Miért eszünk ennyit akkor is, ha le akarunk fogyni?

Forgács Attila gasztropszichológus "A testsúlyom és én, avagy a túlfogyasztás lélektana" című előadásának hanganyagát hallhatjátok. Hosszabb utazáshoz tökéletes társ.

"Senki sem ébredt még arra, hogy kövér, pedig soványan feküdt le!" - állította Forgács Attila gasztropszichológus - aki még márciusban, pszichológiai rendezvénysorozatunkon beszélt az elhízás lélektanáról - és nyilván igaza van. Az elhízás általában lassan, fokozatosan, szinte észrevétlenül történik. Elég, ha naponta csak egy marék mogyoróval, egy banánnal vagy egy kis darab csokival eszünk többet a szükségesnél: napi plusz 100 kcal egy év alatt 6 kiló súlytöbbletet jelent.

De vajon mit tud a pszichológia az elhízás hátteréről? Milyen okai vannak a tömeges elhízásnak és a kényszeres fogyásvágynak? És hol van ebben a média szerepe? Forgács Attila többek között ezekről a témákról beszélt márciusban, de hogy pontosan miről, azt az alábbi videóban meghallgathatod. Felvettük ugyanis a telejes előadás. Jó infoszerzést kívánunk, és ha neked is van kedved eljönni a következő előadásunkra, csak kattints ide a programért!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek