Izzadt, olajos női testek vonaglanak a félhomályban

A Beautyrobicnak már a neve is érdekes, kicsit nyelvtörős, nem teljesen egyértelmű, jól rímel arra a zavartsággal vegyülő totális kimerülésre, ami első órán történik az emberrel.

"Ismerd meg az új mozgásformát, a Beautyrobicot, ami sokkal inkább egy új selfness irányzat, hiszen itt nem csak a külsőd formálódik, de igyekszünk hangsúlyt fektetni arra, hogy a belső kisugárzásod és magabiztosságod is növekedjen. Szexi mozgás: Beautyrobicon nem csak eszméletlenül jó lesz az alakod, de megtanulod azt is, hogy mi kell a szexi mozgáshoz. Hogy ringjon a csípőd, hogy rázd a feneked, hogy egy pasi se tudjon ellenállni neked! Tudatosan fogod tudni használni testrészeidet és ezzel a mozgásod is javul. Az óra nem koreografált, a mozdulatok ismétlése által érjük el a hatékony zsírégetést" – áll a bemutatkozószövegben és ez a videó elég sokat visszaad abból, mire kell számítani:

Én egy kicsit szkeptikus voltam, azt hittem egyrészt, hogy ez az olajozás már túlzás, tuti csak a felvétel kedvéért csinálták, másrészt meg azt, hogy a 60 percnyi fenékrázás nem is fárasztó. Tévedtem. Az órán ugyanis nem a fenekünket rázzuk – és tényleg bekenheti magát olajjal kezdés előtt, aki akarja, adnak –, hanem irányított és izolációs mozgásokat végzünk, azaz nagy odafigyeléssel tekerjük a csípőt, úgy, hogy közben a mellkas mozdulatlan és fordítva. 

Ez folyamatos izommunkát és koncentrációt igényel, ami annyira fárasztó (és szokatlan), hogy az ember teljesen kipurcan negyed óra alatt. Én például nem is tudtam, hogy ennyiféle izom van deréktájon, és ennyiféle irányba tudom tekerni külön a fenekem és a hasam. A tekergős mozgásokon kívül ráadásul vannak ilyen betétek, amikor hosszabb ideig kell ugyanazt a mozdulatot ismételni:

És ez sem az a teljesen kontrollálatlan csipőrángatás, amit részegen művelünk egy keményebb buliban, hanem minden izom feszül végig a hasban és a gerinc mentén!

Azt el is feljetettem írni, hogy eközben 40 fok van (és félhomály, de azt már láthatták a videókban), tehát 10 perc után kegyetlenül szakad az olajos bőrről a víz: aki nincs hozzászokva ahhoz, hogy ilyen hőségben mozogjon, akár rosszul is lehet, de ahogy Brigi, a Beautyrobic nagyasszonya elmondta, a meleghez hozzá lehet szokni.

Biztos ahhoz is hozzá lehet szokni, hogy minden izom egyszerre fáj, nekem mindenesetre kétszer is ki kellett ülnöm a terem elé hűsölni és lihegni, illetve olyan izomlázam volt, mely bebizonyította, hogy a törzsizmok helyett valószínűleg piskóta tartja a hátam. A Beautyrobic a hát- és hasizmok mellett combra és fenékre is zseniális, és fogyni is biztos lehet vele: ezt mutatják a honlapon bemutatott sztorik, meg az, hogy főként párductestű lányok vettek körül.

**** #beautyrobic #speedupanddown #justdoit #gymtime #sexy #funny #sexyworkout #mutimitedzel #gymtime

Beautyrobic (@beautyrobic) által közzétett videó,

De nem csak a párductestű lányokat látják ám szívesen: nagyon jó a hangulat, az egész Beautyrobic Központ úgy néz ki kábé, mint egy cuki lánykollégium, és mivel pasik nem járhatnak az órákra, a csajok meg nagyon nyíltak és kedvesek, tényleg szabadabban vetkőzik neki az ember egy kis csípőterekésnek.

Így a nagy decemberi zabálások utáni csak ajánlani tudom mindenkinek a forróságban tekergést, de ha úgy dönt, kipróbálná ezt a mozgásformát, azért kicsit tájékozódjon: például az óra előtt 2 órával már nem ajánlott enni, akkor viszont kell, mert éhesen hamar kimerülünk, a teli gyomornak meg nem tesz jót a sok mozgás. Előre be kell jelentkezni, mert limitált a férőhelyek száma. Nem baj, ha edzőpólót nem visz magával, de egy strapabíró sportmelltartó nem árt, valamint cipő se kötelező. Ha ez megvan, már csak elszántásg és nyitottság kell, és akkor biztosan remekül fogja érezni magát sportolás közben!

Beautyrobic - alapinfók

Hol? Budapest, Hollán ernő utca 9

Mikor? Itt egy órarend!

Ár? 2000 forint egy próbaóra, 9000 forint az 5 alkalmas bérlet

Honlap: beautyrobic.hu / Facebook / Instagram

(Férfiak nem vehetnek részt az órákon, ha jól értettem.)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek