Őszi városnézés repülővel? Így nem lesz nyűglődés az út!

Az ősznél nincs tökéletesebb városnéző idő: nem kell minden alkalommal átrohanni az út árnyékos oldalára, nem kúttól-kútig kell megtervezni a sétánk útvonalát, és kávézók, bárok teraszai még ugyanúgy működnek, mint nyáron. Már meg is jött a kedve az utazáshoz? A fapados társaságoknak köszönhetően még akár olcsón meg is úszhatja az őszi kiruccanást. Hogy mindez szép és jó, de amint repülő kerül a képbe, már el is ment a kedve az egésztől? Meg tudjuk érteni, nekünk sem mindig a kedvenc közlekedési eszközünk. Néhány tippel azonban sokkal könnyebben túl lesz a repülésen.

Pakoljon okosan!

Akik szeretnek nyaralni, viszont utálnak oda eljutni, általában már indulás előtt elrontják a saját kedvüket. Nem pakolnak össze időben, aztán a nagy rohanásban a fele cuccukat otthon felejtik, és persze a a reptéri előírásoknak sem felelnek meg semmilyen szinten. Így persze borítékolható a nagy szívás a reptéren.

A legfontosabb, hogy kezdjünk el pakolni időben – nem ciki az sem, ha már az indulás előtt napokkal elkezdünk listát írni -, így legalább van idő rá, hogy minden fontos szépen sorban eszünkbe jusson. Így indulás előtt már csak be kell pakolni a bőröndbe. Ami ugye nem mindegy, milyen méretű, erről előre tájékozódjunk. Ha csak egyetlen kézipoggyásszal utaznak - amit mi nagyon ajánlunk egy rövid városlátogatás esetén - a pipereholmikra is oda kell figyelni. Ezekről itt és itt írtunk korábban.

Nem az a legjobb stratégia, ha mindent egyenesen behányunk a bőröndbe a szekrényünkből
Nem az a legjobb stratégia, ha mindent egyenesen behányunk a bőröndbe a szekrényünkből. / Northfoto

Készüljön fel a reptérre!

Ha időben kész a pakolás, egy stresszfaktorral kevesebb. Jöhet is a következő kihívás: maga a reptér. Ha nem utazunk gyakran, ez az élmény is elég frusztráló lehet a sok sorban állással, biztonsági ellenőrzéssel, várakozással. Arról, hogyan lehet a lehető legnyugalmasabban letudni a budapesti repteret, itt írtunk.

És még a sokak életét megkeserítő biztonsági ellenőrzés is jóval gördülékenyebbé tehető, ha odafigyelünk pár dologra. Például, nem viselünk övet, ékszereket az úton, és nem húzunk boka fölé érő cipőt. A továbbiakat pedig itt találják.

Ha például tudjuk, hogy sok lesz a cuccunk, tájékozódjunk előre, hol fogunk tudni ilyen csomaghordó kocsit szerezni a reptéren
Ha például tudjuk, hogy sok lesz a cuccunk, tájékozódjunk előre, hol fogunk tudni ilyen csomaghordó kocsit szerezni a reptérenBildagentur-Online/kröner / Northfoto

Repüljön nyugodtan, kényelmesen!

Már túl is vagyunk a nehezén: innentől már csak el kell foglalnunk a helyünket a gépen, és élvezni kell a repülést. Kivéve, ha gyerekekkel utazik, mert akkor végig őket kell szórakoztatnia. Na meg, ha retteg a repüléstől, mert akkor még csak most kezdődik a horror. De néhány önnyugtató praktikával ez is könnyebbé tehető, itt talál belőlük egy csokorra valót. Ha pedig biztosra szeretne menni egy – amúgy iszonyú kicsi valószínűséggel bekövetkező – vészhelyzet túlélése szempontjából, ezt a cikket olvassa el.

Csak nyugi
Csak nyugi. / Northfoto

És ha már a repülés, a dolog egészségügyi vonatkozásait se feledjük: a felszállásnál pattogó, olykor hasogató fülek problémáját így tudja orvosolni, a kínos felfúvódás ellen itt a megoldás, a mélyvénás trombózis ellen pedig itt talál tuti tippeket. Ha pedig európai városlátogatás helyett meg sem áll Amerikáig vagy Ázsiáig, ezt a cikket olvassa el a hosszú távú repülőjáratok kényelmesebbé varázsolásáról, mindenki mumusát, a jetlaget pedig így enyhítheti.

Hova?

- Dublinba, mert meglepően olcsón kibérelhetünk egy romantikus vidéki kecót egy ódon kastélyparkban, és ha már úgyis parkban vagyunk piknikezhetünk is egy jót! 

- Tel-Avivba, mert ősszel a legjobb itt strandolni, a vizes kalandok után pedig felfedezhetjük Jaffa mesés óvárosát. 

- Toledóba, mert fapadossal könnyen eljuthatunk Madridig, onnan pedig gyorsvasúttal már csak fél óra a pazar panoráma és az annál is pompásabb marcipán városa

- Cannes-ba, mert a város mindennapi arca parti sétányostul, bolhapiacostul, régi kikötőstül sokkal barátságosabb, mint amit a filmfesztivál ideje alatt láthatunk róla a sajtóban.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek