#ÉLETEM

Közösségi kabátajándékozással üzentünk hadat a mínuszoknak

Szűcs Gyula 2017. január 7., szombat 19:11

Nagyon hideg hétvége köszöntött ránk, ezért most különösen fontos, hogy odafigyeljünk az utcán élő emberekre. Szerencsére már több olyan kezdeményezés is elindult, amivel bárki segíthet a rászorulókon - akár egy megunt sapkával vagy kabáttal is!

Ilyen közösségi kezdeményezés a Szabadfogas is, amelynek a ötletgazdái és szimpatizánsai arra kérnek mindenkit, akinek a munkahelyén vagy otthon akad egy felesleges fogasa, hogy helyezze el közterületen, nagyobb, forgalmas tereken, aluljárókban, és mellékelje az alábbi szöveget egy táblácskán: „Ha fázol, vegyél el egy kabátot, ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet!” A kiállított fogasok pontos helyét és a róluk készült fotókat az esemény Facebook-oldalán várják.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekkel érdemes tisztában lennie, ha szorong

Brownie 2017. január 7., szombat 13:41

Az állandó nyugtalansággal és irracionális félelemérzéssel járó szorongás az egyik leggyakoribb mentális rendellenesség napjainkban, nem véletlenül foglalkoznak vele annyit a tudósok. A PsyBlog segítségével összegyűjtöttük, hogy a legújabb kutatások szerint mi mindent érdemes figyelembe venni, ha a szorongás kisebb-nagyobb tüneteit észleljük magunkon vagy az ismerősökön.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy jó dolog van a fagyban: lehet tőle fogyni

Brownie 2017. január 7., szombat 10:21

Fázni nyilván senki nem szeret, de azért akad egy elég jó oldala annak, hogy ránk tört az igazi tél és repkednek a mínuszok. Jó hír, főleg azoknak, akik az ünnepi dőzsölés utáni megbánások és fogadalmak időszakát élik, hogy fagyoskodással is lehet kalóriát égetni. Nem is keveset, a számítások szerint ugyanis tizenöt percnyi didergés felér egy órányi mérsékelt testmozgással. Ha kíváncsi rá, miért és hogyan lehetséges ez, görgessen tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mennyire kell félnünk a fertőző májgyulladástól?

Dívány 2017. január 6., péntek 20:27

Az elmúlt napokban 14 ember betegedett meg Rimóc községben hepatitis A-vírus által okozott fertőző májgyulladásban. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslései szerint a világon évente 1,4 millió új eset van, a magyaroszági arány több száz eset/év. Ez nem feltétlenül tűnik annyira soknak, de a számok egyre aggasztóbbak, ugyanis míg 2011-ben 82 fertőzött beteget regisztráltak, addig 2014-ben már 1556 embert fertőzött meg a vírus, és  2015-ben ugyan valamivel csökkent a regisztrált betegek száma, de még mindig mintegy ezer esetet jelentettek - írja a Hírnök Magazin. Persze az is igaz, hogy 25 éve tízszer ennyi betegség fordult elő.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így segíthet a hidegben az utcán élő embereknek

Böszörményi Edina 2017. január 6., péntek 19:39

Nagyon hideg hétvégének nézünk elébe, ezért most különösen fontos, hogy odafigyeljünk az utcán élő emberekre. Össze is szedtünk pár kezdeményezést, amivel segíteni tudunk!

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 tanács a hosszú élethez a világ legidősebb embereitől

Dívány 2017. január 5., csütörtök 19:04

Annyi félét lehet olvasni arról, hogy milyen ételeket együnk és mennyit mozogjunk, hogy egy igazán hosszú életet élhessünk. Persze szívesen meghallgatjuk, illetve meg is fogadhatjuk ezeket a szakértői tanácsokat, de mit mondanak azok, akik  tényleg szép kort értek meg? A People magazin csokorba gyűjtötte ezeket, és mutatjuk is!

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 dolog, amitől 2017-ben boldog lesz

Sákovics Diana 2017. január 5., csütörtök 17:00

Az Action for Happiness alapítványnál hisznek abban, hogy a boldogság soha nem egy készen kapott dolog, hanem valami, amiért mi magunk aktívan tehetünk. Hogy pontosan mit? A pozitív pszichológia elmúlt éveink kutatásai alapján az alapítvány munkatársai tíz olyan kulcsmomentumot fogalmaztak meg, amelyek hozzájárulnak egy boldogabb léthez. Ráadásul nemcsak 2017-ben. 

shutterstock 58305580
Távolról sincs vége, olvasson még »

A New York Times szereti Budapestet, meg a Márga Bisztrót

Böszörményi Edina 2017. január 5., csütörtök 15:48

Nagyon szeretem azokat a cikkeket, amik minden év elején tippeket ad arra, hogy hova utazzunk az új évben, és képzeljék el, a New York Times 52-es listáján Magyarország is szerepel. De mit is emeltek ki nálunk, és kikkel vagyunk a listán? Mutatjuk!

Az igaz, hogy csak 50. helyen említették Budapestet, de így is beelőztük Dél-Bronxot és a japán Rjúkjú- szigeteket. Az éttermeink közül kettőt emeltek ki: Szimplyt és a Márga Bisztrót. Ezen éttermek fiatalos és lendületes energiái teszik jobbá a várost, magyarázzák.

Ha csak nem a hasukat szeretnék kényeztetni az ide látogatók, akkor szerintük a saját, kézzel készített ékszerek miatt is érdemes lehet idejönni, és főbb lelőhelynek a Velvet Chemistryt és a Szimpla Design Shopot jelölték meg. Örömmel konstatáltuk, hogy felfigyeltek az újnak számító szállásokra is, mint a Hotel Rum, ami tovább jelzi a város divatos felemelkedését is a szerző szerint.

A lista egyébként nagyon vegyesnek mondható: a világ összes részéről soroltak fel szebbnél-szebb országokat, szigeteket, városokat: Franciaország, Jamaica, Ausztrália és így tovább.

A teljes felsorolás itt található! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az online játék menekülőút a kellemetlen jelenből

Marjai Kamilla 2017. január 4., szerda 18:58

Már rég nem azokat az időket éljük, amikor csak a heroinról és az alkoholról jut eszünkbe a függőség fogalma. A viselkedési függőségekről egyre többet tudunk, sőt egyre több viselkedési függőség létezését ismerjük el. Ennek részben az az oka, hogy ma már jobban felismerjük, ha egy viselkedésben felbukkannak a függőség jellegzetességei, másrészt a technológia fejlődésének köszönhetően egyre több dolgot csinálhatunk a szabadidőnkben (így egyre több dologtól is függhetünk). Emellett bármilyen termékről vagy szolgáltatásról legyen szó, a piaci kommunikáció arra bíztat hogy egyél, vegyél, fogyassz, használj minél többet. Hát ennek a kornak a terméke az az addikció, amit online játék zavarnak nevezünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 új célpont, ahová idén Budapestről elrepülhet

travelo 2017. január 4., szerda 15:08

Rengeteg új fapados járat indul 2017-ben Budapestről. A tavaszi menetrendben mediterrán nyaralóhelyek, különleges északi célpontok és több balkáni nagyváros is helyet kap. Mutatjuk a legjobbak célállomásokat, csak győzzenek választani közülük!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek lesznek 2017 legnagyobb életmódos trendjei

Dívány 2017. január 4., szerda 13:43

2016 nem volt egy annyira nyerő év, de úgy tűnik, a fitnesz és wellness vonalon azért a többség elégedett azzal, amit az előző év nyújtott nekünk. Végignéztük ugyanis több életmódmagazin gyűjtését is, és hát az van, hogy óriási nagy újdonságok nem biztos, hogy lesznek, nagyrészt a korábbi trendek burjánzanak tovább. De hogy melyek is ezek? A hajtás után felsoroljuk, és hátha talál valamit köztük, ami mégis az újdonság erejével hat, vagy eddig még nem próbálta ki, és szüksége van egy kezdőlökésre. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az ideális korkülönbség mást jelent a pasiknak

Sákovics Diana 2017. január 3., kedd 18:38

Vajon mennyi az ideális korkülönbség egy párkapcsolatban? Egy-két év? Vagy akár öt-tíz? Egyáltalán számít az a kapcsolat jövője szempontjából, hogy mennyi idősek vagyunk? 

Ez utóbbi kérdésre a bennünk élő romantikus könnyen rávághatja, hogy ó, dehogy, csak közöttünk lévő érzelmek számítanak, de sajnos a korábbi kutatások mást mutatnak. Kiderült ugyanis, hogy minél nagyobb a felek közötti korkülönbség, annál valószínűbb, hogy egy házasságnak válás a vége. Azokhoz képest, akik egyidősek, egy év korkülönbség esetén 3, öt év esetén 18, tíz év esetén 39, húsz évnél pedig 95 százalékkal nő a válás valószínűsége. Eszerint tehát a gyakorlatban - pontosabban a hetero házasságok gyakorlatában - a nagy korkülönbség szívás. Persze az, hogy mit mutatnak a válási statisztikák, és miben gondolkodunk a párkereséskor, nem igazán esik egybe. 

shutterstock 390517459
Távolról sincs vége, olvasson még »

Így étkezzen, ha sikeres akar lenni!

etelka 2017. január 3., kedd 13:25

A 39 éves Tim Ferris Tools of Titans című könyvéhez 200 sikeres embert kérdezett meg arról, hogyan jutottak fel a csúcsra, és a többség azt válaszolta, étkezési szokásaik bizony fontos szerepet játszottak abban, hogy ilyen jól megy a soruk. 

shutterstock 532515769

Néhány tanácsot könnyű követni, mások esetében mindenféle különleges élelmiszer után kell vadászni, de ha ez a siker, pénz és csillogás gazdagság titka, akkor nem érdemes túl sokat gondolkodni!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért érdemes megbékélni a negatív érzéseinkkel

Sákovics Diana 2017. január 2., hétfő 19:25

Nem akarom, hogy fájjon. Nem akarom magam kevésnek érezni. Nem kell a szégyen, a düh, a kényelmetlen feszültség, a lelkifurdalás. Nem akarok félni a jövőtől, attól, hogy nem sikerül, hogy úgysem jön be, hogy rosszra fordul, hogy úgysem az lesz, amit szeretnék. Nem akarom érezni, nem akarok beszélni róla, nem akarok gondolni rá. Mégis itt forog bennem: újra és újra felbukkan, kitölti az elmém, lehúz, elkeserít. Tudom, hogy jól kellene csinálnom, de nem megy. Ha elég lennék, meg tudnám tenni. De mindig elrontom. Már sohasem lesz jó. 

Negatív érzési mindenkinek vannak. Az ezekhez tapadó, öntudatlanul, szinte azonnal megjelenő, gyakran ismétlődő negatív gondolataink pedig attól függően bukkannak fel, hogy mit tanultunk magunkról és a világról gyerekként. Ha ezek a gondolatok uralják az elménket, az nemcsak a mindennapjainkat teszi boldogtalanabbá, nemcsak magunkat látjuk így értéktelennek, kevésnek, silánynak vagy akár rossznak, de az a kép is torz lesz, amit a világból láthatunk. A negatív gondolatok beszűkítik a valóságot, korlátozzák a körülöttünk zajló események értékelését.

De vajon mindez azt jelenti, hogy a negatív érzések és gondolatok rosszak? Hogy küzdenünk kell ellenük? Hogy meg kell tanulnunk pozitívnak lenni, pozitívan gondolkozni? Korántsem. Ezzel a témával 2016-ban számos cikkben foglalkoztunk, most pedig összeszedtük, mit érdemes ebből az egészből mindenképpen megjegyezni. 

shutterstock 546471319
Távolról sincs vége, olvasson még »

Izzadt, olajos női testek vonaglanak a félhomályban

nemoszi 2017. január 2., hétfő 09:38

A Beautyrobicnak már a neve is érdekes, kicsit nyelvtörős, nem teljesen egyértelmű, jól rímel arra a zavartsággal vegyülő totális kimerülésre, ami első órán történik az emberrel.

"Ismerd meg az új mozgásformát, a Beautyrobicot, ami sokkal inkább egy új selfness irányzat, hiszen itt nem csak a külsőd formálódik, de igyekszünk hangsúlyt fektetni arra, hogy a belső kisugárzásod és magabiztosságod is növekedjen. Szexi mozgás: Beautyrobicon nem csak eszméletlenül jó lesz az alakod, de megtanulod azt is, hogy mi kell a szexi mozgáshoz. Hogy ringjon a csípőd, hogy rázd a feneked, hogy egy pasi se tudjon ellenállni neked! Tudatosan fogod tudni használni testrészeidet és ezzel a mozgásod is javul. Az óra nem koreografált, a mozdulatok ismétlése által érjük el a hatékony zsírégetést" – áll a bemutatkozószövegben és ez a videó elég sokat visszaad abból, mire kell számítani:

Én egy kicsit szkeptikus voltam, azt hittem egyrészt, hogy ez az olajozás már túlzás, tuti csak a felvétel kedvéért csinálták, másrészt meg azt, hogy a 60 percnyi fenékrázás nem is fárasztó. Tévedtem. Az órán ugyanis nem a fenekünket rázzuk – és tényleg bekenheti magát olajjal kezdés előtt, aki akarja, adnak –, hanem irányított és izolációs mozgásokat végzünk, azaz nagy odafigyeléssel tekerjük a csípőt, úgy, hogy közben a mellkas mozdulatlan és fordítva. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

4 tipp, mit ehet és ihat másnaposan

Toma 2017. január 1., vasárnap 11:10

Sokak számára a szilveszter egyet jelent a bulizással, ami közben kisebb-nagyobb sikerrel megpróbálják kiereszteni az felgyülemlett gőzt és elengedni magukat. Ekkor persze előkerül az alkohol is, és gyakran még azok is a pohár fenekére néznek, akiknek konyhájában csakis gyümölcslevek és ásványvizek sorakoznak. Azonban ha valaki túlságosan felönt a garatra, akkor másnap kénytelen szembenéznie a féktelen piálás következményével, a másnapossággal. Több cikkben is hasznos tanácsokat kaphat arról, vajon mit kéne tennie, hogy csillapítsa – vagy elkerülje – a macskajajt, ám arról már kevesebbet hallani, melyek a tiltólistás dolgok egy fogadalmakban és alkoholban gazdag szilveszter után.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A tudatos alkoholfogyasztás menő, a kontrollvesztés nem az

Marjai Kamilla 2016. december 31., szombat 19:14

Karácsonyi beiglimorzsák és pukkanásra váró pezsgősüvegek közt aligha elmélkedünk azon, hogyan alakulnak át fogyasztási szokásaink az ünnepek idején. Jobbára ez az ünnepek utáni teendők egyike, amikor megfogalmazódnak az újabb fogadalmak, szemlesütve lépünk le a szobamérlegről, és talán kissé fejfájósan nyúlunk egy nagy pohár hideg víz után a „soha többet nem iszom” közhelyet hangoztatva. Jó esetben tényleg nem az efféle elmélkedéseknek van itt az ideje, hanem az önfeledt ünneplésnek, de némi tudatossággal hozhatjuk a (leg)jobb formánkat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Micsoda év volt!

Dívány 2016. december 31., szombat 10:48

Minden év végén remek szórakozás visszatekinteni az elmúlt 12 hónapra és összegezni: rengeteg minden történt, ez az év se ment el hiába. Összegyűjtöttük a szerkesztőségben kedvenc cikkeinket és fotós kollégáink is átnézték 2016-os anyagaikat, ebből született meg alábbi válogatás. A galériában 35 képet talál, mindegyik mellett rövid leírást és egy linket, ami a fotóhoz tartózó cikkhez vezet.

Kedvcsinálásként eláruljuk, hogy alábbi kép este készült a Nagybani piacon, de jártunk a Mondoconon, több divatbemutatón, a miskolci börtönben és színházban is (többször), érdemes átpörgetni, miről olvashatott nálunk 2016-ban. 2017-ben folytatjuk!

5 dolog, amit 2016-ban tanultunk a szexről

Sákovics Diana 2016. december 30., péntek 17:51

A szexről általában szeretünk olvasni, legalábbis ez látszik az éves olvasottsági statisztikákból. Meg a korábbiakból is. Idén is volt sok érdekes anyagunk a vonzalomról, a párkapcsolatokról, ahogy készült jó néhány izgalmas anyag a szexről is. Ezekből szedtem most össze azt az öt legfontosabb dolgot, amit mindenképpen érdemes megjegyezni.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

15 bulizási tipp introvertáltaknak

Dívány 2016. december 30., péntek 10:35

Egyetlen hónapban sincs annyi buli, rendezvény, esemény mint decemberben, még akkor sem, ha a kötelező szilveszteri kört kihagyjuk. Tökéletes idő ez azoknak, akik imádnak benne lenni a sűrűjében (hello, extrovertáltak!), de mi van azokkal, akiknek egy-egy társasági esemény megterhelő lehet, de azért a remeteélet sem opció számukra. Mert igen, könnyű azt hinni, hogy az introvertáltak mind félénkek, unalmasak, be vannak gubózva és soha nem hagynák el biztonságos otthonukat, de - tisztelet a kivételnek - , azért ők sem élnek teljesen partimentes életet, ők is szeretnek néha találkozni másokkal. Igaz külön praktikákra van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék az estét, és ebben segítünk most.

Introverzió és extraverzió

 Carl Gustav Jung A lélektani típusok című könyve a személyiség legfőbb tényezőjeként bevezette és széles körben népszerűvé tette az introverzió és az extraverzió fogalmát. Jung szerint az introvertáltakat a gondolatok és az érzések belső világa, az extravertáltakat pedig az emberek és a tevékenységek külső világa vonzza. Az introvertáltak a körülöttük zajló eseményekről általuk alkotott jelentésekre koncentrálnak; az extrovertáltak pedig belevetik magukat ezekbe az eseményekbe. Az introvertáltak akkor töltődnek fel energiával, ha egyedül vannak, az extrovertáltak pedig akkor merülnek le, ha nem élnek elegendő mennyiségű társas életet.

„Persze ezek nem abszolút jellemzők: Carl Jung pszichológus szerint nem létezik tisztán introvertált vagy tisztán extravertált személyiség, hanem mindenki valahol a két végpont között, de az emberek többsége a spektrum közepén helyezkedik el, ők az ambivertáltak" – írja Lars Larsen, az Aarhus Egyetem pszichológus professzora a Science Nordic oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

2016 három legjobb pszichológus interjúja

Sákovics Diana 2016. december 29., csütörtök 19:46

Az újságírásban az az egyik legjobb dolog, hogy egy csomó érdekes emberrel lehet találkozni, beszélgetni, és persze tanulni is lehet tőlük. Jó sokat. 2016 különösen klassz volt ebből a szempontból, hiszen számos izgalmas interjú jelent meg pszichológia rovatunkban, amit az olvasottsági adatok alapján önök is eléggé kedveltek. Így év végével alaposan átnéztük ugyanis, hogy önök mit olvastak, mit osztottak meg leginkább az év során, és a statisztikákra támaszkodva összeszedtük a három legnépszerűbb interjúnkat. Jöjjön mindegyikből egy-egy maghatározó részlet, ha pedig korábban lemaradt a teljes cikkről, most a linkekre kattintva pótolhatja. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Eltiltották a testmozgástól, majd körbefutotta a Földet

S-W. Zsó 2016. december 29., csütörtök 08:31

„HLA-B27. Ez az antigén tehet róla, hogy Bechterew-kórral élem az életem... Képzeljetek el egy embert, akinek meg van tiltva mindenféle testmozgás, aztán amikor szinte tünetmentessé válik, rábólint egy őrült ötletre és végül nagyobb részben egyedül végigcsinál hét maratont - írja blogjában Bíró Sándor, akinek szerencséje volt, sokakkal ellentétben ugyanis nála időben diagnosztizálták a betegságet. Ennek köszönhetően teljes életet élhet. Annyira, hogy az elmúlt három év alatt lefutott minden kontinensen – igen, az Antarktiszon is - egy-egy maratont. Interjú.

Nehéz megállapítani

...mivel a tünetek igen szerteágazóak: étvágytalanság, fáradtság, fogyás, derékfájás, hátfájás, hát reggeli merevsége, elégtelen mellkastágulás, hajlott testtartás, szem szivárványhártyájának gyulladása. A Bechterew-kór (nevét Vlagyimir Mihajlovics Behtyerev orosz neuropatológus, fiziológusról kapta) idült, fokozatosan előrehaladó gyulladásos ízületi betegség, amely elsősorban a csigolyák közötti, valamint a keresztcsont-csípőcsont ízületeket sújtja, de az esetek egyharmadában előfordulhat a térd, a csípő és a bordák ízületeiben, sőt az inakban és a szalagokban is - azok csontokhoz történő tapadási helyén. Megfelelő diagnózis híján a betegség mozgáskorlátozottsághoz vezethet, ugyanis az ízületek és a szalagok elmeszesedése mellett a gyulladásos területeken idővel új csontképződés indul meg, ami tartósan rögzíti a gyulladt részeket és fizikailag akadályozza a mozgást.

Forrás: www.hazipatika.hu

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha sokat kérdez az exről, a kapcsolatát teszi tönkre

Böszörményi Edina 2016. december 28., szerda 20:46

Megismerkedünk egy új emberrel, elkezdjük építeni olykor szépen lassan, máskor gyorsabban a közös életünket, és igyekszünk megismerni egymást minél jobban. Általában ez a folyamat azt is magában foglalja, hogy elkezdünk kíváncsiskodni a párunk volt kapcsolatai iránt. Sőt, vannak olyan szituációk is, amikor azon találjuk magunkat, hogy vele együtt az exe is része életünknek, mivel olyan szorosan összefonódtak köztük a szálak. Mit tehetünk ilyenkor? Hevesi Kriszta szexuálpszichológussal jártuk körbe az ex témát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így néz ki egy igazán egészséges nap?

Dívány 2016. december 28., szerda 19:36

A Readers.com készített egy érdekes infografikát arról, hogy hogyan nézne ki egy ideális nap, ha betartanánk minden tanácsot, amit orvosok és különféle életmódszakértők adnak úgy általánosságában arról, hogy miként lehet egészséges életmódot folytatni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 úti cél, ahova 2017-ben önnek is el kell mennie

travelo 2016. december 28., szerda 08:16

2016-ban a Travelo szerzői bringáztak a Balatonnál, túráztak új-zélandi vulkánon, boroztak Elzászban, nyaraltak Jordániában, üres pénztárcával is jól érezték magukat Lengyelországban, és küzdöttek az elemekkel a zord Izlandon. Jövőre csinálja utánuk valamelyiket!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 185

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés