#ÉLETEM

Íme egy hatékony módszer vörösborfoltok ellen

Aladár 2017. április 22., szombat 17:31

A borfoltok ellen sokféleképpen lehet védekezni. Az első védővonal a megelőzés: vagyis ne igyunk soha bort, esetleg ne hordjunk soha ruhát. Azért léteznek egyéb módszerek is, próbálkozhatunk például tejjel.

Christophe Jasmin szemlátomást jelentős tudásanyaggal rendelkezik, és ő azt javasolja, dobjunk fel a tűzhelyre egy kevés tejet, majd mielőtt az forrni kezdene, vegyük le a platniról. Ezek után gyömöszöljük a lábasba a foltos ruhadarabot, áztassuk körülbelül 30 percig, majd öblítsük ki hideg vízzel. Ezután dobjuk a mosógépbe, és indítsunk el egy mosást. Jasmin szerint a tejes eljárás után egy kímélő mosás is elég lesz.

shutterstock 585315821

A módszer azért olyan eredményes, mert a bor színéért felelős fenolos vegyületek kedvelik a tejben lévő zsírt, olyannyira, hogy ez gyakorlatilag teljesen fel is szívja őket, eltávolítva így az elszíneződést a ruhadarab felületéről. Éppen ezért érdemes minél zsírosabb tejet használni. A tejes módszer másik előnye, hogy nem muszáj azonnal belekezdenünk a mentőakcióba, a forró, zsíros tej bármikor bevethető. Van idő tehát befejezni azt a borozást, nem kell azonnal leszaggatni magunkról a ruhánkat.

Mi a francért kell a repülőn leszállásnál felhúzni a napellenzőt?

mimi 2017. április 22., szombat 15:35

Sokan felesleges cseszegetésként élik meg, pedig tényleg van racionális indok arra, miért kell egyenesbe állítani az ülést, felhajtani az asztalkát, felhúzni a napellenzőt amikor leszállásra készülődik a repülő.

Veled is előfordult már, hogy rohadtul tűzött be a nap az ablakon, ezért lehúztad a napellenzőt, de a géped leszálláshoz készült, ezért a stewardessek megkértek, hogy nyisd fel? Nem, nem azért kérték hogy idegesítsenek, és nem is azért, hogy jobban lásd a tájat leszálláskor, hanem komoly biztonsági okai vannak. Akárcsak az ülések és asztalkák egyenesbe állításának.

shutterstock 163509497
Távolról sincs vége, olvasson még »

"A mese megtanítja a gyerekeknek, hogy minden érzésük a személyiségük része"

S-W. Zsó 2017. április 22., szombat 12:13

A gyerekmeséknek és a mesélésnek fontos szerepe van az érzelmi intelligencia és a személyes történetmondás képességének fejlesztésében. De hogyan kell jól mesélni a gyerekeknek? Erről kérdeztük dr. Kádár Annamária pszichológust.

A történetmesélés egyik legmélyebb oka, hogy értelmet kovácsoljunk abból, amit az életünk során megélünk. A mesék által pedig a szülők egy olyan képességet adhatnak át gyermekeiknek, amelynek kialakításához nincs szükség különleges eszközökre és speciális fejlesztésre: a személyes történetek megformálásának és megosztásának képességét. Dr. Kádár Annamária pszichológus, a Pszinapszis egyik előadója mesélt nekünk a gyerekmesék izgalmas világáról és azok pszichés hatásairól. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hamar feladjuk a kapcsolatainkat ahelyett, hogy dolgoznánk rajtuk

S-W. Zsó 2017. április 21., péntek 19:36

Milyenek a „modern” társas kapcsolatok a korábbi évszázadok párkapcsolataihoz képest? Ha változtak, miért és miben? Ezekről kérdeztük Dr. Belső Nóra pszichiátert.

A társadalmi környezet folyamatosan változik körülöttünk, míg mi magunk, a lelki szükségleteink és a biológiai lényünk nem változik olyan ütemben. De hogyan hat ez ránk és a kapcsolatainkra? Dr. Belső Nóra pszichiáter szerint ugyan van némi alapjuk, sosem fedik le az igazságot az olyan általánosítások, mint az, hogy társfüggők lettünk; hogy a virtuális tér határozza meg emberi kapcsolatainkat; vagy hogy a “modern” párkapcsolatok felszínesek és éretlenek. A pszichiáter többek között erről beszél majd a hétvégén a Pszinapszison tartandó előadásán. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Öt kedélyjavító program a hétvégére

mimi 2017. április 21., péntek 16:38

Bringás felvonulás, masnitúra, táncháztalálkozó, jógafesztivál, street workout edzés – jobbnál jobb programok hétvégére, ha sporttal vennéd fel a harcot a pocsék idő ellen.

Elnézve az Időkép előrejelzését, nagyjából annyi a biztos, hogy hétvégén Budapesten vagy elázunk, vagy nem. De cserébe azért meleg sem lesz, és talán a szél is fúj majd. Ha ezek ellenére még mindig szívesen elhagynád az otthonodat a hétvégén, mutatunk öt remek sportos programot. (Nyugi, a többségük beltéri.)

Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért fájnak így a rosszindulatú megjegyzések?

S-W. Zsó 2017. április 20., csütörtök 18:45

Irigység, gúny, kibeszélés - ezekről a hétköznapi jelenségekről kérdeztük dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológust.

Mi a lelki mozgatórugója ezeknek a reakcióknak, és kell-e ellenük védekeznünk? Ez a kérdés áll Dr. Almási Kitti előadásának középpontjában az idei Pszinapszison. A pszichológus olyan hétköznapi lelki folyamatokat és rosszindulatú megjegyzéseket vizsgál az önismeret segítségével, amelyek érzékenyen érintenek minket és megnehezítik családi, baráti vagy munkahelyi kapcsolatainkat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Azt hiszed, tudod, hogyan kell egészségesen élni?

moana 2017. április 20., csütörtök 16:04

Nagyon tájékozottak vagyunk, vagy legalábbis annak tartjuk magunkat, és a kényelem sok mindent felülír. Ez derült ki friss hazai felmérésből.

Egy két évvel ezelőtt készült felmérés szerint a magyaroknak lövése sincs az egészséges étkezésről. Nos, a helyzet azóta sem javult, egészen pontosan a túl sok információ és az alapismeretek hiánya egyszerre van jelen életmódunkban – derült ki a Táplálkozás, életmód és testmozgás Platform közelmúltban lezajlott táplálkozási és életmód szokásokat vizsgáló reprezentatív kutatásából. 

A TÉT Platform Egyesület friss reprezentatív kutatásának célja, hogy átfogó és valós képet adjon arról, milyen ismeretekkel rendelkezik jelenleg a lakosság az egészséges táplálkozással és életmóddal kapcsolatban, és hogy a mindennapjai során mit és miért tesz az egészségesebb életmódért. A TÉT Platform kielemezte a magyar internetezők egészséges táplálkozással kapcsolatos online kommunikációját, valamint a hatékony egészségnevelő programok indítása jegyében feltárta a 11-18 éves magyar fiatalok táplálkozási szokásait és fizikai aktivitását is. A szervezet négy kutatócéggel szerződött a kutatások lebonyolítására, amelyek megalapozásában szakmai és állami szervezetek képviselői is részt vettek.

shutterstock 230876509
Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt: így ismerkedtem meg a rúdtánccal

km 2017. április 20., csütörtök 11:55

2016-os sorozatunk újraéled, budapesti edzőtermeket veszek sorra. De nem csak termeket, mint eddig, hanem kicsit feszegetem a saját határaimat is: most például rúdtáncolni mentem, mert All You Can Move kártyával azt is lehet!

Elég sok edzőteremben jártam már ahhoz, hogy ne okozzon meglepetést egy szűk öltöző vagy egy kicsit álmos recepciós, úgyhogy úgy döntöttem, feldobom az idei tesztelős sorozatot és kipróbálok olyan mozgásformákat is, amiket eddig soha. Mivel nem vagyok egy táncfenomém, eddig erősen kerültem a balettot, dance aerobicot és társaikat, de most azt adta a gép, hogy bele kell vágnom ebbe is, végül is az eddigi emberkísérleteim is remekül sültek el: kezdtem hát a rúdtánccal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A mi kultúránkban az embereknek a saját igazuk számít

S-W. Zsó 2017. április 19., szerda 15:34

Hogyan jönnek létre és hova vezetnek társas kapcsolatainkban az eltérő valóságok? Ehhez hasonló kérdéseket boncolgat Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta az idei Pszinapszison.

- Irtó jó volt a tegnap esti film, mindenki imádta!

- Ugyan már, csak a magatok nevében beszélj! Csalódás volt az egész.

Ugye, ismerős az a hétköznapi jelenség, amikor a számodra teljesen nyilvánvaló és egyértelmű dolgok a többiek számára egészen máshogy néznek ki? Mindenki küzd a maga “igazáért”, próbálja meggyőzni a másikat, hogy ő is ugyanúgy lássa a dolgokat. De van ennek értelme?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézegess VALÓDI tavaszt, legalább képeken

Koncz Andrea 2017. április 19., szerda 14:18

Nyuszi ül a hóban, elsüllyedt, de jól van.

Kedves Univerzum!

Valamit alighanem benéztél, mert ami most van, az nem tavasz. Az ilyen:

Távolról sincs vége, olvasson még »

“A bántalmazás ne legyen többé tabu téma”

S-W. Zsó 2017. április 19., szerda 14:18

Meddig mehet? címmel hiánypótló anonim tanácsadó oldalt indít az Ökumenikus Segélyszervezet és a Vodafone Magyarország Alapítvány. A weboldalon a családon belüli erőszak áldozatai szakemberektől kérhetnek segítséget, legyen szó lelki vagy jogi tanácsadásról.

Bántalmaz, megüt, lelki terror, korlátoz, megaláz, semmibe vesz, nem enged, parancsol, bosszú, zsarol, elnyom. Csak néhány árulkodó kifejezés, amikre óránként rákeresünk az interneten. A Neticle új kutatásából kiderült, hogy évente legalább tízezer magyar említés keletkezik családon belüli és párkapcsolati erőszak témájában. Az eredmények azt is mutatják, hogy a segítségkérők számára nincs egy olyan felület, ami összefogná ezeket a kérdéseket és kéréseket, illetve szakértői válaszokkal szolgálna.

n39a0956
Fotó: Rónai Gergely Gromek
Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan határozza meg a család a sorsunkat?

Sákovics Diana 2017. április 19., szerda 12:14

Időpont: 2017. május 17. , 19.00 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ – Kupolaterem , 1124 Budapest, Csörsz u. 18.

Életstílusunkban, kapcsolati elképzeléseinkben, hozzáállásunkban meghatározó, milyen mintákat kaptunk ezekre nézve a számunkra fontos személyektől - elsősorban a családunktól. Attól a családtól, amiben felnőttünk, és attól, amiben felnőttként élünk. Hogyan tudjuk kiválogatni, melyik minta segíti az életünket? Mit kezdhetünk azokkal, amelyek nem visznek közelebb a céljainkhoz? Hogyan tudjuk felidézni az elfeledett jó megoldásokat, amikor úgy érezzük, minden kifolyik a kezünk közül? Élhetünk-e más sorsot, mint amit a felmenőink nekünk szántak - és hogyan élhetjük azt jól? Feltétlenül meg kell tagadnunk szüleink mintáit ahhoz, hogy megtaláljuk a magunkét? Hogyan járulunk hozzá a felnőttkori családunk alakításához - és hogyan tudjuk jól meglátni és helyén kezelni a saját részvételünket ebben?

Gyere el és hallgassd meg Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta előadását a család által meghatározott sorsunkról! Jegyeket a képre kattintva vásárolhatsz.

Kapunyitás: 18.15-kor

csalad 640x360px (1)

4 tipp, hogyan lehetsz úrrá a káoszon

Aladár 2017. április 19., szerda 10:57

Ha hatékonyabb munkavégzésre törekszünk, vagy csak áttekinthetőbbé akarjuk tenni a környezetünket, jó ötlet csoportosítani, illetve bizonyos esetekben végleg kidobni a mindent elöntő, minket körülvevő szeméthegyet.

1. Jelöljünk ki egy mindenes fiókot!

Daniel J. Levitin magatartáskutató és az Organized Mind című könyv szerzője korábban azt vallotta, az a jó, ha mindennek megvan a maga helye, ám miközben a könyvéhez gyűjtött anyagot, rájött, nem feltétlenül jó ötlet a túlzott rendszerezés, nem feltétlenül kell mindenhez hozzárendelni valamilyen kategóriát. Gondoljunk csak bele, milyen megerőltető lenne az, ha minden egyes papírlapot külön mappában raktároznánk el, majd emlékeznünk kellen, hogy hova is tettük. Jó megoldás lehet tehát, egy olyan dosszié vagy éppen fiók létrehozása, amibe az ember beleszórhat mindent, ami nem tudott besorolni sehova, így egyszerűbb lesz a keresgélés. 

shutterstock 401069230
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért kötődik ki a cipőfűzőnk

Aladár 2017. április 19., szerda 07:04

A "gyenge" csomókat érdemes elkerülni, de ezenkívül csak az ima és a fohász segíthet rajtunk.

Mindenki szerencséjére egyre több az áttörés a világszerte komoly problémákért felelős, rejtélyes jelenségek megoldása terén. A Berkeley mérnökei most egy igazán nagy horderejű, apokaliptikus méreteket öltött problémát oldottak meg: rájöttek, miért kötődik ki a cipőfűzőnk. 

A jól álcázott (más néven átlátszó) üvegajtókba belesétálástól eltekintve kevés megalázóbb helyzetet lehet elképzelni a saját cipőfűzőben orra bukásnál. És hiába kötünk erős csomókat, néhány cipőt mintha külön arra a célra terveztek volna, hogy a könnyen kikötődő fűzőkkel röhögjenek ki minket. De pontosan hogy is zajlik ez a jelenség?

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nárcizmusnak két arca van, a szerelemben is

Szalay Ágnes 2017. április 18., kedd 20:56

Megtanultuk, hogy a narcisztikus ember nem egy főnyeremény egy kapcsolatban. Mégsem véletlen az, hogy annyian beleesnek a narcisztikusak bűvkörébe, általában vonzók és képesek csodálatot kiváltani másokból. Ez a napos oldaluk - de ott van a sötét oldal is...

Agatha Christie Öt kismalac című könyvében Amyas Crale-t, az ünnepelt festőt, a szenvedélyes férfit, a különleges apát megölik. Feleségét gyanúsítják a gyilkossággal, elítélik, nem sokkal később a börtönben meghal. Poirot tizenhat évvel az eset után, lányuk, Carla kérésére kezd bele a nyomozásba, hogy felderítse, mi történt másfél évtizeddel ezelőtt azon a tragikus nyáron. Ahogy beszélget az akkor ott lévőkkel, gyűjti az emlékeket, szép lassan kibontakozik a tehetséges és kisfiúsan bájos, mágnesesen vonzó, de kegyetlen és végtelenül önző férfi portréja. Carla, a lány elmondja: szülei között mély szerelem volt, csakhogy a férfinak, akit hajtott a „művészlelke”, ez nem volt elég. Újra és újra elhúzott otthonról, hogy élje világát Londonban, ünnepeltesse magát, inspirálódjon a festészetéhez. Az inspirációnak pedig a számára egyik legkellemesebb, feleségének meglehetős elégedetlenségre okot adó módja a fiatal modellek formáinak és bőrük textúrájának felderítése volt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 kérdés, amivel kiderítheted, kik az igaz barátaid

Brownie 2017. április 18., kedd 18:05

Hiszel az örökké tartó barátságban, de érzed, hogy valami már nem a régi köztetek? Ezek a szempontok segítenek tisztábban látni.

Van, amikor nyilvánvaló, hogy mégsem egy életre szól a barátság, mert a lelki társnak hitt személy kikezd a szerelmünkkel vagy lelép a tőlünk kapott kölcsönnel. Máskor nehezebb a döntés: vajon egy függőséggel küzdő barát mellett is örökre ki lehet tartani? Vagy egy olyan mellett, aki egy radikális változás után már teljesen másként szemlél dolgokat, mint amikor megismertük?

Dr. Ellen Hendriksen szakpszichológus, a Bostoni Egyetem kutatója szerint alapvetően senkinek nincs szüksége egy olyan listára, amiben legitim és illegitim okok vagy érvek szólnak egy baráti kötelék megszakítása ellen vagy mellett. De amellett, hogy az ösztöneinkre hallgatunk, az alábbi kérdéseket mindenképpen érdemes sorra venni, hogy eldönthessük, tényleg van-e jövője egy baráti kapcsolatnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Merjünk nagyok lenni, lógjunk és hallgassunk!

Aladár 2017. április 18., kedd 06:53

Jobb hírt elképzelni sem lehet munkaügyben! Úgy fest, a lógástól hatékonyabbak leszünk, és van mentségünk, ha egy időre nem veszünk tudomást a környező világról.

A lézengők és lebzselők eddig is számíthattak a tudomány segítségre, a Science of Us is rendesen szállította az ürügyeket. A rendszeres szünetek szerintük produktívabbá és frissebbé tesznek, mi pedig írtunk már arról, hogy a délutáni szundikálás is csodákat tud tenni a karrierünkkel

shutterstock 571105918

A Harvard Business Review cikke egy még radikálisabb típusú munkamegszakítás mellett teszi le a voksát. Ők a teljes, a kommunikáció minden formáját érintő csend hívei. Természetesen logikus magyarázattal is előálltak: egy átlagos irodai dolgozó folyamatosan dolgozik azon, hogy megnyilvánulásait cenzúrázza, megfeleljen, harmonikusan tudjon együtt élni a körülötte ülőkkel.

Ha képesek vagyunk rövid időre kilépni ebből a munkahelyi üzemmódból, sokkal valószínűbb, hogy újszerű, hatékonyabb ötletekkel leszünk képesek előállni. Természetesen nincs szükség haladó szintű jógapózok megvillantására, elég lehet egy rövid séta, vagy pár perc egyedüllét egy elhagyott sarokban. Merjünk remeték lenni!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudj meg mindent a vöröshajúakról!

Aladár 2017. április 17., hétfő 15:56

A vörösöknek dúsabb a hajuk, de könnyebben égnek le, és több fájdalmat éreznek. És ez nem minden!

Bár az X-Men-ben eddig nem jutottak főszerephez, a vöröshajúak bizony mutánsok. Nem funkcionálnak emberi faltörőkosként, de ha szerényebbek is, azért vannak szuperképességeik. Például kevesebb idő is elég nekik a napon, hogy hozzájussanak az aznapi D-vitamin fejadagjukhoz. Ugyanakkor sajnos könnyebben is égnek le, és nagyobb az esetükben a bőrrák kockázata is. Valamit valamiért. Emellett lassabban is őszülnek, de ha mégis elvesztik a hajszínüket, rögtön hófehérre váltanak. Még több érdekesség a vörösökről a Tech Insider videójában. 

A vöröshajúak hajszínéért és fehér bőréért egy génmutáció felelős, amitől több sárga és piros pigmentanyagot termelnek a festékképző sejtek. Bár kevesebb hajuk van, a hajhagymáik nagyobbak, ezért dúsabbnak tűnik a hajuk. Kevésbé előnyös képesség, de a vöröshajúak a fájdalmat is máshogy érzékelik, 20%-kal több érzéstelenítőre van szükségük egy műtét során mint másoknak. Érdekesség, hogy csupán a népesség 1-2 %-a természetes vörös, a reklámokban mégis jóval gyakrabban találkozni velük. Az emberek szeretik bámulni őket, így a reklámokat is jobb eséllyel nézik újra, aminek az az eredménye, hogy a hirdetések közel harmadában felbukkan egy vöröshajú. Vannak tehát szupererőik, de van-e lelkük?

Így cseréltem le az L-es ruháimat S-esekre 1,5 év alatt

Rimai Tímea Éva 2017. április 17., hétfő 09:57

Felesleges önsanyargatás nélkül, heti három edzéssel másfél év alatt annyit fogytam, hogy a teljes ruhatáramat le kellett cserélnem. De ennél is fontosabb, hogy végre megszerettem sportolni. Mutatom, nekem mik váltak be – mert ha nekem ment, neked is fog.

Aktív gyerekből lusta egyetemista, abból pedig elhízott felnőtt – na, ki ismert magára? Én is pont ezt az utat jártam be, és évek kellettek, mire sikerült változtatnom. Buktató az van bőven: rengeteg a hülye fogyókúrás tanács, és sokszor a kitartó edzés sem hozza a várt eredményt. Évekig próbálkoztam mindenfélével – tartottam például olyan étrendet, ami két hét alatt 14 kiló mínuszt ígért, olyan pompás főfogásokkal mint egy főtt tojás fél paradicsommal. Ma már nem is értem, hogyan hihettem el anno, hogy egy ilyen baromság működhet. A siker tehát állandóan elmaradt, és egyre jobban utáltam magam érte.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így válassz ágymatracot

moana 2017. április 16., vasárnap 18:36

Életünknek nagyjából egyharmadát az ágyban töltjük, ezért érdemes időt és pénzt is szánni arra, hogy a megfelelő körülmények között aludhassunk.

A pihentető alvás egyik feltétele pedig a kényelmes matrac. De ez mégis mit jelent, és mikor érdemes lecserélni megszokott fekhelyünket? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mitől lesz valaki ellenállhatatlanul cuki?

Csonka Balázs 2017. április 16., vasárnap 14:26

Nagy, kíváncsi szemek, kerek pofi, bájos mosoly, gurgulázó hang, apró ujjacskák és egy kicsit esetlen mozgás. Egy aranyos csecsemő kellemes, szívmelengető érzést vált ki mindannyiunkból. Sőt, legtöbbször már a hasonlóság is elég. Gondoljunk csak a kiskutyákra, kiscicákra, vagy - aktuálisan - a kisnyuszikra.

Zsigeri érzés

Ez a bizonyos melegség, ami ilyenkor elönti az embert, ősi, evolúciós örökségünk, sok állatfajnál is megtalálható. Ezeknek a fajoknak a kicsinyei külsejüket tekintve is eltérnek a felnőttektől, ráadásul hasonló módon. Konrad Lorenz figyelte meg elsőként, hogy az ilyen fajoknál, köztük az embernél is, a kicsik feje és aránytalanul nagy homlokuk magas és kiemelkedő, szemeik szintén nagyobbak, arcuk kerekded, és telt, vonásaik lágyak. Megfigyeléseit elmélet koronázta, így született a fenti tulajdonságokat leíró bébivonás (Kindchenschema) fogalom. Lorenz elképzelése szerint a babaszerű megjelenés olyan evolúciós hívóinger, mely egyrészt vonzza a felnőtt egyedeket, másrészt gondoskodó viselkedésmintákat hív elő belőlük, így biztosítva a még önállóan életképtelen kicsi túlélését. 

shutterstock 247471807
Távolról sincs vége, olvasson még »

Pakolj úgy, mint a pilóták és stewardessek!

mimi 2017. április 16., vasárnap 10:52

Ha valaki, ők biztosan tudják, hogyan kell kicsi gurulós bőrönddel utazni. 7 tipp profiktól!

Az egyik legnagyobb amerikai utazós magazin, a Condé Nast Traveler jó ideje faggatja a hosszú évek óta repülő nőket pakolási praktikáikról: nyilatkozott már nekik pilóta és több légiutas-kísérő is. A profik tanácsai a következő hosszú hétvégére – ami május elsején lesz, tehát nincs is olyan messze! – pakolva nekünk, földi halandóknak is jól jöhetnek.

shutterstock 384428065

Most Sylvie Benjaminnak, a Hawaiian Airlines 1996 óta repülő pilótájának, illetve Nicole-nak, Gretchennek és Jennynek, a több tízévnyi munkatapasztalattal rendelkező amerikai stewardesseknek a tippjeit mutatom. Ha valaki, ők biztosan tökélyre fejlesztették a csomagolást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért szeretik a nők lenyúlni a pasijuk ruháit

Aladár 2017. április 15., szombat 17:06

Nem kell többé szégyellni, ha aláírt poszterek között alszunk. Nem lehet eléggé kihangsúlyozni ugyanakkor, mennyire fontos, hogy egy-egy labdás játéknál mindenkinek passzoljunk!

Miért értékelünk olyan nagyra egy-egy örökölt ingóságot, vagy épp egy híresség által megérintett/viselt tárgyat? Az ilyen szinte varázserővel bíró emlékekkel teljesen megegyező külsejű tárgyaknak nincs története, nem tudunk úgy kötődni hozzájuk. Kutatások bizonyítják, hogy a régi, egy-egy emlékhez köthető tulajdonok a gyakorlatban azt az embert hivatottak helyettesíteni, aki előttünk birtokolta őket. Ezt a jelenséget részletezi a Scientific American cikke. 

GettyImages-481065210
Fotó: Alexander Hassenstein / Getty Images Hungary
Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan kezdjünk el sportolni?

Sákovics Diana 2017. április 15., szombat 14:40

A lényeg, hogy ne valamikor kezdjük, hanem holnap. Turóczi Réka hosszútávfutót, három gyerekes anyukát kérdeztük.

Már az óvodában kiderül, ki bagoly és ki pacsirta

Sákovics Diana 2017. április 14., péntek 17:39

Alvás szempontból tényleg baglyok vagy pacsirták vagyunk? Mindenkinek nyolc óra alvás kell? Mire jó a szunyókálás? Dr. Purebl György alvás-specialistát kérdeztük.

Sokan szenvedünk attól, hogy rosszul alszunk, nem véletlen, hogy az életmódmagazinok tele vannak alvást segítő tippekkel és praktikákkal. (Írtunk ilyet mi is, nyilván.) A jó tanácsok mellett az újságokban bőven akadnak az alvással kapcsolatban olyan általános elterjedt elképzelések is, amiket tényként kezelünk. De vajon ezeknek tényleg van tudományos alapja? Erről kérdeztem pszichológiai rendezvénysorozatunk következő előadóját, dr. Purebl György alvás-specialistát, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének egyetemi docensét. Jöjjön hat népszerű elképzelés a szakértő magyarázatával.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés