#ÉLETEM

Előzetesbe került a lúgos orvos, Renner Erika pedig a végsőkig kitart

2017. március 29., szerda 12:10

Bene Krisztián, a lúgos orvosként elhíresült férfi előzetes letartóztatásba került, Renner Erika pedig egy videóinterjúban mesélt az elmúlt négy év küzdelméről.

Ahogy a Velvet megírta, elfogadta a Kúria az ügyészség indítványát, és kedden az előzetes letartóztatását rendelte el Bene Krisztiánnak, a budai Irgalmasrendi Kórház volt főigazgatójának, aki 2013-ban egy injekcióval elkábította volt barátnőjét, majd maró lúgot öntött az asszony nemi szervére. Tegnap Renner Erika is megszólalt egy videóban.

A másodfokú bíróság március 10-én nem jogerősen, kilenc év börtönbüntetésre ítélte, és egy életre eltiltotta hivatásától Bene Krisztiánt. A bírói gyakorlat ilyen szigorú ítélet esetében, hogy szinte automatikusan előzetes letartóztatásban helyezik az elkövetőt, de ezt Bene esetében az ügyész indítványának ellenére sem rendelték el. Így a férfi szabadon távozhatott a bíróság épületéből, majd ezzel a lendülettel végig is haknizta az egyes sajtóorgánumokat, ártatlanságát hangoztatva. A szerecsenmosdatásokról itt írtunk.

Kedden a 444! lehozott egy interjút az áldozattal, Renner Erikával is, aki immár sokadszorra mesélt bántalmazásának körülményeiről, és arról, hogy több mint két éve rendőri védelem alatt áll, vagyis mindennap telefonon érdeklődnek a rendőrségtől, hogy biztonságban, épségben van-e.

IMG 7571
Fotó: Ajpek Orsi / Index

"Olyan mintha házi őrizetben lennék" - magyarázza Renner, aki szerint már soha nem lesz olyan az élete mint azelőtt.

"Ami kihúzta alólam a talajt, hogy nem érdekelte az ügyészséget, mi történt velem" - mesélt Renner arról az időszakról, amikor 2013-ban az ügyészség bizonyíték hiányában megszüntette a nyomozást Bene Krisztián ellen, és vádat sem kívánt emelni. " Ez a határozat melegágya volt az áldozathibáztatásnak" - magyarázta a nő. Összesen nyolc napjuk volt Renneréknek arra, hogy fellebbezzenek a határozat ellen, ha ezt nem tették volna meg, ma tettesről sem beszélhetnénk. Végül az utolsó nap éjfélkor adták be a papírokat, ennek köszönhetően pedig újranyitották az ügyet.

Erika azt is elmeséli, hogy az elsőfokú tárgyaláson a bíróság olyanokat mondott, hogy az elkövető biztosan nagyon szerethette, hiszen a lúgos leöntés után megfürdette a nőt, majd betakarta a kutya takarójával. A tárgyaláson arról is érdeklődött, hogy a sérülései problémát okoznak-e neki a mindennapokban, vagy azok mindenféle szövődmény nélkül gyógyulnak.

"Gondolom, ha megöl és elás, akkor az azt jelentette volna, hogy még jobban szeret." 

- mondja Renner. A filmben Renner párja, Attila is megszólal, akivel mindösszesen csak három hónapja voltak együtt, amikor a tragédia megtörtént. A férfi kitartott a nő mellett, bár saját bevallása szerint többen azt mondták neki, köztük pszichológusok is, hogy a saját maga érdekében jobban teszi, ha véget vet a kapcsolatnak. A nő arról is szót ejt, hogy nemcsak a hatóságok bagetellizálták a történteket, hanem sokszor a környezete is. Így történt ez a fia iskolájában is, ahol a fiát többször elővették és figyelmeztetésbe részesítették késései miatt. Renner egyenesen az igazgatóhoz ment és arra kérte, kivételesen legyenek megértőbbek, mert tragikus események történtek a család életében. Az igazgató minderre ennyit reagált:

"Na és akkor mi van, mindenki erről beszél, mit tudok én tenni?"

Rennerék végül elköltöztek. "El kellett döntenünk, hogy felvállaljuk e az ügyet, és akkor egyúttal rámutatunk arra is, hogyan is működik nálunk az igazságszolgáltatás, vagy pedig benyeljük és azt mondjuk, hogy mi ezt nem tudjuk vállalni" - mondta, partnere pedig az igazságszolgáltatás próbájának nevezte kiállásukat.

"Ebben az ügyben én még szerencsés vagyok, hiszen hány olyan lehet, aki kevésbé bátor, erős, aki nem bírja, hogy szétvizsgálják, hogy megszüntető határozatokat kap. A kifárasztásra mennek. Szerintem tízből nyolc azt mondja, hogy én ezt inkább hagyom" - magyarázza Renner Erika, és a videót azzal zárja, hogy az utolsó vérig harcolni fog az igazáért.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta