Sós vagy édes? Így reggelizz, hogy több energiád legyen egész nap

Európában a 13 évesek 39 százaléka, a 15 évesek 45 százaléka elhagyja a reggeli étkezést. A felnőtt lakosságra vonatkozó reggelizési adatok 30 százalékos reggelikihagyást mutatnak. Mennyire fontos valójában a reggelizés?

És mit esznek, akik mégis kitartanak a reggeli mellett? Egy amerikai felmérés szerint a túlnyomó többség, a válaszadók 65 százaléka a tojást, míg 56 százalékuk a gabonaféléket részesíti előnyben, de sokan pusztán a kávéjukat is komplett reggelinek tekintik – számolt be a Study Finds.

Reggelitrendek

Trendi reggelinek számít a hummusz és az avokádó, hiszen a válaszadók 29 százaléka ezt fogyasztja legszívesebben reggelire, mégpedig leginkább a 25 és 34 év közötti férfiak. A reggeli étkezés fontosságát mutatja, hogy a válaszadók 46 százaléka jobban élvezi azokat a napokat, amik reggelivel indulnak, és 24 százalékuk legszívesebben bacont enne minden reggel.

Azért a hétköznapokba ez tényleg ritkán fér bele
Azért a hétköznapokba ez tényleg ritkán fér beleskynesher / Getty Images Hungary

A dietetikusok szerint kulcsfontosságú a szervezet számára a reggelivel bevitt energia, főleg a kreativitás és a koncentrációs képesség szempontjából. Sokan arra hivatkoznak, hogy egyszerűen nincs idejük reggelizni hétköznap, ilyen esetekben érdemes már előző nap előkészíteni a hozzávalókat, hogy megkönnyítsük a reggeleket.

A felmérésből kiderült, hogy azok, akik sós ételeket fogyasztanak reggelire, átlagosan egy órával többet tudtak hatékonyan dolgozni, mint azok, akik édeset reggeliztek. Igen, jól számolod, ez hetente akár öt hatékony munkaórát is jelenthet.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek