18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A szexhiány 7 káros testi és lelki hatása

– na meg a női orgazmus és a beszélgetés a szexről

Mi történik velünk, ha sokáig nem szexelünk? Mi befolyásolja a női orgazmust? És hogyan hat a szexuális életünkre az, ahogy beszélgetünk róla? Ezeket a kérdéseket jártuk körül 2018 legnépszerűbb szexuálpszichológiai cikkeiben.

A szex kimeríthetetlen téma, 2018-ban is írtunk róla eleget. Persze minket itt a Díványon nem vizuális ingerek, sokkal inkább a miértek és a hogyanok érdekelnek. Meg persze az is, miként tudunk ebben a szemérmes kultúrában úgy beszélgetni a szexről, hogyan tudjuk úgy fellazítani a tabukat, hogy attól minőségében is javulni tudjon a szexuális életünk. Az olvasottsági adatok alapján pedig úgy tűnik, hogy ezt a törekvésünket olvasóink is lelkesen támogatják, nem véletlen, hogy szexuálpszichológiai írásaink a toplistánk elején végeztek. De nézzük, mi volt a három legnépszerűbb cikkünk a témában.

1. A szexhiány 7 káros egészségügyi és lélektani hatása

Mi történik akkor, ha valakinek csökken a libidója? Mi lesz, ha szépen lassan azon kapja magát, hogy elsorvad a szexuális élete? Ezeket a kérdéseket jártuk körül, és kiderült, hogy a párkapcsolati konfliktusokon és a feszültségen túl többek között az immunrendszerünk is gyengülhet, a prosztatarák és a hüvelyfal elvékonyodásának kockázata viszont nőhet. De vajon mi okozza a vágyhiányt? A veszekedések, a stresszes meló, a gyakori utazgatás és a gyógyszerek szedése is állhat a háttérben. Persze akad olyan is, akinél a szexuális vágy soha nem volt központi kérdés. Egyelőre úgy tűnik, őket nem érinti hátrányosan a vágyhiány.

2. Minden, amit valaha is tudni akartál a női orgazmusról

A női orgazmus kérdése nem független a társadalmi és kulturális elvárásoktól, és persze attól sem, hogy a kamaszok a pornóból tanulnak a szexről, ahelyett, hogy tapasztalt, hétköznapi felnőttekkel beszélgethetnének szabadon a témáról. Az utóbbi években számos kutatás vizsgálta a női orgazmus kérdéskörét, ezeknek az eredményeit foglaltuk össze cikkünkben. Érdemes alaposan elolvasni, de ha erre most nincs időd, akkor csak ezt az egy dolgot jegyezd meg: a női gyönyör elérésének útja az agyon és a minőségi párkapcsolaton keresztül vezet.

3. Mindig összerándulok, amikor azt csinálod, tudod, ott lent

Szexuális problémáinknak jelentős része származik abból az egyszerű tényből, hogy képtelenek vagyunk normálisan beszélni a szexről. Nemcsak nyilvánosan, de még a párkapcsolatunkon belül is. Gyakran arra sincs megfelelő, a kapcsolaton belül elfogadott és szabadon használt szókészletünk, hogy nevén nevezzük a nemi szervünket, a másikét, és képesek legyünk megfogalmazni, hogy mit is csinálunk egymással pontosan. Erre a problémára hívja fel a figyelmet egy kutatás, és az eredményekből az is kiderül, hogy a nyílt és meleg kommunikáció pozitívan hat a szexuális életünkre.

Oszd meg másokkal is!
Mustra