#ÉLETEM

Last minute tippek a hosszú hétvégére és az őszi szünetre

travelo 2016. október 26., szerda 19:17

Mutatjuk a legtutibb programokat, amikhez nem kell hosszas szervezés, elég csak útnak indulni. De persze azoknak is lesz egy-két tippünk, akik szívesen toldanák meg a hosszú hétvégét pár nap szabival, és úgy utaznának el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért nem lehet normálisan kilátni a repülőkből

dívány.hu 2016. október 25., kedd 16:54

Valószínűleg önnek is feltűnt már, hogy hiába ül egy repülőn ablak mellé, akkor sem lát ki rajta teljesen kényelmesen, mert egy kisebb vagy nagyobb mértékben, de általában el vannak csúszva az ablakok a széksorokhoz képest.

A Today I Found Out nemrég utánajárt a témának, és kiderült, hogy nem a gyártók, hanem a légitársaságok a hunyók a dologban.

A gyártók ugyanis úgy készítik el a gépeket, hogy adnak egy ajánlást, hogy szerintük az üléseknek hogyan kellene egymáshoz képest elhelyezkedniük, ebben az esetben általában passzolnak is a sorok az ablakokhoz.

A gépeket megvásárló társaságok viszont bizonyos keretek között, de eltérhetnek ezektől az ajánlásoktól, és általában el is térnek, hogy 1-2 sor plusz ülést pakoltassanak a gépbe, ami azt eredményezi, hogy a széksorok között kisebb lesz a távolság a gyári ajánlásnál, vagyis elcsúsznak a sorok az ablakokhoz képest. A módosítások mögött a legtöbbször az az elgondolás, hogy a cégeknek a szállított utasokból van a bevételük, vagyis minél több embert tudnak felpakolni egy gépre, annál jobban járnak. (Ezzel magyarázható természetesen az is, hogy az ülések mérete és lábtér is összement.)

Távolról sincs vége, olvasson még »

A vonzalomban fontosabb a szépség, mint a személyiség

Sákovics Diana 2016. október 25., kedd 14:17

Rapidrandi. Három perc beszélgetés, csengőszó, váltás. Mindez orvosi maszkban. Persze Japánban, hol máshol. Az AJ+ oldalán jött szembe egy riport, amiből kiderült, hogy a maszkos randik az elmúlt években egyre elterjedtebbek Japánban. Hogy mire kell a maszk? A szervezők szerint arra, hogy a résztvevők ne a szépség, hanem a személyiség alapján ítéljék meg egymást. Itt a szerkesztőségben akadtak, akik kételkedtek az elképzelés hatékonyságban, megnéztük hát, mit mond egy ilyen helyzetről a tudomány. A maszkos rapidrandik pszichológiai elemzése következik. 

shutterstock 292045685
Távolról sincs vége, olvasson még »

5 dolog, amit nem tudott a hűtlenségről

Sákovics Diana 2016. október 24., hétfő 19:25

Ki hajlamos félrelépni? Miért? Milyen hatással van a hűtlenség a párkapcsolatunkra? A pszichológusokat régóta izgatják ezek a kérdések, ami persze nem csoda, hiszen a hűtlenség az emberi párkapcsolatok egyik velejárója. A saját felmérésünk alapján legalább minden harmadik ember csalta már meg az életében valamelyik partnerét. Ha tehát minket személyesen nem is érint a hűtlenség kérdése, biztos, hogy akad olyan ember a szűkebb környezetünkben, akinek mélyebb tapasztalata van a témában.

A kutatások során rengeteg izgalmas dolog derült ki a hűtlenségről, például az, hogy a jó kapcsolatokban is megcsaljuk egymást, vagy az, hogy bizonyos munkakörökben az emberek hajlamosabbak félrelépni. Dr. Justin Lehmiller pszichológus blogját böngészve további meglepő kutatási eredményeket is találtam a témában, itt is van az öt legfurább. 

shutterstock 332233235
Távolról sincs vége, olvasson még »

A kúszás és mászás az új planking

Dívány 2016. október 24., hétfő 15:49

A crawling lehet az új dili, ami felrobbantja majd a fél internetet - írja a Refinery29.com. De mi ez a crawling? Olyasmi kúszás-mászás, amivel a még járni nem tudó kisgyerekek közlekednek, csak ezt felnőttek csinálják, halálosan komoly arccal edzőtermekben meg sportpályákon. És közben természetesen lefotózzák magukat, és kirakják a közösségi oldalakra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Alvászavarok: miért alakulnak ki és mik a megoldások?

Böszörményi Edina 2016. október 23., vasárnap 20:47

Mindannyian tudjuk milyen felemelő érzés, amikor egy fárasztó nap után hazaérünk, és belefekszünk a puha ágyba és reggelig úgy alszunk mint a bunda. Ilyenkor a felkelés is könnyebben megy, és egy igazán jól átaludt éjszaka után a napunk, sőt az egészségünk is jobb és minőségibb lesz. De mi van akkor, ha alvási zavarokkal küzdünk, és ezekről az éjszakákról csak álmodoznánk (persze ha tudnánk)? Sorra vettünk három alvászavart, megnéztük mi okozza és mit tehetünk ellene!

A jó alvás ismérvei

 Csak a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás lehet a jó alvás. Életszakaszonként más az ember alvásigénye: születéstől egyéves korig a húsz óra alvás az ideális, egy fiatal felnőttnek már csak nyolc óra alvásra van szüksége, az idős embereknek pedig hat óra is elég. Persze egyénenként változhat, vannak, akik több, vannak, akik kevesebb alvást igényelnek, a túl kevés alvás mindenesetre betegségekhez vezethet. Ami a minőséget illeti, fontos, hogy meglegyen az alvás ciklikussága. Egy alvási ciklus felnőttkorban 90 percig tart, ennek az első két stádiuma a felületes alvás, a harmadik és negyedik szakasza mélyalvás, ezt követi az ún. REM fázis. Ez a felosztás az éjszaka első kétharmadára a jellemző, az utolsó szakaszban nincs mélyalvás, csak tartós felületes alvás, hiszen akkor már az ébrenlétre készülünk. Ha nem megfelelő az alvás szerkezete, bármilyen is a hossza, akkor nem lesz pihentető. Erre a rendszerre sok minden lehet káros hatással az alkoholtól kezdve különböző gyógyszerekig – tudtuk meg dr. Várszegi Máriától.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jobban ízlik az étel, ha magunk főzzük

Sákovics Diana 2016. október 23., vasárnap 15:34

Tudjuk, hogy kövérebbek vagyunk, mint valaha, hogy egyre többen, egyre inkább és egyre fiatalabban hízunk el. Ahogy tudjuk azt is, hogy ezért sokban a környezetünk a felelős. Pontosabban az, hogy az ember története során soha ennyire nem volt könnyen látható, elérhető, megszerezhető a vonzó (zsíros, cukros, tápláló, kalóriadús) táplálék. Meg persze arra sem volt még lehetőségünk eddig soha, hogy megállás nélkül tömjünk magunkba a kaját.  Olyan ez, mintha most érkeztük volna el Misi Mókus örökké termő fájához, de a szigetről már nem lenne visszaút. Persze mindez nem az emberiségre, csupán a nyugati világ lakóinak többségére, így a magyar lakosság nagyobb százalékára igaz. 

A tömeges elhízásnak rengeteg káros egészségügyi következménye van, nem beszélve arról a rombolásról, amit az elhízás az önértékelésünkkel és a párkapcsolatainkkal, a szexuális életünkkel tesz. Nem véletlen, hogy a fogyókúrabiznisz virágzik, az életmódváltás lassan üres közhely, ahogy nem véletlen az sem, hogy számos pszichológiai kutatás foglalkozik a fogyókúra, az elhízás, az egészséges étkezés lelki hátterével. Ezekből tudjuk például, hogy érdemes odafigyelni az ételekkel kapcsolatos érzelmeinkre, arra, hogy mennyire vagyunk leterhelve úgy általában az életben, meg arra is, milyen gasztrokörnyezetben élünk. Ez utóbbi kutatási eredményekhez tesz hozzá most egy friss német vizsgálat, amiből kiderül, hogy sokkal jobban járunk, ha otthon főzünk, mintha készételt veszünk vagy rendelünk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 mindennapos szokás, ami gyorsítja a bőr öregedését

Brownie 2016. október 23., vasárnap 09:34

A becslések szerint 2019-ig világszerte összesen 52 trillió forinot költünk majd el öregedésgátló termékekre és szolgáltatásokra, pedig nemrég kiderült, hogy a ránctalanító krémek többsége legfeljebb hidratálni tud. „Csak az Egyesült Királyságban évente 50 ezer ember fordul kozmetikai sebészhez, hogy megszabaduljon a zavaró ráncoktól vagy a tartósan száraz bőrtől, miközben figyelmen kívül hagyják, hogy akár tíz évvel is öregíthetik a bőrüket olyan káros szokásokkal, mint a dohányzás, a túlzásba vitt alkoholfogyasztás, a szoláriumozás vagy a helytelen táplálkozás” – írja a Daily Mail. Érdemes lenne tehát inkább átértékelni az életmódunkat, ha természetes úton lassítanánk az öregedés folyamatát – ahelyett, hogy időnként kés alá fekszünk. Szakértőt kérdeztünk arról, hogy milyen apróbb változtatásokkal őrizhetjük meg bőrünk egészségét és rugalmasságát. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Nekem van elsőként diplomám a családban, mégis hülyének érzem magam."

Sebők Franciska 2016. október 22., szombat 19:28

Az elmúlt hónapok során több sikeres nővel beszéltem, akik emberfeletti módon több diplomát tettek le egyszerre, jó állásuk van, lefutották már a maratont, mégsem elég jók önmaguknak. Úgy érzik, sehová sem tartoznak, az otthoniak árgus szemekkel nézik életútjukat, az új közegben pedig butának gondolják magukat. Milyen nehézségei lehetnek az „első generációs értelmiség létnek”?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért érdemes őszig várni az esküvővel

Dívány 2016. október 22., szombat 10:55

A szüleim szeptemberben házasodtak össze, mert édesapám szerette volna, ha édesanyám névnapján mondják ki a boldogító igent, nagybátyámék pedig követték a példájukat, szóval nálunk hagyomány lett az őszi esküvő, és úgy tűnik, egyre többen vannak, akik úgy döntenek, főszezonon kívül kötik össze az életüket, nézzen csak szét a Facebook-oldalán! De miért érdemes ezt az évszakot választani? A hajtás után kiderül! 

shutterstock 364932560
Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar világsiker: új gyulladásgátló molekulát azonosítottak

Dívány 2016. október 22., szombat 09:37

Egy eddig kevéssé vizsgált fehérje gyulladásgátlásban játszott szerepét azonosította a Semmelweis Egyetem Élettani Intézetében a Dr. Ligeti Erzsébet vezetésével működő Fagocita Élettani Kutatócsoport - írja a Semmelweis.hu

A korábban „fehér foltnak” számító ARHGAP25 nevű szabályozó fehérje ezután akár új gyógyszercélpont is lehet a gyulladásos betegségek gyógyításában. Az erről szóló publikáció a The Journal of Immunology októberi számában jelent meg, és beválogatták a lapszám legkiemeltebb cikkei közé.

shutterstock 326882960
Fotó: Shutterstock
Távolról sincs vége, olvasson még »

A jó szexhez legalább három hónapot kell gyakorolni

Sákovics Diana 2016. október 21., péntek 21:51

A fiatal nők közel fele hisz az örök szerelemben, nem hisz viszont az azonnali jó szexben. Többek között ezek derültek ki egy friss felmérésből. A Ragaszkodj hozzá! kezdeményezés online kérdőívét 6227 fő töltötte ki, 94 százalékban nők, többségük (80%) 18 és 33 év közötti. A kutatás tehát a magyar lakosságra nézve messze nem reprezentatív, de azért így is akad néhány elgondolkodtató eredménye. 

shutterstock 260900648
Távolról sincs vége, olvasson még »

Oltásellenes szöveggel vadít Szendi Gábor

Dívány 2016. október 21., péntek 15:12

"A hetedik osztályos lányok szüleinek 76%-a igényelte az ingyenes HPV-oltást. Ez 34 ezer oltást jelent. Van egy-két megfontolandó eredmény, aminek ismeretében talán csökkenne a lelkesedés" - kezdi oldalán Szendi Gábor, aki utána egy sor tudományosnak tűnő adattal támasztja alá, miért veszélyes a méhnyakrál elleni oltásként emlegetett vakcina. Csak hát ettől még veszélyes butaság, amit terjeszt.

shutterstock 405306670
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekben a munkakörökben lépnek félre legtöbbet a nők

Sákovics Diana 2016. október 20., csütörtök 19:09

A hűtlenség izgalmas jelenség. Mármint pszichológiai szempontból az. Tudjuk, hogy a hűtlenség jellemző emberi tulajdonság, ami a legtöbb kultúrában megjelenik valamilyen formában, miközben az emberek többsége szemétségnek, morálisan elítélendőnek tartja. Persze nem véletlenül, hiszen a hűtlenség minden érintett fél számára fájdalmas, a kapcsolat szempontjából pedig végzetes lehet. Arról, hogy miért lépünk félre kapcsolatainkból számos elmélet született, és úgy tűnik, hogy ezt a génjeinktől, korai tapasztalatainktól kezdve a személyiségünkig és aktuális érzelmi állapotunkig rengeteg tényező befolyásolhatja.

A hűtlenség tehát nemcsak izgalmas, de bonyolult is, és úgy tűnik, minél többet tudunk a jelenség hátteréről annál inkább az. Most például egy friss kutatási eredmény alapján úgy tűnik, hogy a félrelépések számát egy nagyon kézenfekvő dolog is befolyásolja: a lehetőség. Legalábbis ez tűnik a legmarkánsabb konklúziónak abból a felmérésből, amit az alapvetően félrelépések lebonyolítására szakosodott párkereső, a Victoria Milan készített, és amiből azt is megtudtuk, mely munkakörökben lépnek félre leggyakrabban az emberek. Pontosabban a nők. 

shutterstock 102626747
Távolról sincs vége, olvasson még »

Eddzen a Pólus Fitnessben, ha kedvességre és kényelemre vágyik

Dívány 2016. október 20., csütörtök 13:07

2015-ös sorozatunk újraéled: budapesti edzőtermeket veszünk sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legprofibb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket általában All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 mód, ahogy az agya akadályozza a fogyásban

Sákovics Diana 2016. október 19., szerda 18:36

Kövérebbek vagyunk, mint valaha. Annyira, hogy minden harmadik magyar nő, és a férfiak 26 százaléka túlsúlyos, és naponta hét magyar hal meg a túlsúly szövődményeiben. Ez a látványos tömeges elhízás a hatvanas években kezdődött, de a rendszerváltást követően megduplázódott az elhízottak aránya: egyre többen, egyre inkább és egyre fiatalabban híznak el. Hogy miért? 

Részben azért, mert teljesen megváltozott a környezet, amiben élünk, amiben az étellel találkozunk. Brian Wansink, a Cornell Egyetem gasztropszichológusa szerint már rég nem a valódi éhség vezérel minket, sokkal inkább a környezetünk: a család és a barátok, a csomagolás és a tányérok, nevek és számok, címkék és fények, formák és illatok, a figyelemelterelés és a távolság. Az elfogyasztott étel mennyisége és minősége szempontjából az számít tehát, hogy mi látható, elérhető, hogy mekkora a választék, milyen a lelkiállapotunk és kikkel vagyunk éppen együtt. 

shutterstock 416482423

A környezeti változásokon túl azonban az agyunk működése is sok esetben hátráltat minket az egészséges testsúly elérésében és megtartásában. Ezekkel a működési jellegzetességekkel pedig nem árt képben lennünk, nemcsak azért, mert így könnyebb megérteni és átlátni saját működésünket, de azért is, mert ezzel esélyünk van felismerni, ha épp automatikusan cselekednénk, és lehetőségünk van tudatosan máshogy dönteni. Például arról, kell-e nekünk még egy szelet torta, vagy sem. Ezekről az automatikusan működő jellegzetességekről írt nemrég Shahram Heshmat az Illinois Egyetem professzora, függőség és elhízás kutató a Psychology Today oldalán, és ezekből válogattunk most mi is néhányat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 szokatlan úti cél Oslótól Varasdig

travelo 2016. október 19., szerda 18:36

Október végén négy napon át hétvégézhetünk. Sőt, ha kivesznek még három nap szabadságot, akkor kilenc teljes napig nem kell dolgozniuk október 29. és november 6. között. Hirtelen azt sem tudja, mit kezdjen magával ez idő alatt? Mit szólna mondjuk egy jó kis városnézéshez? Nem, nem Rómára, Párizsra vagy Londonra gondoltunk, hanem valami sokkal izgalmasabbra. Már mutatjuk is a kevésbé magától értetődő, ám annál szuperebb hosszú hétvégés célpontokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szobafitnesz: az ötvenhez közel is lehet fitneszmodell anyuka

Dívány 2016. október 19., szerda 14:57

Emlékeznek még Karácsony Mónikára a Szobafitnesz első szériájából? Ő az, aki vállalta, hogy 45 évesen gyökeresen változtat az életén, és súlya négy hét alatt 72 kg-ról lement 66 kg-ra. Ez is szép teljesítmény, de semmi ahhoz képest, amit azóta elért. A fodrászként dolgozó Karácsony Mónika, aki most 52 kilót nyom, nemrég hetedik lett a BodySport Kupa fitneszmodell anyukáknak létrehozott kategóriájában. El is beszélgettünk vele arról, mi történt vele az elmúlt nyolc hónapban, hátha sokan erőt tudnak meríteni a példájából.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyászunkban az segít, ha szembenézünk a halállal

Sákovics Diana 2016. október 18., kedd 17:53

A gyász az életünk része, megúszhatatlan trauma. Mégis átkozottul nehéz megélni. Nemcsak azért nehéz, mert elveszítünk valakit, akit szerettünk, mert szembe kell néznünk saját halandóságunkkal, de azért is, mert ma a legtöbbünknek fogalma sincs arról, mihez kellene kezdeni a halállal, hogyan kell gyászolni, és hogyan kell ebben másokat támogatni. Nem mintha ma kevesebb lenne bennünk az empátia, mint régen, hanem, mert erre senki sem tanít meg minket, mert nincs a fejünkben egy gyászforgatókönyv, mert nincsenek tanult rítusaink. Valójában tehát azt sem tudjuk, pontosan mire kellene felkészülnünk egy haláleset után. Révész Renáta Liliána pszichológust, gyásztanácsadót kérdeztem arról, mire számítunk legkevésbé gyászunkban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A hízáshoz elég egy stresszes partner

etelka 2016. október 18., kedd 14:52

A Michigan Egyetem kutatása szerint akad még egy magyarázat a hízásra - mintha nem lenne rengeteg. Kapaszkodjon meg, állítólag a partner stresszszintje is befolyásolja a kilóink számát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Immunerősítés a zöldségektől, gyümölcsöktől kezdve a homeopátiáig

Dívány 2016. október 17., hétfő 11:22

Itt az ősz, közeleg a tél, és egyre többen dőlnek ki légúti megbetegedések miatt, ahogy ez ilyenkor lenni szokott. Elég erős immunrendszerrel persze könnyebb átvészelni ezt az időszakot, a Zewa és az Ipsos közösen utána is járt annak, hogy milyen módszereket ismernek és alkalmaznak a családok annak érdekében, hogy a gyerekek szervezete minél védettebb legyen a külső támadásokkal szemben. A felmérésbe hatszáz 10 évnél fiatalabb gyermek(ek)et nevelő, 25-49 éves nőt vontak be. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért irtózik annyira a bohócoktól

Brownie 2016. október 17., hétfő 08:04

Azt, hogy egy ártalmatlan csatornarács látványától még ma is végigfut a hideg a hátamon, Stephen King egyik legemlékezetesebb negatív hősének köszönhetem. Az Az című kultikus regény nem éppen közkedvelt bohóca, Krajcáros gyerekek millióinak okozott álmatlan éjszakákat, ráadásul a kutatók szerint a nagy sikerű minisorozat-adaptációnak egyértelműen köze van ahhoz, hogy a '90-es években annyira megugrott az úgynevezett coulrofóbiában (bohócoktól való irracionális félelem) szenvedők száma. Vannak, akik kedvelik a bohócokat, mások irtóznak tőlük, sokakban pedig inkább ambivalens érzések kavarognak a bohócruhás alakok látványától, ám azt, hogy mi okozza ezt a kettősséget, nem igazán tudják megfogalmazni. Éppen ezért keresi egyre több pszichológus a választ arra, hogy hogyan és miért váltak a szemünkben olyan hátborzongatóvá a korábban gyerekbarát, nevettető figurák. Francis T. McAndrew, a Knox Főiskola professzora a The Conversation oldalon fejtette ki kutatását.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Keveset alszik? Többször bóbiskol el napközben, mint hinné!

Sákovics Diana 2016. október 16., vasárnap 19:23

Míg a legtöbbünk arra panaszkodik, hogy keveset alszik, akadnak emberek, akik lelkesen hangoztatják, hogy ők bizony az átlagnál rövidebb alvásidővel is remekül működnek a mindennapokban. Ez mondjuk elsőre furán hangzik, hiszen a kutatásokból tudjuk, hogy ha rendszeresen keveset alszunk az nyomott hangulathoz, az érzelmi intelligencia csökkenéséhez, hosszabb távon pedig rosszabb egészségi állapothoz, elhízáshoz, memóriaproblémákhoz és (egerek esetében legalábbis) rövidebb élettartamhoz vezet. Persze ezeknek a káros hatásoknak csak egy része érhető tetten azonnal, de az van olyan feltűnő, hogy egyértelműen tudjuk: többet kellene aludnunk. De mi a helyzet azokkal, akik állítják, hogy elvannak kevés alvással? Miben működnek ők máshogy? 

shutterstock 312669791
Távolról sincs vége, olvasson még »

7 ok, amiért megéri sok szőlőt fogyasztani

ST 2016. október 16., vasárnap 19:21

Azt sokan tudják, hogy a bor rengeteg előnyös tulajdonsággal bír (már ha mértékkel fogyasztják!), és hát elég nyilvánvaló, hogy ehhez fő alapanyagának, a szőlőnek elég sok köze van. A lifehack.org cikkében össze is szedték a szőlő 8 előnyös egészségügyi tulajdonságát, amit most megosztunk önökkel is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ismerje meg, hogyan tisztálkodnak az emberek más országokban

Dívány 2016. október 16., vasárnap 18:08

Elgondolkozott valaha is azon, hogy más országokban mégis mennyit zuhanyoznak vagy fürdenek az emberek, hogy mennyire eltérőek vagy éppen hasonlóak a tisztálkodási szokások. A Soakology nevű oldal inforgrafikája segíthet megválaszolni ezeket a kérdéseket. Ténytenger a hajtás után! 

shutterstock 384757909
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 184

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés