#ÉLETEM

Véres megoldás az örök fiatalságra

(bzs) 2016. november 17., csütörtök 08:28

Az Alkahest cég kutatója, Sakura Minami és csapata azt vizsgálta, hogy milyen hatása van a korosabb egerekre, ha fiatalabbak vérét kapják, illetve fordítva. Eredményeikről a New Scientist számolt be. Amikor az öregebb állatok kaptak vért a fiatalabbaktól, javult a memóriájuk, a kognitív képességeik és a fizikai aktivitásuk is. Emellett vizsgálatok igazolták, hogy az agyon kívül egyéb szerveik, például a szívük, a májuk és az izmaik állapota is javult. Ezzel szemben a fiatal egereknek adott idősebb állatokból származó vérplazma ellenkező hatást váltott ki: az állatok agya az öregedés jeleit mutatta.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A hűtlenség hat típusa

Dívány 2016. november 16., szerda 17:58

Azt hitte, csak úgy lehet megcsalni partnerét, ha lefekszik valakivel? Hát, nem..legalábbis Abby Rodman pszichoterapeuta szerint. Úgy véli, hűtlenségnek számít, ha inkább a kapcsolaton kívüli dolgokba fektetünk energiát, és ettől a másik fél megbántva, kiábrándultnak és háttérbe szorítva érzi magát. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt tudja ma a tudomány a migrénről

Sákovics Diana 2016. november 16., szerda 11:30

Migrén. Ezt a szót mind ismerjük. Tudjuk, hogy egy súlyos fejfájásfélét takar, amitől a környezetünkben talán szenvednek is néhányan. Sőt. A néhánynál többen is. A nemzetközi felmérések alapján ugyanis a lakosság 12-16 százaléka migrénes, azaz rendszeresen él át migrént. A betegség szempontjából leginkább a 20-40 éves kor közötti nők veszélyeztetettek, körükben a migrén gyakorisága a 25 százalékot is eléri. De vajon mi pontosan a migrén? Mi okozza? Miben más a migrénesek agya, mint az átlagé? És milyen pszichés tényezők befolyásolják a migrén megjelenését? Többek között ezekről kérdeztem dr. Ertsey Csaba neurológust, a MTA-SE NAP-B Genetikai Agyi Képalkotó Migrén Kutatócsoport munkatársát. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Élet cukor nélkül: El sem hiszem, hogy megcsináltam!

Brownie 2016. november 15., kedd 11:00

Édesszájúként mindig is megvolt bennem az elhatározás, hogy kipróbáljam, milyen lenne feldolgozott cukrok nélkül élni, de addig-addig ment a halogatás, amíg meg nem fogalmaztam konkrétan, hogy mi is lenne ezzel a küldetéssel a célom. Néhány hete nagy nehezen belevágtam, és nem ment ugyan zökkenőmentesen, a megvonás ideje alatt azért többször megjegyeztem: Nem is olyan szörnyű. Ezt eddig mi a túróért nem voltam képes megcsinálni? Nyilván azért, mert tudatosan soha nem akartam megszabadulni az édes ízek okozta örömérzettől. Persze volt kibukás és zsörtölődés is, de legalább a kezdeti hangulatingadozásokat bátran foghattam az elvonási tünetekre.

shutterstock 85923595
Távolról sincs vége, olvasson még »

Patkánycsikizés a tudomány nevében

Edicsek 2016. november 15., kedd 09:36

A Humboldt Egyetem kísérlete bebizonyította, hogy van olyan állatkísérlet is, amit az alanyok kimondottan élveznek. Ilyen például az, amiben egy csapatnyi patkányt csikiztek, hogy ezzel is újabb információkat nyerjenek arról, hogyan is működik az agy. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért fáj annyiran, ha egy papír metszi el a kezét

etelka 2016. november 14., hétfő 18:52

Ha az ember elvágja a kezét egy papírdarabbal, hisz a sérülés apró, nem mély, vérzés alig van. Mindenesetre, a tény az tény marad, ha elvágjuk, rohadtul tud fájni. Szerencsére készült egy videó, amiben elmagyarázzák, hogy miért is éljük meg ilyen fájdalmasnak. 

  1. Sokkal nehezebb megfeledkezni egy olyan sérülésről, ami olyan testrészünkön helyezkedik el, amit folyamatosan vagy gyakran használunk, és az agyunk nagyjából tízszer annyit "foglalkozik" a kezünkkel, mint a karunkkal vagy a lábunkkal - állítják a SciShow készítői.  
  2. Az ujjaink tele vannak nociceptorokkal, vagyis az olyan, a bőrben elhelyezkedő receptorokkal, amelyek fájdalom érzésért felelősek. Akármennyire felületi is vágás, ezek a nociceptorok megsérülhetnek, és ilyenkor azonnal jelzik az agynak, hogy baj van. Ja, és  az egész testünkön itt van a legtöbb belőlük. 
  3. A papírnál nincs olyan tiszta vágás mint mondjuk a késnél, inkább olyan, mintha egy apró fürész sértette volna fel a bőrünket, ráadásul kis darabok maradhatnak belőle a sebben, ez pedig irritációt okoz. 
  4. Egy ilyen apró baleset után alig vérzünk, ami elvileg jó is lehetne, de nem az, hiszen nem keletkezik var, ami megvédené a külső hatásoktól a sebet, így a receptorok szinte folyamatosan jeleznek. 
  5. Mivel a kezünkkel csinálunk nagyjából mindent, nincs igazán idő a rengenerálódásra, a seb folyamatosan felszakad, belekerült, vagyis a gyógyulás jóval tovább tarhat mint más sérülésnél. 

Azt mondja mindent megtesz, mégsem érzem, hogy szeretne

Csonka Balázs 2016. november 14., hétfő 18:52

Ön mit tesz meg a kapcsolatában a másikért? Bizonyára kapásból meg tudja válaszolni . Visz neki fahéjascsigát a pékségből, elmosogat, megnézi vele a filmet, amit választott. Mit teszünk azonban azért, hogy szeretetünk a másiknak is átmenjen, ő is érezze, hogy fontos nekünk?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért megy olyan könnyen a kamuzás

Brownie 2016. november 13., vasárnap 19:46

Legalábbis azoknak, akik hazudnak, mint a vízfolyás, és szemrebbenés nélkül képesek lódítani és másokat megvezetni. Egy, a Nature Neuroscience című szaklapban megjelent új tanulmány szerint azok, akik hajlamosak elferdíteni az igazságot, sorozatos füllentéseik miatt idővel érzéketlenné válnak saját hazugságaik súlyára, ez pedig a megváltozott agyműködésnek köszönhető.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Árthatnak nekünk a tartósítószerek az élelmiszereinkben?

Dívány 2016. november 13., vasárnap 13:31

Az ételek bizony megromlanak, van, amelyik több napig is bírja, de van, aminek pár óra is elég ahhoz, hogy már ne legyen fogyasztásra alkalmas. Kész szerencse, hogy itt vannak nekünk a tartósítószerek. De mik is ezek, hogyan működnek, és úgy egyáltalán, nem baj, ha bekerülnek a szervezetünkbe? Ezeket a kérdéseket válaszolja meg a TedEd egyik videója. 

De kezdjük az elején, két oka van annak, hogy az ételek megromlanak: az oxidációnak nevezett folyamat és a mikroorganizmusok. Utóbbiak közül többen is vannak, amelyek nem elég, hogy megtelepszenek a táplálékainkon, hogy abból valami undorító és gusztustalan dolog keletkezzen, de még meg is betegíthetnek minket (ilyen például a Lysteria monocytogenes és a Clostridium botulinum baktérium).  

A tartósítószerek szerencsére mindkét problémára megoldást jelentenek. A mikroorganizmusoknál az a fontos, hogy kedvezőtlen körülményeket teremtsünk számára, mondjuk azzal, hogy savasabbá tesszük a közeget. És nem hiszi el, de emberek évezredeken keresztül baktériumok segítségével tartósították ételekeit, ezek között ugyanis vannak olyanok, amelyek tejsavat termelnek. A módszer azóta sem változott, csak bővült az eszköztár például a benzoesavval, a szorbinsavval és a propionsavval (vagy propánsavval). Jó, de veszélyesek? Egyes kutatások szerint a benzoátok (a benzoesav sói) hiperaktivitáshoz vezethetnek, de további kutatásokra lenne szükség ennek telkeskörű bizonyításához. 

Ha sokkal barátságosabb nevű anyagokkal próbálkozna, akkor ugye ott van a cukor és a só, amik szintén alkalmazhatóak tartosítószerként, hiszen elvonják a vizet a mikróbák elöl, amelyek végül elpusztulnak. Ezekkel viszont az a baj, hogy túlzott fogyasztásuk különböző egészségügyi problémákhoz vezethet (cukorbetegség, magas vérnyomás, stb.). A húsipar által használt nitritekkel és nitrátokkal sem vagyunk igazán kisegítve, hiszen egyes vizsgálatok szerint növelik a rákos megbetegedések kockázatát

Mielőtt a fagyasztók (meg persze az előbb említett anyagok) elterjedtek volna, füstöléssel és/vagy sózással tartósították a húsokat, most már azonban más lehetőség is van az oxidáció megakadályozására, például a BHT (butil-hidroxi-toluol) és a tokoferolok (E-vitamin). Míg ezek főleg abban segítenek, hogy ne legyen avas íze az ételeinknek, vannak olyan anyagok, amelyek az elszíneződést akadályozzák meg, ilyen a citromsav is. A szulfátok pedig több fronton harcolnak, hiszen antioxidánsként is működnek, és a mikroorganizmusokkal is elbánnak. És ugyan ezek egyeseknél allergiás reakciókat váltanak ki, azért a legtöbb tartósítószer használata biztonságos, és tényleg csak kis (és természetesen az illetékesek által meghatározott) mennyiségben találhatók meg ételeinkben, 

A férjem a függő, de én szenvedek

Marjai Kamilla 2016. november 12., szombat 15:26

Amikor függőségről esik szó, többnyire azt tapasztaljuk, hogy adott egy kémiai szer vagy addiktív viselkedés, ami behálózza az egyént és nem engedi a kötelék szorításából. Ez a csapdahelyzet távolítja el őt az életképes kapcsolatoktól épp úgy, mint a mindennapi kötelességektől és az egykor szívesen végzett tevékenységektől. Persze ebben a folyamatban a szenvedélybeteg nem passzív résztvevő, hanem olyan aktív cselekvő, aki észrevétlenül maga szőtte függősége hálóját, melynek csapdájába esett. És a függőségből történő felépülés is csak aktív cselekvéssel vihető végbe a szükséges segítség igénybevételével. Látszólag ezzel dióhéjban össze is foglaltuk a függőség természetét, persze itt még korántsem ér véget a történet. Hiszen mi a helyzet a hozzátartozókkal és családtagokkal, akik valamiért ugyanennek a hálónak a fogságában érzik magukat azért, mert egy számukra fontos személy függő?

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 dolog, amiben Hillary Clinton így is első volt

Farkas Edina Lina , Pálúr Krisztina 2016. november 12., szombat 10:17

Ugyan a szexista Donald Trumpot végül nem sikerült a háta mögé utasítania az egykori külügyminiszternek és first ladynek, de azért így is rengeteg mindent tett le az asztalra. A Marie Claire összegyűjtötte, hogy miben volt első, mi pedig a lista mellé odapakoltunk pár olyan élterjazi tény és nyilatkozatot, amiket nem biztos, hogy mindenki ismer. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elég két szék, hogy feszes teste legyen

etelka 2016. november 12., szombat 08:27

Van egy jó hírünk, meg egy rossz: a jó az, hogy edzőterem helyett otthon is tud mozogni, a rossz az, hogy rendszeresen és rendesen kell csinálnia, hogy eredménye is lehessen. És sajnos ez nem elég a boldogsághoz, úgyhogy nem ringatjuk abba a hitbe, hogyha megcsinálha azt a négy gyakorlatot, amit az Elite Daily videójában mutatnak be, akkor azonnal látszik majd az eredmény a tükörben. De hát valahol el kell kezdni, és az alábbi gyakorlatsorral többek között a  has- és a farizmokat lehet átmozgatni, illetve segít az egyensúlyérzék fejlesztésében is. 

Az első, ollózó gyakorlatból 30 ismétlést kell csinálni lábanként, a másodikból összesen harmincat, és hogy ne csúszkáljon, érdemes egy jógamatracot tenni a karja alá, a harmadikból is lábanként harmincat, akárcsak az elsőnél, és itt a térdeket érdemes egy kicsit kipárnázni, ahogyan a negyedik gyakorlatnál is. Ja, és ami a videóból kimaradt, ne felejtse el a bemelegítést és a nyújtást sem! 

Kell-e félnünk a madárinfluenzától?

(sze) 2016. november 11., péntek 16:43

Hazánkban újra felütötte a fejét a vírusos betegedés, ami jó néhány szárnyas áldozatot követelt, de szerencsére a vírustörzs azonosítása után kiderült: a H5N8 típus okozta a vadmadarak elhullását, ami nem jelent veszélyt az emberekre.

shutterstock 119403541
Távolról sincs vége, olvasson még »

Melania Trump, a két lábon járó amerikai álom!

maze 2016. november 11., péntek 15:17

Nos, most hogy bebizonyosodott Amerika még mindig a lehetőségek hazája, ahol bármi, de tényleg bármi megtörténhet, vessünk egy pillantást ennek a nagyszerű népnek a legújabb első asszonyára. Mert bizony Trump megválasztásakor nemcsak új vezetőt tettek meg az ország élére a jó választópolgárok, hanem új first ladyt is, aki pont ugyanannyira nem rendelkezik az ezekhez szükséges megszokott pedigrével, mint a férje. 

Eddig talán a mi drága, jó Gábor Zsazsánk volt az, aki a legmesszebbre jutott a párválasztásával, Vajna Tímea már kismiska hozzá képest, hogy Zimány Lindáról már ne is beszéljünk; de egyiküknek sincs esélye sem arra, amit Melania Trump véghezvitt. De ki lehet valójában ez a 46 éves, mimikával egyáltalán nem rendelkező asszony és hogyan jutott el idáig?

GettyImages-106701938
Fotó: KMazur / Getty Images Hungary
Távolról sincs vége, olvasson még »

Az összetartozást segítik a teljesebben megélt családi ünnepek

Sákovics Diana 2016. november 11., péntek 14:47

Még vagy másfél hónap van karácsonyig. Az utcákon azonban már megjelentek a karácsonyi dekorációk, a boltokban már kaphatóak a karácsonyfadíszek, a nagyi tervezi a karácsonyi menüt, és lassan minden plázában karácsonyi dalok fogadnak minket. Az ünnep tehát megállíthatatlanul közeleg, ez azonban mindannyiunkban különböző élményeket kelt.  

“Beigli, fenyőillat, karácsonyi dallamok, ajándékozás, örömteli családi élmények. Ezt várjuk évről évre a karácsonytól. Ám hiába szeretnénk újra átélni gyermekkorunk élményeit, a valóság sokszor más: feszült ajándékkeresés az utolsó pillanatban, túlköltekezés, családi konfliktusok. Ha pedig magányosan várjuk az ünnepeket, akkor gyakran megjelenik a szomorúság, a levertség.” - mondta dr. Szondy Máté klinikai szakpszichológus, pszichológiai rendezvénysorozatunk decemberi előadója. De vajon mit tudhat a pszichológia a karácsony élményéről? Egyáltalán miért kiemelkedő esemény a karácsony lélektani szempontból?

shutterstock 337993097
Távolról sincs vége, olvasson még »

8 egészségügyi érv az éhgyomori vízfogyasztás mellett

ST 2016. november 11., péntek 08:00

Sokat és sok helyen olvashat arról, hogy mennyire fontos, hogy igyon, ennek ellenére az emberek többsége nem fogyaszt elég folyadékot. Pedig a pozitív példa is rendelkezésre áll, méghozzá tömegével, ahogyan a lifehack.org cikkéből kiderül. A japán emberek – bár ebbe a genetika is belejátszik – kevésbé szenvednek a magas vérnyomás, a cukorbetegség vagy az elhízás rémétől, mint az európai társaik, és ennek egyik oka egy olyan szokás amit nem nehéz magunkévá tenni.

shutterstock 100519750

A lényeg: aki ha reggelente, éhgyomorra iszik vizet, sokat tesz az egészségéért. Persze a mennyiség nem mindegy, éhgyomorra ez négy adagban 640 ml-t jelent, ami azért nem kevés, hiszen több, de ezt nem egyszerre, hanem eloszlatva, ébredés után és fogmosás előtt kell elkortyolni. És még valami: ezután enni csak 45 perc múlva szabad, illetve az étkezések előtt fél órával, illetve utána 2 órával szintén egy – egy pohár víz fogyasztását írja elő a hagyomány, ami összesen közel két liternyi folyadék.

A hajtás után pedig elovashatja, pontosan milyen előnyökkel is jár, ha ezeket a szabályokat betartja. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ismerje meg a nőket, akik országokat vezetnek!

Dívány 2016. november 10., csütörtök 18:17

Akarva-akaratlanul részese lett az ember a napokban zajló amerikai elnökválasztásoknak. A végső megmérettetésen Donald Trump és Hillary Clinton között zajlott a verseny: míg Hillary Clinton győzelmével ő lett volna az első női amerikai elnök, ehelyett a többször is szexista és rasszista mondatokat elejtő Trump nyerte meg a választást, ezzel is egy mindenképpen ijesztő és bizonytalan jövőt generálva. Clinton vereségének magyarázatára több elmélet is van, köztük persze szerepel az is, hogy egy nő indult a választásokon. De tényleg ekkora lehetelten lenne ez? Megnéztük, hogy milyen országokban áll a vezetés élén nő és miként tevékenykedik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt: Chili Fitness 2, ahol nincs megállás

Dívány 2016. november 10., csütörtök 15:54

2015-ös sorozatunk újraéled: budapesti edzőtermeket veszünk sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legprofibb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket általában All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyógyszer-rezisztens gomba terjed az USÁ-ban

nemoszi 2016. november 9., szerda 17:54

Alig öt hónappal azután, hogy az amerikai egészségügyi hivatal figyelmeztette az orvosokat és kórházakat, figyeljenek oda az Candida auris nevű gombára, már 13 gyanús esetet jelentettek, melyből öt valóban C. auris – írja a Foxnews.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Attól, hogy szeret, még nem fog kívánni is

Sákovics Diana 2016. november 9., szerda 16:44

Amikor jó a szex, a párkapcsolatunkkal is elégedettebbek vagyunk. Meg a partnerünkkel. Meg magunkkal. Meg a világgal. De vajon mi kell ahhoz, hogy hosszú távon is jó legyen a szex egy párkapcsolatban? Hogyan lehet fenntartani a vágyat? Egyáltalán minek fenntartani azt? Miért nem marad meg magától? Többek között ezekről a kérdésekről beszélt dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus november 4-én, pszichológiai rendezvénysorozatunk második előadásán. Jöjjenek az előadás legfontosabb üzenetei. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így pihenjen rá a nagy év végi hajrára

travelo 2016. november 9., szerda 12:18

Adventi meghittség ide vagy oda, a december idegőrlő tud lenni. Tülekedés az ajándékokért, takarítás, készülődés, munkahelyi karácsony, év végi hajrá. Csak rágondol ezekre a feladatokra, és máris fáradtnak érzi magát? Segítünk! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Még ez is: itt a szuper-akné!

nemoszi 2016. november 8., kedd 18:56

A brit bőrgyógyászok éves konferenciáján (British Association of Dermatologists' Annual Conference) prezentálták a kutatást mely szerint, ha pattanásainkat antibiotikummal kezeljük, könnyen kialakulhat egyfajta "szuper-akné", melyre aztán már semmilyen megoldásunk nem lesz – írja a Glamour.com.

shutterstock 177851702

Különböző típusú aknés bőrproblémák keseríthetik meg az ember életét, van, amiről hormonproblémák, van, amiről a zsíros bőr bakteriális fertőződése tehet. Ez utóbbi esetben az antibiotikumos kenőcsök csodákra képesek, mivel kiirtják a baktériumokat, de nem véletlen, hogy a bőrgyógyászok jobb szeretnek nem vényköteles szereket felírni először:

"Az antibiotikumok túlhasználása, például hosszú távú használata esetén antibiotikum-rezisztencia alakulhat ki" – mondta dr. Joshua Zeichner, New York-i bőrgyógyász, a New York-i Mt. Sinai kórház kutatója. Kutatásából kiderül, hogy ha valaki antibiotikumos krémmel kezeli a pattanásait, azt kockáztatja, hogy baktériumai megerősödnek, egy idő után egyszerűen nem pusztulnak el az antibiotikumtól és onnantól nincs megállás. A baktériumok ugyanis hozzá tudnak szokni az antibiotikumhoz, úgy fejlődnek tovább, hogy már ne legyen rájuk hatással a gyógyszer. Ez egyébként nem újdonság és nem csak az aknét okozó baktériumokra igaz, gondoljunk csak a rettegett, jellemzően kórházakban terjedőszuperbaktériumra, az MRSA-ra (hétköznapibb nevén húsevő baktérium): szinte elpusztíthatatlan.

Ami a pattanásokat illeti: szabad őket antibiotikummal kezelni, de csak ésszel, rövid periódusokban, más kezelésekkel kombinálva. Ha nem jut eredményre antibiotikumos krémek nélkül, érdemes lehet hormonális terápiáknak is utánanézni, például a fogamzásgátló szedése is segíthet, de mindenképp konzultáljon orvosával – ha benne megrendült a bizalma, akkor több orvossal is, de ne találja ki az Internet alapján saját magának a megoldást!

Így könnyíthetjük meg magunknak a párkeresést

Sákovics Diana 2016. november 8., kedd 18:56

Párt találni nem egyszerű. Kamaszként vagy fiatal felnőttkorban, mikor először felmerül bennünk az igény egy párkapcsolatra, általában fogalmunk sincs, hogy az ördögbe kell belekezdeni ebbe az egészbe. A hol találjuk meg a párunkat kérdésre általában adja magát a válasz, hiszen legtöbben a közvetlen környezetünkben, baráti körünkben, iskolában, edzésen, különórán felbukkanó, vagy éppen a szomszédunkban élő potenciális partnerekről ábrándozunk, és azt még csak-csak el tudjuk dönteni, ki jön be nekünk, de vajon honnan tudjuk, hogy mi bejövünk-e a másiknak? És ha igen, akkor mi a következő lépés? Ebben a korban általában a bizonytalanságunk, félelmeink, szorongásaink nehezítik meg a párválasztást, a kapcsolat kialakítását. De mi van később? Miért olyan nehéz párt találnunk felnőttként? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 dolog, amit a meditáláshoz tudni kell

Brownie 2016. november 7., hétfő 18:41

„Több páciensem panaszkodott már arra, hogy meditálás közben folyton elkalandozik, és emiatt rosszul érzi magát, kudarcként éli meg a gyakorlást. Pedig elménk nem csak meditálás alatt szokott vándorolni; gondoljunk csak bele, egy-egy unalmas előadáson vagy a munkahelyen sokszor észre sem vesszük, hogy lélekben sokfelé járunk, csak nem a jelenben” – írja Seth J. Gillihan, a Pennsylvaniai Egyetem pszichológus professzora a Psychology Today oldalon. Gillihan szerint a meditálás sok kezdő számára azért is jelent nagy kihívást, mert az állandó rohanás és a modern számítástechnikai vívmányok miatt elménk előnyben részesíti a zajos környezetet és a folyamatos figyelemelterelést a csenddel és a nyugodt koncentrációval szemben. Összegyűjtöttük a szakértő legfontosabb meditálással kapcsolatos tanácsait, amiknek a kezdő - és a haladó, de elégedetlen - gyakorlók hasznát vehetik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Emberkísérlet: Hogyan tudna lejönni a cukorról egy édesszájú?

Brownie 2016. november 7., hétfő 09:33

Jó párszor elhatároztam már, hogy legalább egy hétig kibírom finomított cukrok és mindenféle mesterséges édesítőszerek nélkül, de minden egyes próbálkozás már a harmadik napon véget ért. Fogalmazhatnék úgy is, hogy kudarcba fulladt vagy megbukott, de én igenis büszke vagyok a kisebb részeredményekre is, amik nagyon hasznosak, hiszen a korábbi tapasztalatokból tudok tovább építkezni és tervezni.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés