#ÉLETEM

Te hiszel a homeopátiának?

Szalay Ágnes 2017. március 11., szombat 15:47

A tudományos kutatás drága dolog. Maga a kutatás is rengeteg pénzt emészt fel, azután fenn kell tartani intézményeket, és még az is pénzbe kerül, hogy az általában okosnak tartható kutatók erre fordítsák az energiájukat, és ne valami világosabban kimutathatóan anyagi hasznot hozó szakmában dolgozzanak. És mit tapasztal az átlagember a kutatások eredményeiből? Hát nem sokat. Vagy ha igen, akkor is jó sok évvel késleltetve. Egyetlen lehetősége van a kutatóintézetek világától távol élő közvéleménynek fogalmat alkotni arról, hogy mit csinálnak a tudósok: ez pedig az eredményeiket bemutató cikkek olvasása, tévéműsorok nézése.

Csakhogy az a helyzet, hogy a publikált eredményeket sem mindig hisszük el. Illetve nagyon megválogatjuk, hogy mit hiszünk el, és mit nem. Így történhet meg az, hogy rengetegen „tudományos alapon” hisznek olyan dolgokban, melyekről a tudósok körében egyáltalán nincs konszenzus. Néha az adott szakterület legokosabbjai egyetértenek abban, hogy a dolog marhaság, de minimum nem bizonyított. Ide tartozik az, hogy a homeopátiás szerek hatalmas forgalmat élveznek, miközben nem igazolt a hatásosságuk, vagy hogy sokan megtagadják az oltás beadását gyereküknek, mondván, hogy például autizmust okozhat, holott erre semmilyen tény nem mutat. Vagy hogy még mindig sokan vitatják a globális felmelegedés tényét .

shutterstock 311395118
Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan legyen jobb a párkapcsolatom?

Kurán Zsuzsa 2017. március 10., péntek 19:02

Sokan hiszik, hogy párterápiába csak akkor mennek az emberek, ha vészhelyzet van, ha már nagyon nagy a gond, ha már nincs más megoldás. Természetesen amikor egy pár kifogyott az eszközökből, és fogytán az erejük, hogy megmentsék a kapcsolatukat, érdemes felkeresni egy szakembert. Párterápiában azonban nemcsak utolsó lehetőségként lehet gondolkodni.

Egy ilyen konzultáció jó alkalom lehet arra, hogy megelőzzük a későbbi komoly konfliktusaikat, hiszen a párkapcsolat minőségén is lehet dolgozni, nem csak a válást vagy szakítást megelőzni. A párterápiás konzultációkon a felek rálátást kapnak a saját és párjuk viselkedésére, és arra is, mi okozhatja, ha valamiben elakadtak. Többször tapasztalom, hogy az emberek a megerősítés miatt jönnek pszichológushoz, a saját igazukat szeretnénk hallani és szomorúan veszik tudomásul, hogy egy párterápiás helyzetben nem szolgáltatunk igazságot, hiszen nem is erről szól a konzultáció.

shutterstock 226520932
Távolról sincs vége, olvasson még »

Hazugságban él, aki folyton a negatív érzései elől menekül

Brownie 2017. március 10., péntek 17:25

Hála az önsegítő piac virágzásának, újabb és újabb kiadványok születnek arról, hogy hogyan iktassuk ki a negatív gondolatokat a mindennapjainkból, de tréningek százain is részt vehetünk, hogy megtanuljuk jól érezni magunkat a bőrünkben. Ráadásul a főnökünk is állandóan mosolygó, proaktív és lelkes munkaerőt látna bennünk. Mintha mindenki azt akarná, hogy mindig mindennel elégedettek legyünk. Nem csoda, hogy már szinte divat lett görcsösen hajkurászni a boldogságot, miközben a legtöbben egy Hogy vagy? kérdésre sem tudunk őszintén válaszolni; függetlenül valódi lelkiállapotunktól rendszerint csak rávágjuk: köszi, nagyszerűen/minden oké velem/megvagyok

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így dől el, hogyan lesz valaki jobb- vagy balkezes

Brownie 2017. március 10., péntek 15:39

Eddig csak részben megalapozott magyarázatok születtek arra, hogy mi állhat a jobb- és balkezesség kialakulásának hátterében. A kutatók sokáig azt hitték, hogy az agyféltekéknek a magzati fejlődés során kimutatható aktivitásán múlik, ki milyen kezes lesz. Egy újabb kutatási eredmény szerint azonban nem az agy, hanem a gerincvelő játssza a főszerepet ebben a folyamatban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kilenc évet kapott a "lúgos orvos", de az ítélet még nem jogerős

Farkas Edina Lina 2017. március 10., péntek 14:56

Ítéletet hirdetett a másodfokú bíróság a "lúgos orvosként" elhíresült férfi ügyében: B. Krisztiánt 9 év börtönbüntetést kapott, az orvosi hivatásától örökre eltiltották, és legkorábban hat év múlva szabadulhat. Az ítélet nem jogerős, B. Krisztián továbbra is szabadon védekezhet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így kell eltüntetni a pattanást

Dívány 2017. március 10., péntek 13:47

Nagyon sok minden okozhat pattanást, például az is elég, ha nem tisztítja meg az arcát hajmosás után, nem étkezik elég egészségesen, esetleg dohányzik vagy éppen túl sokat stresszel, és persze ott vannak azok a fránya atkák. De mit lehet tenni velük? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 jó módszer, melyekkel kiállhatsz magadért

Szalay Ágnes 2017. március 9., csütörtök 19:17

Megvan az a vicc, amiben a medve halállistát készít? Az erdőben minden állat rajta van, legtöbben kétségbeesve csak annyit kérnek a medvétől, hogy hadd búcsúzhassanak el a családjuktól, mielőtt megöli őket. Egyedül nyuszika kérdezi meg, hogy te, medve, nem lehetne, hogy engem kihúzol a listáról? De – válaszol a medve, és kihúzza nyuszikát.

A világon mindenhol, még Amerikában is problémát jelent az emberek jó részének, hogy felszólaljon a saját érdekében. Nálunk azt hiszem, ez fokozottan igaz. Csomószor gondoljuk azt, hogy a főnöknek a teljesítményünket figyelembe kellene vennie , a fiatal utasnak észre kéne vennie a kismamát, a kollégának tudnia kéne , hogy tavaly sem mi mehettünk karácsonykor szabira, és nyilvánvaló , hogy amint lehet itthagyjuk ezt a rohadt munkahelyet, hiszen a konkurenciánál többet fizetnek. Ezekben a helyzetekben legtöbbször némák maradunk, vagy dühösen odavetünk valamit, amivel nem érünk el eredményt. Utólag pedig őszintén dühöngünk a minket ért igazságtalanságon. Pedig lehetne az, hogy emlékeztetjük a főnököt az eredményeinkre, szólunk a srácnak, hogy bocs, fáradt vagyok, légyszi, add át a helyed, és neadjisten fizetésemelést is kérhetnénk. Sokszor mégsem tesszük. És nem azért, mert hülyék és élhetetlenek vagyunk. Hanem mert nem tudjuk, hogy hogyan csináljuk, hogy el is érjük a célunkat, és ne gondoljanak közben erőszakos törtetőnek.

shutterstock 556396201
Távolról sincs vége, olvasson még »

Teljesen feleslegesen költ drága krémekre

Juhász Edina 2017. március 9., csütörtök 17:12

Tunéziáig kellett mennem, hogy végre valaki kimondja azt, amit eddig is sejtettem: teljesen felesleges drága krémekkel kenegetni magamat, a bőrömnek nem az illatos kőolajszármazékok tesznek igazán jót, hanem a rendes tisztálkodás és egy kis olívaolaj. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Túl sokat ülnek a magyarok

Dívány 2017. március 9., csütörtök 15:11

Most már csak az nem hallott arról, hogy az ülés, illetve a mozgáshiányos életmód mennyire káros, aki kő alatt él. De hiába vagyunk tisztában a veszélyekkel, egy átlagos magyar naponta 5,6 órát. Persze életkor, lakóhely és végzettség szerint viszont hatalmas különbségek mutatkoznak - derült ki egy hazai felmérésből. Részletek a hajtás után!

Az NRC kutatása 1200 fős mintán, a 18-59 év közötti magyarok körében készült, 2016 novemberében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Virág helyett adjon egyenlőséget nőnapra!

Dívány 2017. március 8., szerda 06:49

Magyarországon a nők 77, a férfiak 69 százaléka úgy gondolja, hogy munkahelyük sikerességének szempontjából fontos, hogy mindkét nem ugyanolyan mértékben képviseltesse magát minden felelősségi szinten - derült ki a Gemius és a Nyitottak vagyunk kezdeményezés korábbi felméréséből

A kutatások szerint igazuk is van, akár 84%-kal magasabb árbevétel-arányos nyereséget is elérhetnek azok a cégek, ahol legalább három nő van a vezetőségi testületben. Eközben persze Magyarországon a nők ugyanazért a munkáért átlagosan még mindig 15,1 százalékkal kevesebb pénzt kapnak mint a férfiak, és ha munkahelyi előmenetelről van szó, a nők harmada és a férfiak negyede szerint még nem kezelik ugyanúgy a két nem képviselőit.

Szerencsére egyre többen gondolják, a munkaadóknak tennie kell azért, hogy nők és a férfiak ugyanolyan esélyekkel és lehetőségekkel találkozzanak. A Nyitottak vagyunk közösségi kedzeményezés nőnapi videokampányában saját élményeik alapján mondják el ismert emberek és cégvezetők, hogy mit és miért kérnének, vagy adnának idén virág helyett vagy mellett a munkahelyeken.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Köszönöm, idén nem kérek virágot!

Sákovics Diana 2017. március 8., szerda 06:49

Tudom, hogy kedvességből adod. Mert azt tanultad, tisztelni kell a nőt. Ha pedig tiszteled, virágot adsz nőnapon. Virágot a virágnak. Gondoskodást a gyámoltalannak. Figyelmet a gyengébb nemnek. 

Persze anno az egész nem innen indult, a nőnap eredetileg a női egyenjogúságért folyó harcról szólt.  Az óvodai mondókák és az elmúlt évszázadban felhalmozott nőnapi verskészlet alapján azonban ma nem ezért jár virág. Nyilván nem. Ha még mindig erről szólna az ünnep, akkor virág helyett azonos munkáért azonos bér járna. És nem csak nőnapon. A köszöntőkből úgy tűnik, ma a virágot azért kapjuk, mert szépek vagyunk, törékenyek, mert szültünk, gályázunk a családért, mert dolgozunk, és közben végezzük a házimunkát.

A virág tehát elismerés azért, mert tesszük, ami a nő dolga.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi kell a kolléganőnek?

Csonka Balázs 2017. március 8., szerda 06:49

Férfiként a legjobb dolgozni. Főleg, ha fiatal az ember. A nők sem sokkal elégedetlenebbek, több viszont a nehézség a munkán kívül. Múlt heti kérdőívünkben munkahelyükről kérdeztük önöket, most kiderül, mi számít igazán a női munkavállalóknak.

Száz női kitöltőnkből négy dolgozik felsővezetőként, 17% vezetőként, a válaszadók kétharmada beosztottként, 12% vállalkozóként. Kitöltőink több, mint háromnegyede dolgozik teljes állásban, ebből 40% rugalmas munkaidőben, részmunkaidőben és egyéni munkarendben további 10-10%. A nők fele a verseny-, harmada a közszférában vállal munkát, és átlagosan valamivel kevésbé elégedettek munkahelyükkel, mint a férfiak.

shutterstock 552089986
Távolról sincs vége, olvasson még »

5 egyszerű és hatékony önvédelmi technika nőknek

Brownie 2017. március 8., szerda 06:45

A női érdekvédelmi szervezetek adatai alapján ma Magyarországon minden ötödik nő verbálisan vagy fizikailag bántalmazott. A családon belüli erőszak a legtöbb esetben rejtve marad, hiszen a megfélemlített áldozatok sokszor nem mernek segítséget kérni, az utcai támadásokra pedig nem vagyunk kellőképpen felkészülve, mert addig nem félünk, amíg velünk vagy egy ismerősünkkel nem történik meg a baj. Ihletet meríthetünk menő bunyós filmekből is, ám ahhoz, hogy ne fagyjunk le egy-egy váratlan helyzetben, érdemes a gyakorlatban is elsajátítani néhány hasznos fogást - amik akár életet is menthetnek. Zsigrai Zoltán Hiko-ryu taijutsu instruktor segítségével bemutatunk öt egyszerű és hatékony technikát. Íme:

Távolról sincs vége, olvasson még »

A házimunka nem kasztrálja a férfit

Csonka Balázs 2017. március 8., szerda 06:45

Kevesebb a szex, ha a férfi házimunkát végez. Legalábbis, ha főz, mos, vasal, takarít, mosogat, vagy bevásárol. Egy nagyszabású amerikai kutatás eredményei szerint ezek ugyanis azok a feladatok, melyek csökkentik a szexuális együttlétek számát, de a szexuális elégedettséget is. Szerelni persze szabad. Sőt, kimondottan érdemes, hiszen a ház körüli munkák, az autószerelés, de még a csekkek befizetése is olyan feladatok, melyek a több szex felé hatnak. Ha tehát kielégítő szexuális életet akar az ember, felejtse el az egyenlősdit - mondják a számok, de a kutatók, sőt egyes terapeuták is a hagyományos nemi szerepek fontosságára mutatnak rá. Minél jobban megélik tehát a felek a klasszikus értelemben vett férfiasságot/nőiességet egy kapcsolatban, minél polarizáltabb ilyen szempontból a viszony, annál intenzívebb a szexuális feszültség is közöttük. Nem mindegy azonban, hogyan és miben élik ezt meg.

shutterstock 246874894
Távolról sincs vége, olvasson még »

4 tipp arra, hogyan élesztheti fel magában a szerelmet

Szalay Ágnes 2017. március 7., kedd 18:25

A Jóbarátok egyik részében Joey fel van háborodva, mert kiderül, hogy apjának szeretője van. Chandlernek kesereg arról, hogy bár ő maga is több nővel jár egyszerre, de ha megtalálja majd az Igazit, akkor ez változni fog, monogám lesz majd. Chandler biztatja: „…És én szeretnék abban a hitben élni, hogy amikor rátalálsz arra az igazi nőre, ki tudod mondani, hogy: köszi nem, már nős vagyok.”

Kétféleképp tud a szerelem extra kínokat és kellemetlenségeket okozni: ha az iránt érezzük, aki iránt nem kéne, illetve ha az iránt nem érezzük, aki iránt kéne. Ha pedig a két eset egyszerre áll fenn, az az igazi szívás. Nagyjából az ókor óta vannak bizonyítékaink arról, hogy az emberek azt gondolják, hogy a szerelmet csak úgy dobja a gép, vagy nyilazza Ámor, és semmi esélyünk nincs változtatni azon, hogy kibe és mennyire vagyunk szerelmesek. Még a pszichológusok sem nagyon vizsgálgatták ezt a kérdést, a szerelem érzésével kapcsolatban alig-alig találni kutatásokat.

shutterstock 524234038
Távolról sincs vége, olvasson még »

5 tipp, ha főnöke megkeseríti az életét

Böszörményi Edina 2017. március 7., kedd 17:12

Sajnos, a munkahelyek többségén számolni kell egy kikerülhetetlen tényezővel, ez pedig a főnök. Ha szerencsés, akkor a feljebbvalója egy nyugodt és előrelátó gondolkozású ember, ha pedig nem, akkor kénytelen más dolgokhoz folyamodni. Rengeteg problémás főnöktípus van: bunkó főnök ellen is van megoldás, és az sem meglepő, hogy tízből heten behúznának a főnöküknek. Vannak azért pozitív példák is, de mi van akkor, ha nem a szerencsések közé tartozunk? Milyen a munkahelyi élet egy mérgező felettessel, és hogyan tudjuk kezelni őt? Köszi a tippeket, Bustle!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így hazudunk magunkról az Instagramon

Lina 2017. március 7., kedd 15:45

Ha mindenki ennyire imádná a munkáját, a párját, magát, ha mindenki ennyire vidám, kisimult és boldog lennie mint amit közvetít magáról a Facebook, Instagram, meg úgy általában a különféle közösségi média felületein, hát akkor biztosan valami  egészen tökéletes világban élnénk, és mindeközben unikornisokat simogatnánk.

Hogy ez miért nincs így, azt egy oravecznórás bölcsességgel tudjuk magyarázni: mert az élet nem csak vidám pillanatokból áll. De az Instagramon mégis úgy tűnik, bár leginkább csak azért, mert ezért a látszatért hajlamosak vagyunk képekben hazudni, vagyis időt és energiát nem spórolva tökéletes pillanatokat kreálni. 

 Ezt mutatja be a Ditch the Label non-profit szervezet videója is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így árulkodik a szemünk arról, mit érzünk

Brownie 2017. március 7., kedd 07:33

Nem mai bölcsesség, ám most már tudományos alapja is van annak a megállapításnak, hogy a szem a lélek tükre Egy, a Psychological Science című szaklapban megjelent tanulmányban azt fejtegetik a kutatók, hogy hogyan olvassuk mások érzelmeit pusztán a tekintetükből. Nap mint nap és tudatosan csináljuk, ám a vizsgálat szerint sokkal mélyebben gyökerezik és sokrétűbb is ez a képességünk, mint gondolnánk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A kutyák tudják, ki a rossz arc

Szalay Ágnes 2017. március 6., hétfő 07:41

Hány kutyagazdától hallottam már, hogy a kutyák megismerik a jó embereket! Hogy a kutya szimatában meg lehet bízni! És az is tény, hogy rengeteg kutya védte már meg a gazdáját, ha azt éppen valaki bántani akarta.

Azért erkölcsileg tévedhetetlennek, vagy valami etikai hatodik érzékkel megáldott lényeknek nem gondolnám a kutyákat. Az én hős kutyám például nagyjából egyszer dühödött fel valakin, az pedig egy szerencsétlen kismama volt. Utólag kikövetkeztettük, hogy az lehetett a probléma, hogy a kisgyerek az anyuka nyakában ült, és ez kutyaperspektívából úgy nézett ki, mintha a mama kétfejű lenne – ami azért kétségtelenül egy megugatásra érdemes jelenség, már-már földönkívüli dolog. Viszont nem gondolnám, hogy szegény kismama bármi rosszat tett volna. Meg aztán ott vannak a postások és újságkihordók. Lehetetlen, hogy minden postás rossz ember legyen.

shutterstock 570700765
Távolról sincs vége, olvasson még »

Költözzön be egy rehabra két órára!

Marjai Kamilla 2017. március 5., vasárnap 17:35

Igen, jó helyen jár. Habár éppen egy színikritika első sorait olvassa, továbbra is azon az oldalon van, ahol pszichológiai témákról, többek közt függőségekről olvashat. Hogy kapcsolódik össze a színház és a tudomány? Többek között úgy, hogy létezik egy darab, ami segíthet megérteni valamit a függőség természetéből, miközben közelebb engedi a nézőt egy szenvedélybeteg távolinak hitt világához. Így pedig kiderül az is, nem olyan távoli az a világ. 

A Pécsi Nemzeti Színház 2016 október 8-án tartotta az Addikt című darab ősbemutatóját Anger Zsolt rendezésével, aminek alapjául Szűcs Zoltán Addictus című színdarabja szolgált. Az előadás a 2016-os Made in Pécs Díj „Az év művészeti eseménye” kategóriájának győztese. A pécsi közönség mellett már a pesti Nemzeti Színház látogatói is részesei lehettek az élménynek. Annak az élménynek, ami egy rehab falain belül érhet bennünket. Ennek kapcsán nem elég arról beszélni, hogy milyen az előadás, talán ennél is fontosabb, hogy mi közünk van nekünk mindehhez.

7959d693a5b3a246e3a0d442b2a58a5e
Fotó: Mihály László / Pécsi Nemzeti Színház
Távolról sincs vége, olvasson még »

Szabadban vagy gépen jobb futni?

Dívány 2017. március 5., vasárnap 14:27

Egyre jobb idő van, de biztos jönnek még olyan napok és hetek, amikor a kinti futás nem tűnik majd olyan vonzónak. De ha nem kényelmi szempontból döntünk, akkor vajon melyik a jobb: az edzőterem vagy a friss levegő? A Tech Insider egy rövid videóban foglalta össze a főbb érveket, amik a következők:

  • Egy kutatás szerint a szabadtéri futás nagyobb energiabefektetést igényel, ennek oka a nagyobb légellenállás, meg persze a szél, ha éppen kedvezőtlen irányból fúj. 
  • sötét múltú futópadon állítólag lassabban futunk. Egy felmérés szerint az emberek túlbecsülik a sebességüket, ha bent futnak, és a friss levegőn adott ideig sokkal gyorsabban is tudnak futni. Ez talán azzal magyarázható, hogy megváltozik a sebességérzetünk, ha látjuk, hogy haladunk el a tárgyak mellett.
  • Mind a kültéri, mknd a beltéri futásnak meg vannak a veszélyei. Előbbinél gondoljunk csak a légszennyezésre vagy a közlekedési balesetekre, utóbbinál pedig ugyanúgy előfordulhatnak sérülések, és nem tesz jót, ha hosszú ideig ugyanazzal a sebességgel, ugyanolyan emelkedőn futunk.
  • Szóval fő a változatosság, és ezt a szabadban könnyebb megvalósítani, hiszen változnak a terepviszonyok. 
  • És nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy a szabadban futás jót tesz a léleknek is  - állítják a kutatók.

Végkövetkeztetés: úgy tűnik, hogy szabadban futni kicsit egészségesebb, de persze az a legfontosabb, hogy kitartóan, rendszeresen eddzünk, így ha nekünk éppen a futópad vált be, mert valljuk be ennek is van számos előnye, akkor nem kell erőltetni a szabadtéri testmozgást.

fsgsgdsf

Trump kézfogása szinte überelhetetlen. De mit üzennek a gesztusai?

Brownie 2017. március 4., szombat 17:26

Nem lehet nem észrevenni azt a jellegzetesen visszataszító kézszorítást, amivel Donald Trump a nagy nyilvánosság előtt üdvözli a világ politikai vezetőit - fittyet hányva az etikus és tökéletes kézfogás elveire. Az amerikai elnök köszönési módja annyira agresszív, hogy az egyik harcművészeti iskola még egy oktatóvideót is készített arról, hogyan védhetjük ki hatékonyan ezt a "támadást".

De a poén- és mémgyártók mellett a kommunikációs szakértők is rengeteget foglalkoznak a hírességek testbeszédének elemzésével. Nézzük, mit tudnak Trump kézfogásairól.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

"A betegek joga meg kell előzze az orvos személyiségi jogait"

Farkas Edina Lina 2017. március 4., szombat 15:14

  • Ahogy múlt héten megírtuk, hamarosan lezárulhat a "lúgos orvosként" elhíresült B. Krisztián ügye

  • A legutóbbi tárgyaláson a vádhatóságnak azt kellett volna bizonyítania, hogy a sértett, Renner Erika életveszélyben volt, és nem B. Krisztiánon múlt, hogy nem halt bele a sérüléseibe. A vádlott orvosként tökéletesen átlátta a veszélyeket és pontosan tudta, hogy áldozata akár meg is halhat, de ebbe belenyugodott.

  • Dr. Gál András szerint az ügyészség részéről a fentiek bizonyítása nem történt meg, sőt, egyetlen kérdést sem intéztek a szakértőkhöz, ami példátlan.

  • A Fővárosi Ítélőtábla csak a következő tárgyalási napon, március 10-én hirdet ítéletet

  • Az alábbiakban a sértett, Renner Erika ügyvédjének, dr. Gál Andrásnak a beszédéből közöljük azokat a részleteket, melyek a tárgyalás szempontjából nagyon lényegesek voltak.
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön ismeri a szekunder szégyen kifejezést?

Szalay Ágnes 2017. március 3., péntek 17:01

Néhány napja olvastam először a szekunder szégyen kifejezést a nagy viszálykodást indító Rapülők-kritikában. Ott elég érzékletesen le van írva a kínosságnak az az érzése, ahogy feláll az ember karján a szőr, végigfut a hideg a gerinc-tájon stb. Igen, ismerem ezt az érzést. És igen, azt is elég jól ismerem, amikor valaki más zavarbaejtő helyzete, vagy teljesítménye miatt érzem magam így.

Nem is akadtam fenn rajta nagyon, logikus az elnevezés: nem magam miatt, hanem valaki más miatt, tehát másodlagosan érzett szégyen. Aztán látom újra : A szekunder szégyentől feláll a szőr a karomon… - mintha ez egy annyira mindenki által ismert hétköznapi fogalom lenne, hogy már az óvodások is szekunder szégyenkeznének, amikor valaki nem tud megcsinálni valami bébikönnyűt.

Download
Fotó: Marjai János / MTI
Távolról sincs vége, olvasson még »

5+1 fontos szabály, ha milliomos akar lenni

Brownie 2017. március 3., péntek 15:19

Hallott már Thomas J. Stanleyről? A két éve elhunyt üzleti gondolkodó és író egyetemi kutatóként dolgozott, amikor egy bank felkérte, hogy készítsen mélyinterjúkat milliomosokkal, hogy jobban rálásson szokásaikra és jobban ki tudja őket szolgálni. Stanley végül húsz évet áldozott arra, hogy gazdag amerikaiakat tanulmányozzon, és munkájának eredménye egy bestsellerré vált alapmű lett, A milliomos agy. A Medium.com nyomán összegyűjtöttük a könyvben leírt legfontosabb szabályokat, amik hozzásegítenek ahhoz, hogy egy átlagember is képes legyen családja számára tekintélyes méretű vagyonokat felhalmozni – és azt meg is tartani. Ha kíváncsi rá, hogy csinálják a profik, görgessen tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 184

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés