Ürülékből származó kórokozók a jégben, már megint

Az Egyesült királyságban tesztelt 30 étteremből 16 esetében kakibaktériumok is úszkáltak a jeges italokban.

A jeget szintén kakival fűszerező nagy kávézóláncok, a Starbucks, a Costa, és a Caffe Nero lebukása után döntött úgy a BBC fogyasztóvédelmi kérdésekkel foglalkozó műsora, a Watchdog, hogy a gyorséttermeknek is a körmére néz. A britek három étteremláncot ellenőriztek összesen, éppen ezért k ülönösen kiábrándító, hogy ahogy a cím is mutatja, mindhárom franchise lebukott. 

Mindhárom étteremláncnak 10 darab véletlenszerűen kiválasztott éttermét ellenőrizték egyébként a BBC-sek. A Mcdonald's esetében tízből három, a Burger Kingek közül hat, a KFC éttermei közül pedig hét étteremben mutatták ki az egészségügyi vizsgálatok a kórokozók jelenlétét. Nem jó hír az sem, hogy az ürülékből származó kórokozók mennyiségével kapcsolatban a „jelentős” jelző is fel-felbukkan a beszámolókban, az ivóvíz, és így az italokba kerülő jég tekintetében ugyanis a „nulla” az, ami az egészségügyi hatóságok szerint megfelelőnek tekinthető a különböző kórokozók számát illetőleg. 

Illusztráció
IllusztrációScott Olson / Getty Images Hungary

A KFC azóta az összes egyesült királyságbeli éttermében megvizsgálta és kimosta a jégautomatáit, és a McDonald's-hoz és a Burger King-hez hasonlóan biztosította a ki tudja mióta szaros jeget vedelő vendégeit, hogy minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy minden egészségügyi előírás nak maradéktalanul megfeleljen.

Oszd meg másokkal is!
Mustra