#ÉLETEM

3. hüvelykujjat valaki?

2017. július 22., szombat 09:32

A talp alatti érzékelőkkel vezérelhető 11. ujj alkotója fejlesztene kicsit a 10-nél letiltó, szánalmas kis dizájnon.

Könnyebben vehetsz fel mandarinokat!

A 3D nyomtatott 11. ujj ötlete egy művészeti egyetemen tanuló diák, Dani Clode fejéből pattant ki, és nem feltétlenül a maradandó sérülések kijavítását és a hiányzó ujjak pótlását, hanem sokkal inkább a biológia által meghatározott határok kitolását célozza meg. A határokat egyelőre kicsit talán esetlen módon feszegető 3. hüvelykujj ötletét egyébként a protézis szó etimológiája adta.

A görög eredetű protézis szó nagyjából az jelenti, hogy „hozzáad, kiegészít”, ami nagyjából körül is írja az alkotó szándékait. A 3. hüvelykujj a kézfej komoly hüvelykdeficitben szenvedő, kisujj felőli oldalára pattintható fel, és a csuklóra illesztett szervomotorok mozgatják egy vezeték segítségével. A motorokat a talp alatt elhelyezett érzékelők segítségével, Bluetooth-on keresztül vezérelhetik a 3. hüvelykujjra, valamint motorokra, vezetékekre, és Bluetooth jeladókra éhes, a táblagépeikhez vagy a bonyolultabb akkordok lefogásához segítséget igénylő elégedetlenkedők.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta