#ÉLETEM

Ne reménykedjen, nincs esélyünk az öröklétre

Edicsek 2016. október 9., vasárnap 12:51

Ma egy 110 éves embernek ugyanannyi a várható élettartama mint 30 évvel ezelőtt, és a kutatók szerint az emberek egészen egyszerűek nem élhetnek örökké, akárhogy is próbálkozik a tudomány.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A miskolci börtön olyat tud, amire egész Európában nincs példa!

ZZs 2016. október 9., vasárnap 11:30

Kék-fehér ház áll a főút mellett. Kívülről bármi lehetne, csak a magas kerítés, a szögesdrót ad okot a gyanakvásra. 115 fiatal fiú tölt itt hosszabb-rövidebb időt, a hivatalos neve Fiatalkorúak Regionális Büntetés-végrehajtási Intézete. Ide igyekszünk reggel, hogy megnézzük, hogyan képeznek az itt fogvatartottak segítő munkakutyákat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

És ön hogy élhetett eddig mellmaszk nélkül?!

Menő/Ciki

(sze) 2016. október 9., vasárnap 09:49

Ki ne imádna hosszú percekig relaxálni egy üdítő maszkkal az arcán? Nos, mindebben most már nemcsak az arca részesülhet, hanem a melle is. Nem, nem értette félre, nem a dekoltázsáról van szó, amelynek bizonyos kor felett valóban az arcbőrével megegyező minőségű törődésre volna szüksége, hanem a mellekről. A koreai szépségipar ugyanis úgy látta, igény van a hatóanyagokkal átitatott szövetfátyol arcmaszkok mintájára készült lehúzható mellmaszkra is.

Távolról sincs vége, olvasson még »
435 szavazat 374 szavazat

Életminőségünket javítja, ha megtanulunk idegenekkel beszélni

Sákovics Diana 2016. október 8., szombat 18:28

- Nem bírom ezt a felszínes, semmitmondó csevegést. Nem ismerjük egymást, nincs mit mondanunk egymásnak, mégis ott állunk egymással szemben, és ott az a nyomás, hogy beszélgetni kellene. De mit mondjak?  - fakadt ki nemrég kínjában egy kedves barátom, egy esküvőn, ahol egy rakás idegen között tébláboltunk. 

Bár van, aki remekül elvan a kedvesen mosolygás és a jelentéstelen mondatok között, a small talk nem egyszerű műfaj. Értelmetlennek, időrablónak tűnik, ráadásul kínos pillanatokat okoz, ha nem tudjuk mégis hogyan kellene ilyenkor viselkedni. De vajon tényleg semmi haszna nincs a felszínes csevegésnek az időkitöltésen túl? De bizony, van. Ahogy akad néhány dolog is, amivel gördülékenyebbé tehetjük. 

shutterstock 289448717
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudta, hogy mennyi mindenre jó a vazelin?

Dívány 2016. október 8., szombat 15:18

A vazelin sokkal többet tud, mint amit elsőre gondolnánk róla. Már korábban írtunk arról, hogy a nagy sztárok is szívesen bevetik szépségük karbantartásáért. Nem árt otthon egy tégellyel tartani a belőle, mert számos szépségápolási és az élet egyéb területén bevetheti. Mutatunk néhány trükköt!

Mi a vazelin?

 A petrolátum (más néven puha paraffin vagy vazelin) gél állagú szénhidrogén keverék (főként 25 szénatomnál hosszabb szénláncot tartalmazó szénhidrogének keveréke). Színtelen, áttetsző, íztelen és szagtalan anyag. Levegő hatására nem oxidálódik, és nehezen lép reakcióba más anyagokkal. Vízben nem oldódik.

A petrolátumot először egy fiatal kémikus, Robert Chesebrough tanulmányozta. Rájött, hogy desztillálással világos színű, gélszerű anyaggá alakul. A folyamatot 1872-ben levédette. Chesebrough először égési sérülések kezelésére ajánlotta a vazelint, de bebizonyosodott, hogy az nem segíti a bőr regenerálódását, és nem is szívódik fel a sebben. Hatása abban rejlik, hogy légmentesen lezárja a sérülést, így a baktériumok nem tudnak bekerülni a sebbe, ezáltal a fertőzések elkerülhetők. Egy másik hatása, hogy meggátolja a bőr nedvességének elpárolgását, így a seb nem szárad ki.

Miután széles körben alkalmazták égési sérülések gyógyításaként, számos más betegség kezelésére is elkezdték használni, például száraz bőr, megfázás, orrvérzés, lábgomba ellen. Állatgyógyászati célokra is felhasználták, például élősködők elpusztítására, vagy a teknőspáncélon megjelenő gombák ellen.

Forrás: Wikipédia

Távolról sincs vége, olvasson még »

A szorongás 8 apró, de észlelhető jele

Brownie 2016. október 7., péntek 19:55

Időnként mindenki feszült, nyugtalan vagy fél valamitől, ami egy bizonyos szintig egészséges is, hiszen a félelem fokozza a teljesítőképességet azáltal, hogy felkészíti a szervezetet a „küzdj vagy menekülj” (fight or flight) üzemmódra. Baj akkor van, ha a nyugtalanságérzet és az aggodalmaskodás az élet minden területére kiterjed, illetve ha nem csak egy tárgyra vonatkoztatott, konkrét félelemről van szó, hanem külső ok nélküli, valamint a tehetetlenség érzésével járó szorongásról – akkor, amikor az ember úgy érzi, hogy semmiféle befolyással sincs a történésekre. Ez az alapvető különbség a félelem és a szorongásos zavar között, mégis sokan összekeverik a két állapotot. Ráadásul nem is olyan egyszerű észrevenni az ismerősökön a szorongás tüneteit – hiszen a legtöbben igyekeznek palástolni állandó aggodalmaikat –, néhány apró jel együttes megléte azonban egyértelműen arra utal, hogy az illetőnek segítségre van szüksége. A PsyBlog és a Health.com segítségével összeszedtük, mik azok a tünetek, amiket a családnak és a barátoknak nem szabad félvállról venni. Íme:

shutterstock 160498721
Távolról sincs vége, olvasson még »

A dagicikiző fitnesszanya rájött, hogy vannak kifogások (vagy csak trollkodik)

Divany.hu 2016. október 7., péntek 14:12

Emlékszik még Maria Kangra, a háromgyerekes fitnesszbloggerre, aki 2013-ban valósággal felrobbantotta az internetet a kövér anyukákat cikiző Facebook-fotóival? Az aligruhás, tökéletes alakját és a három kisfiát bemutató, "Neked mi a kifogásod?" feliratú képére akkor 12 ezer gyalázkodó komment érkezett, tömegek érezték úgy, hogy a poszt valódi célja nem a többiek ösztönzése volt, hanem a fatshaming, vagyis a kövérek megszégyenítése.

There's a lot of false information in recent articles about "me making excuses" (for my recent photo) or apologizing for my original photo. Let me begin by saying: - Despite gaining weight, I am unapologetically still healthy. I have always celebrated women's fitness at every size, shape and age. - I have never said there are no excuses. My message is that fitness should be A priority (not your first or only as many of my critics have stated). - Do I have more excuses now than years before? My challenges are different. Years before I gave birth three years in a row and cared for these tiny humans without much help while starting my second business. Today, I have three active kids, 3 businesses, a no excuse mom organization and personal setbacks. I could probably take this most recent photo and caption it "what's your excuse?" and still piss off the world, but I won't do that. My message isn't about being boastful, it's about striving, surviving and seeing through each life season with clarity, confidence and conviction. I am unapologetically human and I have no regrets about what took me to this moment - a moment when controversy sparked conversation about health challenges and ultimately created over 300 free No Excuse Mom workout groups throughout the world. I'm admittedly timid about all the reasons why I'm hurting and healing today, but I want to thank everyone who has supported me and this important message throughout the years. #noexcusemom

Maria Kang (@mariakangfitness) által közzétett fénykép,

Most viszont Maria Kangra nem a gyerekeit tolta előre az Instagramján, hanem saját magát. És már nem is annyira nagyon fitt mint három évvel ezelőtt, egy válással a háta mögött, illetve a depresszióval való küzdelme révén pedig megtanulta, hogy igenis vannak nehezítő körülmények és vannak kifogások. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

9 kérdés, amivel kiderítheti, milyen étrend válhat be önnél

Dívány 2016. október 7., péntek 09:54

Bár a nyárnak vége, biztosan sokan vannak, akik fogyókúráznak vagy egyszerűen csak szeretnének egészségesen, egészségesebben élni. Ahogy fontos megtalálni azt, hogy melyik mozgásforma az, ami a legjobban passzol hozzánk és a céljainkhoz, az sem mindegy, hogy milyen étrendet követünk. A Women's Health egy szakértő segítségével össszegyűjtött pár kérdést, amivel eldöntheti, hogy az a diéta, amit szerint éppen étkezik, tényleg megfelel-e önnek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jé, az okostelefonok elterelik a figyelmünket, és csökkentik a hatékonyságot!

dívány.hu 2016. október 6., csütörtök 20:50

A Kaspersky Lab elvégzett egy kísérletet, hogy megállapítsa, mennyire segítik vagy hátráltatják a hatékony munkavégzést az okostelefonok. A kutatásról erre tájékozódhat bővebben (PDF). A kísérletet a Würzburgi- és a Nottingham-Trent-i Egyetemeken végeztek el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt: Brill Fitness

Dívány 2016. október 6., csütörtök 14:38

2015-ös sorozatunk újraéled: budapesti edzőtermeket veszünk sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legprofibb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket általában All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pattanásos? Ne bánja, valószínűleg tovább marad fiatalos!

(va) 2016. október 6., csütörtök 11:16

Nem kell többé szégyenkeznünk, ha az arcunk – mondjuk ki – tele van ragyával, ugyanis egy bőrgyógyászati szaklapban megjelent tanulmány szerint azoknak a bőre, akik korábban pattanásoktól szenvednek, nincsenek annyira kitéve az öregedésnek – írja a Huffington Post. Lehet, hogy eljön az idő, amikor büszkén fogjuk viselni az arcunkon éktelenkedő piros foltokat?

shutterstock 260043224
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezeket érdemes mondania súlyosan beteg hozzátartozóinak

Sákovics Diana 2016. október 5., szerda 21:28

Baleset, súlyos sérülés, fizikai összeomlás. A testünk számára ez súlyos trauma, de mi történik ilyen helyzetekben a lelkünkben? Milyen pszichológiai folyamatokon megyünk keresztül? Hogyan lehet felfogni, feldolgozni egy súlyos sérülést? Mire érdemes felkészülni a betegnek, és mire a hozzátartozóknak? Végül: hogyan jöhetünk ki úgy egy ilyen traumából, hogy az életünk jobb, teljesebb legyen, mint előtte? Ezekről a kérdésekről beszélgettünk a Tilos Rádió hétfő délelőtti Teszt és lélek című műsorában Révész Renáta és Kuna Gábor pszichológusokkal. 

shutterstock 167990879
Távolról sincs vége, olvasson még »

Városnézés fillérekből és palacsintázás tarka falevelek közt

travelo 2016. október 5., szerda 17:15

Mihez lenne inkább kedve: a tarka erdőben kirándulni belföldön, vagy fillérekért várost nézni külföldön? Esetleg valami mediterrán helyre húzza a szíve, ahol még szép az idő, de már nem kell hőgutától tartania? Mindegyikre van ötletünk!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan a fokhagymás szájszag elleni csodafegyver!

Szűcs Gyula 2016. október 4., kedd 17:27

Imádja a vajas-fokhagymás pirítóst, csak ne maradna utána az kellemetlen bűz? Az Ohiói Állami Egyetem kutatói megtalálták a megoldást: almát, nyers fejessalátát vagy mentalevelet kell rágcsálni - írja a Huffington Post.

Na de miért leszünk ennyire büdösek fokhagymaevés után? A kén, illetve annak különféle vegyületei a ludasok: a frissen megpucolt és feldarabolt fokhagymában például az alliin nevű vegyület, amit az alliináz nevű enzim lebont, így jön létre az allicin, ami a fokhagyma jellegzetes illatát adja.

shutterstock 317273999
Távolról sincs vége, olvasson még »

Így nevel nárcisztikus gyereket

Sákovics Diana 2016. október 4., kedd 17:27

Minden róla szól, igényli az elismerést, a csodálatot, a figyelmet. A kritikát nem bírja, képtelen a rugalmas alkalmazkodásra, empátiát nem érez, csak bűntudatot. Éppen ezért az emberi kapcsolatai sohasem lehetnek teljesek: képtelen a kölcsönösségre, kihasználja, manipulálja, kontrollálni próbálja a hozzá legközelebb álló embereket is. Mindez persze az ő szempontjából nem meglepő: az ő univerzumában a világ érte van, ő többet ér másoknál.

Persze ez csak a felszín egy tipikus nárcisztikus ember személyiségében. A mélyben azonban krónikusan alacsony önértékelést és negatív énképet találunk, amivel maga a nárcisztikus ember is csak nagyon ritkán, hosszas önismereti munkával tudna szembenézni. Mondjuk erre sem képes mindenki. Az, hogy mennyire mély ez a nárcisztikus sérülés a gyerekkori tapasztalatokól, pontosabban a szülő-gyerek kapcsolat jellemzői dinamikáiból fakad. Ezekről írt nemrég Aaron L. Pincus amerikai pszichológus professzor a Scientific Americanban.

shutterstock 284441255
Távolról sincs vége, olvasson még »

Suhanj! Fitness: "Itt nincs megkülönböztetés, segítünk egymásnak!"

Böszörményi Edina 2016. október 4., kedd 15:02

Két hónapja nyílt meg az ország első olyan edzőterme, a Suhanj! Fitness, ahol fogyatékkal élő és ép emberek együtt élhetnek a sport örömének. Az edzőtermet a Suhanj! Alapítvány álmodta meg, az egyik alapítóval Gusztos Péterrel és Alvégi Lóci építésszel körbejártuk a termet és elhoztuk az élményeinket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 dolog, amit a szex az agyunkkal tesz. Vagy fordítva.

Sákovics Diana 2016. október 3., hétfő 18:40

Ha elégedettek vagyunk a szexuális életünkkel, akkor jobban érezzük magunkat a párkapcsolatunkban, hűségesebbek, lelkesebbek vagyunk. A jó szex tehát a párkapcsolatnak mindenképpen jót tesz, és tapasztalatból azt is tudjuk, hogy a szexuális elégedettségtől a saját bőrünkben is jobb a lét. De vajon milyen hatása van még a szexnek a lelkünkre, az agyunkra? Hat izgalmas kutatási eredményt gyűjtöttünk össze a témában. Köszi a tippet Sex and Psychology!  

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 hasznos tipp arra, hogyan legyen sikeres az új munkahelyén!

Böszörményi Edina 2016. október 3., hétfő 11:30

Új munkahelyen elkezdeni dolgozni egyszerre ijesztő és izgalmas. Olyan ez, mint amikor az első nap beléptünk az iskolába, csak már a nehéz iskolatáska helyett az elvárások nyomják a vállunkat. Ilyen új szituációban önkéntelenül is elárasztja a fejünket rengeteg kérdés: vajon mi lesz, hogy fogom bírni, kedvelni fognak? Egy biztos: eddig jól teljesített, felvették! Most már csak arra kell koncentrálni, hogy minden így is maradjon, ezért összeszedtünk pár tanácsot Szegedi Julival, a HR Portal főszerkesztőjével, amivel kicsit gördülékenyebbé teheti azokat a bizonyos kezdő hónapokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az egyedüllét a kulcs ahhoz, hogy végre kipihenjük magunkat

Sákovics Diana 2016. október 2., vasárnap 15:34

Vasárnap van, a pihenés napja. Oké, az, hogy ma éppen népszavazunk is, valószínűleg sokaknál nem segíti a lelazulást, de mégis: ma nincs munka, csak a család, az otthoni teendők, a kalandozás vagy éppen a kanapén henyélés. De vajon ezek a tevékenységek tényleg pihentetnek? Vagy ha ezek nem, akkor mi? Erre kereste a választ a világ eddigi legnagyobb pihenéssel foglalkozó kutatása

Távolról sincs vége, olvasson még »

Meglepő tények és gyakori tévhitek a macskákról

yuka 2016. október 2., vasárnap 11:30

Vannak, akik azt állítják, azért jó macskát tartani, mert velük csak alig, vagy egyáltalán nem kell foglalkozni. Ez mindössze annyiban igaz, hogy őket nem kell levinni sétáltatni, ám a lakásban tartott, de még a szabadba kijáró macskákkal is igen sokat kell törődni! A kölyköket nevelni kell, főleg, ha egyedül vannak, de felnőttként is nagyon igénylik, hogy a gazdájuk foglalkozzon velük. Ha elhanyagoljuk őket, könnyen depresszióba eshetnek, vagy kiszámíthatatlanná válik a viselkedésük. És ez csak egy gyakori tévhit a jó néhány közül. Nézzünk meg most még néhányat!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Másodpercek alatt kiderítheti, hogy egészséges-e a haja

Dívány 2016. október 2., vasárnap 11:15

Kíváncsi, hogy egészséges-e a haja? Nincs ideje és kedve valamilyen hajdiagnosztikai eljárásnak és a vele járó költségeknek kitenni magát? Akkor figyeljen! Csak tíz másodpercre, egy pohár vízre és egy hajszálra van szükség, hogy megtudja, milyen állapotban van a haja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

4 dolog, amit a TED hozzáadott a függőségek megértéséhez

Marjai Kamilla 2016. október 1., szombat 17:32

Ön is a megszállott rajongója a TED konferenciavideóknak? Tudja, ezek azok az ismeretterjesztő előadások, melyek sokakat érintő témákban születnek közérthető nyelven, olykor némi humorral fűszerezve. És azért olyan lebilincselően érdekesek, mert rólunk szólnak. Nincs ez másként a függőség és szerhasználat témakörében született előadásokkal sem, ha ide kattint, máris tanulhat a függőségekről. De vigyázzon, ha valamiért önmagára ismerne, ne elégedjen meg annyival, hogy megnézett egy TED-előadást, tegyen lépéseket saját sorsa alakításának érdekében. Addig is következzék rögtönzött addiktológiai szabadegyetemünk online tananyaga TED-videókból összeválogatva.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Belgiumban misebor helyett is söröznek a szerzetesek

Edicsek 2016. október 1., szombat 14:13

Mikor apátságról, ott élő szerzetesekről és több száz éves hagyományokról hall az ember, akkor valami nagyon titokzatos, filmszerű jelenetet képzel maga elé titkos csapóajtókkal, rejtélyekkel és misztikumokkal. Ehelyett a 888 éves grimbergeni apátságban wifi van, Harry Potter, Facebook, meg a híres Grimbergen sör receptje, a szerzetesek pedig előszeretettel szelfizgetnek az odalátogatókkal.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja, mit tegyen, ha autista emberrel találkozik?

Edicsek 2016. október 1., szombat 11:36

A kutatások szerint Magyarországon minden 67. ember autista, és körülbelül 60 ezer diagnosztizált gyermek és felnőtt él ma Magyarországon. Ellátásuk sajnos nem kielégítően megoldott, és sokan nem is tudják, mit tegyenek, ha találkoznak egy autista emberrel. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 pszichológiai tény, amiről minden szülőnek tudnia kell

Brownie 2016. szeptember 30., péntek 17:52

Tiszta sor, hogy a gyereknevelés nem játék, ezért érdemes tisztába tenni a családtervezés során a miérteket. Szülőnek lenni ráadásul azért sem kis kihívás, mert hiába a rokonok és ismerősök okoskodása, a tanácsok sokszor ellentmondanak egymásnak, vagyis hiába próbáljuk megfogadni azokat, mindenkinek eleget tenni úgysem tudunk. A legfontosabb azonban a gyerekek és a szülők boldogsága, vagyis a családi harmónia kialakítása és fenntartása. Ehhez pedig nem árt tudni néhány, gyerekneveléssel kapcsolatos érdekes tényt. A PsyBlog segítségével összeszedtük tíz, nemrégiben készült pszichológiai kutatás eredményeit, hogy eloszlassuk a leendő vagy gyakorló szülők kételyeit.

shutterstock 292626968
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés