18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A jó szex 5 legnagyobb ellensége

A jól működő nemi szervek, a megfelelő hormonszint és a szexuális izgalom önmagában nem elég ahhoz, hogy az együttlét garantált siker legyen.

Sokak szerint a test legfontosabb nemi szerve az agy, és bár elsőre meglepőnek hangzik ez az állítás, van benne igazság bőven. Lehet, hogy első blikkre minden rendben van, mégsem megy a szex. Ilyenkor érdemes átgondolni, hogy mik azok a tényezők, amik még akadályozhatják a gördülékeny együttlétet.

#1 Párkapcsolati kérdések

A feszültség és az érzelmi távolság alááshatja a pár nemi életét. Azok a konfliktusok, amiknek amúgy semmi köze a szexhez, például pénzügyi vagy gyerekneveléssel kapcsolatos kérdések is állhatnak a szexuális problémák mögött, és fordítva. Ha gond van a szexszel, az kihat a pár hétköznapjaira is.

#2 Lámpaláz

Előfordul, hogy valaki annyira izgul a szexuális teljesítménye miatt, hogy épp ez megy az együttlét rovására. A teljesítmény miatti szorongás mind a férfiak, mind pedig a nők körében gyakoribbá válik 50 éves kor felett.

Könnyen lehet, hogy jól indul, aztán mégis félremegy valami
Könnyen lehet, hogy jól indul, aztán mégis félremegy valamiskynesher / Getty Images Hungary

#3 Testkép és önbecsülés

Rengeteg minden van, ami miatt az ember kevésbé érzi magát szexinek. A gravitáció nem kíméli a testet, a szülés és a nem megfelelő étrend mind nyomot hagy rajtunk, emiatt pedig előfordul, hogy csökken az önbizalmunk. A külsőnk miatti szorongás akadályozhatja a közelség érzését és gátolhatja az embert abban, hogy őszintén reagáljon a szexuális közeledésre.

#4 Korábbi tapasztalatok

Szexualitásunk velünk van születésünktől fogva, de a család, a kultúra, a vallási közeg, a média és a környezetünk mind olyan tényezők, amik alakítják a szexhez való hozzáállásunkat. Vannak, akiknek a környezete támogatja az egészséges szexualitást, míg mások olyan dolgokat hoznak magukkal, amik nehezítik a szex élvezetét.

#5 Stressz és életmód

A stressz és a kimerültség mind csökkenti a nemi vágyat. Bármi is legyen a stressz forrása, anyagi gondok, gyerekekkel kapcsolatos kihívások, az idős rokonok vagy egészségügyi problémák, ennek hatására háttérbe szorul a szex, ami tovább növeli a stressz mértékét, és máris egy ördögi körben találtuk magunkat.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra