#ÉLETEM

Ürülékből származó kórokozók a jégben, már megint

2017. július 20., csütörtök 11:26

Az Egyesült királyságban tesztelt 30 étteremből 16 esetében kakibaktériumok is úszkáltak a jeges italokban.

A jeget szintén kakival fűszerező nagy kávézóláncok, a Starbucks, a Costa, és a Caffe Nero lebukása után döntött úgy a BBC fogyasztóvédelmi kérdésekkel foglalkozó műsora, a Watchdog, hogy a gyorséttermeknek is a körmére néz. A britek három étteremláncot ellenőriztek összesen, éppen ezért k ülönösen kiábrándító, hogy ahogy a cím is mutatja, mindhárom franchise lebukott. 

Mindhárom étteremláncnak 10 darab véletlenszerűen kiválasztott éttermét ellenőrizték egyébként a BBC-sek. A Mcdonald's esetében tízből három, a Burger Kingek közül hat, a KFC éttermei közül pedig hét étteremben mutatták ki az egészségügyi vizsgálatok a kórokozók jelenlétét. Nem jó hír az sem, hogy az ürülékből származó kórokozók mennyiségével kapcsolatban a „jelentős” jelző is fel-felbukkan a beszámolókban, az ivóvíz, és így az italokba kerülő jég tekintetében ugyanis a „nulla” az, ami az egészségügyi hatóságok szerint megfelelőnek tekinthető a különböző kórokozók számát illetőleg. 

A KFC azóta az összes egyesült királyságbeli éttermében megvizsgálta és kimosta a jégautomatáit, és a McDonald's-hoz és a Burger King-hez hasonlóan biztosította a ki tudja mióta szaros jeget vedelő vendégeit, hogy minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy minden egészségügyi előírás nak maradéktalanul megfeleljen.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta