#ÉLETEM

Kiegészítő gyakorlatok nélkül nem futás a futás

2016. szeptember 2., péntek 16:28

Az ősz a futóversenyek évszaka, ilyenkor egyre többen róják a szigetköröket abban a reményben, hogy még pont sikerül felkészülni egy hosszabb távra, vagy esetleg összejön egy kis gyorsulás. Semmit nem adnak ingyen, minden másodpercért és méterért meg kell küzdeni, tudják ezt jól a hobbifutók is, nekik ajánlunk most pár olyan kiegészítő gyakorlatot, melyek segítségével javíthatnak teljesítményükön, vagy ha ez nem cél, egyszerűen átmozgathatják egész testüket, formálódhatnak, erősödhetnek: mert a futás jó sport, de például a karok és hát erősítését sem szabad elhanyagolni!

És akkor íme, egy pár gyakorlat, mely mind hozzájárulhat futásunk sikeréhez:

A kiegészítő gyakorlatokat 6-8-12 közötti darabszámban ajánlott elvégezni (ez egyénfüggő). Ha az általunk is bemutatott hatféle gyakorlatot helyesen megcsinálja futóedzése után, biztosan jól elfárad.

  • Lépcsőzés: keressen egy nem túl hosszú, kb. 20-30 fokos lépcsőt, és energikusan fusson fel rajta 8-12-szer. Figyeljen a karmunkára is, és ne hagyjon ki lépcsőfokokat! 
  • Helyben futás: 6-8-szor essen neki egy 20 másodperces, gyorsuló intenzitású helyben futásnak, magas térdemeléssel. Felviszi a pulzust, segít gyorsítani futásunk.
  • támadójárás, avagy 4-szer 8-12 kitörés 
  • Karhúzás függeszték segítségével: 4-szer 8-12 guggolásból karhúzás megadás helyzetbe 90 fokos könyökhajlítással. Ha nincs TRX-ünk, fekvőtámaszozzunk 4-szer 8-12 darabszámmal. (Ha nem akarunk a puszta földön dolgozni vagy túl nehéz a fekvőtámasz, egy pad hátuljára dőlve is fekvőtámaszozhatunk.)
  • Törzserősítés: függesztékkel térdhúzás mellkas alá vagy sima planking 4-szer 20-30 másodpercig. Függeszték nélkül végezhetünk sima plankingot, esetleg váltott lábas térdhúzással, talajról.
  • Hátsó fekvőtámaszban térdhúzás mellkashoz függesztékkel: 4-szer 8-12 ismétléssel. Függeszték nélkül szintén hátsó fekvőtámasz pozícióban, sarokkal a talajon végezhetünk váltott térdhúzást, ez szaknyelven a "térdízületi hajlító".

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta