#ÉLETEM

Ön kibírná egy hónapig alkohol nélkül?

Sákovics Diana 2016. október 30., vasárnap 12:16

Egy hónap alkohol nélkül. Vajon nehéz? Egy függőnek nyilván az, de mi van az alkalmi ivókkal, azokkal, akik a társas helyzetek kedvéért isznak, vagy éppen néha-néha lazulásból? Nekik vajon okozna nehézséget, ha nem ihatnának egy hónapig? A válaszok nyilván függnek a személyiségtől, az alkoholhoz való viszonytól, és az éppen aktuális élethelyzetektől. Az pedig, hogy konkrétan milyen nehézségek merülnek fel egy ilyen kísérlet közben leginkább úgy deríthető ki, ha saját magunkon kísérletezünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja, hova a legjobb fújni a parfümöt?

Dívány 2016. október 30., vasárnap 11:08

Sokan tudják, hogy a parfümöt leginkább a csuklókra és a nyak oldalsó részeire van értelme fújni, ha azt akarjuk, hogy minél tovább rajtunk maradjon az általában jó drágán megvásárolt illat. Emögött az a tudományos magyarázat, hogy ezeken a területeken futnak a legközelebb a bőrhöz az erek, ami azt jelenti, hogy itt kicsit mindig melegebb a test, így jobban párolog a parfüm.

Na, de azt tudta, hogy nem is ezek a leghatékonyabb területek?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért rosszabb a szex, ha sok pornót néz

Csonka Balázs 2016. október 29., szombat 16:21

Pornónézés közben az ember ritkán gondolkozik a párkapcsolatán. A pornó most van, a kapcsolat meg úgy általában. A pornón kívül. Egyébként is, mi köze lenne egy rövid videónak a kapcsolatomhoz. Vagy többnek. Ez két külön dolog. Sajnos úgy tűnik, hogy nem. Az önök válaszaiból is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért érzi magát annnyira nyomorultul, ha beteg

be 2016. október 29., szombat 11:36

Egy csiklandós érzéssel kezdődik a torokban, ami egészen gyorsan köhögéssé válik. Az izmok elkezdenek fájni, ingerlékennyé válunk, és ha csak az ételre gondolunk, már a gondolatától is rosszul vagyunk. Ismerős a helyzet? Igen, influenzásak vagyunk! Logikus feltenni azt a kérdést, hogy ilyenkor mi is zajlik a testünkben? A tünetek nyomorult egyvelege annak az eredménye, hogy a fertőzés áramlik a testünkön keresztül? A TedEd-en találtuk a rövid animációs videót, amiben Marco A. Sotomayor megmagyarázza, ténylegesen mitől érezzük magunkat betegnek!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Igénytelen vagy okos az, aki nem mos naponta?

Dívány 2016. október 29., szombat 08:01

Többször is megírtuk már, hogy a háztartásban mit milyen sűrűn érdemes tisztítani, mosni. De mi a helyzet a ruhákkal? Igénytelen az, aki a nap végén nem dobja a szennyesbe azt, amit viselt? A Mumsnet egyik felhasználója óriási vitát indított el azzal, hogy felvetette, ha az adott ruhadarab nem lett koszos, nincs szaga, akkor ő bizony nem mossa ki, hanem kiteszi egy kicsit levegőzni, majd felveszi még egy pár alkalommal. Hozzátette, férje nem igazán ért egyet ezzel, és persze ő is csak a felsőket, farmernadrágokat és hasonló holmikat kíméli így.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jobb a memória, ha különböző érzeteket kapcsol össze az agyunk

S-W. Zsó 2016. október 28., péntek 19:57

Tegyük fel, hogy különböző színekben látja a betűket és a számokat - hiába feketén-fehéren sorakoznak fel ön előtt a könyv lapjain. Képzelje el, hogy a zenei hangok mindenféle alakzatokban, táncoló formákként jelennek meg a fejében. Vagy hogy a szavaknak és a neveknek szokatlan íze van, és akárhányszor találkozik a börtön szóval, mindig ugyanazt a szalonna ízt érzi a szájában, az Angéla név hallatán pedig mintha kakaót inna. Ez a szinesztéziás érzékelés, egy olyan neurológiai jelenség, amelyben az egyik érzékszerv által keltett benyomás automatikusan aktivál egy másik érzetet, vagyis például a hangokat nem csak hallani, de látni, ízlelni, vagy akár tapintani is képesek azok, akiknek megvan ez a képessége.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Marokkóval és Portóval vetekszik Debrecen

Dívány 2016. október 28., péntek 16:52

A Lonely Planet 2017-es, legjobb ár/érték arányú utazásait ajánló könyvébe bekerült Debrecen is!

Az első helyen Nepál áll, melyről azt írják, a földrengések után kezd magához térni, egyedi állatvilágát és csodás hegyeit már nagyjából napi 50 dollárból felfedezhetjük. Második Namíbia, melynek dollárja gyengül, így most olcsón járhatjuk be nemzeti parkjait és telepakolhatjuk Instagramunkat menő fotókkal. A harmadik Porto, a negyedik Velence, és – dobpergés – az ötödik máris Debrecen!

lp2

A Lonely Planettel egy egész hétvégét megtervezhetünk második legnagyobb városunkban, péntekre a belváros felfedezését, például a Csapó utcai virágpiacot és a Vár utcai Nagy Piacot, majd a Nagyerdei parkot és a termálfürdők látogatását ajánlja a szerző, Isalska Anita. Az egész szombatunkat a Hortobágyon töltjük, ha rá hallgatunk, vasárnap pedig a Déri Múzeumot, a Modemet és a Nagytemplomot vehetjük be. A legjobb helyek, ahol ehetünk a Lonely Planet szerint: Debrecenben az Ikon és a Régi Vigadó, a Hortobágyon a Kilenclyukú hídhoz közeli Hortobágyi Csárda 

shutterstock 357962270
Fotó: katatonia82 / Shutterstock

Debrecen ezzel lenyomta Belize-t, Marokkót, egész Oroszországot, az ausztrál Bellarine-félszigetet és az amerikai Michigan Felső-félszigetét. Mit szól?

Nos, mit szól?

  • 136
    Debrecen tényleg a világ egyik legjobb helye!
  • 224
    Én nem értem ezt a választást, de örülök a hírnek.
  • 118
    Inkább mennék Belize-be...

Az előítéletek csökkentéséhez társadalmi változások kellenek

Sákovics Diana 2016. október 28., péntek 11:30

Kikkel vagyunk előítéletesek? Az idegenekkel, nyilván. Azokkal, akiket nem ismerünk, nem értünk, akikkel szemben bizalmatlanok vagyunk. Hogy csökkenthető az előítélet? Személyes találkozással, azzal, ha lehetőségünk van rálátni, hogy a másik önálló személyiséggel, érzésekkel, kompetenciákkal bír, vagyis sokkal összetettebb, bonyolultabb lény, mint ahogy az a fejünkben élő - gyakran hamis - információfoszlányból következne. Az előítélet és a gyűlölködés ellenszere tehát elméletileg a kapcsolat. Logikusnak hangzik. Viszont úgy tűnik, önmagában a kapcsolat kevés lehet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi van akkor, ha egy nő többet keres a pasijánál?

Böszörményi Edina 2016. október 28., péntek 09:47

Abszolút nem meglepő, ha egyre többször találkozunk olyan párokkal, ahol a nő keres jobban. A pénz és a siker kérdése pedig - akarva vagy akaratlanul - a párkapcsolatokban is fontos befolyásoló tényező lehet. De hogyan hat a párkapcsolatunkra ez a tradicionális felfogással ellentétes felállás? Sákovics Diána pszichológust kérdeztük!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megalázhatják a fodrásznál, csak mert pikkelysömöre van?

Farkas Edina Lina 2016. október 27., csütörtök 16:45

Egy amerikai nő, Julia csak le szerette volna vágatni a haját, de új frizura helyett egy jókora megalázástatással lett gazdagabb, ugyanis pikkelysömöre miatt dolgavégezetlenül el kellett hagynia a fodrászszalont – írja a Littlethings.com. Nem egyedi a történet: a mai napig komoly stigmával élnek azok, akik valamilyen bőrelváltozásban, bőrbetegségben szenvednek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem talált párt magának? Ön meddő!

Dívány 2016. október 27., csütörtök 10:52

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) megváltoztatná a meddőség definícióját, és terveik szerint azok az egyedülálló férfiak és nők is ebbe a kategóriába tartoznak majd, akik nem találnak maguknak párt a gyermekvállaláshoz.

Az eddigi kategorizálás szerint azok voltak meddők, akik nem tudtak teherbe esni 12 hónapnyi rendszeres, védekezés nélküli szex után sem. Most majd ide tartoznak azok is, akik képtelenek szexuális partnert vagy kapcsolatot találni illetve építeni, és a döntést azzal indokolták, hogy mindenkinek joga van saját utódhoz. 

shutterstock 79823446

Az új standardot jövőre küldik szét az illetékes minisztereknek, de nem biztos, hogy mindenki jó néven veszi majd, hogy a világszervezet átlép a szociális ügyek területére. Sokan aggódnak amiatt is, hogy így még hosszabbra nyúlnak a várólisták azon párok számára, akik egészségügyi okokból nem tudnak gyermeket vállalni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt a határ a szenvedély és a függőség között

Marjai Kamilla 2016. október 26., szerda 21:15

Rengeteg dologról állították már, hogy függőséget okozhat. Ez a lista akkor bővült jelentősen, amikor kezdték felismerni, hogy nem csak kémiai, de viselkedéses függőségek is léteznek. És valóban, elméletileg bármilyen tevékenység mentén kirajzolódhat a függőség, az más kérdés, hogy a gyakorlatban végül miből lesz tényleg az. Ez egyszerre ijesztő és feloldozó: hiszen ha szinte bármi képes függővé tenni, veszélyben vagyok, de ha bármi képes függővé tenni, nem vagyok nagyobb veszélyben a tevékenységeim által, mint bárki más. Mi a helyzet a kémiai szerekkel? Például hol a határ szociális ivás és a függőség féktelensége között? Van-e egyáltalán pontosan meghúzható határ? Tudok-e élvezni egy pohár bort vagy egy kártyapartit anélkül, hogy a függőség veszélyére kelljen gondolnom? Önben is felmerültek már hasonló kérdések? Keressük meg a különbséget szenvedély és szenvedélybetegség között!

shutterstock 474370996
Távolról sincs vége, olvasson még »

Last minute tippek a hosszú hétvégére és az őszi szünetre

travelo 2016. október 26., szerda 19:17

Mutatjuk a legtutibb programokat, amikhez nem kell hosszas szervezés, elég csak útnak indulni. De persze azoknak is lesz egy-két tippünk, akik szívesen toldanák meg a hosszú hétvégét pár nap szabival, és úgy utaznának el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért nem lehet normálisan kilátni a repülőkből

dívány.hu 2016. október 25., kedd 16:54

Valószínűleg önnek is feltűnt már, hogy hiába ül egy repülőn ablak mellé, akkor sem lát ki rajta teljesen kényelmesen, mert egy kisebb vagy nagyobb mértékben, de általában el vannak csúszva az ablakok a széksorokhoz képest.

A Today I Found Out nemrég utánajárt a témának, és kiderült, hogy nem a gyártók, hanem a légitársaságok a hunyók a dologban.

A gyártók ugyanis úgy készítik el a gépeket, hogy adnak egy ajánlást, hogy szerintük az üléseknek hogyan kellene egymáshoz képest elhelyezkedniük, ebben az esetben általában passzolnak is a sorok az ablakokhoz.

A gépeket megvásárló társaságok viszont bizonyos keretek között, de eltérhetnek ezektől az ajánlásoktól, és általában el is térnek, hogy 1-2 sor plusz ülést pakoltassanak a gépbe, ami azt eredményezi, hogy a széksorok között kisebb lesz a távolság a gyári ajánlásnál, vagyis elcsúsznak a sorok az ablakokhoz képest. A módosítások mögött a legtöbbször az az elgondolás, hogy a cégeknek a szállított utasokból van a bevételük, vagyis minél több embert tudnak felpakolni egy gépre, annál jobban járnak. (Ezzel magyarázható természetesen az is, hogy az ülések mérete és lábtér is összement.)

Távolról sincs vége, olvasson még »

A vonzalomban fontosabb a szépség, mint a személyiség

Sákovics Diana 2016. október 25., kedd 14:17

Rapidrandi. Három perc beszélgetés, csengőszó, váltás. Mindez orvosi maszkban. Persze Japánban, hol máshol. Az AJ+ oldalán jött szembe egy riport, amiből kiderült, hogy a maszkos randik az elmúlt években egyre elterjedtebbek Japánban. Hogy mire kell a maszk? A szervezők szerint arra, hogy a résztvevők ne a szépség, hanem a személyiség alapján ítéljék meg egymást. Itt a szerkesztőségben akadtak, akik kételkedtek az elképzelés hatékonyságban, megnéztük hát, mit mond egy ilyen helyzetről a tudomány. A maszkos rapidrandik pszichológiai elemzése következik. 

shutterstock 292045685
Távolról sincs vége, olvasson még »

5 dolog, amit nem tudott a hűtlenségről

Sákovics Diana 2016. október 24., hétfő 19:25

Ki hajlamos félrelépni? Miért? Milyen hatással van a hűtlenség a párkapcsolatunkra? A pszichológusokat régóta izgatják ezek a kérdések, ami persze nem csoda, hiszen a hűtlenség az emberi párkapcsolatok egyik velejárója. A saját felmérésünk alapján legalább minden harmadik ember csalta már meg az életében valamelyik partnerét. Ha tehát minket személyesen nem is érint a hűtlenség kérdése, biztos, hogy akad olyan ember a szűkebb környezetünkben, akinek mélyebb tapasztalata van a témában.

A kutatások során rengeteg izgalmas dolog derült ki a hűtlenségről, például az, hogy a jó kapcsolatokban is megcsaljuk egymást, vagy az, hogy bizonyos munkakörökben az emberek hajlamosabbak félrelépni. Dr. Justin Lehmiller pszichológus blogját böngészve további meglepő kutatási eredményeket is találtam a témában, itt is van az öt legfurább. 

shutterstock 332233235
Távolról sincs vége, olvasson még »

A kúszás és mászás az új planking

Dívány 2016. október 24., hétfő 15:49

A crawling lehet az új dili, ami felrobbantja majd a fél internetet - írja a Refinery29.com. De mi ez a crawling? Olyasmi kúszás-mászás, amivel a még járni nem tudó kisgyerekek közlekednek, csak ezt felnőttek csinálják, halálosan komoly arccal edzőtermekben meg sportpályákon. És közben természetesen lefotózzák magukat, és kirakják a közösségi oldalakra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Alvászavarok: miért alakulnak ki és mik a megoldások?

Böszörményi Edina 2016. október 23., vasárnap 20:47

Mindannyian tudjuk milyen felemelő érzés, amikor egy fárasztó nap után hazaérünk, és belefekszünk a puha ágyba és reggelig úgy alszunk mint a bunda. Ilyenkor a felkelés is könnyebben megy, és egy igazán jól átaludt éjszaka után a napunk, sőt az egészségünk is jobb és minőségibb lesz. De mi van akkor, ha alvási zavarokkal küzdünk, és ezekről az éjszakákról csak álmodoznánk (persze ha tudnánk)? Sorra vettünk három alvászavart, megnéztük mi okozza és mit tehetünk ellene!

A jó alvás ismérvei

 Csak a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás lehet a jó alvás. Életszakaszonként más az ember alvásigénye: születéstől egyéves korig a húsz óra alvás az ideális, egy fiatal felnőttnek már csak nyolc óra alvásra van szüksége, az idős embereknek pedig hat óra is elég. Persze egyénenként változhat, vannak, akik több, vannak, akik kevesebb alvást igényelnek, a túl kevés alvás mindenesetre betegségekhez vezethet. Ami a minőséget illeti, fontos, hogy meglegyen az alvás ciklikussága. Egy alvási ciklus felnőttkorban 90 percig tart, ennek az első két stádiuma a felületes alvás, a harmadik és negyedik szakasza mélyalvás, ezt követi az ún. REM fázis. Ez a felosztás az éjszaka első kétharmadára a jellemző, az utolsó szakaszban nincs mélyalvás, csak tartós felületes alvás, hiszen akkor már az ébrenlétre készülünk. Ha nem megfelelő az alvás szerkezete, bármilyen is a hossza, akkor nem lesz pihentető. Erre a rendszerre sok minden lehet káros hatással az alkoholtól kezdve különböző gyógyszerekig – tudtuk meg dr. Várszegi Máriától.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jobban ízlik az étel, ha magunk főzzük

Sákovics Diana 2016. október 23., vasárnap 15:34

Tudjuk, hogy kövérebbek vagyunk, mint valaha, hogy egyre többen, egyre inkább és egyre fiatalabban hízunk el. Ahogy tudjuk azt is, hogy ezért sokban a környezetünk a felelős. Pontosabban az, hogy az ember története során soha ennyire nem volt könnyen látható, elérhető, megszerezhető a vonzó (zsíros, cukros, tápláló, kalóriadús) táplálék. Meg persze arra sem volt még lehetőségünk eddig soha, hogy megállás nélkül tömjünk magunkba a kaját.  Olyan ez, mintha most érkeztük volna el Misi Mókus örökké termő fájához, de a szigetről már nem lenne visszaút. Persze mindez nem az emberiségre, csupán a nyugati világ lakóinak többségére, így a magyar lakosság nagyobb százalékára igaz. 

A tömeges elhízásnak rengeteg káros egészségügyi következménye van, nem beszélve arról a rombolásról, amit az elhízás az önértékelésünkkel és a párkapcsolatainkkal, a szexuális életünkkel tesz. Nem véletlen, hogy a fogyókúrabiznisz virágzik, az életmódváltás lassan üres közhely, ahogy nem véletlen az sem, hogy számos pszichológiai kutatás foglalkozik a fogyókúra, az elhízás, az egészséges étkezés lelki hátterével. Ezekből tudjuk például, hogy érdemes odafigyelni az ételekkel kapcsolatos érzelmeinkre, arra, hogy mennyire vagyunk leterhelve úgy általában az életben, meg arra is, milyen gasztrokörnyezetben élünk. Ez utóbbi kutatási eredményekhez tesz hozzá most egy friss német vizsgálat, amiből kiderül, hogy sokkal jobban járunk, ha otthon főzünk, mintha készételt veszünk vagy rendelünk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 mindennapos szokás, ami gyorsítja a bőr öregedését

Brownie 2016. október 23., vasárnap 09:34

A becslések szerint 2019-ig világszerte összesen 52 trillió forinot költünk majd el öregedésgátló termékekre és szolgáltatásokra, pedig nemrég kiderült, hogy a ránctalanító krémek többsége legfeljebb hidratálni tud. „Csak az Egyesült Királyságban évente 50 ezer ember fordul kozmetikai sebészhez, hogy megszabaduljon a zavaró ráncoktól vagy a tartósan száraz bőrtől, miközben figyelmen kívül hagyják, hogy akár tíz évvel is öregíthetik a bőrüket olyan káros szokásokkal, mint a dohányzás, a túlzásba vitt alkoholfogyasztás, a szoláriumozás vagy a helytelen táplálkozás” – írja a Daily Mail. Érdemes lenne tehát inkább átértékelni az életmódunkat, ha természetes úton lassítanánk az öregedés folyamatát – ahelyett, hogy időnként kés alá fekszünk. Szakértőt kérdeztünk arról, hogy milyen apróbb változtatásokkal őrizhetjük meg bőrünk egészségét és rugalmasságát. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Nekem van elsőként diplomám a családban, mégis hülyének érzem magam."

Sebők Franciska 2016. október 22., szombat 19:28

Az elmúlt hónapok során több sikeres nővel beszéltem, akik emberfeletti módon több diplomát tettek le egyszerre, jó állásuk van, lefutották már a maratont, mégsem elég jók önmaguknak. Úgy érzik, sehová sem tartoznak, az otthoniak árgus szemekkel nézik életútjukat, az új közegben pedig butának gondolják magukat. Milyen nehézségei lehetnek az „első generációs értelmiség létnek”?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért érdemes őszig várni az esküvővel

Dívány 2016. október 22., szombat 10:55

A szüleim szeptemberben házasodtak össze, mert édesapám szerette volna, ha édesanyám névnapján mondják ki a boldogító igent, nagybátyámék pedig követték a példájukat, szóval nálunk hagyomány lett az őszi esküvő, és úgy tűnik, egyre többen vannak, akik úgy döntenek, főszezonon kívül kötik össze az életüket, nézzen csak szét a Facebook-oldalán! De miért érdemes ezt az évszakot választani? A hajtás után kiderül! 

shutterstock 364932560
Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar világsiker: új gyulladásgátló molekulát azonosítottak

Dívány 2016. október 22., szombat 09:37

Egy eddig kevéssé vizsgált fehérje gyulladásgátlásban játszott szerepét azonosította a Semmelweis Egyetem Élettani Intézetében a Dr. Ligeti Erzsébet vezetésével működő Fagocita Élettani Kutatócsoport - írja a Semmelweis.hu

A korábban „fehér foltnak” számító ARHGAP25 nevű szabályozó fehérje ezután akár új gyógyszercélpont is lehet a gyulladásos betegségek gyógyításában. Az erről szóló publikáció a The Journal of Immunology októberi számában jelent meg, és beválogatták a lapszám legkiemeltebb cikkei közé.

shutterstock 326882960
Fotó: Shutterstock
Távolról sincs vége, olvasson még »

A jó szexhez legalább három hónapot kell gyakorolni

Sákovics Diana 2016. október 21., péntek 21:51

A fiatal nők közel fele hisz az örök szerelemben, nem hisz viszont az azonnali jó szexben. Többek között ezek derültek ki egy friss felmérésből. A Ragaszkodj hozzá! kezdeményezés online kérdőívét 6227 fő töltötte ki, 94 százalékban nők, többségük (80%) 18 és 33 év közötti. A kutatás tehát a magyar lakosságra nézve messze nem reprezentatív, de azért így is akad néhány elgondolkodtató eredménye. 

shutterstock 260900648
Távolról sincs vége, olvasson még »

Oltásellenes szöveggel vadít Szendi Gábor

Dívány 2016. október 21., péntek 15:12

"A hetedik osztályos lányok szüleinek 76%-a igényelte az ingyenes HPV-oltást. Ez 34 ezer oltást jelent. Van egy-két megfontolandó eredmény, aminek ismeretében talán csökkenne a lelkesedés" - kezdi oldalán Szendi Gábor, aki utána egy sor tudományosnak tűnő adattal támasztja alá, miért veszélyes a méhnyakrál elleni oltásként emlegetett vakcina. Csak hát ettől még veszélyes butaság, amit terjeszt.

shutterstock 405306670
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés