#ÉLETEM

Semmi szelfizés, ha betöltjük a 34-et? Mesélj még!

2016. december 9., péntek 09:57

Felháborító felmérés készült arról, hogy melyik korban mit szabad és mit nem csinálnia egy embernek - írja a Huffington Post. A nem reprezentatív kutatásban 2000 brit állampolgár vett részt, és válaszaik között olyan is szerepelt, hogy ha az ember elmúlt 46 éves, akkor már a sarokba is dobhatja a csőszárú, tapadós farmerokat. De mik is azok a dolgok, amik még benne vannak ebben a listában? Mik azok, amiket 30 felett nem illene megtennünk? Nézzük meg azt a listát, ami azért nálunk is kiverte a biztosítékot rendesen.

1. A tetoválásokat felejtsük el 38 éves kor felett

Az interneten rendre előbukkan egy-egy fotósorozat olyan idősebb emberekről, akik testét sok tetoválás fedi. Ezeknek a képek jó bizonyítékként szolgálhatnak azoknak a kivarrt fiataloknak, akik rendszeresen megkapják, hogy mégis mi lesz ezekkel a tetoválásokkal később, hogyan fognak kinézni, mit fognak majd gondolni róluk? Náluk egyébként csak azok vannak nehezebb helyzetben, akik idősebben (bár itt a 38 év szerintünk nem ez a kategória) akarnak magukra varratni valamit. A társadalmi nyomás persze nem mindenkit hat meg, erre legjobb példa Helen Mirren színésznő, aki 70 évesen tetováltatott magára.

2. Aki betölti a 34. évét, az mondjon búcsút a szelfizésnek

A lista amúgy tele van olyan dolgokkal, amiket elolvasok, és egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyet valaki komolyan gondolhat. Elgondolkodtam, vajon milyen okok lehetnek annak a hátterében, hogy 34 év felett nem fotózhatjuk magunkat. Miért lenne az önfotó a fiatalság privilégiuma, attól még, hogy ők terjesztettlék el? És mit szól ehhez Kim Kardashian, aki októberben lett 36 éves? 

3. 44 éves kor után diszkókba sem illik menni!

Talán ez az egyetlen pont, amin nem idegesítettem fel annyira magam, hiszen egészen pontosan fele annyi idős vagyok, mint a fent említett meghatározás, de már én személy szerint ebben a korban sem vágyom már arra, hogy minden hétvégén valamilyen klubban veressem. De itt ki is jött a lényeg: hogy ez is emberfüggő. Ha valaki 46 évesen elszeretne menni egy ilyen szórakozóhelyre, nyilván azontúl, hogy számolnia kell vele, hogy az ott lévő emberek nagyrészt nem az ő korosztálya, akkor menjen! Hozzáteszem, hogy sajnos Magyarországon nem annyira fejlettek a szórakozási lehetőségek, hiszen nem sok kifejezetten idősebb korosztálynak működtetett szórakozóhely van.

4. A fesztiválokat messziről kerüljük el, ha elmúltunk 45 évesek!

Ez a vélemény különösen fájó lehet annak a generációnak, akik annak idején még woodstock-i fesztiválon élték meg az igazi és fesztelen fesztivál érzést, vagy itthon azoknak, akik ott voltak az első Diákszigeten. Nehezen tudom elképzelni amúgy, hogy aki fiatalabb korában rendszeresen látogatott ilyen rendezvényeket, akkor az egy-egy alkalommal ne látogatna ki szívesen. 

5. Új technológiát szeretnénk megtanulni 40 felett? Na, ne!

A felmérésben ezt a kijelentést tartottam a legszomorúbbnak és demotiválóbbnak: az ilyen felfogással van baj, mivel pontosan a technológia ismeretének a különbségei miatt szakadnak szét a generációk. Beszéljünk itt akár a legkézenfekvőbbről, a Facebook használatáról. Akkor most ez azt jelenti, hogy 45 évesen bejött egy új platform, ahol megtalálhatom régi ismerőseimet, beszélgethetek a barátaimmal/rokonaimmal, és ne adjak esélyt a megtanulásra, mert ennyi idős vagyok? Egyébként ezt az állítást az is megcáfolja, hogy 2014-ben a közösségi oldalnak 56 százaléka 65 év feletti felhasználói voltak.

Z6tC4xA.gif

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta