#ÉLETEM

6 jógapóz, amit az ágyban is végezhet

ST 2016. november 20., vasárnap 08:09

Sajnos sokan küzdünk azzal a gonddal, hogy nincs időnk mozogni, és ez is lehet az oka annak, hogy képtelenek vagyunk este elaludni, bármennyire is fáradtak vagyunk. Persze ilyenkor már senki nem kel fel, hogy fusson egy kicsit, vagy jógázzon, de erre nincs is szükség, ez utóbbit ugyanis az ágyban is el lehet végezni, ahogyan az a Lifehack cikkéből kiderül. Mivel a jóga nem olyan intenzív mozgás, ráadásul ezek az ászanák nem nehezek, így attól sem kell tartania, hogy izzadtan kell az ágyban feküdnie.

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 dolog, amivel fejlesztheti az önbizalmát

Kurán Zsuzsa 2016. november 19., szombat 17:10

Az önbizalmunk alapvetően meghatározza életünket. Hat a mindennapokra, a kapcsolatainkra, mennyire merünk kezdeményezni, hogyan leszünk képesek lezárni dolgokat az életünkben, legyen szó akár párkapcsolatról vagy munkáról. Egyszóval minden tevékenységünk alapvető kiindulópontja, mennyire vagyunk jóban magunkkal. Kutatások bizonyították,hogy azok az emberek, akik elégedettebbek önmagukkal, kevésbé szenvednek az olyan helyzetekben, ahol elutasítást kapnak és a kudarccal járó helyzetekből is jóval kevésbé frusztráltan jönnek ki. Az önbizalom és a stressz megéléséért felelős hormon, a kortizol erős kölcsönhatásban vannak egymással. Azt találták, hogy sokkal kevesebb a kortizol azokban az emberekben, akiknek egészséges önértékelésük van.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lehet formás feneke az instagramos fotókon!

Dívány 2016. november 19., szombat 12:38

Egy finn fittnesszvlogger, Sara Puhto saját magán mutatta be, hogy az internet világában bizony nem minden kerek Kardashian-tompor kerek Kardashian-tompor - írja a Self.com. Puhto ezzel a divatos fenékszelfivel (szakszóval: bootyfie, csúnyábban: buttfie, azaz seggszelfi avagy seggfi) elvileg arra akarja felhívni a figyelmet, hogy az ehhez hasonló képek csalókák. Hiszen egy jól megválasztott pózzal, például a lenti, kicsavart törzsű előredőléssel, és az egyik láb előre nyújtásával látványos optikai tuningot lehet villantani a valósághoz képest.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudni akarja, pontosan mennyi idős?

Dívány 2016. november 18., péntek 19:59

Az internet tele van idióta kis tesztekkel, amik azt mondják, hogy a kedvenc színünk, zenekarunk, hétvégi időtöltésünk, gyakorlatilag bármi alapján megtippelik, mennyi idősek lehetünk, legalábbis lélekben. Ha valakit ennél komolyabban foglalkoztat a téma, hogy a biológiai kora összhangban van-e a valós életkorával, annak sem kell elkeserednie, a tudomány világa is készít hasonló teszteket. Ezekben nyilván nem a kedvenc bandánkról kell nyilatkozni, hanem mindenféle, az öregedés szempontjából valóban fontos tulajdonságunkról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért jó nőként börtönben dolgozni

etelka 2016. november 18., péntek 17:08

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) november 17-én tartotta a „Legjobb Női Munkahely 2015” pályázat díjátadóját. Ferenczi Andrea, a szövetség elnöke hangsúlyozta, hogy a család és a munka egyensúlya minden korban nagyon fontos, ezért is keresték azokat a jó munkaadókat, melyek jelentős rugalmasságról tesznek tanúbizonyságot. A rendezvény másik felszólalója Dunai Mónika, az Országgyűlés Kulturális Bizottság Női Méltóság Albizottságának elnöke, aki arról beszélt, milyen jó, ha egyensúlyt tudunk teremteni az élet minden részén, és harmóniába tudunk kerülni önmagunkkal. 

Legjobb női munkahelyek 2015

 250 fő alatti munkaadók

I. Commerzbank Zrt.

II. SC kft

III.BDO kft

Különdíj: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei BV Intézet

250 fő feletti cégek

I. Mavir Zrt,

II. Ericsson Magyarország kft

III. Hewlett-Packard 

Különdíj: Heineken Magyarország

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elhatárolódik a Lipóti Pékség a homofób aláírásgyűjtéstől

(sze) 2016. november 18., péntek 11:16

November 17-én fotózta le valaki a Szilágyi Erzsébet Fasoron található Lipóti Pékség kirakatában azt az aláírásról szóló felhívást, melyben arra kérték a vásárlókat, támogassák ők is a „házasság és a család jelentésének meghatározását”. Hogy pontosan mire gondoltak, az a kontextusból kiderül: az aláírásgyűjtők a melegházasság uniós szinten történő betiltásáért lobbiztak így, sőt – amire talán nem is gondoltak- megfogalmazásuk a meddő párokat is érintette, akiknek eszerint nem volna szabad gyermeket örökbe fogadni.

Az aláírásgyűjtés híre elterjedt a facebookon, és a felháborodott vásárlók a felhívás utasítását követve (,,Érdeklődjön az eladónál!") az alkalmazottakon kérték számon a botrányos kezdeményezést. Erre az egyik eladó bevallotta, elege van, ő csak dolgozni szeretne, nem pedig politizálni és politikai propagandát terjeszteni. Elmondása szerint nem szedhette le a felhívást felsőbb utasításra. Most azonban kiderült, az aláírás nem az egész Lipóti Pékség vezetőségének, csupán az adott üzlet vezetőjének véleményét tükrözni. Erről a ma kiadott közleményükben kívántak szólni:

Hivatalos közlemény

A 2016. november 17-én, Facebookon megjelent, Budapest, Szilágyi Erzsébet fasoron található mintaboltunkban kihelyezett, aláírásgyűjtésre való felszólítással kapcsolatban az alábbi hivatalos közleményt adjuk ki.

Mi, mint franchise átadó a szóban forgó felhívás Lipóti Pékség mintaboltban történő kihelyezéséről nem tudtunk, és nem is járultunk hozzá. A felhívás tartalmát magunk is bejelentés alapján ismertük meg. Az aláírásra való felszólítás dolgozói kezdeményezés volt, amint az tudomásunkra jutott, mind szóban, mind írásban felszólítottuk a mintabolt tulajdonosát, partnerünket, hogy távolítsa el a felhívást a mintabolt kirakatából.

Ezúton szeretnénk elnézést kéri mindazoktól, akiket a szóban forgó felhívás valamilyen módon megsértett, annak ellenére, hogy a felhívás kihelyezéséről mi, mint központ nem tudtunk.

A mi szakmánk a minőségi élelmiszer készítés, állásfoglalásunkat kizárólag ezzel kapcsolatban nyilvánítjuk ki, mással kapcsolatban nem, mert egyéb témában nem tartjuk magunkat illetékesnek.

  Akinek tehát ezek után még van gyomra, nyugodtan vásárolhat paleolit sütit a Lipótiban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A népszerű fogyókúrás módszerek nem tökéletesek

Dina 2016. november 18., péntek 10:13

Szinte már nem telik el úgy nap, hogy ne jelenjen meg valami új diéta, ami azzal kecsegtet, hogy segítségével leadjuk a felesleges kilókat. Írtunk már arról, hogy egy kemény fogyókúra miatt az egész anyagcseréjét is hazavághatja, majd arról is, hogy csak a rendszeres mozgás sem elég ahhoz, hogy elérjük a kívánt eredményt. Ember legyen a talpán, aki ki tud igazodni megannyi diéta között, de találtunk egy videót, ami segít eligazodni, melyik hogyan működik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így válik igazzá egy ordas hazugság

Sákovics Diana 2016. november 17., csütörtök 16:59

Amit sokszor ismételnek, igaznak tűnik. Amit sokszor ismételnek, igaznak tűnik. Amit sokszor ismételnek, igaznak tűnik. Ezt a szöveget olvashattuk Budapest-szerte a Kétfarkú Kutya Párt kvótanépszvazásos ellenplakátjain. De vajon valóban így van? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A szép has szétnyílt hasizommal sem lehetetlen küldetés

Dívány 2016. november 17., csütörtök 15:15

Szétnyílt hasizom (rectus diastasis) az egyenes hasizom rostjainak hosszanti szétválását jelenti, és nemcsak várandósság után alakulhat ki, de például genetikailag gyenge kötőszövetek esetén is. Az érintett izmok megfelelő edzésével összébb lehet zárni a rést, és Bagyinka Tímea sportrekreációs oktató, pilates- és jógatanár ki is dolgozott egy hasizomregeneráló technikát. Interjú a Love your belly megalkotójával!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Véres megoldás az örök fiatalságra

(bzs) 2016. november 17., csütörtök 08:28

Az Alkahest cég kutatója, Sakura Minami és csapata azt vizsgálta, hogy milyen hatása van a korosabb egerekre, ha fiatalabbak vérét kapják, illetve fordítva. Eredményeikről a New Scientist számolt be. Amikor az öregebb állatok kaptak vért a fiatalabbaktól, javult a memóriájuk, a kognitív képességeik és a fizikai aktivitásuk is. Emellett vizsgálatok igazolták, hogy az agyon kívül egyéb szerveik, például a szívük, a májuk és az izmaik állapota is javult. Ezzel szemben a fiatal egereknek adott idősebb állatokból származó vérplazma ellenkező hatást váltott ki: az állatok agya az öregedés jeleit mutatta.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A hűtlenség hat típusa

Dívány 2016. november 16., szerda 17:58

Azt hitte, csak úgy lehet megcsalni partnerét, ha lefekszik valakivel? Hát, nem..legalábbis Abby Rodman pszichoterapeuta szerint. Úgy véli, hűtlenségnek számít, ha inkább a kapcsolaton kívüli dolgokba fektetünk energiát, és ettől a másik fél megbántva, kiábrándultnak és háttérbe szorítva érzi magát. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt tudja ma a tudomány a migrénről

Sákovics Diana 2016. november 16., szerda 11:30

Migrén. Ezt a szót mind ismerjük. Tudjuk, hogy egy súlyos fejfájásfélét takar, amitől a környezetünkben talán szenvednek is néhányan. Sőt. A néhánynál többen is. A nemzetközi felmérések alapján ugyanis a lakosság 12-16 százaléka migrénes, azaz rendszeresen él át migrént. A betegség szempontjából leginkább a 20-40 éves kor közötti nők veszélyeztetettek, körükben a migrén gyakorisága a 25 százalékot is eléri. De vajon mi pontosan a migrén? Mi okozza? Miben más a migrénesek agya, mint az átlagé? És milyen pszichés tényezők befolyásolják a migrén megjelenését? Többek között ezekről kérdeztem dr. Ertsey Csaba neurológust, a MTA-SE NAP-B Genetikai Agyi Képalkotó Migrén Kutatócsoport munkatársát. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Élet cukor nélkül: El sem hiszem, hogy megcsináltam!

Brownie 2016. november 15., kedd 11:00

Édesszájúként mindig is megvolt bennem az elhatározás, hogy kipróbáljam, milyen lenne feldolgozott cukrok nélkül élni, de addig-addig ment a halogatás, amíg meg nem fogalmaztam konkrétan, hogy mi is lenne ezzel a küldetéssel a célom. Néhány hete nagy nehezen belevágtam, és nem ment ugyan zökkenőmentesen, a megvonás ideje alatt azért többször megjegyeztem: Nem is olyan szörnyű. Ezt eddig mi a túróért nem voltam képes megcsinálni? Nyilván azért, mert tudatosan soha nem akartam megszabadulni az édes ízek okozta örömérzettől. Persze volt kibukás és zsörtölődés is, de legalább a kezdeti hangulatingadozásokat bátran foghattam az elvonási tünetekre.

shutterstock 85923595
Távolról sincs vége, olvasson még »

Patkánycsikizés a tudomány nevében

Edicsek 2016. november 15., kedd 09:36

A Humboldt Egyetem kísérlete bebizonyította, hogy van olyan állatkísérlet is, amit az alanyok kimondottan élveznek. Ilyen például az, amiben egy csapatnyi patkányt csikiztek, hogy ezzel is újabb információkat nyerjenek arról, hogyan is működik az agy. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Azt mondja mindent megtesz, mégsem érzem, hogy szeretne

Csonka Balázs 2016. november 14., hétfő 18:52

Ön mit tesz meg a kapcsolatában a másikért? Bizonyára kapásból meg tudja válaszolni . Visz neki fahéjascsigát a pékségből, elmosogat, megnézi vele a filmet, amit választott. Mit teszünk azonban azért, hogy szeretetünk a másiknak is átmenjen, ő is érezze, hogy fontos nekünk?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért fáj annyiran, ha egy papír metszi el a kezét

etelka 2016. november 14., hétfő 18:52

Ha az ember elvágja a kezét egy papírdarabbal, hisz a sérülés apró, nem mély, vérzés alig van. Mindenesetre, a tény az tény marad, ha elvágjuk, rohadtul tud fájni. Szerencsére készült egy videó, amiben elmagyarázzák, hogy miért is éljük meg ilyen fájdalmasnak. 

  1. Sokkal nehezebb megfeledkezni egy olyan sérülésről, ami olyan testrészünkön helyezkedik el, amit folyamatosan vagy gyakran használunk, és az agyunk nagyjából tízszer annyit "foglalkozik" a kezünkkel, mint a karunkkal vagy a lábunkkal - állítják a SciShow készítői.  
  2. Az ujjaink tele vannak nociceptorokkal, vagyis az olyan, a bőrben elhelyezkedő receptorokkal, amelyek fájdalom érzésért felelősek. Akármennyire felületi is vágás, ezek a nociceptorok megsérülhetnek, és ilyenkor azonnal jelzik az agynak, hogy baj van. Ja, és  az egész testünkön itt van a legtöbb belőlük. 
  3. A papírnál nincs olyan tiszta vágás mint mondjuk a késnél, inkább olyan, mintha egy apró fürész sértette volna fel a bőrünket, ráadásul kis darabok maradhatnak belőle a sebben, ez pedig irritációt okoz. 
  4. Egy ilyen apró baleset után alig vérzünk, ami elvileg jó is lehetne, de nem az, hiszen nem keletkezik var, ami megvédené a külső hatásoktól a sebet, így a receptorok szinte folyamatosan jeleznek. 
  5. Mivel a kezünkkel csinálunk nagyjából mindent, nincs igazán idő a rengenerálódásra, a seb folyamatosan felszakad, belekerült, vagyis a gyógyulás jóval tovább tarhat mint más sérülésnél. 

Ezért megy olyan könnyen a kamuzás

Brownie 2016. november 13., vasárnap 19:46

Legalábbis azoknak, akik hazudnak, mint a vízfolyás, és szemrebbenés nélkül képesek lódítani és másokat megvezetni. Egy, a Nature Neuroscience című szaklapban megjelent új tanulmány szerint azok, akik hajlamosak elferdíteni az igazságot, sorozatos füllentéseik miatt idővel érzéketlenné válnak saját hazugságaik súlyára, ez pedig a megváltozott agyműködésnek köszönhető.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Árthatnak nekünk a tartósítószerek az élelmiszereinkben?

Dívány 2016. november 13., vasárnap 13:31

Az ételek bizony megromlanak, van, amelyik több napig is bírja, de van, aminek pár óra is elég ahhoz, hogy már ne legyen fogyasztásra alkalmas. Kész szerencse, hogy itt vannak nekünk a tartósítószerek. De mik is ezek, hogyan működnek, és úgy egyáltalán, nem baj, ha bekerülnek a szervezetünkbe? Ezeket a kérdéseket válaszolja meg a TedEd egyik videója. 

De kezdjük az elején, két oka van annak, hogy az ételek megromlanak: az oxidációnak nevezett folyamat és a mikroorganizmusok. Utóbbiak közül többen is vannak, amelyek nem elég, hogy megtelepszenek a táplálékainkon, hogy abból valami undorító és gusztustalan dolog keletkezzen, de még meg is betegíthetnek minket (ilyen például a Lysteria monocytogenes és a Clostridium botulinum baktérium).  

A tartósítószerek szerencsére mindkét problémára megoldást jelentenek. A mikroorganizmusoknál az a fontos, hogy kedvezőtlen körülményeket teremtsünk számára, mondjuk azzal, hogy savasabbá tesszük a közeget. És nem hiszi el, de emberek évezredeken keresztül baktériumok segítségével tartósították ételekeit, ezek között ugyanis vannak olyanok, amelyek tejsavat termelnek. A módszer azóta sem változott, csak bővült az eszköztár például a benzoesavval, a szorbinsavval és a propionsavval (vagy propánsavval). Jó, de veszélyesek? Egyes kutatások szerint a benzoátok (a benzoesav sói) hiperaktivitáshoz vezethetnek, de további kutatásokra lenne szükség ennek telkeskörű bizonyításához. 

Ha sokkal barátságosabb nevű anyagokkal próbálkozna, akkor ugye ott van a cukor és a só, amik szintén alkalmazhatóak tartosítószerként, hiszen elvonják a vizet a mikróbák elöl, amelyek végül elpusztulnak. Ezekkel viszont az a baj, hogy túlzott fogyasztásuk különböző egészségügyi problémákhoz vezethet (cukorbetegség, magas vérnyomás, stb.). A húsipar által használt nitritekkel és nitrátokkal sem vagyunk igazán kisegítve, hiszen egyes vizsgálatok szerint növelik a rákos megbetegedések kockázatát

Mielőtt a fagyasztók (meg persze az előbb említett anyagok) elterjedtek volna, füstöléssel és/vagy sózással tartósították a húsokat, most már azonban más lehetőség is van az oxidáció megakadályozására, például a BHT (butil-hidroxi-toluol) és a tokoferolok (E-vitamin). Míg ezek főleg abban segítenek, hogy ne legyen avas íze az ételeinknek, vannak olyan anyagok, amelyek az elszíneződést akadályozzák meg, ilyen a citromsav is. A szulfátok pedig több fronton harcolnak, hiszen antioxidánsként is működnek, és a mikroorganizmusokkal is elbánnak. És ugyan ezek egyeseknél allergiás reakciókat váltanak ki, azért a legtöbb tartósítószer használata biztonságos, és tényleg csak kis (és természetesen az illetékesek által meghatározott) mennyiségben találhatók meg ételeinkben, 

A férjem a függő, de én szenvedek

Marjai Kamilla 2016. november 12., szombat 15:26

Amikor függőségről esik szó, többnyire azt tapasztaljuk, hogy adott egy kémiai szer vagy addiktív viselkedés, ami behálózza az egyént és nem engedi a kötelék szorításából. Ez a csapdahelyzet távolítja el őt az életképes kapcsolatoktól épp úgy, mint a mindennapi kötelességektől és az egykor szívesen végzett tevékenységektől. Persze ebben a folyamatban a szenvedélybeteg nem passzív résztvevő, hanem olyan aktív cselekvő, aki észrevétlenül maga szőtte függősége hálóját, melynek csapdájába esett. És a függőségből történő felépülés is csak aktív cselekvéssel vihető végbe a szükséges segítség igénybevételével. Látszólag ezzel dióhéjban össze is foglaltuk a függőség természetét, persze itt még korántsem ér véget a történet. Hiszen mi a helyzet a hozzátartozókkal és családtagokkal, akik valamiért ugyanennek a hálónak a fogságában érzik magukat azért, mert egy számukra fontos személy függő?

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 dolog, amiben Hillary Clinton így is első volt

Farkas Edina Lina , Pálúr Krisztina 2016. november 12., szombat 10:17

Ugyan a szexista Donald Trumpot végül nem sikerült a háta mögé utasítania az egykori külügyminiszternek és first ladynek, de azért így is rengeteg mindent tett le az asztalra. A Marie Claire összegyűjtötte, hogy miben volt első, mi pedig a lista mellé odapakoltunk pár olyan élterjazi tény és nyilatkozatot, amiket nem biztos, hogy mindenki ismer. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elég két szék, hogy feszes teste legyen

etelka 2016. november 12., szombat 08:27

Van egy jó hírünk, meg egy rossz: a jó az, hogy edzőterem helyett otthon is tud mozogni, a rossz az, hogy rendszeresen és rendesen kell csinálnia, hogy eredménye is lehessen. És sajnos ez nem elég a boldogsághoz, úgyhogy nem ringatjuk abba a hitbe, hogyha megcsinálha azt a négy gyakorlatot, amit az Elite Daily videójában mutatnak be, akkor azonnal látszik majd az eredmény a tükörben. De hát valahol el kell kezdni, és az alábbi gyakorlatsorral többek között a  has- és a farizmokat lehet átmozgatni, illetve segít az egyensúlyérzék fejlesztésében is. 

Az első, ollózó gyakorlatból 30 ismétlést kell csinálni lábanként, a másodikból összesen harmincat, és hogy ne csúszkáljon, érdemes egy jógamatracot tenni a karja alá, a harmadikból is lábanként harmincat, akárcsak az elsőnél, és itt a térdeket érdemes egy kicsit kipárnázni, ahogyan a negyedik gyakorlatnál is. Ja, és ami a videóból kimaradt, ne felejtse el a bemelegítést és a nyújtást sem! 

Kell-e félnünk a madárinfluenzától?

(sze) 2016. november 11., péntek 16:43

Hazánkban újra felütötte a fejét a vírusos betegedés, ami jó néhány szárnyas áldozatot követelt, de szerencsére a vírustörzs azonosítása után kiderült: a H5N8 típus okozta a vadmadarak elhullását, ami nem jelent veszélyt az emberekre.

shutterstock 119403541
Távolról sincs vége, olvasson még »

Melania Trump, a két lábon járó amerikai álom!

maze 2016. november 11., péntek 15:17

Nos, most hogy bebizonyosodott Amerika még mindig a lehetőségek hazája, ahol bármi, de tényleg bármi megtörténhet, vessünk egy pillantást ennek a nagyszerű népnek a legújabb első asszonyára. Mert bizony Trump megválasztásakor nemcsak új vezetőt tettek meg az ország élére a jó választópolgárok, hanem új first ladyt is, aki pont ugyanannyira nem rendelkezik az ezekhez szükséges megszokott pedigrével, mint a férje. 

Eddig talán a mi drága, jó Gábor Zsazsánk volt az, aki a legmesszebbre jutott a párválasztásával, Vajna Tímea már kismiska hozzá képest, hogy Zimány Lindáról már ne is beszéljünk; de egyiküknek sincs esélye sem arra, amit Melania Trump véghezvitt. De ki lehet valójában ez a 46 éves, mimikával egyáltalán nem rendelkező asszony és hogyan jutott el idáig?

GettyImages-106701938
Fotó: KMazur / Getty Images Hungary
Távolról sincs vége, olvasson még »

Az összetartozást segítik a teljesebben megélt családi ünnepek

Sákovics Diana 2016. november 11., péntek 14:47

Még vagy másfél hónap van karácsonyig. Az utcákon azonban már megjelentek a karácsonyi dekorációk, a boltokban már kaphatóak a karácsonyfadíszek, a nagyi tervezi a karácsonyi menüt, és lassan minden plázában karácsonyi dalok fogadnak minket. Az ünnep tehát megállíthatatlanul közeleg, ez azonban mindannyiunkban különböző élményeket kelt.  

“Beigli, fenyőillat, karácsonyi dallamok, ajándékozás, örömteli családi élmények. Ezt várjuk évről évre a karácsonytól. Ám hiába szeretnénk újra átélni gyermekkorunk élményeit, a valóság sokszor más: feszült ajándékkeresés az utolsó pillanatban, túlköltekezés, családi konfliktusok. Ha pedig magányosan várjuk az ünnepeket, akkor gyakran megjelenik a szomorúság, a levertség.” - mondta dr. Szondy Máté klinikai szakpszichológus, pszichológiai rendezvénysorozatunk decemberi előadója. De vajon mit tudhat a pszichológia a karácsony élményéről? Egyáltalán miért kiemelkedő esemény a karácsony lélektani szempontból?

shutterstock 337993097
Távolról sincs vége, olvasson még »

8 egészségügyi érv az éhgyomori vízfogyasztás mellett

ST 2016. november 11., péntek 08:00

Sokat és sok helyen olvashat arról, hogy mennyire fontos, hogy igyon, ennek ellenére az emberek többsége nem fogyaszt elég folyadékot. Pedig a pozitív példa is rendelkezésre áll, méghozzá tömegével, ahogyan a lifehack.org cikkéből kiderül. A japán emberek – bár ebbe a genetika is belejátszik – kevésbé szenvednek a magas vérnyomás, a cukorbetegség vagy az elhízás rémétől, mint az európai társaik, és ennek egyik oka egy olyan szokás amit nem nehéz magunkévá tenni.

shutterstock 100519750

A lényeg: aki ha reggelente, éhgyomorra iszik vizet, sokat tesz az egészségéért. Persze a mennyiség nem mindegy, éhgyomorra ez négy adagban 640 ml-t jelent, ami azért nem kevés, hiszen több, de ezt nem egyszerre, hanem eloszlatva, ébredés után és fogmosás előtt kell elkortyolni. És még valami: ezután enni csak 45 perc múlva szabad, illetve az étkezések előtt fél órával, illetve utána 2 órával szintén egy – egy pohár víz fogyasztását írja elő a hagyomány, ami összesen közel két liternyi folyadék.

A hajtás után pedig elovashatja, pontosan milyen előnyökkel is jár, ha ezeket a szabályokat betartja. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 185

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés