#ÉLETEM

Ha meghívod egy italra, meg is dughatod

Sákovics Diana 2016. október 14., péntek 18:08

“Ha egy csaj, akit meghívsz egy italra nem rakja szét a lábát, jusson eszedbe a statisztika: a megerőszakolós sztorik 85 százalékát nem jelentik a rendőrségen.”

“A csajok szeretik, ha ki vannak kötve… olyankor legalább lehetőségük van a tehetetlen áldozat szerepét játszani.”

“Ha a csajod erőltetett arcot vág szex közben, akkor éppen eljátssza, hogy élvezi veled a dolgot, de ha úgy néz ki mint akit éppen most rúgtak vesén, akkor tényleg élvezi.”

“A csajok úgy általában rendben vannak. De van közöttük jó pár ribanc… A ribanc pedig olyan fajta … akit keményen és durván meg kell baszni.”

Vajon honnan származnak az idézetek? Melyiket mondta erőszakos nemi közösülésért elítélt bűnelkövető, és melyiket írták férfimagazinok? Az Independent idéz egy nemrég publikált vizsgálatot, amiben ezeket a kérdéseket tették fel amerikai főiskolásnak, és amiből kiderült: a fiataloknak gőzük sincs a helyes válaszról. Önnek van? 

shutterstock 419213311
Távolról sincs vége, olvasson még »

A baj az, hogy nem tanulunk meg jól szexelni

Sákovics Diana 2016. október 14., péntek 18:06

Az emberek többsége élete során szembesül valamilyen szexuális problémával, mindannyiunknak vannak a szexszel kapcsolatban kételyei, elakadásai, szorongásai. Az azonban nem mindegy, hogy mit kezdünk ezekkel. Ha ráerősítünk vagy éppen figyelmen kívül hagyjuk a problémát, akkor súlyosabb gond is lehet belőle, míg ha rögtön orvosoljuk, könnyebben visszatérünk az egészséges működéshez. Ehhez pedig jól jön a külső, szakmai segítség, konkrétan jól jön ilyenkor egy szexuálpszichológus. De vajon mit csinál pontosan egy szexuálpszichológus? Milyen tipikus problémákkal mennek hozzá az emberek? És mit tehetnénk azért, hogy kevesebb bajunk legyen a szexszel? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgettem dr. Hevesi Krisztina egészség-, sport- és szexuálpszichológussal. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 fontos szabály az online kommunikációhoz

Böszörményi Edina 2016. október 13., csütörtök 09:52

Nem túlzás, ha azt állítom, hogy a mindennapi kommunikációnkat online bonyolítjuk. Interneten vagy SMS-ben beszéljük meg, hogy melyik filmet nézzük meg este a moziban, hova menjünk ebédelni, vagy éppen csak átbeszéljük mi is történt velünk aznap. Az online beszélgetéseknél is egy ember kommunikál egy másikkal, dialógust alkotnak, viszont a metakommunikáció és a hangszín az interneten hiányzik , ezért különösen oda kell figyelnünk arra, hogy mit és hogyan pötyögünk. Íme pár tanács, amit ha betart, akkor jó eséllyel sikerül boldogulnia az online beszélgetések világában!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kezdődik a vita, és jön a szokásos lemez. Újra, meg újra.

Kurán Zsuzsa 2016. október 12., szerda 18:52

Bármin is pattan ki a vita, az első néhány mondat után már mindkét fél felteszi a szokásos lemezt. Ugyanazt ismételgetik, ugyanolyan hévvel újra és újra. Sok párkapcsolatban jellemző, hogy rendszeresen, szinte szóról-szóra ugyanaz a jelenet zajlik le. De vajon miért? Mégis hogy lehet, hogy újra és újra ugyanabban a helyzetben találjuk magunkat?

shutterstock 439098511
Távolról sincs vége, olvasson még »

Egye végig Európát Berlintől Szentpétervárig

travelo 2016. október 12., szerda 11:22

Egyre hűvösebb az idő, egyre szívesebben kuckózunk be, és eszünk nagyokat. Össze is gyűjtöttük, hogyha hosszú hétvégét tervez valamelyik európai nagyvárosban, hova érdemes mennie. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 tévhit a felmondásról

Edicsek 2016. október 11., kedd 18:53

A felmondástól általában rettegni szoktak a munkavállalók, akkor is ha ők kezdeményezik, akkor pedig még inkább ha ők az elszenvedői. Sokan úgy érzik, hogy mindent tudnak és nem érheti őket meglepetés, de néha kiderül, hogy a biztosnak tűnő infók valójában csak városi legendák. Biztos benne, hogy a betegszabadsága alatt nem rúghatják ki? Hagyhatja a cége az utolsó napra a felmondást próbaidő alatt? Érdemes könyvelővel intéztetni a munkaügyi dolgokat? A leggyakoribb felmondással kapcsolatos tévhiteket oszlatja el a dr. Rátkai Ildikó, munkajogi ügyvéd.

shutterstock 393282928
Távolról sincs vége, olvasson még »

Két fontos dolog, ami befolyásolja elégedett-e a munkahelyén

Sákovics Diana 2016. október 11., kedd 13:22

Az, hogy elégedettek vagyunk-e a munkánkkal, hogy jól érezzük-e magunkat a munkahelyünkön rengeteg dologtól függhet. Például attól, hogy azt csináljuk-e, amit szeretnénk, hogy érdekel-e, biztonságot ad-e a munkánk, hogy milyen emberekkel dolgozunk, milyen odabent a kommunikáció, milyen a szervezet felépítése, mennyire keresünk jól, mennyire érezzük hasznosnak a munkánkat. (Mondjuk az utóbbi két feltétel közül érdemesebb inkább az utóbbira ráerősíteni. Boldogabbá az fog minket tenni.) Ezek a körülmények nyilván egyénenként változnak, a kutatási adatokból mégis tudunk néhány olyan tényezőről, ami általánosságban befolyásolja, hogy mennyire vagyunk elégedettek a munkánkkal. Pontosabban két tényezőről tudjuk biztosan. 

shutterstock 166600271
Távolról sincs vége, olvasson még »

Öt érv, hogy az origamizás legyen az új hobbija

Brownie 2016. október 10., hétfő 20:08

A kifestő könyvek vagy a kötés és horgolás mellett az origamizás is egyre népszerűbb azok körében, akik kreatív és megnyugtató tevékenységekkel szeretik elütni a szabadidejüket. Iskolás éveimből egyedül a kishajó és a repülőgép hajtogatásának lépései rémlenek - bár évek óta nem gyakoroltam -, a minap azonban alkalmam volt egy maratoni pillangóhajtogatáson tesztelni, mennyit fejlődhetett a kézügyességem, és megtapasztalhattam azt is, amit gyerekként még fel sem fogtam: ez az ősi japán mesterség teljes mértékben kikapcsol és segít csak a jelenben lenni, éppen ezért kiváló módszer a mindfulness gyakorlására.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így hatnak az érzékeny fogaknak készült fogkrémek

Dina 2016. október 10., hétfő 18:01

Önnel is előfordult már, hogy nyáron a jégkrémbe harapva vagy hideg italt szürcsölgetve nyilaló fájdalmat érzett?  Az érzékeny fogakra készült fogkrémeket azért fejlesztették ki, hogy enyhítsenek a kínjainkon, de pontosan hogyan is működnek? Találtunk egy olyan videót a SciShow csatornáján, ami pontosan elmagyarázza!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így tudja legkönnyebben enyhíteni szomjúságát

Dívány 2016. október 10., hétfő 13:40

Valószínűleg már mindenki kívülről fújja az aktuális ajánlást, miszerint naponta két-három liter folyadék elfogyasztása lenne az optimális szervezetünk számára. És valószínűleg sokan vagyunk vele úgy, hogy a napi teendők közepette egyszerűen elfelejtünk inni – nem érezzük a szomjúságot, vagy csak nem vesszük észre, nem veszünk róla tudomást. Mivel a hidratálás rendkívül fontos ahhoz, hogy szerveink, és ezáltal mi is egészségesen működjünk, több vizsgálat is foglalkozik ezzel a témával. Egy, a Science Daily-n közzétett új kutatás például sokat segíthet abban, hogy tényleg  hatékonyan tudjuk csillapítani a szomjunkat, és kellő mennyiségű folyadékot fogyasszunk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez az első jel, ami azt mutatja, hogy komoly párkapcsolatban él

Böszörményi Edina 2016. október 9., vasárnap 17:47

Elég nyilvánvaló, ha elkezdünk randizni valakivel: közös programokat szervezünk, élményeket szerzünk, sok időt töltünk együtt. Egy idő után viszont önkéntelenül is elkezdünk gondolkozni azon, hogy most csak találkozgatunk az illetővel, vagy esetleg ebből kialakulhat egy komoly kapcsolat is. De mi is az jel, tényező, amikor tényleg úgy gondolhatunk a kapcsolatunkra, hogy ez már igazán komoly? Egy brit párkapcsolati tanácsadó, a Relate.org.uk kutatásában erre kereste a választ. 

shutterstock 375336118
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne reménykedjen, nincs esélyünk az öröklétre

Edicsek 2016. október 9., vasárnap 12:51

Ma egy 110 éves embernek ugyanannyi a várható élettartama mint 30 évvel ezelőtt, és a kutatók szerint az emberek egészen egyszerűek nem élhetnek örökké, akárhogy is próbálkozik a tudomány.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A miskolci börtön olyat tud, amire egész Európában nincs példa!

ZZs 2016. október 9., vasárnap 11:30

Kék-fehér ház áll a főút mellett. Kívülről bármi lehetne, csak a magas kerítés, a szögesdrót ad okot a gyanakvásra. 115 fiatal fiú tölt itt hosszabb-rövidebb időt, a hivatalos neve Fiatalkorúak Regionális Büntetés-végrehajtási Intézete. Ide igyekszünk reggel, hogy megnézzük, hogyan képeznek az itt fogvatartottak segítő munkakutyákat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

És ön hogy élhetett eddig mellmaszk nélkül?!

Menő/Ciki

(sze) 2016. október 9., vasárnap 09:49

Ki ne imádna hosszú percekig relaxálni egy üdítő maszkkal az arcán? Nos, mindebben most már nemcsak az arca részesülhet, hanem a melle is. Nem, nem értette félre, nem a dekoltázsáról van szó, amelynek bizonyos kor felett valóban az arcbőrével megegyező minőségű törődésre volna szüksége, hanem a mellekről. A koreai szépségipar ugyanis úgy látta, igény van a hatóanyagokkal átitatott szövetfátyol arcmaszkok mintájára készült lehúzható mellmaszkra is.

Távolról sincs vége, olvasson még »
382 szavazat 334 szavazat

Életminőségünket javítja, ha megtanulunk idegenekkel beszélni

Sákovics Diana 2016. október 8., szombat 18:28

- Nem bírom ezt a felszínes, semmitmondó csevegést. Nem ismerjük egymást, nincs mit mondanunk egymásnak, mégis ott állunk egymással szemben, és ott az a nyomás, hogy beszélgetni kellene. De mit mondjak?  - fakadt ki nemrég kínjában egy kedves barátom, egy esküvőn, ahol egy rakás idegen között tébláboltunk. 

Bár van, aki remekül elvan a kedvesen mosolygás és a jelentéstelen mondatok között, a small talk nem egyszerű műfaj. Értelmetlennek, időrablónak tűnik, ráadásul kínos pillanatokat okoz, ha nem tudjuk mégis hogyan kellene ilyenkor viselkedni. De vajon tényleg semmi haszna nincs a felszínes csevegésnek az időkitöltésen túl? De bizony, van. Ahogy akad néhány dolog is, amivel gördülékenyebbé tehetjük. 

shutterstock 289448717
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudta, hogy mennyi mindenre jó a vazelin?

Dívány 2016. október 8., szombat 15:18

A vazelin sokkal többet tud, mint amit elsőre gondolnánk róla. Már korábban írtunk arról, hogy a nagy sztárok is szívesen bevetik szépségük karbantartásáért. Nem árt otthon egy tégellyel tartani a belőle, mert számos szépségápolási és az élet egyéb területén bevetheti. Mutatunk néhány trükköt!

Mi a vazelin?

 A petrolátum (más néven puha paraffin vagy vazelin) gél állagú szénhidrogén keverék (főként 25 szénatomnál hosszabb szénláncot tartalmazó szénhidrogének keveréke). Színtelen, áttetsző, íztelen és szagtalan anyag. Levegő hatására nem oxidálódik, és nehezen lép reakcióba más anyagokkal. Vízben nem oldódik.

A petrolátumot először egy fiatal kémikus, Robert Chesebrough tanulmányozta. Rájött, hogy desztillálással világos színű, gélszerű anyaggá alakul. A folyamatot 1872-ben levédette. Chesebrough először égési sérülések kezelésére ajánlotta a vazelint, de bebizonyosodott, hogy az nem segíti a bőr regenerálódását, és nem is szívódik fel a sebben. Hatása abban rejlik, hogy légmentesen lezárja a sérülést, így a baktériumok nem tudnak bekerülni a sebbe, ezáltal a fertőzések elkerülhetők. Egy másik hatása, hogy meggátolja a bőr nedvességének elpárolgását, így a seb nem szárad ki.

Miután széles körben alkalmazták égési sérülések gyógyításaként, számos más betegség kezelésére is elkezdték használni, például száraz bőr, megfázás, orrvérzés, lábgomba ellen. Állatgyógyászati célokra is felhasználták, például élősködők elpusztítására, vagy a teknőspáncélon megjelenő gombák ellen.

Forrás: Wikipédia

Távolról sincs vége, olvasson még »

A szorongás 8 apró, de észlelhető jele

Brownie 2016. október 7., péntek 19:55

Időnként mindenki feszült, nyugtalan vagy fél valamitől, ami egy bizonyos szintig egészséges is, hiszen a félelem fokozza a teljesítőképességet azáltal, hogy felkészíti a szervezetet a „küzdj vagy menekülj” (fight or flight) üzemmódra. Baj akkor van, ha a nyugtalanságérzet és az aggodalmaskodás az élet minden területére kiterjed, illetve ha nem csak egy tárgyra vonatkoztatott, konkrét félelemről van szó, hanem külső ok nélküli, valamint a tehetetlenség érzésével járó szorongásról – akkor, amikor az ember úgy érzi, hogy semmiféle befolyással sincs a történésekre. Ez az alapvető különbség a félelem és a szorongásos zavar között, mégis sokan összekeverik a két állapotot. Ráadásul nem is olyan egyszerű észrevenni az ismerősökön a szorongás tüneteit – hiszen a legtöbben igyekeznek palástolni állandó aggodalmaikat –, néhány apró jel együttes megléte azonban egyértelműen arra utal, hogy az illetőnek segítségre van szüksége. A PsyBlog és a Health.com segítségével összeszedtük, mik azok a tünetek, amiket a családnak és a barátoknak nem szabad félvállról venni. Íme:

shutterstock 160498721
Távolról sincs vége, olvasson még »

A dagicikiző fitnesszanya rájött, hogy vannak kifogások (vagy csak trollkodik)

Divany.hu 2016. október 7., péntek 14:12

Emlékszik még Maria Kangra, a háromgyerekes fitnesszbloggerre, aki 2013-ban valósággal felrobbantotta az internetet a kövér anyukákat cikiző Facebook-fotóival? Az aligruhás, tökéletes alakját és a három kisfiát bemutató, "Neked mi a kifogásod?" feliratú képére akkor 12 ezer gyalázkodó komment érkezett, tömegek érezték úgy, hogy a poszt valódi célja nem a többiek ösztönzése volt, hanem a fatshaming, vagyis a kövérek megszégyenítése.

There's a lot of false information in recent articles about "me making excuses" (for my recent photo) or apologizing for my original photo. Let me begin by saying: - Despite gaining weight, I am unapologetically still healthy. I have always celebrated women's fitness at every size, shape and age. - I have never said there are no excuses. My message is that fitness should be A priority (not your first or only as many of my critics have stated). - Do I have more excuses now than years before? My challenges are different. Years before I gave birth three years in a row and cared for these tiny humans without much help while starting my second business. Today, I have three active kids, 3 businesses, a no excuse mom organization and personal setbacks. I could probably take this most recent photo and caption it "what's your excuse?" and still piss off the world, but I won't do that. My message isn't about being boastful, it's about striving, surviving and seeing through each life season with clarity, confidence and conviction. I am unapologetically human and I have no regrets about what took me to this moment - a moment when controversy sparked conversation about health challenges and ultimately created over 300 free No Excuse Mom workout groups throughout the world. I'm admittedly timid about all the reasons why I'm hurting and healing today, but I want to thank everyone who has supported me and this important message throughout the years. #noexcusemom

Maria Kang (@mariakangfitness) által közzétett fénykép,

Most viszont Maria Kangra nem a gyerekeit tolta előre az Instagramján, hanem saját magát. És már nem is annyira nagyon fitt mint három évvel ezelőtt, egy válással a háta mögött, illetve a depresszióval való küzdelme révén pedig megtanulta, hogy igenis vannak nehezítő körülmények és vannak kifogások. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

9 kérdés, amivel kiderítheti, milyen étrend válhat be önnél

Dívány 2016. október 7., péntek 09:54

Bár a nyárnak vége, biztosan sokan vannak, akik fogyókúráznak vagy egyszerűen csak szeretnének egészségesen, egészségesebben élni. Ahogy fontos megtalálni azt, hogy melyik mozgásforma az, ami a legjobban passzol hozzánk és a céljainkhoz, az sem mindegy, hogy milyen étrendet követünk. A Women's Health egy szakértő segítségével össszegyűjtött pár kérdést, amivel eldöntheti, hogy az a diéta, amit szerint éppen étkezik, tényleg megfelel-e önnek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jé, az okostelefonok elterelik a figyelmünket, és csökkentik a hatékonyságot!

dívány.hu 2016. október 6., csütörtök 20:50

A Kaspersky Lab elvégzett egy kísérletet, hogy megállapítsa, mennyire segítik vagy hátráltatják a hatékony munkavégzést az okostelefonok. A kutatásról erre tájékozódhat bővebben (PDF). A kísérletet a Würzburgi- és a Nottingham-Trent-i Egyetemeken végeztek el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt: Brill Fitness

Dívány 2016. október 6., csütörtök 14:38

2015-ös sorozatunk újraéled: budapesti edzőtermeket veszünk sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legprofibb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket általában All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pattanásos? Ne bánja, valószínűleg tovább marad fiatalos!

(va) 2016. október 6., csütörtök 11:16

Nem kell többé szégyenkeznünk, ha az arcunk – mondjuk ki – tele van ragyával, ugyanis egy bőrgyógyászati szaklapban megjelent tanulmány szerint azoknak a bőre, akik korábban pattanásoktól szenvednek, nincsenek annyira kitéve az öregedésnek – írja a Huffington Post. Lehet, hogy eljön az idő, amikor büszkén fogjuk viselni az arcunkon éktelenkedő piros foltokat?

shutterstock 260043224
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezeket érdemes mondania súlyosan beteg hozzátartozóinak

Sákovics Diana 2016. október 5., szerda 21:28

Baleset, súlyos sérülés, fizikai összeomlás. A testünk számára ez súlyos trauma, de mi történik ilyen helyzetekben a lelkünkben? Milyen pszichológiai folyamatokon megyünk keresztül? Hogyan lehet felfogni, feldolgozni egy súlyos sérülést? Mire érdemes felkészülni a betegnek, és mire a hozzátartozóknak? Végül: hogyan jöhetünk ki úgy egy ilyen traumából, hogy az életünk jobb, teljesebb legyen, mint előtte? Ezekről a kérdésekről beszélgettünk a Tilos Rádió hétfő délelőtti Teszt és lélek című műsorában Révész Renáta és Kuna Gábor pszichológusokkal. 

shutterstock 167990879
Távolról sincs vége, olvasson még »

Városnézés fillérekből és palacsintázás tarka falevelek közt

travelo 2016. október 5., szerda 17:15

Mihez lenne inkább kedve: a tarka erdőben kirándulni belföldön, vagy fillérekért várost nézni külföldön? Esetleg valami mediterrán helyre húzza a szíve, ahol még szép az idő, de már nem kell hőgutától tartania? Mindegyikre van ötletünk!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan a fokhagymás szájszag elleni csodafegyver!

Szűcs Gyula 2016. október 4., kedd 17:27

Imádja a vajas-fokhagymás pirítóst, csak ne maradna utána az kellemetlen bűz? Az Ohiói Állami Egyetem kutatói megtalálták a megoldást: almát, nyers fejessalátát vagy mentalevelet kell rágcsálni - írja a Huffington Post.

Na de miért leszünk ennyire büdösek fokhagymaevés után? A kén, illetve annak különféle vegyületei a ludasok: a frissen megpucolt és feldarabolt fokhagymában például az alliin nevű vegyület, amit az alliináz nevű enzim lebont, így jön létre az allicin, ami a fokhagyma jellegzetes illatát adja.

shutterstock 317273999
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 184

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés