#ÉLETEM

Mi az oka annak, ha egy nő házas férfinak lesz a szeretője?

2016. szeptember 30., péntek 12:13

Viszonyt folytatni valakivel amúgy is bonyolult, ám egy nős férfival való kapcsolat különösen nehezített pálya lehet. Vajon mik azok az okok, amik belehajszolhatnak egy ilyen viszonyba, és mire lehet számítani? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus segítségével!

Bárkiből, bármikor válhat szerető

Azok a nők, akik stabil önértékeléssel rendelkeznek, akik tisztában vannak a saját értékeikkel és bíznak a pozitív jövőben, azok jobb eséllyel hagynak fel hamarabb egy ilyen viszonnyal. Egy idő után rájönnek, hogy nekik ez a szerep kevés, és tartják magukat annyira, hogy egy felvállalt és legális kapcsolatban legyenek boldogok. Míg ez nem mondható el azokról a nőkről, akik gyengébb, vagy sérült önképpel rendelkeznek. Ők előbb mennek bele egy ilyen viszonyba, és valószínűsíthetőbb, hogy tovább is élnek majd benne.

De vajon mivel kezdődik a férfi részéről? „Szinte valamennyi szeretői státusz azzal kezdődik, hogy a férfi kinyilvánítja hajlandóságát a válásra, illetve az aktuális párkapcsolatából való kilépésre. Emellett, rendszeresen utal rá, és panaszkodik, hogy rossz a házassága. Ha nem így lenne, a nők többsége nem vállalna fel egy ilyen nehéz, sok magánnyal és fájdalommal járó szerepet. Ez persze kizárólag komoly érzelmek esetén igaz” - kezdi Hevesi Kriszta, aki szerint ugyanakkor más indok is lehet a dologban: „Amennyiben a nőnek pénzzel vagy státusszal járó előnye származik belőle, akkor a motiváció természetesen csupán anyagi jellegű.”

shutterstock 194932232

Mire vágyik a férfi, és mire a nő?

A szerető természetesen arra vágyik, hogy a másik nő helyébe lépjen. Márpedig, amennyiben a férfi rövid időn belül (max. fél év) nem hagyja el a szerető kedvéért a feleségét, a lendülete alábbhagy. Ezt Hevesi Kriszta azzal magyarázza, hogy a férfi egyre jobban rájön arra, hogy minden a legnagyobb rendben működik. „A szerető meghallgatja, neki panaszkodhat (elvégre valamennyi olyan mondat, amely a feleség hibáiról szól, számára a közelgő válás bizonyítékának tűnik), a feszültséglevezetés megtörténik, úgy hat szinte, mint egy pszichoterápia. A férfi szexuális élete kalandos és változatos, a szerető e téren minden óhaját lesi. Önértékelése stabil, jól érzi magát a bőrében. A másik oldalon viszont, ha beadják a válópert, az súlyos anyagi veszteséggel jár, a gyermekei szembefordulnak vele, érzelmi viharok a családban, rengeteg plusz feladat… De akkor miért is lépne??? Legfeljebb akkor, ha nagyon szerelmes – viszont akkor már az elején, minél hamarabb” - vázolta a férfiak szemszögét a szexuálpszichológus.

Miért éppen egy házas férfi?

Néhány nő úgy gondolja, hogy ha felkeltette egy házas férfi figyelmét, akkor az teljesítmény. Az ilyesfajta viszony azt mutatja számukra, hogy mindig megkapja azt amit akar, még akkor is, ha lássuk be nem egy egyszerű szituációról beszélünk. A házas férfi elcsábításának sikere fellendíti a nő önbizalmát, viszont ezzel együtt egyszerre táplálja is alacsony önbecsülését. Így bár lehet, hogy magabiztosságot sugallnak, viszont legtöbb esetben a bizonytalanság és a félelem hajtja őket.

shutterstock 435123511

A másik indok, hogy ha valaki egy nős férfinek a szeretője lesz az, hogy egyszerűen ilyesfajta kapcsolatra vágyik. Megkapja a megfelelő törődést, szeretet, amire vágyik, viszont emellett megszabadul azoktól a kötelezettségektől, amik egy normális párkapcsolatban jelen vannak. A férfi már házas, esetleg gyereke is van, így ezeket a "gondokat" el is lehet engedni egy ilyen szituációban. Ha a nő nem vágyik ilyesfajta elköteleződésekre, akkor neki egy ilyen kapcsolat kielégítő. Az is vonzó tényező lehet, hogy egy érett, házas ember jobb esetben már pénzügyileg stabil. Megteremtette már magának és családjának is a megfelelő anyagi hátteret, hogy támogassa őket. Ez a biztos anyagi lét is vonzó lehet a nők számára.

Végül, egy tipikus jelenséget még nem említettem: ha a nő évekig a férfi szeretője, és utóbbi mégis a válás mellett dönt, a férfi általában nem őt választja, hanem a visszakapott szabadságát, majd valamivel később egy másik nőt – mivel a szeretőt már egy kicsit unja” - tette hozzá a szakértő

Felhívás!

Pszichológiai rendezvénysorozatunk következő előadásán dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus beszél arról, hogyan maradhat jó a szex hosszú távon is. Várjuk szeretettel, jegyet itt vásárolhat.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta