#ÉLETEM

Miért eszünk ennyit akkor is, ha le akarunk fogyni?

2017. június 3., szombat 17:30

Forgács Attila gasztropszichológus "A testsúlyom és én, avagy a túlfogyasztás lélektana" című előadásának hanganyagát hallhatjátok. Hosszabb utazáshoz tökéletes társ.

"Senki sem ébredt még arra, hogy kövér, pedig soványan feküdt le!" - állította Forgács Attila gasztropszichológus - aki még márciusban, pszichológiai rendezvénysorozatunkon beszélt az elhízás lélektanáról - és nyilván igaza van. Az elhízás általában lassan, fokozatosan, szinte észrevétlenül történik. Elég, ha naponta csak egy marék mogyoróval, egy banánnal vagy egy kis darab csokival eszünk többet a szükségesnél: napi plusz 100 kcal egy év alatt 6 kiló súlytöbbletet jelent.

De vajon mit tud a pszichológia az elhízás hátteréről? Milyen okai vannak a tömeges elhízásnak és a kényszeres fogyásvágynak? És hol van ebben a média szerepe? Forgács Attila többek között ezekről a témákról beszélt márciusban, de hogy pontosan miről, azt az alábbi videóban meghallgathatod. Felvettük ugyanis a telejes előadás. Jó infoszerzést kívánunk, és ha neked is van kedved eljönni a következő előadásunkra, csak kattints ide a programért!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta