#ÉLETEM

Így nyugtassa le a kutyáját!

2017. február 1., szerda 07:09

A kutyákra is nagyon jó hatással van a zene, főleg a reggae-t és a lassú rockot kedvelik – derítették ki skót kutatók. A kutatás a Physiology and Behaviour folyóiratban jelent meg, mi pedig a NYMAG-en bukkantunk rá.

Zene, mint nyugtatószer

A glasgowi egyetem kutatói szerint egyértelműen hatással van a zene a kutyákra: boldogabbá és nyugodtabbá válnak zenehallgatás közben. A kutatásból az is kiderült, hogy a rengeteg zenei stílus közül melyiket kedvelik a legjobban a szőrös kedvencek. A kutatók öt különböző zenei stílusból (soft rock, Motown, pop, reggae és klasszikus) játszottak le számokat menhelyi kutyáknak, és közben figyelték a reakcióikat és viselkedésüket. A legpozitívabb viselkedésbeli változást a reagge és a lassú rock zene érte el általánosságban, de a kutatásból az is kiderült, hogy összességében a kutyákra is igaz, hogy mindegyiknek saját zenei ízlése van. 

shutterstock 152595455

Menhelyi kutyáknak pozitív változás lehet

Ennek a kutatásnak messzemenő pozitív kimenetele lehetnek, mivel terápiás céllal is fel lehet használni az eredményeket. "A menhelyi kennelek általában zajosak, ridegek és idegenek, amik ijesztőek lehetnek az ott élő kutyáknak. Ezek a körülmények feszültséget keltenek bennük, és összehúzzák magukat, vagy éppen hangos és agresszív ugatásba kezdenek, ami nem növeli az örökbefogadás esélyét, sőt!" – árulta el Neil Evans állat-egészség kutató. Járható útnak látják, hogy zenés részeket alakítsanak ki a kutyák számára, hogy békésebb körülmények között tudjanak élni, és mielőbb szerető gazdára találjanak.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta