Nincs jobb feleség a kelet-európainál!

Számos olasz és nemzetközi oldal több okból is problémásnak találta az olasz közszolgálati televízió, Rai Uno egyik beszélgetős műsorának március 18-i adásában elhangzottakat.

A műsor készítői ugyanis Kelet-európai nők vonzereje címmel egy egész részt szenteltek annak megvitatására, hogy a helyi férfiak szemében mitől kívánatosabbak a kelet-európai nők, mint az olaszok. A témában nemcsak a meghívott vendégek mondhatták el véleményüket, de egy hat pontból álló táblázat segítségével még egyértelműbbé tették középkori elképzeléseiket.

A műsor egyik legzavarbaejtőbbb pillanata kétségtelenül az volt, mikor Fabio Testi elkotyogta, hogy az egyik barátját egy jó kis bordélyházas estével lepte meg az orosz barátnője. “Hol találsz egy olasz nőt, aki ilyen ajándékot ad? Hogy lehet nem beleesni egy ilyen nőbe?” – ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel égette magát a 75 éves színész.

Az olaszok szerint ettől jobb egy keletről jött nő a házban:

1. Mind anyák, akik szülést követően szinte azonnal visszanyerik az alakjukat.

2. Mindig szexik, nem hordanak sem tréningruhát, sem pedig pizsamát.

3. Elnézik a megcsalást.

4. Hagyják, hogy a férfi legyen az úr a házban.

5. Tökéletes háziasszonyok, már kiskoruktól kezdve végeznek házimunkát.

6. Nem hisztisek, nem akaszkodnak rá a pasikra és nem sértődősek.

A Rai Uno egyik vezetője, Andrea Fabiano a Twitteren kért elnézést a kelet-európai nőktől és mindenkitől, akit sértettek az elhangzottak, és bejelentette, megszüntetik a La Vita in Diretta című műsor Paliamone Sabato című szegmensét. A televíziótársaság elnöke, Monica Maggioni szintén elnézést kért az érintettektől, hozzátette, elfogadhatatlan, ami történt.  A képviselőház baloldai elnöke, Laura Boldrini szintén elítélte a látottakat. "Háziállatként festették le a nőket" – mondta a szürreális műsorról.

A műsorkészítők egyértelműen sztereotípiákból dolgoztak, nem valószínű, hogy bármilyen kutatást végeztek volna a témában. Annyi talán megalapozott, hogy a keleti blokkban sok a magas, szőke, kékszemű, nő, ami ugye ellentéte az mediterrán nőtípusnak. 

Táblázat arról, hogy tudjuk, hol a helyünk.
Táblázat arról, hogy tudjuk, hol a helyünk.Facebook.com / Italiani a Budapest

Az ilpost.it hívta fel a figyelmet arra, hogy a World Economic Forum adatai szerint a nemek közötti gazdasági egyenlőség tekintetében Olaszország a Földközi-tenger nemzetei között a 111.helyen áll a 145-ös listán. Illetve a nők közötti egyenlőség tekintetében a nyugat-európai országok között nagyon le van maradva, körülbelül az utolsó helyen ácsorog Görögországgal karöltve.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek