Ezért kell zokniban aludni

Egy kutatás szerint kifejezetten hatékony módszer lehet a zokniviselés, ha valaki nehezen alszik el.

Az este és a reggelente zuhanyzók közt feszülő ellentétekhez hasonlóan erős érzelmeket felkorbácsoló kérdés, hogy vajon megéri-e feladni az önbecsülésünket és zokniban nyugovóra térnünk. Nem véletlen, hogy a téma a tudományos igényű kutatásból élőket is megihlette.

15 percet megspórolsz, nagy ügy

Észérvek amúgy csak a zokniviselés mellett szólnak. Úgy tűnik például, hogy azok, akik egy vastag és ormótlan zokniban másznak ágyba, nagyjából 15 perccel hamarabb alszanak el, mint zokni nélkül. Mindez annak köszönhető, hogy ilyenkor kitágulnak a lábfejek vérerei, amit az agy úgy értelmez, hogy ideje lámpát oltani.

shutterstock 365057132

Orgazmus és csi

Szintén nyomós érv, hogy egy meglehetősen furcsa kutatás szerint 30 százalékkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy egy nő a csúcsra ér, ha előbb egy meleg zoknival kiküszöböli a szenvedély útját álló fázós lábak jelentette akadályokat. Emellett a telente kiszáradó sarkak ellen is hathatós megoldás lehet, ha valaki a testápoló krémek használata után felránt egy jó vastag zoknit, sőt, a kínaiak szerint a csi is szabadabban árad, ha nem csapolja meg rendszeresen a test energiáit egy éjaszkánként kihűlő lábfej. Ráadásul a Reynaud-kór megelőzése során is hasznos lehet a zokniba bugyolálás, a kihűlő és színváltóssá váló, előbb elfehéredő, majd beliluló, kivörösödő és sokszor megdagadó lábujjakkal járó rohamszerű tünetek ugyanis távol tarthatóak egy pár vastag zoknival.

De hülyén érzem magam!

A zokniviselés mellett számos többé-kevésbé még megalapozottnak is mondható érv szól tehát (bár a csi helyett talán inkább azt lenne érdemes megemlíteni, hogy zokniban kevésbé fázik az ember lába), mindez azonban valószínűleg nem lesz elég ahhoz, hogy meggyőzze azokat, akik szerint egyszerűen „hülyén néz ki” és „furcsa érzés” zoknit viselni a paplan alatt. 

Te hordanál zoknit az ágyban?

Oszd meg másokkal is!
Mustra