#ÉLETEM

Kiszámolták, mennyi az ideális korkülönbség a párkapcsolatokban

2016. szeptember 10., szombat 08:15

Az atlantai Emory Egyetem kutatói annak jártak utána, hogy mennyi az ideális korkülönbség a partnerek között. 

A kutatók 3000 embert vontak be a tanulmányba, és megállípották, minél nagyobb a korkülönbség egy párkapcsolatban, annál valószínűbb, hogy szakítás lesz a vége. Ez talán azzal magyarázható, hogy különböző életszakaszokban más az érdeklődés, eltérőek az életcélok, egyébként is életük más szakaszában tartanak a felek, ami végül konfliktusokhoz és szakításhoz vezethet.  

De nézzük a számokat: az azonos korú párokhoz képest 18 százalékkal több a szakítás azoknál, ahol 5 év a korkülönbség, míg 39 százalékkal többen szakítanak azok közül, akiknél legalább tíz év a korkülönbség. A legelszomorítóbb az az adat, ami szerint ahol 20 év vagy annál több a korkülönbség, a szakítás 95 százalékkal gyakoribb mint az azonos korú pároknál. Az ideális korkülönbség pedig az egy év, ekkor a válás veszélye mindössze 3 százalék.

shutterstock 274030400

Mielőtt ön is elkezdene számolgatni, fontos megjegyezi, hogy az adatok alapján készült mintázat nem szentírás, hogy milyen jövője van egy kapcsolatnak, azt számos tényező befolyásolja még, például az, hogy vannak-e gyerekek, hogy egyébként mennyire illik össze a páros és így tovább. A kutatásban résztvevő Hugo Mailon is megerősítette, hogy nagy valószínűséggel  más okok és személyiségjegyek is állnak a szakítások hátterében mint szimplán a kor - írja a Marie Claire.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta