#ÉLETEM

7 egyszerű módszer, amivel fejlesztheti empátiáját

Sákovics Diana 2016. szeptember 16., péntek 18:44

Az empátia klassz dolog. Nemcsak azért, mert segítségével könnyebben megérthetjük a másik érzelmeit, szándékát, működését, de azért is, mert ez teremti meg az együttműködés, az alkalmazkodás alapját, így ez segít minket ahhoz, hogy egyáltalán képesek legyünk családban, közösségben, társadalomban való együttélésre. Az empátia jelenti tehát a szoros szociális kapcsolataink alapját, melyek pedig elengedhetetlenek a boldog és teljes élethez. 

De valójában mi is az empátia? Milyen fajtái vannak? Hogyan érdemes gyakorolni? És egyáltalán miért? Összeszedtük, amit az empátiáról feltétlenül tudni kell. Köszi a tippet, Greater Good!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: mire jók az alumíniummentes deók?

Dívány 2016. szeptember 16., péntek 10:30

A nyárnak már vége, de melegnek még meleg van: különben meg ősszel is izzad az ember, szóval még most sem késő egy jó alumínium-, alkohol-, és parabénmentes izzadásgátlót vásárolni. Hogy ön ne kerüljön olyan kínos helyzetekbe, mint mi – egyik szerzőnknek konkrétan a nap felénél meg kellett fürdenie –, kipróbáltunk egy rakat dezodort, ami azt ígéri, hogy alumíniummentesen véd az izzadástól (vagy kellemetlen szagoktól). Eredmények a hajtás után!

De mi a baj az alumíniummal?

"Az alumínium- és a cinksók általában nem károsak a bőrünknek, sőt erős gyulladáscsökkentő hatásúak. Ha valahol piros, ég a bőrünk, akkor kenjük be nyugodtan ilyen kencével és sokat fog segíteni. Ezen kívül természetesen rendkívül erős pórusösszehúzó hatása is van, ezért például a lábizzadás csökkentésére is kiváló lehet. Hónalj alatti használata nőknek nem ajánlott, mert a mell nyirokmirigyeinek helyi méregkiválasztása éppen a hónaljon keresztül, izzadással történik legerőteljesebben. Ha ezt az erős pórusösszehúzóval megakadályozzuk, akkor hátráltatjuk a méreganyagok kiválasztását a mell mirigyállományából, ami hosszú távon akár daganatos betegségek kialakulásához is vezethet" - nyilatkozta a Díváynnak korábban dr. Torma Viktória, miért nem ajánlatos az alumíniumsót tartalmazó (és általában, az erős pórusösszehúzó hatású) izzadásgátlókat alkalmazni. 

Az Európai Bizottság fogyasztók biztonságával foglalkozó tudományos bizottsága (Scientific Committee on Consumer Safety; SCCS)  is foglalkozott a témával, és a legutóbb 2014. június 18-án felülvizsgált dokumentumban az összes olyan kutatást áttekintik, amelyekben mostanáig az alumíniumtartalmú kozmetikumok egészségügyi hatásaival foglalkoztak. A bizottság konklúziója egy mondatban a következő: "Az SCCS azon a véleményen van, hogy a jelenleg rendelkezésre álló információk nem támasztják alá az alumínium esetleges rákkeltő hatásával kapcsolatos aggodalmakat - írja a Daganatok.hu.

Természetesen ha biztosra akar menni, akkor kerüli az alumíniumot tartalmazó termékeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyi alvással harcolhat a depresszió ellen

Sákovics Diana 2016. szeptember 15., csütörtök 18:29

A depresszió az egyik leggyakoribb mentális zavar, ami ráadásul nemcsak a lelki működésünket, de az egész szervezetet érintiTudjuk, hogy a depresszió együtt jár különböző testi betegségek magasabb kockázatával, például, a rákkal és a kardiovaszkuláris problémákkal, ráadásul a depresszióban szenvedők gyakran rövidebb ideig is élnek. Nem véletlen, hogy rengeteg kutató keresi a gyógyírt a depresszióra, és úgy tűnik, hogy az antidepresszánsok szedése mellett számos életmódbeli tényező is segíthet a betegeken. Tudjuk például, hogy a tudatos jelenlét gyakorlása és a futás is hatékony depresszióűző, ahogy az egészséges étkezés is csökkenti a depresszió kialakulásának kockázatát. Most egy friss kutatásból kiderült, hogy létezik még egy olyan alapvető szokásunk, ami segíthet kordában tartani a mentális zavart. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez történik, ha a partnere lesz az edzőtársa

Brownie 2016. szeptember 15., csütörtök 11:21

Vannak, akik egyedül, a saját tempójukban szeretnek edzeni, és vannak, akiket inkább az motivál, ha barátokkal együtt járhatnak futni, úszni vagy súlyokat emelni. De mi van akkor, ha a másik felünket választjuk edzőtársnak? A párterápiát ugyan nem helyettesíti, a pszichológusok szerint mégis tökéletes kiindulópont például ahhoz, ha szeretnénk megmenteni egy válságban lévő kapcsolatot, de lehet egyszerűen közös hobbi is a sportolás. A Women's Health magazin és a Prevention.com segítségével összegyűjtöttük, hogy miért tesz jót a kapcsolatnak, és miért árthat a sportteljesítménynek, ha együtt izzadunk és hajtjuk egymást a párunkkal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan, mikor van magyarként a legnagyobb esélye a boldogságra

Sákovics Diana 2016. szeptember 14., szerda 18:39

Ha ön 30-50 év közötti nő, diplomás, családos, a Dunántúlon él egy kisebb településen, jól tud megküzdeni a stresszel és vannak klassz eszközei arra, hogy olyan lehetőségeket teremtsen, amiktől jobban érzi magát a bőrében, akkor nagy eséllyel boldogabb az átlagnál. Legalábbis elnagyoltan így foglalható össze a legújabb hazai boldogságkutatás eredménye, amit az ELTE PPK Pozitív Pszichológia Kutatócsoportja végzett a Jobb veled a világ alapítvány felkérésére.

A Jobb veled a világ alapítvány elnöke, Bagdi Bella életmódfejlesztő tréner egy sajtótájékoztatón beszélt 2014 óta működő, a pozitív pszichológia eredményeire támaszkodó boldogságprogramjukról. A program keretében az emberek ingyenesen sajátíthatnak el és gyakorolhatnak be olyan boldogságfokozó technikákat, melyektől jobb lesz a mindennapi lét. A felnőtteknek szóló programon túl az alapítvány pedagógusok képzésével is foglalkozik, akik aztán iskolai keretek között, boldogságórákon fejlesztik a fiatalok életszeretetét. “A boldog ember tudatosabb, felelősségteljesebb, jobban elfogadja önmagát és másokat is, így képessé válik arra, hogy boldog családot, közösséget és boldog társadalmat hozzon létre.” - mondta Bagdi Bella - “A boldogság tehát nem magánügy, az egyén boldogsága a közösséget is érinti.” 

prof olah attila bagdi bella

De vajon, hogy áll valójában a boldogsággal a közösségünk? Mennyire boldogok körülöttünk az emberek? Mi befolyásolja a boldogságszintjüket? Az alapítvány munkatársai többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ, melyet végül prof. Oláh Attila, prof. Vargha András és Csengődi Márta kutatási eredményei hoztak meg. A több, mint három hónapon át tartó felmérésben az ország 800 településéről 5332 fő vett részt, akik online válaszoltak a jóllétükkel, stressztűrő kapacitásukkal, mentális egészségükkel és boldogságteremtő stratégiáikkal kapcsolatos kérdésekre. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Romantikus kiruccanás földön, vízen, levegőben

travelo 2016. szeptember 14., szerda 15:45

Mihez lenne inkább kedvük: páratlan természeti csodák közt andalogni, pazar panorámában együtt megtanulni valami újat? Esetleg sziklamászással, vagy tandemugrással, vagy éppen hatalmas olasz lakomákkal erősítenék kapcsolatukat? Segítünk megtalálni a megfelelő úti célt!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szabaduljon meg a csuklástól tudományos alapokon!

dívány.hu 2016. szeptember 13., kedd 16:16

Dr. Erich Voigt, a New York Egyetem fül-orr-gégésze két olyan módszert is bemutatott a Business Insidernek, amelyekkel tudományosan szüntetheti meg a csuklását.

A csuklás ugye nem más mint a rekeszizom önkéntelen összerándulása, amit kiválthat egy bizonyos étel, vagy az, hogy túlzottan sokat ettünk és van pár egészségügyi probléma is, ami csukláshoz vezethet, általában viszont annyiról van szó, hogy valami irritálja a nyelőcsövet vagy a légutakat.

A legegyszerűbben pedig úgy lehet megszüntetni a önkéntelen összehúzódásokat, ha veszünk egy nagy levegőt, de van egy másik módszer is, mégpedig az, ha a videóban bemutatott módon egy pohárból úgy iszunk, hogy a józan paraszti ésszel szembemenve a tőlünk távolabb eső részéből próbálunk kortyolni. Ahhoz, hogy utóbbit meg tudjuk tenni, olyan görnyedt pózt kell felvennünk, ami garantáltan beszorítja a zabolázatlan rekeszizmot. Dr. Voigt azt mondja, ezzel a módszerrel olyan emberen is sikerült segíteni, aki egy hete megállás nélkül szenvedett a csuklástól. 

Ha ez sem jönne be, esetleg próbálkozhat a cukorral

Van egy egyszerű gyakorlat, ami optimistábbá teszi

Sákovics Diana 2016. szeptember 13., kedd 11:55

Van, aki alapvetően a jó dolgokat látja meg az életben, a jó kimenetelt várja, hisz abban, hogy a jövő klasszabb lehet, és van, aki inkább a rosszra számít. Léteznek tehát optimista és pesszimista emberek. A kutatásokból tudjuk, hogy optimistának lenni mégéri. Nemcsak azért, mert optimistaként jobb érzés a bőrünkben lenni, de azért is, mert ezzel a szemlélettel tovább lehet élni, egészségesebben és boldogabban, mintha folyton sötét jövőkép lebegne a szemünk előtt. Nem véltelen, hogy a pozitív pszichológia kutatói lelkesen foglalkoznak azzal, hogyan lehetne bennünket optimizmusra tanítani. De vajon tényleg lehetséges ez? Megváltozhat a mindennapokhoz, a jövőhöz való hozzáállásunk? Egy, a Research Digest oldalán nemrég publikált metaanalízis szerint igen. Legalábbis egy rövid időre mindenképp. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A barna cukor tényleg egészségesebb a fehérnél? - 12 tévhit a táplálkozásról

Brownie 2016. szeptember 13., kedd 08:09

Egy csomó, evéssel és sportolással kapcsolatos tévhitet próbáltunk már eloszlatni, de úgy látszik, még mindig akadnak félreértések, amiket nem árt tisztázni. Ezúttal a Tech Insider egészséges életmód témában készült mítoszgyűjteményéből szemezgettünk, íme:

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 tipikus párkapcsolati probléma, amire nem árt felkészülnünk

Sákovics Diana 2016. szeptember 12., hétfő 19:58

A romantikus filmekben a bonyodalom általában addig tart, amíg a két szerelmes össze nem jön, aztán elvileg boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Legalábbis Hollywoodból ezt sugallják. Arról bezzeg kevés film szól, hogy mi történik egy párkapcsolattal évekkel később, hogy mi lesz akkor, ha túl sok a munka, ha túl kevés a szex, ha megérkeznek a gyerekek, ha bárki beteg lesz a családban vagy éppen küzdeni kell a létezésért.

Pedig a párok életük során számos, a kapcsolaton kívülről és belülről egyaránt érkező kihívással szembesülnek, és ilyenkor van, hogy tehetetlennek, eszköztelennek érzik magukat. A kihívásokból pedig gyakran megoldhatatlannak tűnő problémák, párkapcsolati krízisek keletkeznek. Ahhoz, hogy ezekkel a helyzetekkel képesek legyünk bármit is kezdeni, hogy képesek legyünk ezekkel párként szembenézni, először is arra van szükség, hogy egyáltalán tudatában legyünk a problémaforrások létezésének. De vajon melyek azok a tipikus párkapcsolati problémák, amikre nem árt lélekben felkészülnünk? Ezekről kérdeztünk gyakorló párterapeutákat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

4+1 egészséges étrend a világ öt pontjáról

Dívány 2016. szeptember 12., hétfő 15:52

Harley Pasternak edző és táplálkozási szakember évekkel ezelőtt elutazott pár olyan országba, amelyek lakói egészsége alapján előkelő helyen szerepel, majd könyvet írt a tapasztalatairól The 5-Factor World Diet címen. Pasternak többek között megfigyelte, hogy a japánok milyen sokféleképpen fogyasztják az algákat, hogy a kínaiak ügyelnek arra, hogy minél színesebben étkezzenek, és szomorúan vette észre, hogy az amerikaiak mennyire másként élnek mint az általa meglátogatott országok polgárai. 

Természetesen minden étrendnek megvannak a sajátos elemei (pl. rénszarvas hús, zöldtea), és az egészséges életnek, a fogyásnak nincs egyetlen igaz és biztos, mindenkire érvényes módszere, de azért közös pontok akadnak, például az, hogy azokban az országokban, régiókban amikről szó lesz, sokkal többet gyalogolnak mint mondjuk egy átlagos amerikai, hogy általában megadják a módját az étkezésnek, és az évszaknak, a helyi viszonyoknak megfelelő alapanyagokból dolgoznak. 

A Huffington Post Harley Pasternak könyve nyomán most össze is gyűjtött öt egészségesnek tartott, egy-egy területre jellemző étrendet és azok jellemzőit. Nézze meg a felsorolást, hátha talál szimpatikusat! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Emberkísérlet: tényleg megéri korán kelni?

moana 2016. szeptember 12., hétfő 14:08

A tudományosan megalapozott reggel két sarkalatos pontja az, hogy korán kelünk, és az így nyert időt testmozgással töltjük, hiszen így sokkal boldogabbak és elégedettebbek, meg persze egészségesebbek leszünk. Jól hangzik, nem? Nem mondom, hogy engem teljesen meggyőztek, mivel a puding próbája az evés, a sokadik zombimódban töltött nap után úgy döntöttem, adok egy esélyt a reggeli tornának, és megpróbálok egy hónapon keresztül minden napot (mármint hétköznapot, mert az embernek legyenek elvei és tartása) testmozgással indítani, hátha igazuk van a tudósoknak, és ettől lesz kerek a világ. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legjobb barátainkkal közös emlékezetet építünk

Sákovics Diana 2016. szeptember 11., vasárnap 17:38

- Emlékszel arra a szörnyű szilveszterre a gimiben, amikor a házibuli helyett csak három szomorú srácot találtunk a feldíszített, piával telepakolt lakásban? - idézte fel nemrég gyerekkori barátnőm egy közös emlékünket. Nem emlékeztem. Aztán, ahogy mesélni kezdte a részleteket, eszembe jutott, hogy aznap este három házibulinak hitt helyszínt jártunk végig, de sem a magányos fiúk, sem a házimisére készülődő nagycsalád, sem a szakításán épp túleső, zokogó házigazda lakásán nem azt találtuk, amiben reménykedtünk.  

Bár az estéről csupán információfoszlányok éltek a fejünkben, ahogy sikerült ezeket közösen összeraknunk végül kirajzolódott az 1997-es iszonyú és szerencsétlen szilveszterünk koherens, egész, közös emlékképe. Az ilyen emlékezetet, vagyis két ember, egy csoport vagy közösség közösen megosztott emléknyomait nevezi a tudomány transzaktív memóriának. Most egy friss kutatásból az is kiderült, hogy működik ez az emlékezeti rendszer a legjobb barátok között. 

shutterstock 310328510
Távolról sincs vége, olvasson még »

Segít leküzdeni a rossz hangulatot a reggeli hideg zuhany

ST 2016. szeptember 11., vasárnap 16:16

Az ember nagyon sokat tesz azért, hogy mentálisan és fizikálisan is egészséges maradjon. Ehhez különböző étrendkiegészítőket szed, vagy éppen gyógyszerezi magát, ami nem feltétlenül baj, hiszen ha indokolt a bogyók szedése, akkor nincs mit tenni. Sok esetben azonban az életmódbeli változásokkal is meglepően jó eredményeket lehet elérni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

9 válasz, amiből kiderül ha szadista

Brownie 2016. szeptember 10., szombat 17:45

Az elmúlt néhány évben egyre világosabbá vált, hogy a szadizmus specifikusan és szorosan összefügg olyan kegyetlen viselkedéssel, mint a cyberbullying és a trollkodás. Legyen szó valós vagy kitalált személyről - például a gonosz Ramsay Boltonról a Trónok harcából -, a szadisták általános vonása, hogy jól esik számukra másokat bántalmazni, kihasználni és megalázni. A tudomány ugyan nem használ olyan fogalmakat az emberek jellemzésére, hogy jó vagy gonosz, egyre pontosabb módszerek születnek azonban arra, hogy megállapítsuk, ki mennyire élvezi, ha másoknak árthat – ami a köznapi értelemben megegyezik a gonoszsággal, vagyis a szadizmussal - írja az IFLScience.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mit eszik mindenki a gluténmentes diétákon?

ermiz 2016. szeptember 10., szombat 13:56

A gluténmentesen étkezők száma ugrásszerűen nő, miközben a felmérések szerint a gluténérzékenyek nem lettek többen, sőt - legalábbis az Egyesült Államokban, mert nálunk sajnos pont fordított a helyzet

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 tévhit a derékfájásról

Brownie 2016. szeptember 10., szombat 13:51

Az alsó háttájéki fájdalom az egyik legelterjedtebb egészségügyi probléma a világon – 300 más betegséget megelőzve -, ami az olyan kellemetlen tünetek mellet mint a gyengeség és a merev izmok, a mozgás korlátozottságával is jár. Sokat ronthat a helyzeten az is, hogy a betegek nem a megfelelő tanácsokat fogadják meg, hiszen a hát- és derékfájással, illetve a tünetek enyhítésével kapcsolatban számos tévhit kering a köztudatban – írja Chris McCarthy fizioterapeuta a The Conversation oldalon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kiszámolták, mennyi az ideális korkülönbség a párkapcsolatokban

Edicsek 2016. szeptember 10., szombat 08:15

Az atlantai Emory Egyetem kutatói annak jártak utána, hogy mennyi az ideális korkülönbség a partnerek között. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

18+ Így formálja át a pornó a szexuális életét

Sákovics Diana 2016. szeptember 9., péntek 20:08

Hogyan hat a pornó a szexuális életünkre? Lehet-e a pornótól függővé válni? Milyen tünetei vannak a pornófüggőségnek? Többek között ezekkel a kérdésekkel foglalkozik Gary Wilson, a Your brain on porn blog szerzőjének nemrég itthon is megjelent könyve, a Pornóra kattanva, és ezekről kérdeztem most a könyv szakmai lektorát, Csonka Balázs szexuálpszichológust, pornókutatót. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy nagyon jó indok, hogy miért ne legyen a kalóriák megszállottja

Dívány 2016. szeptember 9., péntek 15:43

Júliusban megmutattuk, hogy miért nem érdemes folyton mérlegre állni, most pedig azt bizonyítjuk be egy újabb előtte-utána fotóval, hogy a kevesebb kalória sem feltétlenül megoldás, ha valaki szép és formás testre vágyik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Runway Run 4.0: Piros ruhás alakok lepték el a repteret

ermiz 2016. szeptember 8., csütörtök 18:09

Majdnem négy hét felkészülés után vágtam bele abba a futóversenybe, melyet a Liszt Ferenc Repülőtér 1-es futópályáján tartottak. A stílszerűen Runway Runnak keresztelt eseményre 1000 ember nevezett 5 és 10 kilométeres távra, és volt váltó is. Szerencsére az csak a sajtóközleményből derült ki számomra, hogy itt jórészt sportolók és légiközlekedésben dolgozó szakemberek vettek részt, bár az eredményeket nézve, nem is értem, min csodálkozom.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt: Astoria Fitnessnek jót tett a ráncfelvarrás

Dívány 2016. szeptember 8., csütörtök 11:02

2015-ös sorozatunk újraéled: budapesti edzőtermeket veszünk sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legprofibb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket általában All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne piszkálja a gyereket, hogy egyen kevesebbet!

Sákovics Diana 2016. szeptember 8., csütörtök 09:40

Nemrég írtunk arról, hogy a kortársak, a szociális média, a kultúránk soványságkultusza, és a családok sajátos működése hogyan hozzájárulnak a gyerek- és kamaszkori étkezési zavarok elterjedéséhez. Ezeken a tényezőkön egyik napról a másikra ugyan nehezen változtathatunk, de azért akad olyan dolog, amit megtehetünk, hogy a gyerekünk kialakíthassa egészséges testképét. Például, ne kommentáljuk a testsúlyát. Soha. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A meditáció vagy vakáció a jobb?

etelka 2016. szeptember 8., csütörtök 09:09

Vajon mi tesz jobbat a léleknek, a pihenés vagy a meditáció? Ezt boncolgatja a Telegraph cikkében, melyben egy amerikai kutatást vettek alapul. A tudósok arra jutottak, hogy a vakáció jótékony hatása egy hónapig tart ki, mind testi, mind lelki szinten. Korábbi tanulmányok már kimutatták, hogy mennyire jó is nyaralni, ám most egy új kutatás szerint a gének működése is megváltozik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi védi meg a gyerekeinket a drogoktól?

Marjai Kamilla 2016. szeptember 7., szerda 17:49

A prevencióról sokunknak elsőként azok a drogprevenciós alkalmak és tanítási órák jutnak eszünkbe, amikor furcsa tablettákról és fecskendőkről nézegettünk képeket, jól (vagy kevésbé) az eszünkbe vésve, hogy a drog bizony rossz dolog. Valóban ennyit jelentene a megelőzés? Mit kell egyáltalán megelőzni? Világos, hogy gyermek-és serdülőkorban sok minden eldől, de felnőttként van-e mód a megelőzésre? És mik ennek az eszközei? A sok kérdés mellett talán a legfontosabb mégis az, hogy milyen más választásaim lehetnek, ha nem a szerfogyasztás mellett döntök?

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 185

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés