#ÉLETEM

Ez a 3 dolog nehezebb egy férfinak a párkapcsolatban

2017. január 12., csütörtök 19:39

Párkapcsolataink nem mindig csodásak. Nem vagyunk mindig szerelmesek, lelkesek, de még elégedettek se feltétlenül. A jobb és rosszabb időszakok azonban váltakoznak, nehézségek mindenhol akadnak, a kérdés, hogy mihez kezdünk velük. De vajon mi jellemzi a problémás időszakokat? Mivel van leginkább bajunk egy hosszú távú kapcsolatban? 

Többek között erre voltunk kíváncsiak tavalyi kérdőívünkben, ahol arra kértük a Dívány olvasóit, vagyis önöket, hogy pontozzák, mennyire gyakran szembesülnek a felsorolt 11 tipikus párkapcsolati probléma bármelyikével. 2416 olvasónk pedig lelkiismeretesen válaszolt is a kérdéseinkre, ők átlagosan 35,5 évesek, 63,5 százalékban nők, háromnegyedük felsőfokú végzettséggel rendelkezik, és átlagosan 9 éve élnek párkapcsolatban.

shutterstock 546730864

A férfiak és a nők ítéleteiben három esetben volt szignifikáns a különbség, méghozzá a családtagokkal, a szexszel és gyerekneveléssel kapcsolatos problémák terén. Ráadásul mindhárom területen gyakoribbnak ítélték meg a nézeteltéréseket a férfiak, mint a nők. Azt, hogy ennek mi lehet a hátterében, nem tudjuk. Az azonban biztos, hogy függetlenül attól, milyen problémával szembesülünk, az, hogyan is vagyunk a hullámvölgyekben, hogyan tudjuk kezelni a változást, mennyiben tudunk ezekhez alkalmazkodni, meghatározza a kapcsolatunk sorsát, jövőjét. Ez pedig a kutatások szerint az egyik legfontosabb dolog, amit érdemes észben tartanunk. A tartós párkapcsolatoknak ugyanis két eltérő megközelítése létezik. Az egyik szerint az igazit csak meg kell találnunk, és utána már boldogan élhetünk, amíg meg nem halunk (heló hollywoodi minta!) , a másik viszont a kapcsolatra, mint folyamatra tekint, a partnerre pedig mint útitársra.

Bárhogy fogjuk fel a kapcsolatot, a boldog idők ugyanolyan csodaszépnek tűnhetnek mindenki számára. A nehéz helyzetekben, na ott jön elő a különbség. Azok, akik partnerüket a másik felüknek tekintik, nehezebben kezelik a hullámvölgyeket, és kevésbé is elégedettek a kapcsolatukkal. Hogy az ördögbe ne? A tökéletes társsal nincs drámázás. Ha azonban a másikkal egy közös utat járunk, ha úgy döntünk végigkísérjük és támogatjuk egymást, akkor a nehéz helyzeteken is könnyebb átbillenni, könnyebb meghozni azt a döntést, hogy közösen dolgozunk a kapcsolaton. Ez pedig nemcsak a kapcsolat fejlődéséhez, de a benne élő felek önismeretéhez, személyes növekedéséhez is hozzájárul.

Ön milyen problémákkal szembesül a leginkább párkapcsolatában?

 • 2126
  Kommunikációs problémák
 • 647
  Családdal kapcsolatos problémák
 • 695
  Lelki eltávolodás
 • 1717
  Szexuális élettel kapcsolatos problémák
 • 265
  Munkával kapcsolatos problémák
 • 422
  Pénzügyekkel kapcsolatos problémák
 • 658
  Egyik sem
 • 894
  Nincs párkapcsolatom

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta