#ÉLETEM

Mi az oka annak, ha egy nő házas férfinak lesz a szeretője?

Böszörményi Edina 2016. szeptember 30., péntek 12:13

Viszonyt folytatni valakivel amúgy is bonyolult, ám egy nős férfival való kapcsolat különösen nehezített pálya lehet. Vajon mik azok az okok, amik belehajszolhatnak egy ilyen viszonyba, és mire lehet számítani? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus segítségével!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan mikor érdemes elvégezni az unalmas feladatait

Sákovics Diana 2016. szeptember 29., csütörtök 19:34

Adminisztráció. Hivatali ügyintézés. Iratrendszerezés. Monoton feladatok, móka és kihívás nélkül, amiket azonban időről időre muszáj elvégeznünk. Persze ez nem mindenkinek jelent problémát, van, aki képes a rutinfeladatokban megtalálni a flow élményt, képes arra, hogy csak a feladatra koncentráljon, feloldódjon, eggyé váljon tevékenységével. Mindenki másnak azonban monoton, unalmas feladatokat végezni szívás, nem véletlen, hogy ezeket olyan gyakran halogatjuk. De vajon létezik-e ideális pillanat arra, hogy könnyebben letudjuk unalmas feladatainkat? Egy friss kutatás szerint igen. 

shutterstock 269425898
Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyerünk a szabadba, amíg még szép az idő!

travelo 2016. szeptember 29., csütörtök 16:22

Attól, hogy egyre hűvösebbek a nappalok, még nem kell a hétvégéket begubózva tölteni. Ilyenkor a legszebb a természet, úgyhogy pulcsit fel, és irány a szabad levegő! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kérjük, ne szurkálja a stroke-os betegek ujjait tűvel!

Divany.hu 2016. szeptember 29., csütörtök 13:45

Angol nyelvű kamuoldalakon már 2003 óta kering email vagy blogbejegyzés formájában az a tanács, miszerint agyvérzéses esetén életmentő lehet, ha megszurkáljuk a beteg ujjbegyeit. Itthon pár hete tűnt fel ez a módszer az Egyazegyben.com nevű oldalon:

Egy kínai természetgyógyász írta le a következő módszert, ami életmentő lehet, ha nincs orvos a közelben. Agyvérzés esetén megpattannak az erek az agyban. Ezt enyhítendő a kínaiak egy fertőtlenített tűvel mind a tíz ujjbegyét megszúrják a betegnek. Vérezniük kell, különben nem segítik az agyi erek működését. A tűt láng fölött gyorsan fertőtlenítheted! Brutális módszernek látszik, de életet menthet. Nincs egy kiemelt pont az ujjbegyen, bárhol szúrható.

shutterstock 269125349

Sajnos az, hogy ez egy hoax, már jóval kevesebb helyen olvasható, pedig az About.com Urbanlegends aloldala és a Hoax Slayer is írt már róla az elmúlt években.

Távolról sincs vége, olvasson még »

“Külföldön élek, külföldi pasival. Szenvedek.”

Sebők Franciska 2016. szeptember 28., szerda 19:11

Manapság egyre több fiatal próbál külföldön szerencsét. Mi történik, ha nem csak a vágyott új élet idealisztikus felhői, de a vegyes párkapcsolat kezdetben érdekes rózsaszín felhői is elvonulni látszanak? Kriszta leveléből ennek belső vívódásaiba, kérdéseibe láthatunk bele.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nők elvárják, hogy egy pasinak legyen pénze

Sákovics Diana 2016. szeptember 27., kedd 17:40

Az, hogy mitől lesz valaki számunkra valóban vonzó, hogy kivel lesz jó egy kapcsolat, és mi az, amit hiszünk, hogy kell egy kapcsolathoz két teljesen különböző dolog. A párválasztásunkat ugyanis számos olyan tényező befolyásolja, amiknek nem vagyunk tudatában, a családunktól kapott mintáktól kezdve a másik illatáig. Amikor azonban meg kell határoznunk, hogy mit akarunk a partnerünktől hajlamosak vagyunk külsőségekben és materiális jellemzőkben gondolkodni. Így volt ez ebben a több, mint 27 ezer 18 és 75 év közötti heteroszexuális embert vizsgáló amerikai tanulmányban is.

shutterstock 309411233
Távolról sincs vége, olvasson még »

Évezredes fogamzásgátlás: így jutottunk el a krokodilürüléktől a hüvelygyűrűig

Dívány 2016. szeptember 27., kedd 14:39

Szeptember 26-án volt a fogamzásgátlás világnapja, és egy friss hazai kutatás szerint a 16 és 25 év közötti fiatalok egynegyede még soha nem használt semmilyen fogamzásgátló módszert. És azt gondolta volna, hogy időszámításunk előtt citormlébe áztatott tamponnal, vagy olíva- és cédrusolajjal védekeztek a nem kívánt terhesség ellen? Ez még nem minden, még több adat és érdekesség a hajtás után! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A belső bizonytalanságunk gátol meg az önmegvalósításban

Sákovics Diana 2016. szeptember 26., hétfő 19:27

A rendszeres kritika, a negatív ítélkezés, a védekezés megöli a szoros emberi kapcsolatainkat, megnehezíti az intimitást, bizalmatlanságot, távolságot szül, szomorúvá és magányossá tesz minket. Amikor ezek a párkapcsolatunkban, családtagjainkkal való viszonyunkban tűnnek fel, általában érezzük, hogy nincsenek rendben a dolgaink, hogy nem jó ez így. Sokkal nehezebb azonban felfedezni a kritika és a megvetés káros hatását akkor, amikor bennünk zajlanak, amikor magunkat bántjuk, magunkat kritizáljuk, saját képességeinket, adottságainkat vonjuk kétségbe. Pedig a belső kétségeinknek, az önmagunkra vonatkozó kritikának még erősebb hatása van az életünk alakulására, mint a kívülről kapott negatív visszajelzéseknek.

shutterstock 114300748

Hogy miért? Leginkább azért, mert meggátolnak minket az önmegvalósításban, a kiteljesedésben, abban, hogy merjünk új dolgokba belevágni, hogy képesek legyünk kihasználni az élet adta lehetőségeket. De vajon hogy vagyunk mi nők ezzel a kérdéssel? És mit tehetünk azért, hogy a kétségeink ne nehezítsék meg életünket? Többek között erre kereste a választ a Danone Activia nemrég végzett globális kutatása, melyben online kérdőív segítségével vizsgálták, milyen tényezők befolyásolják a nőket abban, hogy kiteljesedjenek a munkájukban, magánéletükben. A kutatás több meglepő eredménnyel is szolgált, ezekről dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológussal beszélgettem. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg olyan jól járnánk a négynapos munkahéttel?

Brownie 2016. szeptember 26., hétfő 14:52

Valószínűleg egyetlen dolgozónak sem lenne kifogása a négynapos munkahét ellen, hiszen több ideje jutna a családra, a barátokra és a szabadidős elfoglaltságokra, a hatóságok szerint pedig a gyerek- és idősgondozásban is nagy segítséget nyújtana a tömörített munkarend. Több amerikai államban bevezették már az opcionális négynapos munkahetet - egyrészt a termelékenységnövelés és a költségmegtakarítás (kisebb energiafogyasztás, kevesebb ingázás a munkahely és az otthon között stb.), másrészt a dolgozói elégedettség érdekében és az eddigi kísérletek egy része ígéretesnek is tűnik.

Allard Dembe, az Ohioi Állami Egyetem Közegészségügyi Karának oktatója szerint azonban a sűrített munkarendnek is megvannak a hátulütői, hiszen az csak az egyes munkanapok hosszát növeli, és a krónikus fáradtság, a stressz és a koncentrációhiány ugye nem ritka a túlórázók körében. A szakértő a The Conversation oldalon fejtette ki, hosszú távon miért nem olyan jó megoldás a négynapos munkahét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A tulajdonság, ami folyamatos csalódáshoz vezet az életben

Sákovics Diana 2016. szeptember 25., vasárnap 19:32

Vannak emberek, akik úgy érzik, többet érnek, különlegesebbek, jobbak más embereknél. Aki pedig több és jobb, az nyilván többet és jobbat is érdemel. Legalábbis ő így véli. A feljogosítottság a kapcsolatokban a kölcsönösség ellen hat, viszont erősítheti az uralkodás, a kontroll, az erőfitogtatás megnyilvánulásait. A feljogosítottság hitével élőkkel tehát nem könnyű a lét, de egy friss kutatásból úgy tűnik, nekik se sokkal egyszerűbb a saját bőrükben. Az ilyen ember élete ugyanis csupa csalódás. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek idegesítenek minket a legjobban utazás közben

Edicsek 2016. szeptember 25., vasárnap 14:50

Busbud.com 2000 embert kérdezett meg, hogy mik azok a dolgok, amik rajtuk kívül álló körülmények miatt történnek, de mégis annyira borzalmasak, hogy tönkreteszik az utazás élményét. Repülős, autós és vonatos utazásokra is kíváncsiak voltak és az eredményeket elnézve úgy tűnik, a katasztrofális utazások receptje az egész világon nagyon hasonló

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért alhatnak másként a nők

Dívány 2016. szeptember 24., szombat 20:54

A Refinery29 szerint az Egyesült Államokban az emberek 40%-a küzd alvászavarral, és többségük nő. (Nem is csoda így, ha a férfiak sokkal boldogabban ébrednek). Egy friss tanulmány szerint ennek ahhoz lehet a köze, hogy kicsit más a cirkadián ritmusa a nőknek. Nem, ez nemcsak arról szól, hogy a belső óránk megmondja, mikor jött el az ideje az alvásnak, és mikor kell felkelni, a szervek működésének is van egy napi ritmusa, ami számos külső és belső tényezővel van összefüggésben.  

A cirkadián ritmus

Olyan, nagyjából 24 órás ciklus, ami az élőlények biokémiai, fiziológiai folyamataiban vagy viselkedésében lép fel. A cirkadián ritmust az élőlény saját belső időmérő rendszere vezérli, de egyes külső, szinkronizáló stimulusok segítenek beállítani, a legfontosabb közülük a napfény. 
A cirkadián ritmusok fontos szerepet játszanak az állatok és az ember alvási és táplálkozási sémáinak meghatározásában. Tisztán látszik az is, hogy a belső testhőmérséklet, agyhullám-aktivitás, hormontermelés, sejt-regeneráció és más biológiai tevékenységek is a napi ritmusokhoz köthetők.
A korai kutatások során az emberi cirkadián periódust 25 órásra, vagy még hosszabbra tették. Modern, igen kontrollált körülmények között végzett kísérletek szerint az átlagos felnőtt ember cirkadián periódusa csak némileg haladja meg a 24 órát. Czeisler és munkatársai (Harvard) úgy találták, hogy különböző korú egészséges felnőttek cirkadián periódusa szűk keretek között ingadozik: 24 óra 11 perc ± 16 perc.

Forrás: Wikipédia

Távolról sincs vége, olvasson még »

A párkapcsolatoknak létezik természetes hullámzása

Kurán Zsuzsa 2016. szeptember 24., szombat 14:29

Vajon, hogy lehet az, hogy amíg sokan a munkában szuperül teljesítenek, sikeresek a hivatásukban, a párkapcsolatukban mégsem működnek jól?  Több kliensem meséli, hogy senki, de senki nem képes annyira felidegesíteni őket, mint a saját párjuk. Ezzel együtt természetesen senki, de senki nem képes olyan sebeket okozni nekik, mint barátjuk vagy barátnőjük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem azért boldogtalan, mert itt rossz arcok az emberek

Sákovics Diana 2016. szeptember 23., péntek 16:16

“A boldogság olyan, mint egy pillangó: ha üldözzük elszáll. De ha másra figyelünk és mással foglalkozunk, szép csendben a vállunkra telepszik.”

Ezzel a Henry David Thoreau idézettel zárta szeptember 20-án boldogságról szóló előadását dr. Szondy Máté klinikai szakpszichológus a MOMkultban. Ez az esemény volt az első állomása havonta megrendezésre kerülő pszichológiai rendezvénysorozatunknak, melyen a hétköznapi életünket érintő gyakorlatias kérdéseket bontunk ki ismert pszichológusok segítségével. Dr Szondy Máté előadásából kiderült, mi az, amit a pozitív pszichológia a teljes, tartalmasan megélt életről tud. Meg persze az is, amit a boldogságról úgy általában rosszul tudunk. Jöjjön a három legnépszerűbb tévhit. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kulturális randitippek, nem (csak) sznoboknak

Szász Emese 2016. szeptember 23., péntek 11:43

Nem tudja, hova vigye el kiszemeltjét a klasszikus Gellért-hegyi séta helyett? Adunk néhány ötletet azoknak, akik igényes szórakozásra vágynak és valami egyedi programmal szeretnék elkápráztatni leendő vagy meglévő partnerüket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az evés is válhat függőséggé

Marjai Kamilla 2016. szeptember 21., szerda 19:27

Az vagy, amit megeszel, halljuk gyakran. Nem árt észben tartani ezt a mondatot, bár kiegészíthető azzal, hogy az étkezés minősége és mennyisége egyaránt befolyásolja testi-lelki hogylétünket. Habár a táplálékbevitel kapcsán egy alapszükséglet kielégítéséről van szó, mely elengedhetetlen a létfenntartáshoz, mégis egyénileg változnak az étkezési szokások mennyiség és minőség tekintetében egyaránt. Lehetőségünk van számos szempontot figyelembe venni akkor, amikor táplálékunkat megválasztjuk. De mégis mitől tud ez az elemi szükségletkielégítés kórossá válni? Tudunk-e az élelmiszerektől függőségbe esni?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ősszel is jó móka víz mellé utazni

travelo 2016. szeptember 21., szerda 15:40

Imád vízparton nyaralni? Alig várja a következő nyarat? Ne várja, inkább hosszabbítsa meg a mostanit! Hiszen ki mondta, hogy a Balatonnál vagy az Adrián csak napozni és pancsolni lehet? Naplementés SUP-túra várja a magyar tengernél, az Osztrák-Magyar Monarchia kedvenc üdülőhelyén pedig akár komolyzenei koncertre is elmehet, közvetlenül a tengerparton. De akkor se csüggedjen, ha már nem fér bele idén a nyaralás a keretbe – az álmodozásban is segítünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha biztonságban akarja tudni a kerékpárját, regisztrálja!

Dívány 2016. szeptember 21., szerda 14:10

Ha van biciklije, akkor lehet, hogy hallott már a BikeSafe nevű országos regisztrációs programról, amit azért hoztak létre, hogy a rendőrség sokkal hatékonyabb legyen a kerékpárlopások felderítésében. A  rendőrséggel közösen fejlesztett és üzemeltetett nyilvántartási rendszer 2013-ban indult el országosan, de még most sem késő csatlakozni, sőt!

Jó hír az óbudaiaknak, hogy csütörtökön, vagyis szeptember 22-a a Nemzetközi Autómentes Nap alkalmából lehetőségük lesz nyilvántartásba vetetniük biciklijeiket. A regisztráció reggel nyolc és dél között lesz a Fő téren. A regisztráció ideje egy kerékpár esetében kb. 15-20 perc. 

Ide kattintva megnézheti, hogy az országban holt vannak olyan kerékpáros boltok, amik egyben BikeSafe regisztráló pontok is. 

Nemcsak a dekoltázs, a súly is sokat nyom a latban a női álláskeresőknél

Dívány 2016. szeptember 20., kedd 18:35

Az a szomorú helyzet, hogy a munkáltató és/vagy a HR-es néha pillanatok alatt eldönti, kellünk-e neki vagy sem. Egy új kutatás szerint bizonyos álllásoknál előnyben vannak azok a nők, akik soványabbak, pontosabban, akiknek alacsonyabb a testtömeg-indexe, még akkor is, ha a másik jelentkező nem is molett vagy túlsúlyos, csak egy pár kilóval nyom többet  - írja a Daily Mail.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A pozitív gondolkodás erőltetése káros

Sákovics Diana 2016. szeptember 20., kedd 16:53

A negatív érzések, a bosszankodás, a rágódás, a szorongás megnyomorítják a hétköznapjainkat, ráadásul ezektől az érzésektől és a hozzájuk tapadó gondolatainktól átkozottul nehéz megszabadulni. Hogy akkor mi a megoldás? A pozitív gondolkodás, nyilván. Az, hogy mindig lássuk meg: az a pohár félig tele van, mindennek van napos oldala, meg különben is, a boldogság választás kérdése. Ha a boldogságot választja, akkor boldog is lesz. Igaz? Nem, nem az, bármit is állítanak a bölcsességek a Facebookon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 dolog, ami a hajkárosodáshoz és -hulláshoz vezethet

ST 2016. szeptember 20., kedd 12:35

A haj a nők egyik ékessége, és a férfiak számára is fontos, hogy sok és jó minőségű legyen belőle a fejükön. Éppen ezért, amikor úgy érzi, indokolatlanul sok hajszálat veszít hétről hétre, akkor érdemes lehet elgondolkodni azon, mi áll a jelenség mögött. A Women's Health össze is szedett hat okot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ebből van a legtöbb gond egy kapcsolatban

Sákovics Diana 2016. szeptember 19., hétfő 17:20

A másik családjával nem mindig egyszerű, a vágy múlékony, az anyagi gondok megterhelnek. Töltse ki kérdőívünket, hogy kiderüljön önök mivel küzdenek leginkább.

Minél intelligensebb, annál makacsabb lehet politikai kérdésekben

Sákovics Diana 2016. szeptember 18., vasárnap 15:50

Veszélyesek-e a mindennapi életünkre nézve a migránsok? Jó-e az egy gyereknek, ha azonos nemű pár neveli? Biztonságos-e az atomenergia? 

Az, hogy hogyan válaszol ezekre a kérdésekre sokkal inkább a politikai nézeteitől függ, mint a tényektől. Hiába intelligens, hiába tanult, ez még nem biztosíték arra, hogy meg is kérdőjelezi, utána is jár az ilyen és ehhez hasonló tudomány alapú politikai kérdéseknek. Akkor mi az, ami erre ráveheti? A kíváncsiság, az. Erről ír Tom Stafford pszichológus a BBC-n nemrég megjelent klassz cikkben, és ennek lényegét foglaljuk most össze mi is. 

shutterstock 275020805
Távolról sincs vége, olvasson még »

Amikor itt az ideje, hogy az alkoholista kórházba menjen

Marjai Kamilla 2016. szeptember 17., szombat 16:26

Ha egy pszichiátriai vagy addiktológiai osztályra kell gondolnia, mi az első, ami eszébe jut? Talán Rached nővér a Száll a kakukk fészkére című filmből? Bizonyára inkább negatív asszociációink vannak, és legfeljebb borzongással vegyes kíváncsisággal tesszük fel a kérdést, hogy vajon mi történik például egy kórházi addiktológiai osztályon. Nagyobb a súlya ennek a kérdésnek, ha a szenvedélybetegség érintettjében fogalmazódik meg. Mire számíthat egy függő a kórházi addiktológiai osztályra történő befekvéssel? Van-e félnivalója, és miben más a kórházi ellátás más intézményi formában történő segítségnyújtáshoz képest?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt bánják meg a legtöbben idős korukban

(sze) 2016. szeptember 16., péntek 19:46

Karl Pillemer, a Cronell Egyetem gerontológusa utóbbi éveit azzal töltötte, hogy idős amerikai emberek százaival készített interjút és szisztematikusan rendszerezte életbölcsességeiket - írta a Huffington Post

Első könyve, a 30 lecke az élethez (30 Lessons fot Living) több mint 1000 idős ember tanácsait összegezte olyan témákban mint a boldogság, munka, egészség. 2015 januárjában Pillemer új könyvet dobott piacra 30 lecke a szerelemhez (30 Lessons for Loving) címmel, ami több mint 700 idős amerikai, összesen több mint 25000 házasságban eltöltött évének tapasztalataira épül. Interjúalanyai között volt olyan pár, akik már 75 éve vannak együtt, de olyan nő is, aki elmesélte válását, majd azt, hogy 64 évvel később hogyan házasodott újra egykori férjével.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés