#ÉLETEM

Ezek a magyarok kedvenc óvszerei

2017. augusztus 9., szerda 18:20

A fesztiválszezonban akár 15 százalékkal többet költünk védekezésre, mint az év többi hónapjában. A színes-szagos gumikért nem rajongunk, annál népszerűbbek viszont a síkosított óvszerek.

A szexuális úton terjedő betegségek és a nem kívánt terhesség ellen használt óvszerek forgalma jelentős mértékben nő a nyári fesztiválok ideje alatt: közel négymillió óvszer fogy júliusban és augusztusban, ami az éves forgalom húsz százalékát jelenti - derül ki a Nielsen 80 vegyiárut monitorozó kiskereskedelmi kutatásából.

Magyarországon mintegy 200 féle kondom kapható, amik közül a síkosított óvszerek a legmenőbbek (nahát!). Értékben ez a típus viszi el a piac 86 százalékát, míg darabszámban 100-ból 90 értékesített termék ilyen.

shutterstock 282513755

A nem bordázott gumik legalább ennyire közkedveltek: az eladott óvszerek 86 százaléka sima felületű, míg a bordázott termékekre a védekezők 10 százaléka voksol.

Hasonlóan hagyománykedvelőek vagyunk a színek tekintetében is: az eladások csupán 3 százalékát teszik ki a színskála különféle árnyalataiban pompázó óvszerek. De a spermicid hatóanyaggal ellátott óvszerek iránt is jóval kisebb az érdeklődés és érdekes módon az anatómiailag formázott óvszerek sem tarolnak.

Ami a kiszerelést illeti, a 3 darabos dobozok viszik el a forgalom több mint felét (53 százalék), de népszerű a nagyobb, 10 darabos kiszerelés is (46 százalékkal). A felmérésből az is kiderül, hogy a gyártói márkákban bízunk meg a legjobban, ugyanis az értékesítések csupán kevesebb mint egy százaléka sajátmárkás termék.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta