#ÉLETEM

Az igazi férfi sokat eszik!

2017. február 14., kedd 07:24

Tudat alatt a férfiak az erőt és a férfiasságot demonstrálják azzal, ha többet esznek társaiknál - derül ki a Food&Brand Lab friss tanulmányából. Sőt, ha még közönségük is van, még többet fognak fogyasztani. Ez pedig jól magyarázza, miért tömik magukat degeszre férfirokonaink minden ünnep alkalmával. 

A gasztropszichológusok már rég felhívták arra a figyelmet, hogy társaságban akár kétszer annyit eszünk, mint egyedül tennénk, de a férfiak hajlamosak még jobban túlvállalni magukat, ha a barátaikkal étkeznek. A tanulmányban megállapítottak, hogy a férfiak társaságban akkor is sokkal többet esznek a kelleténél, ha erre nem kérték őket. 

shutterstock 375315058

Bizonyítás mindenek előtt

A Cornell Egyetem kísérletében nagyjából azonos tömegű egyetemisták vettek részt, akiknek az volt a feladata, hogy egységnyi idő alatt minél több csirkreszárnyat fogyasszanak el. Bár a nyeremény egy szimpla műanyag medál volt, a versenyzők még így is négyszer annyi ételt ettek meg, mint az átlag.

Azok a férfiak, akik közvetlenül a közönség közelében tartózkodtak, 30 százalékkal többet ettek, mint akik messzebb ültek az éljenző tömegtől. Az utóbbiak klassz mókának, kihívásnak fogták fel az evéspróbát. A nőknél fordított volt a helyzet: ők kevesebbet ettek a közönség előtt, sőt még kínosnak is élték meg az egész megmérettetést.

"Inkább a barátainkra koncentráljunk, és ne arra, hogy 'leegyük' őket!" - tanácsolja Brian Wansink, a Cornell Egyetem gasztropszichológusa. A férfiaknak pedig azt üzeni, hogy férfiasságuk fitogtatására inkább szkanderezzenek egy jót a barátjukkal, minthogy az evéssel szórakozzanak. 

Ha többet szeretne tudni arról, milyen tényezők befolyásolják étkezési szokásainkat, látogasson el pszichológiai rendezvénysorozatunk következő előadására. A képre kattintva jegyet vásárolhat, a további előadásainkról pedig szívesen értesítjük, ha feliratkozik hírlevelünkre. 

A testsúlyom és én, avagy az evés lélektana 640x360.png

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta