetlen, de pont azokra az átlagon felüli sikereket elérő emberekre jellemző ez az önbecsmérlő attitűd, akiknek semmi okuk amiatt aggódni, hogy nem elég jók. Szerencsére ezen lehet változtatni; Amy Morin pszichoterapeuta, a 13 dolog, amit a mentálisan erős emberek elkerülnek című könyv szerzője hasznos tanácsokat osztott meg az Inc.com oldalon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A futástól sokkal okosabb lesz

Edicsek 2016. augusztus 1., hétfő 17:49

A futás nemcsak az izmokat dolgoztatja meg, hanem az agyat is. Az eredetileg a Cell Metabolism című folyóiratban megjelent, de a New York Timesban is feldolgozott kutatás azt vizsgálta, hogy az aerob testmozgás hogyan hat az agyra. Jó hír azoknak, akik rendszeresen futnak, hogy a hobbijuk kifejezetten jó hatással van az egyik legfontosabb szervünkre, legalábbis az amerikai National Institutes of Health (Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet) legújabb tanulmánya szerint. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A vékony lányokat miért ér csesztetni?!

Farkas Edina Lina 2016. július 31., vasárnap 15:48

Amikor Palvin Barbara Sport lllustrated szereplése után az Instagramon sorra kapta a negatív, súlyfeleslegére utaló kommenteket, a sajtó egy emberként vette védelmébe a topmodellt és szólaltak fel a body shaming ellen. Ezzel természetesen mi is egyetértettünk – azzal viszont már kevésbé, hogy a sovány alkatúak kritizálása, becsmérlése ugyanakkor minden különösebb visszhang nélkül lehetséges. Mintha a vékony alkatúaknak járna a megszégyenítés. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nyugati étrend nem csak hizlal, de a memóriát is rontja

Brownie 2016. július 31., vasárnap 14:08

Az már egy ideje tiszta sor, hogy az elhízás érrendszeri traumákhoz, cukorbetegséghez vagy ízületi- és gerincproblémákhoz vezethet, de azt tudta, hogy a fölösleges nassolás, illetve a túlsúly a memóriaműködésre is hatással van? A Macquarie Egyetem Pszichológia Tanszékén végzett vizsgálatok szerint különösen a nyugati típusú étrend szabotálja az emlékezés képességét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A rózsaszín zajtól jobbat alszik és a memóriája is pengébb lesz

Lina 2016. július 31., vasárnap 10:44

Áthánykolódott éjszakák, hajnalig tartó agyalások, fáradt ébredések, és a kétségbeejtő érzés, hogy soha nem fog álom jönni a szemünkre. Ez az állapot egyáltalán nem ritka a XXI. század embere számára, ugyanis sajnos egyre gyakoribb, hogy valaki alvási problémákkal küzd. Kutatók csapatai próbálnak rájönni, hogy mivel lehet gyógyszerek nélkül leszedálni az agyat, és úgy tűnik, hogy bizonyos hangok kimondottan jó hatással vannak az alvásunkra. Egy német kutató,  dr. Jan Born szerint ha úgynevezett rózsaszín zajra alszunk el, az nemcsak pihentetőbb alvást segíti elő, hanem a memóriánkra is jó hatással van.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Strandszezon: Így kerülheti el a hüvelyfertőzéseket!

ST 2016. július 30., szombat 15:13

Ha nyár, akkor strand! És sajnos sok nőnek, ha strand, akkor hüvelyfertőzés. Ha szeretné nyugodtan élvezni a hűs vizet, akkor ezekre mindenképpen figyeljen oda!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés