Így döntheted el, hogy allergiás vagy-e, vagy csak megfáztál

A hónapokig elhúzódó nátha azért nem túl gyakori dolog.

A Tech Insider videója alatt futó zene alapján már-már romantikus, vidám kis kalandnak tűnő megfázások tünetei gyakran szinte teljesen megegyeznek az allergiák okozta kellemetlenségekkel. A megfázások, az influenza és az allergiák tünetei közti különbségek tudatosítása mellett arra is jó a videó, hogy a kellemes zene és a színes képek segítségével átkalibráljuk az agyunkat és belássuk: megfázni tulajdonképpen nem is olyan rossz. Sőt, szinte kellemes.

Évszakok

Az ősszel érkező vírusok nem kevesebb, mint háromnegyede megfázásos tüneteket eredményez, ilyenkor tehát jó eséllyel inkább a nátha tünetei boldogítanak. Az influenza ezzel szemben inkább téli betegség, tavasszal és nyáron pedig inkább az allergiák a gyakoriak.

Tünetek

Amennyiben lázzal, fájdalomérzettel és kimerültséggel is együtt jár az orrdugulás, valószínűleg influenzáról van szó, ilyenkor érdemes tehát inkább nem kísérletezni a lábon kihordással. Az allergiák ezzel szemben inkább a viszketésről, irritációkról és a tüsszögésről ismerhetők meg.

Milyen régóta vagy beteg?

Az allergiák addig tartanak, amíg az allergének megtalálhatók a tüsszögő/nyáladzó áldozatok közelében. Ez akár hónapokig is eltarthat, az ilyen hosszan jelen lévő tünetek tehát inkább allergiára utalnak, bár a Tech Insider szerint bizonyos esetekben akár az influenza tünetei is eltarthatnak akár egy hónapig is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek