#ÉLETEM

Tudja, hogy mi Magyarország kedvenc turistalátványossága?

2016. december 21., szerda 11:07

Az Vouchercloud összeszedte, melyik országnak mi a legjobb látványossága a Tripadvisor szerint és ez aztán gyakran meglepő és vicces eredményeket szült. A Tripadvisor az az oldal, ahol nem csak hoteleket és éttermeket lehet értékelni a sokat utazó felhasználóknak, de a látványosságokat is le lehet pontozni vagy éppen fel lehet magasztalni. Az oldal gyakorlatilag az egész világra kiterjedően megnézte mik a legkedveltebb helyek a felhasználók szerint. Így derült ki, hogy Magyarország legmenőbb nevezetessége a Parlament

Ebben még nincs túl sok meglepetés, a Steindl Imre tervei alapján épült Országház valóban elég impozáns épület, vagyis nem csoda, hogy a turisták imádják. Na de mi a helyzet a többi országgal

Európa

Mi jut eszébe a német látnivalókról? Talán a Brandenburgi kapu? Vagy a kölni dóm? Nos, a felhasználók szerint a hamburgi Miniatur Wunderland, a világ legnagyobb terepasztala az, amit semmiképpen sem szabad kihagyni ha Németországban jár. És azt hitte Angliában a Stonhenge meg a Big Ben érdekel mindenkit? A francokat, a Harry Potter stúdiótúra a legmenőbb. Franciaországban a Musee d'Orsay a legmenőbb látnivaló, míg Spanyolországban a Sagrada Familia, Olaszországban pedig a Colosseum. 

Amerika

Kanadába a Niagara vízesésért érdemes ellátogatni, Peruban a Machu Picchuhoz látogasson el, Brazíliában pedig az Iguazú-vízesést, Argentínában a Garganta deel Diablo vízesést érdemes megnézni, vagyis a Tripadvisor felhasználói különösen szeretik a vízeséseket. És hogy mit ajánlanak az egész Amerikai Egyesült Államok területéről? A Central Parkot. 

Ázsia és Ausztrália

Az nem meglepő, hogy Kínában még mindig a Nagy Fal a legnagyobb látványosság vagy Indiában a Taj Mahal, de Japánban a Fusimi Inari-nagyszentélyt, Dél-Koreában a szöuli metrót ajánlják a legtöbben. Ausztráliában a Sydney kikötő, Új-Zélandon pedig az Új-Zélandi Múzeum a legjobb szórakozás az alkalmazás felhasználói szerint. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta