Íme egy hatékony módszer vörösborfoltok ellen

A borfoltok ellen sokféleképpen lehet védekezni. Az első védővonal a megelőzés: vagyis ne igyunk soha bort, esetleg ne hordjunk soha ruhát. Azért léteznek egyéb módszerek is, próbálkozhatunk például tejjel.

Christophe Jasmin szemlátomást jelentős tudásanyaggal rendelkezik, és ő azt javasolja, dobjunk fel a tűzhelyre egy kevés tejet, majd mielőtt az forrni kezdene, vegyük le a platniról. Ezek után gyömöszöljük a lábasba a foltos ruhadarabot, áztassuk körülbelül 30 percig, majd öblítsük ki hideg vízzel. Ezután dobjuk a mosógépbe, és indítsunk el egy mosást. Jasmin szerint a tejes eljárás után egy kímélő mosás is elég lesz.

shutterstock 585315821

A módszer azért olyan eredményes, mert a bor színéért felelős fenolos vegyületek kedvelik a tejben lévő zsírt, olyannyira, hogy ez gyakorlatilag teljesen fel is szívja őket, eltávolítva így az elszíneződést a ruhadarab felületéről. Éppen ezért érdemes minél zsírosabb tejet használni. A tejes módszer másik előnye, hogy nem muszáj azonnal belekezdenünk a mentőakcióba, a forró, zsíros tej bármikor bevethető. Van idő tehát befejezni azt a borozást, nem kell azonnal leszaggatni magunkról a ruhánkat.

Oszd meg másokkal is!
Mustra