#ÉLETEM

Édeshármas, domináns pasi, szex közben meglesett partner

- ezek a leggyakoribb szexfantáziák

2017. július 25., kedd 19:51

Egy kutatásban kedvenc szexfantáziáikról kérdezték az embereket. Jó hír, hogy bármi is a tiéd, biztos nem vagy vele egyedül. Az eredményeket keresési statokkal ellenőriztük.

Mi számít szokatlan vagy ritka szexuális fantáziának? Egy kanadai kutatásban eredetileg erre a kérdésre keresték a választ, meg is kérdeztek róla több, mint másfélezer embert. Ők pedig válaszoltak. Pontosabban a szex 55 különböző válfaja közül jelölték be azokat, amikről fantáziáltak már korábban. Az eredmények szerint a pedofílián, az állatokkal való szexen, az egymásra vizelésen, illetve nők esetében a férfiruhába öltözésen kívül nem igen találni olyan fantáziatartalmat, ami ritka volna. A legnépszerűbb témák az orális szex, a szex valamilyen különleges vagy szokatlan helyen, illetve férfiak esetében az édeshármas voltak, a kitöltők legalább háromnegyedét érintve. A legérdekesebb eredmények azonban csak ez után jönnek. Abból ugyanis, hogy valaki fantáziált-e már valaha arról, hogy a másik fél dominál felette, vagy voltak-e homoszexuális fantáziái, semmi nem derül ki ezeknek a vágyképeknek a gyakoriságát illetően. A kitöltőket megkérték ezért arra is, írják le kedvenc szexuális fantáziájukat. 

shutterstock 411315721

A legnépszerűbb fantáziák

A résztvevők által leírt jeleneteket ezután aszerint elemezték, mi volt bennük a leginkább meghatározó mozzanat. Az eredmények, ahogy arra számítani lehetett, markáns különbségeket tártak fel a nők és a férfiak kedvenc fantáziái között. Ami a férfiakat illeti, ők úgy tűnik, legszívesebben arról ábrándoznak, hogy meglesnek másokat, ahogy szexelnek. Ez a motívum a férfiak 15 százalékánál jelent meg, és úgy tűnik, nem is mindegy, hogy kit: a fél társaság ugyanis képzeletben saját partnerét szereti nézni, ahogy az éppen egy másik férfival van együtt. Hasonlóan népszerű fantáziának számítanak a fétistárgyak, melyekről a férfiak 14 százaléka ábrándozik. Általában valamilyen ruháról vagy tárgyról van itt szó, de ide tartozik például a lábfétis is. A bronzérmet a maga 13 százalékával az édeshármas szerezte meg, ezt az érdeklődők nagyjából fele idegenekkel álmodja meg, a többiek pedig partnerük mellé képzelnek el egy harmadik felet is.

A nők legszeretettebb fantáziáiban úgy tűnik, a helyszín és a hangulat ami igazán fontos. A női válaszadók több, mint negyede (27 százaléka) fantáziál arról, hogy valamilyen egzotikus, szokatlan vagy éppen nyilvános helyen szexel, mondjuk tengerparton, medencében vagy éppen egy irodában. 20 százalék képzetvilágát teljesen a partner személye tölti be, míg a harmadik legkedveltebb fantáziaként a nők 19 százaléka ábrándozik arról, hogy szexuálisan alárendelődjön egy domináns partnernek.

Fontos nemi különbség mutatkozott továbbá abban is, hogy míg a férfiak általában hajlanak rá, hogy fantáziáikat a való életben is kipróbálják, addig a nők gyakrabban számolnak vele, hogy az óceánparton jó eséllyel mindenük telemegy homokkal, és az sem minden esetben szerencsés, ha valaki rájuk kényszeríti az akaratát a szexben.

Mindenki hazudik

A kérdőívekkel nyert eredmények gyakori kritikája, hogy a kitöltő úgyse mond igazat. Érdemes ezért megnézni napjaink Kinsey jelentését, vagyis a pornóoldalak statisztikáit, hogy vajon ugyanazokra a témákra keresnek-e rá az emberek, mint amiket a kutatásokban ikszelnek.

Nők esetében a legnépszerűbb keresőkifejezések két nagyobb csoportra oszthatók. A legkeresettebb műfaj itt egyértelműen a két nő közötti szex, illetve annak egyes változatai. Ennek kapcsán érdemes megjegyezni, hogy az ilyen típusú tartalmak sok esetben nem elsősorban a homoszexuális érdeklődés kapcsán vonzzák a női felhasználókat. A leszbikus jelenetek esztétikai, dramaturgiai kidolgozottsága, a szex köré vont atmoszféra lágysága gyakran hívogatóbb a nők számára, mint a hetero anyagokra jellemző nyers ábrázolások. A fenti kutatáshoz hasonlóan így ez a trend is alátámasztja, hogy a nők számára fantázia szintjén is igen fontosak a környezeti, hangulati elemek. A másik legkeresettebb halmaz a hármas szex (threesome), a csoportos szex férfiakkal (gangbang), valamint a szex tekintélyesebb intim méretekkel megáldott feketékkel (big black dick). Ezekben a videókban a női szereplők általában alárendelt szerepben vannak, ami szintén rímel a kutatási eredményekre.

shutterstock 376107088

A férfiak leggyakoribb keresései ezzel szemben szinte kivétel nélkül a női szereplők kinézetére, testi adottságaira, illetve korára vonatkoznak. Összevetve a kutatásban tapasztaltakkal egyrészt a pornó önmagában is arról szól, hogy az ember másokat néz, ahogy szexelnek. Ami a fétiseket illeti, a kutatásban feltárt népszerűségüket valószínűleg annak köszönhetik, hogy az összes válfaját összeadva vizsgálták. Meglepő viszont, hogy a hármas szex a pornókereséseket tekintve nem került még a top 10-be se, sőt, a nők 61 százalékkal többször keresnek rá, mint a férfiak.

A két megválaszolatlan kérdés tehát a leszbikus és a hármas jelenetek népszerűsége marad. Előbbi kapcsán a fenti kutatás szerint a nők 37 százalékánál fordul csak elő homoszexuális fantázia, és mindössze 8 százalék mondja ezt a kedvencének. Így, bár a nők bizonyítottan nyitottabbak a férfiaknál az azonos neműek közötti szexet illetően, az ilyen jellegű fantáziák többségében valószínűleg nem a másik neme a lényeg. Ami pedig a hármas szexet illeti, érdemes közelebbről is megnézni a pornóvideók statisztikáit. Az látszik, hogy míg a nők leggyakrabban arra keresnek rá, hogy mi történik a filmben addig a férfiak arra, hogy ki szerepel benne. Ez alapján lehetséges tehát, hogy a hármasban sem az a legfontosabb, hogy hányan vannak, sokkal inkább, hogy kik azok és hogy néznek ki. 

Neked mi a kedvenc szexfantáziád?

 • 1063
  Édeshármasról
 • 259
  Meglesem a partnerem valaki mással
 • 298
  Egy domináns partnerrel szexelek
 • 202
  Én vagyok a szexben a domináns
 • 273
  Új, izgalmas helyen szexelek
 • 194
  Szerepel benne valamilyen fétis
 • 194
  A partneremről
 • 78
  Nem szoktam fantáziálni
 • 371
  Ezek közül egyik sem

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta