#ÉLETEM

Ezért nem alszik jól idegen helyen

Sákovics Diana 2016. augusztus 28., vasárnap 18:01

Amikor új helyen töltjük az éjszakát, gyakran rosszul alszunk. Ilyenkor gyakran nehezebb elaludnunk, de többet is mocorgunk, forgolódunk, riadunk fel az éjjel: valahogy éberebbek vagyunk. De vajon miért? Egy nemrég megjelent kutatásban egy csapat biológus erre kereste a választ. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Porszívózási trükkök, amikre nem is gondolt volna

dívány.hu 2016. augusztus 28., vasárnap 08:07

A One Crazy House-on jelent meg egy jó gyűjtés arról, hogyan tudjuk néhány egyszerű trükk segítségével új magaslatokba emelni a porszívózási teljesítményünket, hogy még nagyobb hatásfokkal tudjuk kihasználni a porszívónk kínálta lehetőségeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A pasik mindig lemondják a második randit. Mi a baj velem?

Sebők Franciska 2016. augusztus 27., szombat 21:57

Egy kedves olvasónk, Andrea osztotta meg velünk nehézségeit. Fizikai betegséggel küzd, mégis hihetetlen eredményeket tesz le az asztalra nap, mint nap. Meghiúsult esküvője óta azonban a férfiakkal nem találja a hangot. Története tanulságos: megjelenik benne a mai világ teljesítmény orientáltsága, a pályakezdők nehézségei, valamint a párválasztás nehézsége.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért se pisiljen a medencébe!

Dívány 2016. augusztus 27., szombat 12:36

A strandon és az uszodában rengeteg idegesítő embertípussal találkozni, persze egyénfüggő, hogy kit mi és mennyire zavar, ha egyáltalán zavar, de abban talán mindenki egyetért, hogy a vízbe ürítés nem annyira tartozik az elfogadható kategóriába. Az American Chemical Society, vagyis az Amerikai Vegyészeti Társaság összeszedett egy rakást tényt arról, mi történik, ha valakinek ingerenciája támad, és ahelyett, hogy elmenne a mosdóig, a vízben lebegve végzi el a dolgát.

Nos, kezdjük ott, hogyha nem fertőtlenítenék a medencék vizét, akkor elszaporodnának benne a nemkívánatos mikroorganizmusok. A klór, nátrium- és kalcium-hipoklorit például megfelel a célnak, illetve csak részben, mert nem mindegyik patogénnel szemben hatásosak, a hasmenést okozó Cryptosporidiumok például fittyet sem hánynak rájuk. Ezért vetnek be ózont, UV-fényt vagy brómot is a fertőtlenítéshez. Persze mindennek ára van, a korábban említett vegyületek reakcióba lépnek a belőlünk vagy rólunk származó szerves anyagokkal, gondolunk itt a koszra, izzadtságra, vizeletre, és olyan melléktermékek jönnek így létre, amelyek nem tesznek jót az egészségünknek. 

És akkor jöjjönek az igazán csúf tények, kutatók szerint egy medence (nem tudjuk mekkorára gondoltak, de ezt talán mindegy is) személyenként 30-80 ml vizeletet tartalmaz. A vizeltben karbamid található, amiből a klórral kölcsönhatásba lépve nitrogén-triklorid (vagy triklór-amin) lesz. Az egy dolog, hogy ennek köszönhető a medenceszag, de ettől lesznek vörösek a szemei, és légzőszervi problémákhoz vezethet. A rekreációs célból úszóknál egyébként a vizelet az egyik fő felelős a kellemetlen melléktermékekért. Persze a kutatók nincsenek könnyű helyzetben, hiszen tényleg rengeteg minden oldódik, kerül be a vízbe a pancsolók/úszók miatt. És akkor még nem is beszéltünk a különböző gyógyszerekről, amik szintén az emberi húslevesben landolnak, ha valaki nem bír magával. 

Szóval kérünk mindenkit, tegyen egy szívességet a világnak és magának, zuhanyozzon le és menjen mosdóba mielőtt belevetné magát a vízbe!

Pattanáspornó: az undorító őrület, amire tudományos magyarázat is van

Becca 2016. augusztus 27., szombat 11:18

Tavaly értetlenkedtünk egy kicsit azon, hogy miért jó szőrtüszőket nyomkodni a strandon. Akkor még nem sejtettük, hogy ez a téma újra előkerül majd, pár hete azonban szembesültünk a ténnyel: létezik „pattanásperverzió”. Vagyis van, aki élvezettel figyeli, ahogyan egy másik ember gigantikus vagy éppen aprócska pattanását/miteszerét kinyomják. Számunkra irtó gusztustalan ez a folyamat, és valószínűleg sosem fogjuk megérteni, hogy mit lehet szeretni rajta, de a neten egyre terjednek az ilyen videók. Össze is gyűjtöttünk párat, és utánajártunk annak is, miért  van erre igény.

Mielőtt folytatnánk, egyet kérünk csak, ha megnézi a felvételeket, mindenképpen ebéd előtt tegye, mert fordított esetben nagy rá a sansz, hogy a kaja visszajön. Nos, ha felkészítette arcizmait a fintorgásra és hunyorgásra, a hajtás után meg is nézheti miről beszélünk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nárcisztikusok nyolc jellemző hazugsága

Brownie 2016. augusztus 26., péntek 19:36

Stephen Johnson pszichológus szerint a nárcisztikus személy jellemzője, hogy eltemeti valós önkifejezéseit, miközben a külvilág felé egy magabiztos, felsőbbrendű, másokat lenéző énjét mutatja. Mindeközben mi sokszor leegyszerűsítve értelmezzük a nárcizmus jelenségét és úgy tartjuk, hogy az ilyen emberek szerelmesek önmagukba, miközben másokat irányítanak és kihasználnak, vagyis gonoszak, ezért óvakodni kell tőlük.

Tény, hogy nem könnyű velük az élet, de a legtöbb esetben ők maguk sincsenek tudatában annak, hogy valójában krónikusan alacsony önértékeléssel és negatív énképpel rendelkeznek. Sokkal pontosabb tehát az a megfogalmazás, hogy a nárcisztikus személy szerelmes egy általa idealizált énképbe, ami a saját magával kapcsolatos kételyek túlkompenzálásának következménye. Ez a viselkedés pedig valamilyen kora gyerekkori sérülésre vezethető vissza.

„A nárcisztikus emberek legbelül rút kiskacsának érzik magukat, még akkor is, ha ezt nem akarják mások előtt beismerni és kimutatni” – írja Preston Ni, a How to Successfully Handle Narcissists című könyv szerzője a Psychology Today oldalon. A patológiás nárcizmus tünetei közé tartozik a megtévesztés, a hazudozás, a valóság elferdítése, a túlzó megnyilvánulások és mások irányítása is. „Mivel ugyanis a nárcisztikusok nem hiszik el magukról, hogy értékes és fontos emberek, általában másokat manipulálnak, hogy elérjék céljaikat – írja a szakértő, aki összegyűjtötte azokat a torzításokat és megtévesztő, kamuszagú megnyilvánulásokat, amiket gyakran hallunk a nárcisztikusoktól. Íme:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Programajánló: fusson vadasparkban, zombiként vagy pezsgőért

Dívány 2016. augusztus 26., péntek 09:14

Nyár elején összegyűjtöttük azokat a futóversenyeket, amit összeköthetett egy kellemes vidéki vakációval. Most pedig azokat a megmérettetéseket szedtük össze, amik vagy a helyszín, vagy a tematika miatt különbözbek a szokásos városi versenyektől. A listánk ezúttal sem teljes, inkább csak kedvcsináló gyűjtemény.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Meg lehet enni a foltos gyümölcsöket?

Dívány 2016. augusztus 25., csütörtök 17:28

Amerikában 2010-ben 30 milliárd dolláros értékben mentek pocsékba olyan gyümölcsök és zöldségek, amelyeken külső sérülések, foltok és elszíneződések voltak láthatóak. A kiskereskedők és vásárlók ezekből nem kértek, és valljuk be, mi is inkább a tökéletes almát választjuk. De mik ezek a küllembeli hibák, és oké, ha megesszük őket? A TEDEd sorozatban ennek járnak utána.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rossz párkapcsolatban rosszabbul is alszunk

Sákovics Diana 2016. augusztus 25., csütörtök 16:01

Jól aludni fontos. Az alvásminőség ugyanis a hangulatunkra, a teljesítményünkre és az egészségünkre is hatással van, ahogy arra is, képesek vagyunk-e sokáig fitten tartani az agyunkat. Ehhez képest keveset alszunk, és azt se túl jól. Az alvásminőségünket jelentősen rontja, ha stresszelünk, rágódunk, agyalunk, ahogy az se tesz jót, ha boldogtalan a párkapcsolatunk. Legalábbis erre jutott egy friss kutatás. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 betegség, amitől büdös lesz a szája

ST 2016. augusztus 25., csütörtök 14:34

A rossz szájszag valószínűleg minden ember rémálma, de általában könnyen elkerülhető, ha ismerünk pár alapvető módszert, pl. rendszeresen mosunk fogat, használunk szájöblítőt, és ha olyasmit eszünk vagy iszunk, ami kellemetlen leheletet ad, akkor jöhet a mentolos cukorka vagy a cukormentes rágógumi. És nem minden esetben kell arra gondolni, hogy az illető ezekkel nincs tisztában. Az ébredés utáni szájszagról nem igazán tehetünk, arról van szó ugyanis, hogy az alvás közben nem termelődik annyi nyál, így a száj kiszáradhat, a baktériumok pedig elszaporodnak – írja a Women's Health.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ő iszik, én segíteni szeretnék rajta

Marjai Kamilla 2016. augusztus 24., szerda 21:28

A függőséggel kapcsolatban többnyire azt képzeljük, hogy az érintett egyszemélyes monodrámája. Ez részben igaz is, hiszen saját leépülésében és felépülésében is a szenvedélybeteg játsza a főszerepet, ugyanakkor mind a leépülésben, mind a felépülésben akadhatnak segítői. Régi mondás szerint „a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve”, és erről nem érdemes megfeledkezni akkor sem, ha egy szenvedélybeteggel állunk szemben. Olykor a segítő szándékkal megcselekedett reakcióink ellentétes hatást érnek el és nem jut előbbre sem a szenvedélybeteg, és mi magunk sem. A hibás segítségnyújtás csapdájába nemcsak a családtagok eshetnek, de hivatásos segítők és jószándékú önkéntes aktivisták is. Mik a leggyakrabban elkövetett segítői hibák? Hogyan ne segítsünk?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tuti családi program: kisvasutazás Csömödértől Kaszóig

travelo 2016. augusztus 24., szerda 13:47

A kisvasutakat mindenki szereti – változatosságot hoznak az erdei kutyagolásba. A gyerekeket kifejezetten könnyen rá lehet venni egy-egy nagyobb túrára, ha tudják, hogy a táv egy részét kisvasúton zötykölődve tesszük majd meg. Van pár egészen magától értetődő példa erdei vasútra: a hűvösvölgyi Gyermekvasutat, a lillafüredi, a kismarosi, de talán még a Zsuzsi névre keresztelt debreceni kisvasutat sem kell nagyon bemutatni senkinek. Viszont Csömödéren, Kaszón vagy éppen Mesztegnyőn vonatoztak már? Ugye, hogy nem?

Távolról sincs vége, olvasson még »

A túlzásba vitt pozitív gondolkodásnak árnyoldala is van

Brownie 2016. augusztus 23., kedd 17:00

Mindenki megtapasztalhatta már, hogy a pozitív gondolkodás egyik formája, a jövőről való álmodozás és a kellemes események elképzelése segít, hogy a jelenben jobban érezzük magunkat, de egy új tanulmány szerint a fantáziálgatásnak káros hatása is van - írja a PsyBlog.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért jobb a jobb kéz, mint a bal?

Brownie 2016. augusztus 22., hétfő 19:09

A statisztikai adatok szerint az emberek 10-15 százaléka balkezes, vagyis szép számú kisebbségnek számítanak, és a balkezesség terjedésében minden bizonnyal közrejátszik, hogy a világháborúk óta a társadalom a korábbinál sokkal engedékenyebb ebben a kérdésben. A pedagógia mai álláspontja szerint balkezes gyereket „átszoktatni” szigorúan tilos, de nem volt ez mindig így: amit ma az emberi természet egyik ártalmatlan jelenségének tartunk, azt évszázadokon át patológiai stigmának, illetve gyerekkori zavarnak tekintették. A balkezesség okairól egyelőre nincsen elegendő tudományosan megalapozott bizonyíték, hiszen a kutatók is csak találgatnak, összeszedtünk azonban néhány érdekességet azzal kapcsolatban, hogyan alakulhatott ki a jobb oldal és jobb kéz iránti elfogultság.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Oké, hogy divatos lett a köpölyözés, de hatásos is?

Szvetlana 2016. augusztus 22., hétfő 16:06

Az úszófenomén, Michael Phelps és még jó pár olimpikon, például Alex Naddour, Natalie Coughlin, Chris Brooks, sőt Madarász Viktória is használja a köpölyözést. De tényleg van értelme, vagy placebo az egész?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sokan vannak és ravaszak, ezért olyan nehéz azonosítani a pszichopatákat

S-W. Zsó 2016. augusztus 21., vasárnap 19:37

Mivel a pszichopata szó hallatán legtöbbünknek elsőre biztosan egy agresszív, veszélyes figura, mondjuk egy tömeggyilkos arca ugrik be, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ilyen emberekkel találkozni a való életben olyan eséllyel lehet, mint a tűt megtalálni a szénakazalban.

„A valóság azonban ennél árnyaltabb és meglepőbb, mert a pszichopaták sokkal nagyobb számban vannak jelen a társadalomban, mint ahogy azt gondolnánk, és ha előfordulási arányukat vesszük, akkor a pszichopátia egyáltalán nem számít különleges jelenségnek. Éppen ezért, mivel egyáltalán nincsenek kevesen, és különösen a bűncselekmények elkövetői között nem kell őket nagyítóval keresni, érdemes rájuk nagyobb figyelmet fordítani” – figyelmeztet Siket Zsuzsanna Az érzelmek nélküli üresség birodalma – A pszichopátia büntetőjogi és büntető eljárásjogi kérdései című tanulmányában.

Nemrég írtunk arról, hogy mennyire összetett jelenség a pszichopátia, ezért definiálni sem olyan egyszerű azt. A vizsgálatok során ráadásul a kutatóknak azzal is meggyűlhet a baja, hogy az alanyok félrevezetik őket, hiszen a pszichopaták nagyon jól értenek a manipulációhoz. A tévhitek eloszlatása után összegyűjtöttünk még néhány érdekességet erről a rejtélyes személyiségzavarról. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nehezen barátkozik? Nézesse meg az immunrendszerét!

Sákovics Diana 2016. augusztus 21., vasárnap 16:23

A jó kapcsolatoktól leszünk boldogok és egészségesek. Ez a legfontosabb eredménye a világ legrégebb óta tartó boldogságkutatásának, és még számos más, a mindennapi jól-létünkkel kapcsolatos vizsgálatnak. De vajon miért? Hogyan függ össze az egészség a szociális kapcsolatokkal? És hogyan jelenik meg mindez a testünk szintjén? Egy kutatócsoport ezekre a kérdésekre kereste a választ, és részben meg is találta. Mondjuk csak egereknél. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Olvasson könyvet, éljen tovább!

nemoszi 2016. augusztus 21., vasárnap 13:14

Az amerikai tudósok az új brit tudósok: egy kutatócsoport arra jutott több küzdelmes év után, hogy aki olvas, az kisebb eséllyel hal meg. Összesen 3635 ötven év fölötti embert követtek nyomon 12 évig, és résztvevőket három csoportra osztották: az egyik csoport egyáltalán nem olvasott könyvet, a másik heti 3 és fél órát olvasgatott, a harmadik csoport 3 és fél óránál többet olvasott hetente.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Külföldi szigetlakók ajánlják a városukat

Edicsek 2016. augusztus 21., vasárnap 10:10

Minden évben rengeteg külföldi látogat a Sziget fesztiválra, és szóba elegyedik velük, többségük előbb-utóbb rákérdez, hogy mit érdemes megnézni, hova érdemes elmenni Budapesten. Mi csavartunk egyet ezen, és idén is megkérdeztük, hova érdemes ellátogatni, ha mi utazunk el az ő városukba. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készüljön fel a futóversenyre 4 hét alatt!

Divany.hu 2016. augusztus 20., szombat 09:34

Mindig van kifogás arra, miért ne fussunk, télen ugye hideg van, nyáron meg pont túl nagy forróság, lényeg a lényeg, a tavaszi és őszi futóversenyekre a felkészülés komoly elhatározást igényel. Szeptemberben egymást fogják érni a futóversenyek – kezdve a Runway Runnal –, és aki igazán komolyan veszi a készülést, vagy még az életében nem futott, de most félmaratonra nevezett be, az nyilván keményen tolja az edzéseket már hónapok óta. De mit tegyenek azok, akik tavasszal futottak eleget, nyáron is folyamatosan sportoltak, csak kicsit lustábban, mint kellett volna, viszont 3-4 hét múlva elindulnának egy kellemes 5 vagy 10 kilométeres távon, és kicsit jobbak szeretnének lenni, mint eddig? Ennek jártunk utána Zsirai Milán edző segítségével, aki rendesen lemozgatott minket és beavatott az iramfutás rejtelmeibe!

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 dolog, amit a hétköznapokban megtehet egy jobb életért

Sákovics Diana 2016. augusztus 20., szombat 08:31

Mind szeretnénk boldogok lenni. Van, akinek ez alapból könnyebben megy, másoknak kevésbé, de a pozitív pszichológiai kutatásokból tudjuk, hogy a boldogság nem adottság, hanem egy képesség, ami tanulható és fejleszthető. Ráadásul sokszor könnyebben, mint hinnénk. Paul Dolan brit közgazdász és boldogságkutató szerint a boldogságot úgy a legkönnyebb elérnünk, ha nem agyalunk rajta túl sokat, egyszerűen arra figyelünk, hogy mi okoz örömöt a mindennapjainkban, hogy mit élvezünk, és ezeket a dolgokat tudatosan keressük, gyakoroljuk. A boldogság tehát nem a nagy dolgokban, inkább a klassz hétköznapokban keresendő. Arról, hogy hogyan lehet jobbá tenni mindennapjainkat már korábban is írtunk, most pedig Elisha Goldstein klinikai pszichológus gyűjtött össze néhány hasznos tippet a témában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 út, ahogy a természet közelsége megnyugtat

Sákovics Diana 2016. augusztus 19., péntek 14:31

“Az a baj itt a városban, hogy nem látni az eget. Mondjuk, amúgy sem néz fel senki.” - mondta anno egy falun élő iskolatársam. Gőzöm sincs, hogy miért égett ez a gondolat akkor a fejembe, de a lényeg, hogy számtalanszor eszembe jut, hogy vajon mennyit ad hozzá az életünkhöz az, ha közel élünk vagy legalábbis rendszeresen képesek vagyunk kapcsolódni a természethez. A pszichológiai kutatások szerint sokat. Legalábbis, ami a lelki nyugalmunkat illeti. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így változik meg az élete, ha lejön a cukorról

Dívány 2016. augusztus 19., péntek 12:16

A finomított cukornak elég rossz a PR-ja, az Elite Daily videója szerint túlzott fogyasztása például depresszióhoz, szorongáshoz és rákos, valamint szív- és érrendszeri problémákhoz vezethet. Ha ez nem győzte meg, akkor itt van még pár érv, amit érdemes fontolóra venni:

  • Jobban tud majd aludni. Ha ugyanis lefekvés előtt valami édeset eszik, megemelkedik a vércukorszint, felpörög, és nem tud majd olyan könnyen álomba szenderülni.  
  • A cukorkómát is kihúzhatja a listáról. A cukor állítólag megzavarja az agysejtek kommunikációját, és ha búcsút int neki, akkor javul majd a memóriája és a tanulás is jobban megy. 
  • Eltűnnek a pattanásai. A cukor gyulladáskeltő anyag, és szépen kivirágzik tőle az ember arca. Ha viszont nincs utánpótlás, akkor a ragyáknak is annyi. Legalábbis azoknak, amik a túlzott édességfogyasztás miatt keletkeztek. 
  • Nem lesznek durva hangulatváltozásai. Ha gyors enegrialöketre van szüksége, akkor a cukor jó megoldás lehet, de ha vége a pörgésnek, kimerült és nyűgös lesz.
  • Meg hát persze fogyni fog, hiszen kevesebb kalóriát visz majd be a szervezetébe. A legjobb, ha az étrendváltást testmozgással párosítja, és ne feledje, vannak jó szénhidrátok is

Ide kattintva elolvashatja, hogyan veheti fel a harcot a cukorfüggőséggel szemben. A hajtás után pedig bővebben olvashat arról, hogy mik is azok a szénhidrátok, mert hogy ugye a cukor is ide tartozik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

B4 Fitness: megtaláltuk az egyik kedvenc edzőtermünket

km 2016. augusztus 18., csütörtök 08:19

2015-ös sorozatunk újraéled: budapesti edzőtermeket veszünk sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legprofibb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket általában All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

"A lányok kerülnek, a fiúkkal nem jövök ki. Magányos vagyok. Mit tegyek?"

Kurán Zsuzsa 2016. augusztus 17., szerda 20:13

Olvasónk - nevezzük Áronnak - magányos, barátokra és párkapcsolatra vágyik, azonban ismerkedései kudarcba fulladnak. Üresnek érzi életét, egyedüli örömforrása, amikor megérkezik fizetése, azonban ezt ő is érzi, hogy nem elég a boldog élethez. Miközben az idő múlik, és Áron szorongása egyre nő. De vajon mit lehet tenni ebben a helyzetben? Áron mesél, a pszichológus válaszol.

 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 185

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés