Öt kedélyjavító program a hétvégére

Bringás felvonulás, masnitúra, táncháztalálkozó, jógafesztivál, street workout edzés – jobbnál jobb programok hétvégére, ha sporttal vennéd fel a harcot a pocsék idő ellen.

Elnézve az Időkép előrejelzését, nagyjából annyi a biztos, hogy hétvégén Budapesten vagy elázunk, vagy nem. De cserébe azért meleg sem lesz, és talán a szél is fúj majd. Ha ezek ellenére még mindig szívesen elhagynád az otthonodat a hétvégén, mutatunk öt remek sportos programot. (Nyugi, a többségük beltéri.)

Kültéri sportprogramok elszántaknak

I Bike Budapest

A hétvége leglátványosabb sportos eseményét, az I Bike Budapestet április 22-én, szombaton tartják délután négy és este hét között. A felvonulás a Szabadság térről indul, ahonnan a rakpart, Petőfi híd, Bartók Béla út, Alagút, Lánchíd, Andrássy út útvonalon várhatóan tízezrek tekernek ki a Városligetbe.

A szervezők természetesen nemcsak azokat várják, akik nap mint nap bringával közlekednek a városban, de akár azt is, aki most ül először biciklire a fővárosban. Az esemény Facebook-oldalát itt találod.

Mini masni és dupla masni teljesítménytúra a Budai-hegységben

Ha a múltkori, teljesítménytúrákról szóló cikkünk annyira kedvet csinált a kiránduláshoz, hogy még az időjárás sem tántorít el, akkor egyrészt igazi hős vagy. Másrészt az a jó hírem, hogy csomó teljesítménytúrát rendeznek ezen a hétvégén is. Mondhatnám, hogy közülük a Mini masni-dupla masni túrában nem a cuki neve fogott meg leginkább, de ez nem lenne igaz.

Ami még mellette szól, hogy a Budai-hegységben rendezik, és a rövidebb táv csak hét kilométeres. Ha nagyon szakadna az eső, és eleged lenne az egészből, akkor sem lesz olyan hosszú. Ha meg mégis jó idő van, akkor meg sétáltál egy kényelmeset az erdőben.

Beltéri sportprogramok azoknak, akik biztosra mennek

Országos Táncháztalálkozó a Sportarénában

Ha nem érted mit keres egy táncháztalálkozó a sportprogramok között, ajánlom, hogy menj el április 22-én vagy 23-án a Budapest Sportarénába, állj be a táncosok közé, és utána gondold újra. A harminchatodik Táncháztalálkozón szombaton kárpát-medencei csoportok váltják egymást a küzdőtéren. És ne egy unalmas néptáncbemutatóra számíts, a dolog teljesen interaktív, mindenki beállhat a táncosok közé. "A néptáncokkal csak most ismerkedők tanulhatják, akik tudják, táncolhatják az egymást követő, más és más hangulatú táncokat" – ígérik a szervezők.

Vasárnap a gyerekprogramok lesznek túlsúlyban, a rendezvényt pedig egy óriási Boban Markovic koncert zárja, ahol mindenki megcsillogtathatja a hétvégén magára szedett tudást.

Jógafesztivál az Akváriumban

A jógával is hasonló a helyzet, mint a táncházzal. Ha szerinted ez nem sport, akkor sürgősen ki kell próbálnod. Például a Tradicionális Jógaiskolák Fesztiválján április 22-én, szombaton az Akvárium klubban. A hagyományos jógairányzatokkal előadásokon és gyakorlati órákon ismerkedhetsz, az események négy teremben zajlanak.

India magyarországi nagykövete a jóga életmód alapelveiről tart előadást, de a jóga és a szexuális önkontroll kapcsolatáról is lesz szó a nap folyamán. És persze lesz egy csomó gyakorlás is Iyengar jógától Astanga Vinyasáig, a részletes programot itt találod.

shutterstock 279326210

Streetworkout fórum és találkozó

És végül egy hibrid program: április 21-én beltéren és elméletben, 22-én kültéren és gyakorlatban gyúrhatod ki magad a street workouttal mint sportággal kapcsolatban. A dolog beszélgetős része pénteken 18:30-tól lesz a 4BRO DownTown-ban.

A sportág több képviselője (például Kellner Viktória edző és versenyző, Csák Dániel a Magyar Workout Szövetség elnöke, Radányi Norbert edző) mesél a sportág múltjáról, jelenjéről és jövőjéről. Április 22-én délután kettőtől pedig közös edzést tartanak a Goldmann György téri pályán. A program részleteit itt találod.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek