Elhatárolódik a Lipóti Pékség a homofób aláírásgyűjtéstől

November 17-én fotózta le valaki a Szilágyi Erzsébet Fasoron található Lipóti Pékség kirakatában azt az aláírásról szóló felhívást, melyben arra kérték a vásárlókat, támogassák ők is a „házasság és a család jelentésének meghatározását”. Hogy pontosan mire gondoltak, az a kontextusból kiderül: az aláírásgyűjtők a melegházasság uniós szinten történő betiltásáért lobbiztak így, sőt – amire talán nem is gondoltak- megfogalmazásuk a meddő párokat is érintette, akiknek eszerint nem volna szabad gyermeket örökbe fogadni.

Az aláírásgyűjtés híre elterjedt a facebookon, és a felháborodott vásárlók a felhívás utasítását követve (,,Érdeklődjön az eladónál!") az alkalmazottakon kérték számon a botrányos kezdeményezést. Erre az egyik eladó bevallotta, elege van, ő csak dolgozni szeretne, nem pedig politizálni és politikai propagandát terjeszteni. Elmondása szerint nem szedhette le a felhívást felsőbb utasításra. Most azonban kiderült, az aláírás nem az egész Lipóti Pékség vezetőségének, csupán az adott üzlet vezetőjének véleményét tükrözni. Erről a ma kiadott közleményükben kívántak szólni:

Hivatalos közlemény

A 2016. november 17-én, Facebookon megjelent, Budapest, Szilágyi Erzsébet fasoron található mintaboltunkban kihelyezett, aláírásgyűjtésre való felszólítással kapcsolatban az alábbi hivatalos közleményt adjuk ki.

Mi, mint franchise átadó a szóban forgó felhívás Lipóti Pékség mintaboltban történő kihelyezéséről nem tudtunk, és nem is járultunk hozzá. A felhívás tartalmát magunk is bejelentés alapján ismertük meg. Az aláírásra való felszólítás dolgozói kezdeményezés volt, amint az tudomásunkra jutott, mind szóban, mind írásban felszólítottuk a mintabolt tulajdonosát, partnerünket, hogy távolítsa el a felhívást a mintabolt kirakatából.

Ezúton szeretnénk elnézést kéri mindazoktól, akiket a szóban forgó felhívás valamilyen módon megsértett, annak ellenére, hogy a felhívás kihelyezéséről mi, mint központ nem tudtunk.

A mi szakmánk a minőségi élelmiszer készítés, állásfoglalásunkat kizárólag ezzel kapcsolatban nyilvánítjuk ki, mással kapcsolatban nem, mert egyéb témában nem tartjuk magunkat illetékesnek.

  Akinek tehát ezek után még van gyomra, nyugodtan vásárolhat paleolit sütit a Lipótiban.

Oszd meg másokkal is!
Mustra