Így tüntetünk mi, nők

Pénteken beiktatták az Egyesült Államok 45. elnökét, Donald Trumpot, akinek úgy tűnik, sikerült egy egész nemet (is) magára haragítania. Szombaton ugyanis annyian vonultak utcára Amerikában a Women's March (Nők menete) nevű diszkrimináció-ellenes tüntetésen, mint korábban szinte soha. A FiveThirtyEight szerint 3,2 millióan tiltakoztak országszerte, és ki tudja, hogy mennyien szolidarizáltak velük a világon? Londonban állítólag több tízezren voltak, és ugyan jóval szerényebb létszámmal, de Magyarország sem maradt ki a tüntetéssorozatból.

Washingtonban egyébként a protestálást követően a résztvevők olyan pontokon helyezték el tábláikat, ahol vélhetően Trumpnak is szemet szúrnak majd, és a The Cut szerint nem kell attól félni, hogy ezek az enyészeté lesznek, ugyanis világszerte több múzeum is úgy döntött, hogy begyűjti ezeket a tárgyakat örök emléket állítva a hihetetlen összefogásnak, ami sajnos hétfőn már meg is kapta az első hivatalos pofont, Trump ugyanis nekiment az abortuszról beszélő civilszervezeteknek.

Megragadva ezt az alkalmat, össze is gyűjtöttünk egy galériányi fotót arról, hogyan küzdöttek a nők saját és mások jogaiért az elmúlt száz évben a szüfrazsettektől kezdve a Nők menetéig. Íme:

40 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek